ΡΙ ΑΠ Δημοσ. 20 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Παιδιά Καλησπέρα! Πρόσθεσα σήμερα έξτρα ram σε ένα Lenovo ThinkPad Edge E531. Κοίταξα να είναι DDR3L 1600άρα όπως η υπάρχουσα (Hynix) οπότε αγόρασα μία ValueRAM By Kingston 4GB Ram DDR3L. Την βάζω πάνω και το πρώτο πράγμα που παρατηρώ μόλις ανάβω το laptop είναι ότι η οθόνη είναι πολύ πιο φωτεινή απ΄ότι συνήθως (weird). Κάνω το HCI Memtest και μου βρίσκει errors αμέσως. Πριν καιρό είχα δοκιμάσει να προσθέσω και μία τέτοια Hynix που είχα παρατημένη και είχα πάλι errors. Νόμιζα ότι φταίει η Hynix (όχι η υπάρχουσα, εννοώ αυτή στο παραπάνω link), γιατί ήταν παλιά και παρατημένη αλλά τώρα και με την Kingston υπάρχει θέμα. Υπάρχει περίπτωση να φταίει η κάρτα ενώ είναι ολοκαίνουρια? Μπορεί να είναι χαλασμένη η θύρα στην οποία μπαίνει? Έπρεπε να κάνω τπτ στα bios πριν την βάλω? Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ps για να το κάνω πιο ξεκάθαρο: Memtest με Υπάρχουσα (Hynix)=No Errors Memtest με Υπάρχουσα (Hynix)+Hynix παρατημένη=Errors Memtest με Υπάρχουσα (Hynix)+Kingston Ολοκαίνουρια=Errors Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2021 από ΡΙ ΑΠ
Sheogorath Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Καλημερα Μπορείς να βαλεις την λειτουργική στην δεύτερη θύρα μόνη της, να δούμε αν είναι θέμα θύρας και όχι μνήμης. 2
ΡΙ ΑΠ Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, Sheogorath είπε Καλημερα Μπορείς να βαλεις την λειτουργική στην δεύτερη θύρα μόνη της, να δούμε αν είναι θέμα θύρας και όχι μνήμης. Θα το δοκιμάσω. Να φταίνε settings στα bios υπάρχει περίπτωση?
Sheogorath Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 31 λεπτά πριν, ΡΙ ΑΠ είπε Θα το δοκιμάσω. Να φταίνε settings στα bios υπάρχει περίπτωση? Δύσκολα. Θα το δούμε. Επόμενη κίνηση είναι να δουμε αν δουλεύει με τις δυο "προβληματικές". Πάμε ενα ένα όμως 2
ΡΙ ΑΠ Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 2 ώρες πριν, Sheogorath είπε Δύσκολα. Θα το δούμε. Επόμενη κίνηση είναι να δουμε αν δουλεύει με τις δυο "προβληματικές". Πάμε ενα ένα όμως ok θα postάρω μόλις έχω νέα.
ΡΙ ΑΠ Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Παιδιά η υπάρχουσα Hynix μόνη της στην 2η θύρα δεν παρουσίασε errors.. Δοκιμάζω να βάλω τις άλλες δύο και τεστάρω?
ΡΙ ΑΠ Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Λοιπόν παιδιά με τις δύο "άλλες" κάρτες δεν είχα errors. Οπότε ουσιαστικά λύθηκε το πρόβλημα μου, απλά χαλάστηκα που δεν βρήκα ακριβώς τι φταίει. 😆 Θα ήθελα να ξέρω σε περίπτωση που μου παρουσιαστεί παρόμοιο πρόβλημα στο μέλλον. 1
ΡΙ ΑΠ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 2 ώρες πριν, Sheogorath είπε Ασυμβατότητα μεταξύ παλιάς και νέας ραμ. Ok σ΄ευχαριστώ πολύ φίλε. 1
Aris_ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 14 ώρες πριν, ΡΙ ΑΠ είπε ακριβώς τι φταίει. 😆 Θα ήθελα να ξέρω σε περίπτωση που μου παρουσιαστεί παρόμοιο πρόβλημα στο μέλλον. αν θες να βρεις ακριβώς την ασυμβατότητα ψάξε στα timings και τα αντίστοιχα volt settings , όπως λέω πάντα θέλει λιγο διάβασμα πως λειτουργεί η ram και τα timings για να καταλάβει κάποιος τι παίζει μερικές φορες παίζουν ρόλο τo μεγεθος των mem ic, banks, sides , ranks
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα