forlorn_hope Δημοσ. 20 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2021 Έχω καταλήξει στην Sony KE XH9077 σε 55" Και η απόσταση θέασης είναι στα 2.7 Εκεί έχω χρόνια και μια 7ετιας full hd Samsung που ενώ παλιά την έβλεπα υπέρ αρκετή πλέον προβληματίζομαι γιατί διάβασα ότι οι 4Κ για να δείξουν πρέπει να είναι από 65 και πάνω Σκοπός είναι να κουμπώσει το ps5 Η ερώτηση είναι σε αυτήν την απόσταση θα εκμεταλλευτώ πλήρως τις δυνατότητες του 4K και αν όχι υπάρχει μεγάλη διαφορά αν πήγαινα σε 65 ? Σύμφωνα με τον πίνακα παρακάτω είμαι πολύ εκτός των αριθμών Αξίζει να δώσω δηλαδή 300 πιο πολλά για 65 ;
NoiSy MaN Δημοσ. 20 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, forlorn_hope είπε Έχω καταλήξει στην Sony KE XH9077 σε 55" Και η απόσταση θέασης είναι στα 2.7 Εκεί έχω χρόνια και μια 7ετιας full hd Samsung που ενώ παλιά την έβλεπα υπέρ αρκετή πλέον προβληματίζομαι γιατί διάβασα ότι οι 4Κ για να δείξουν πρέπει να είναι από 65 και πάνω Σκοπός είναι να κουμπώσει το ps5 Η ερώτηση είναι σε αυτήν την απόσταση θα εκμεταλλευτώ πλήρως τις δυνατότητες του 4K και αν όχι υπάρχει μεγάλη διαφορά αν πήγαινα σε 65 ? Σύμφωνα με τον πίνακα παρακάτω είμαι πολύ εκτός των αριθμών Αξίζει να δώσω δηλαδή 300 πιο πολλά για 65 ; Λοιπόν όσο πιο σύντομα γίνεται. Δεν έχει για να δείξει το 4K πρέπει να ειναι 65 και πάνω κτλ. Είναι συνάρτηση ιντσών ΚΑΙ απόστασης θέασης. Το να πάρεις ως γνώμονα μόνο την ανάλυση το βρίσκω γελοίο γιατι θα πρέπει να κολλήσεις τη μούρη σου σε ένα τεράστιο πάνελ για να πάρεις το μέγιστο και όσο αυξάνονται οι αναλύσεις είναι όλο και πιο παράλογο. Το πιο σημαντικό είναι να να νιώθεις άνετα κατά τη θέαση. Σκέψου πχ το που προτιμάς να κάθεσαι όταν είσαι στο σινεμά. Προσωπικά στα 2.7m θα πήγαινα στις 65 εφόσον δεν υπάρχει οικονομικό θεμα. Δες κι αυτό https://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2021 από NoiSy MaN
forlorn_hope Δημοσ. 20 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2021 Ο πολύ ενδιαφέρον άρθρο και ο πίνακας πολύ χρήσιμος, σε ευχαριστώ, Καλά όχι ότι δεν είναι θέμα τα παραπάνω χρήματα αλλά αν είναι όντως να αξίζει να μπορώ να πάρω αρκετή διάφορα από τις δυνατότητες να την κάνω την υπέρβαση γι'αυτό ρώτησα αν αξίζει η όχι
forlorn_hope Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Να προσθέσω πάντως ότι με ενδιαφέρει πολύ το gaming στο ps5 όπως είπα και φοβάμαι ότι ναι μεν οι 65 για ταινίες θα είναι σούπερ στα fps όμως τι γίνεται ; Μήπως για mixed use η 4k 55 στα 2.6 μέτρα θα ειναιια χαρά;
Geokorolis Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 23 ώρες πριν, forlorn_hope είπε Να προσθέσω πάντως ότι με ενδιαφέρει πολύ το gaming στο ps5 όπως είπα και φοβάμαι ότι ναι μεν οι 65 για ταινίες θα είναι σούπερ στα fps όμως τι γίνεται ; Μήπως για mixed use η 4k 55 στα 2.6 μέτρα θα ειναιια χαρά; Αν μπορείς να πας σε 65αρά θα είσαι μια χαρά. Η 55αρά δεν θα σε καλύψει τόσο στα 2.6, θα νιώθεις σαν κάτι να σου λείπει. Έκανα αυτό το λάθος τον Δεκέμβριο εγώ, και τώρα ψάχνω να δώσω την 55αρα για να πάω σε 65αρά τουλάχιστον. Κι έγω με ps5, Xbox, Netflix και digea. Σκέψου ότι πριν είχα μια full HD 40αρα και πάλι δεν μου έκανε μεγάλη διαφορά η μετάβαση σε 55''.
dpolal Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Στις 21/6/2021 στις 11:22 ΠΜ, forlorn_hope είπε Να προσθέσω πάντως ότι με ενδιαφέρει πολύ το gaming στο ps5 όπως είπα και φοβάμαι ότι ναι μεν οι 65 για ταινίες θα είναι σούπερ στα fps όμως τι γίνεται ; Μήπως για mixed use η 4k 55 στα 2.6 μέτρα θα ειναιια χαρά; Υποκειμενικά είναι τα περισσότερα. Το θέμα είναι πως όσο θα μεγαλώνουν οι διαστάσεις τόσο θα σου φαίνετε ότι «μικραίνει» η τηλεόραση που θα έχεις καταλήξει να αγοράσεις. Έχω μια 42" που έκλεισε 8ετία πλέον και είμαι σε απόσταση θέασης τα 3,5 μέτρα. Όταν την είχαμε αγοράσει, σε μια εποχή οτιδήποτε πάνω από τις 40"-45" θεωρούνταν «μεγάλο» ήταν μια χαρά, μας φαίνονταν μια χαρά, θεωρούσαμε ότι είναι πλεονασμός οτιδήποτε μεγαλύτερο. Σιγά σιγά όμως, με την εμπειρία από θέαση σε σπίτια γνωστών και φίλων που έχουν αγοράσει καινούργιες 55"ρες ή ακόμα μεγαλύτερες ίντσες πλέον αυτό που έχω μου φαίνεται «λίγο». Αν μπορείς να πας σε παραπάνω ίντσες χωρίς να κάνεις εκπτώσεις στην ποιότητα πήγαινε. Τα γραφήματα καλά είναι να δίνουν έναν μπούσουλα αλλά μην τα λαμβάνεις και τόσο πολύ υπόψιν, να πουλήσουν θέλουν όλοι και αν είναι έτσι τότε θα έπρεπε να καταλήξουμε με τεράστια πάνελς κολλημένα ακριβώς μπροστά μας για να «απολαμβάνουμε» εικόνα. 1
forlorn_hope Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, dpolal είπε Υποκειμενικά είναι τα περισσότερα. Το θέμα είναι πως όσο θα μεγαλώνουν οι διαστάσεις τόσο θα σου φαίνετε ότι «μικραίνει» η τηλεόραση που θα έχεις καταλήξει να αγοράσεις. Έχω μια 42" που έκλεισε 8ετία πλέον και είμαι σε απόσταση θέασης τα 3,5 μέτρα. Όταν την είχαμε αγοράσει, σε μια εποχή οτιδήποτε πάνω από τις 40"-45" θεωρούνταν «μεγάλο» ήταν μια χαρά, μας φαίνονταν μια χαρά, θεωρούσαμε ότι είναι πλεονασμός οτιδήποτε μεγαλύτερο. Σιγά σιγά όμως, με την εμπειρία από θέαση σε σπίτια γνωστών και φίλων που έχουν αγοράσει καινούργιες 55"ρες ή ακόμα μεγαλύτερες ίντσες πλέον αυτό που έχω μου φαίνεται «λίγο». Αν μπορείς να πας σε παραπάνω ίντσες χωρίς να κάνεις εκπτώσεις στην ποιότητα πήγαινε. Τα γραφήματα καλά είναι να δίνουν έναν μπούσουλα αλλά μην τα λαμβάνεις και τόσο πολύ υπόψιν, να πουλήσουν θέλουν όλοι και αν είναι έτσι τότε θα έπρεπε να καταλήξουμε με τεράστια πάνελς κολλημένα ακριβώς μπροστά μας για να «απολαμβάνουμε» εικόνα. 2 ώρες πριν, Geokorolis είπε Αν μπορείς να πας σε 65αρά θα είσαι μια χαρά. Η 55αρά δεν θα σε καλύψει τόσο στα 2.6, θα νιώθεις σαν κάτι να σου λείπει. Έκανα αυτό το λάθος τον Δεκέμβριο εγώ, και τώρα ψάχνω να δώσω την 55αρα για να πάω σε 65αρά τουλάχιστον. Κι έγω με ps5, Xbox, Netflix και digea. Σκέψου ότι πριν είχα μια full HD 40αρα και πάλι δεν μου έκανε μεγάλη διαφορά η μετάβαση σε 55''. Παιδιά έχετε δίκιο κατέληξα στις 65 και πρόλαβα να κάνω ακύρωση γιατί την έχει κάνει παραγγελία την 55. Επειδή έχω ήδη τόσα χρόνια μια 55 full hd Samsung όπως λέτε την συνήθισα το μόνο που φοβόμουν όπως είπα ήταν για τι gaming. Βέβαια είναι έξτρα 400 ευρώ αλλά πιστεύω σίγουρα αξίζει και νομίζω σε αυτό το μπατζετ η συγκεκριμένη sony είναι ότι καλύτερο. Ίσως θα μπορουσα να παω στην Samsung qled 80t αλλά είμαι ήδη εκτός μπάτζετ και δεν με παίρνει καθόλου και ούτε μπορώ να κάνω υπομονή. Από ότι είδα η Samsung υπερέχει λίγο στα χρώματα στο gaming αλλά όλα τα reviews λένε τα καλύτερα για την sony. Για να μην ανοίξω άλλο θέμα μπορεί κάποιος να εκτιμήσει πόσο μπορεί να πωληθεί η τωρινή μου τηλεόραση ; Είναι σε πολύ καλή κατάσταση Αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος για να μπορώ να την βάλω στις αγγελίες Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα