HipHopHooligan Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Γειά στο community. Είμαι 20 χρόνων και μάζευα τρια καλοκαίρια χρήματα ώστε να αποκτήσω το δικό μου αυτοκίνητο. Εχω μαζέψει κοντά στα 5 χιλιάρικα και θα ήθελα να ξέρω ποιες επιλογές έχω για sport αμάξια στην Ελλάδα. Δεν περιμένω κάνα θαύμα σαν την Αμερική που βρίσκουν Supra για 10 χιλιάρικα. Κοίταζα τελευταία τα RX8(ναι ξερω τα προβλήματα του ροτορα), τα celica 5ης,6ης,7ης γενιας, ολα τα MX-5. Γενικα έχω μια εκτίμηση για τους Ιάπωνες. Για τους 2-3 που θα πουν οτι για πρώτο αμάξι είναι κακή επιλογή ενα σπορ αμαξι, θέλω να το κάνω δώρο στον εαυτό μου. Είναι η δεύτερη φορα που δίνω πανελλήνιες (απο το επαλ αυτη την φορα) και οι καθηγητες εκτιμούν οτι εχω γραψει πάνω απο 19.000 μορια(δηλαδή ιατρικές κλπ). Οπότε μετά απο τρία χρόνια θέλω να πάρω ενα αμάξι ως δώρο στον εαυτό μου. 1
tsofras Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 15 λεπτά πριν, HipHopHooligan είπε Γειά στο community. Είμαι 20 χρόνων και μάζευα τρια καλοκαίρια χρήματα ώστε να αποκτήσω το δικό μου αυτοκίνητο. Εχω μαζέψει κοντά στα 5 χιλιάρικα και θα ήθελα να ξέρω ποιες επιλογές έχω για sport αμάξια στην Ελλάδα. Δεν περιμένω κάνα θαύμα σαν την Αμερική που βρίσκουν Supra για 10 χιλιάρικα. Κοίταζα τελευταία τα RX8(ναι ξερω τα προβλήματα του ροτορα), τα celica 5ης,6ης,7ης γενιας, ολα τα MX-5. Γενικα έχω μια εκτίμηση για τους Ιάπωνες. Για τους 2-3 που θα πουν οτι για πρώτο αμάξι είναι κακή επιλογή ενα σπορ αμαξι, θέλω να το κάνω δώρο στον εαυτό μου. Είναι η δεύτερη φορα που δίνω πανελλήνιες (απο το επαλ αυτη την φορα) και οι καθηγητες εκτιμούν οτι εχω γραψει πάνω απο 19.000 μορια(δηλαδή ιατρικές κλπ). Οπότε μετά απο τρία χρόνια θέλω να πάρω ενα αμάξι ως δώρο στον εαυτό μου. Καλά αποτελέσματα εύχομαι φίλε μου . Το rx8 βγάλτο από την λίστα για τους κλασικούς λόγους αξιοπιστίας , κόστους σε πιθανή βλάβη , κατανάλωση , ειδική συντήρηση κτλ Το mx5 είναι καλύτερη επιλογή γιατί εκτός των άλλων είσαι στην ηλικία που μπορείς να χαρείς ένα καμπριο αυτοκίνητο και να το ευχαριστηθείς οδηγικά κάτι που όσο μεγαλώνεις θα αλλάζουν οι ανάγκες και δεν θα έχεις την ευκαιρία να ζήσεις αυτή την εμπειρία 2
vamvakoolas Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) καταρχην για να σε προσγειωσω το αμαξι δεν ειναι σα τα παπουτσια: αγορασες αυτο που γουσταρεις και τελος: εχει μηνιαια κοστη που ειναι Βενζινη τελη ασφαλεια συνεργειο/συντηρηση (εγραψα μηνιαια για να καταλαβεις ποσο θα σου ερχεται το μηνα, μπορεις να κανουν και ετησιο υπολογισμο). Απο εκει και περα -και σου γραφει το τερμα τρελογκαζο- θα σου προτεινα να παρεις ενα πιο νορμαλ σπορ αυτοκινητο για αρχη γκολφ απο το 2005 fiat grand punto sporting opel astra gtc αυτα που θες δε λεω οτι ειναι ακυρα αλλα θα πρεπει να εχεις καποια εμπειρια στους δρομους και τη διαχειριση του γκαζιου και επειδη σε ολα αυτα η διαχειριση του οχηματος ειναι περιεργη (πισω κινηση/μεγαλη ιπποδυναμη-μικρο βαρος/μικρο σασι) θα σου προκαλεσουν δυσσαρεστες εκπληξεις (σε στροφες, βροχη, αυτοκινητοδρομο). Για το mx5 τα εχω γραψει τουλαχιστον 2 φορες (ξεχνα πρακτικοτητα, ειναι αμαξι βολταςπου χωραει 2), rx8 θα θες μαστορα που να γνωριζει κινητηρα και δεν εννοω εγκυκοπαιδικα αλλιως τη @#$σες, και τη celica ισως να θες....βενζιναδικο για να τη κινεις Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2021 από vamvakoolas
adi32 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Επίσης αν πας σε κάτι πισωκινητο με αρκετά άλογα αν δεν έχεις εμπειρία και δεν είσαι προσγειωμένος και υπεύθυνος θα είναι και αρκετά επικίνδυνο και για σένα και τους άλλους Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2021 από adi32
tigergreg Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 1.Aπο ιδιωτη και οχι μαντρα. 2.Κατω απο 90,000 χλμ αν ειναι δυνατον. 3.Θαλεγα να συμβιβαστεις με 4θεσιο σπορ για λογους πρακτικοτητας και μεταπωλησης. 4.Αν θελεις οπωσδηποτε καμπριο να σκεφτεις που θα το αφηνεις. Μεγαλος μπελας ο δρομος! 2 δειγματα για μενα....ευρωπαικο και ιαπωνεζικο... https://www.car.gr/classifieds/cars/view/313391321-peugeot-207 https://www.car.gr/classifieds/cars/view/37163298-nissan-micra Τα mx-rx-px-cx-qx και διαφορες αλλες εκδοχες εκτος απο ξεκατινιασμενα ειναι βαρελια διχως πατο. 1
StamTheMan Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Καλη η κ@υλ@,αλλα εαν δεν εχεις αλλο αυτοκινητο καλο ειναι να παρεις ενα τετραθεσιο. Μη σε ξεγελαει ο χαρακτηρισμος sport,μια χαρα γουστα βγαζεις και με αυτοκινητα "πολης" ,ειδικα στην περιπτωση σου καλυτερα να μην παρεις ουτε πισωκινητο,αλλα ουτε και πολλα αλογα,εφοσον εισαι απειρος. Θα γουσταρεις για λιγο,αλλα μετα θα καταλαβεις οτι θα ηταν καλυτερα να ειχες παρει κατι πιο πρακτικο. Μπανακια και βολτες με τους φιλους,μεταφορα πραματων ( εχω κανει μιση μετακομιση αυτες τις μερες με golf 6 ),ενω το ΜΧ5 ( ενδεικτικα ) παιρνει 2 σακουλες με ψωνια :P.
HipHopHooligan Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Αρχικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις όλων. Δυο χρόνια που οδηγώ (με δίπλωμα) εχω το Scoda Octavia του πατερα μου. Προς το κομμάτι του celica δεν νομίζω να καίει περισσότερο απο ενα corolla (αφου όλα έχουν σε αυτές τις τιμές ακριβως τους ιδιους κινητήρες με τα corolla). Δεν πάω τόσο για πρακτικότητα (κοιταζα πχ και το del sol) αν και ναι προτιμάω ενα τετραθέσιο σπορτ κουπέ. Τα λεφτά για βενζίνες θα τα έχω (θα εχω πτυχίο ΔΕ νοσηλευτη λόγω της μαθητείας του επαλ και έχουν συναινοηθει οι γονείς μου να δουλεψω ως τραυματιοφορεας στο εκαβ ώστε να χω και προϋπηρεσία όταν τελειώσω την σχολή). Γενικα δούλεψα αρκετά και καταλαβαίνω το σχόλιο με τα παπουτσια.. αλλα μερικές φορές θες να ακούσεις και μια δυο άλλες γνώμες. 1
StamTheMan Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Μόλις τώρα, HipHopHooligan είπε προτιμάω ενα τετραθέσιο σπορτ κουπέ Καλο ειναι επισης να ψαξεις τον ορο "sport" για να ξερεις και εσυ τι ψαχνεις.
HipHopHooligan Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Μόλις τώρα, StamTheMan είπε Καλο ειναι επισης να ψαξεις τον ορο "sport" για να ξερεις και εσυ τι ψαχνεις. Ας πούμε και τα BMW 316 sport θεωρούνται. Καταλαβαίνω όμως τι εννοεις. Θελω ενα αμάξι με το ίδιο στυλ οπως τα αμάξια που έχω αναφέρει πριν (celica, rx8, mx5, 316,del sol)
StamTheMan Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, HipHopHooligan είπε Ας πούμε και τα BMW 316 sport θεωρούνται. Καταλαβαίνω όμως τι εννοεις. Θελω ενα αμάξι με το ίδιο στυλ οπως τα αμάξια που έχω αναφέρει πριν (celica, rx8, mx5, 316,del sol) Απο ποιον θεωρουνται; Γιατι με αυτη τη λογικη,και τα rallye και saxo sport θεωρουνται,αλλα παραμενουν αυτοκινητα πολης. Απο αυτα που ανεφερες,μονο MX5/RX8 ειναι sport. Το Del Sol δεν κανει για τιποτα,απλα εχει ενα λουκ που σε ξεγελαει,για τα bmw δεν το συζηταμε καν. Anyway,νομιζω καταλαβαμε και οι δυο τι λεμε. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2021 από StamTheMan
vamvakoolas Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 κλασσικα εχεις ηδη παρει καποια αποφαση για αυτοκινητο απλα γραφεις για να επιβεβαιωθεις οτι εχεις κανει καλη επιλογη ή οχι.. μη το κουραζεις πηγαινε παρε το mx5/rx8 και ειδικα τωρα που ειναι καλοκαιρι με τη πρωτη #@λα σου ή για εντυπωσιασμο θα παρεις τα χλμ λιγο παραπανω και.... (τωρα λαστιχα/αναρτησεις και γενικα κρατημα/στησιμο σε αυτη την ηλικια δε μας νοιαζει, ισως να ριξουμε λεφτα για ραδιο ή εξατμιση ή ζαντα) επισης οταν το βαρεθεις ή λιωσεις θα ξαναποσταρεις οτι δε βρισκεις ανθρωπο να το αγορασει και οτι δε θες να το σκοτωσεις γιατι εριξες 4-5 χιλιαρικα στα γραφει ανθρωπος που εχουν περασει στα χερια του απειρα οχηματα και ολων των τυπων και ειχα δικο μου απο τα 16 .. 4 1
imr Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Απο οσα προτεινες μακρυα απο το rx8 Μπορει να ειναι φτηνο για να το παρεις αλλα εχει τεραστια κοστη συντηρησης, βενζινη, σερβις κτλ. Το mx5 ειναι το ιδανικο αυτοκινητο για αυτο που θελεις και απο προσφατη αναζητηση με 5κ μπορεις να βρεις καποιο αξιοπρεπες. Το mx5 θελει παρα πολυ προσοχη και ψαξιμο γιατι ειδικα στα οικονομικα κυκλοφορουν πολλα σαπια/λιωμενα. Σκεψου αν θελεις καμπριο/roadster οπου το mx5 ειναι μονοδρομος η καποιο κλειστο οπου θα βρεις πολυ καλυτερες επιλογες (ενδεικτικα μπορεις να δεις astra gtc, c4 coupe, ibiza fr, alfa 147 και αλλα πολλα)
gleft Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 mx5 αν συμβιβαστεις οτι δε θες πανω απο ενα συνεπιβατη και δε θα κουβαλησεις ποτε τιποτα πανω απο 2 carry on βαλιτσες. Αλλα, ως κατοχος στο λεω, γρηγορο δεν ειναι. Το σπορ αυτοκινητο θελει λεφτα και για αποκτηση και για συντηρηση, μην βλεπεις μονο το αρχικο κοστος. Ειδικα για ενα παλιο αυτοκινητο που θα θελει και μαζεματα.
Μάκαρος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Αν δούλευες 3 καλοκαίρια για να μαζέψεις τα 5 χιλιάρικα τότε το RX8 με 14lt/100 κατανάλωση με οικονομική οδήγηση, το συμβόλαιο με εταιρεία λιπαντικών που πρέπει να υπογράψεις Γτ καίει άπειρο λάδι και τα αλλά γνωστά προβληματα που καθόλου οικονομικά δεν είναι στην επισκευή τους, απλά μείνε μακρυά Κανε μεγάλη έρευνα και μην κολλήσεις απλά στο 1ο σπορ αμάξι που θα δεις. Όπως σωστα σου ανέφεραν από πάνω, τα σπορ αμάξια, θέλουν και άλλες τσέπες. Το αμάξι είναι έξοδο, από την στιγμή που βάζεις το Κλειδι στη μίζα και ακούς την τρόμπα βενζίνης χωρίς καν να το έχεις βάλει μπροστα Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2021 από Μάκαρος 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα