Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα

παιδια θέλω να αλλάξω dns επειδή της κοσμοτε δεν με αφήνει να μπω σε κάποια σάιτ και επισης δεν μπορω να συνδέσω της λάμπες χιαομι. Κάπου διάβασα ότι πρεπει να αλλάξω dns για τις λάμπες και ότι θα έχω καλύτερο σερφάρισμα. Τωρα αυτό για το σερφάρισμα δεν ξερω εάν ισχύει αλλά οκ…το είχα δοκιμάσει παλιότερα αλλά δεν καταλαβα κάτι ούτε με speedtest.

ωστοσο αλλάζω dns και κρεμάει το Ίντερνετ. Μπορεί να καταλαβεινκανεις γτ συμβαίνει αυτό;

2ον η ταχύτητα συγχρονισμού μόντεμ είναι 36.εγώ με καλώδιο πιάνω 31 με ping 6.νιωθω τυχερός για το ping.Ξερω ότι το 50 που λένε είναι μάρκετινγκ κτλ. Υπάρχει  oμας τρόπος να πιάσω κάτι παραπάνω χωρίς κόπο;

Σας ευχαριστω

Επεξ/σία από nickvas19
Δημοσ.
4 ώρες πριν, nickvas19 είπε

2ον η ταχύτητα συγχρονισμού μόντεμ είναι 36.εγώ με καλώδιο πιάνω 31 με ping 6.νιωθω τυχερός για το ping.Ξερω ότι το 50 που λένε είναι μάρκετινγκ κτλ. Υπάρχει  oμας τρόπος να πιάσω κάτι παραπάνω χωρίς κόπο;

Βγαλε σκρινσοτ απο τα στατιστικα του ρουτερ να τα δουμε.

4 ώρες πριν, nickvas19 είπε

δεν με αφήνει να μπω σε κάποια σάιτ

Απορω ποια σαιτς να ειναι αυτα ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποια στατιστικά επιθυμείς να δειξω;και που θα τα βρω; Έχω το speedport plus 

σε ευχαριστω για την απάντηση.

Επεξ/σία από nickvas19
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, nickvas19 είπε

Ποια στατιστικά επιθυμείς να δειξω;

Τα στατιστικα της γραμμης , ταχυτητα συγχρονισμου και τα σχετικα. Εσυ εχεις το speedport plus , εγω ομως οχι. Αρα δεν ξερω που θα τα βρεις. Μπες στο μενου το μοντεμ και ψαξε. Που βλεπεις οτι εχει 36 ταχυτητα συγχρονισμου ? Ε σε αυτην την οθονη θα εχει και αλλες πληροφοριες.. σκρινσοτ.

Δημοσ.

Την οθονη με τα στατιστικα της γραμμης. Ταχυτητα συγχρονισμου και λοιπα. Δεν βλεπω τιποτα σχετικο στο σκρινσοτ. Εσυ?

Δημοσ.

Λοιπον ας τα παρουμε απο την αρχη.

1. Αν συγχρονιζεις στα 35-36 , ειναι λογικο να αποδιδει λιγοτερο. Σε δοκιμες που εχω κανει στην δικη μου γραμμη, απο την ταχυτητα συγχρονισμου , η γραμμη απεδιδε καθε φορα 5-6 mbps πιο κατω. Αρα οταν εσυ συγχρονιζεις στα 35-36 , ειναι λογικο να αποδιδει η γραμμη σου γυρω στο 31.
2. Το ερωτημα ειναι γιατι συγχρονιζει στα 35-36 και οχι στα 50. Δεν ειναι μαρκετινγκ οι ταχυτητες. Απλα οι VDSL γραμμες ειναι πολυ ευαισθητες σε παρεμβολες και "θορυβους" , απο ο,τι ειναι οι ADSL . Το SNR σου θεωρω , χωρις να ειμαι ειδικος , οτι ειναι σε καλα επιπεδα. Δηλαδη θα επρεπε να πιανεις το μαξιμουμ της ταχυτητας.
Απο την αλλη , το attenuation (down) , ειναι οριακα υψηλο. 
Παραλληλα συνδεδεμενες τηλεφ. πριζες , πολυπριζα (προβληματικα) , smart λαμπες , και δεν ξερωγω τι αλλο , δημιουργουν παρεμβολες στο μοντεμ.  Οταν ειχα 2 παραλληλες πριζες συνδεδεμενες , ειχα attenuation (down) περιπου στο 9 , οταν αποσυνδεσα την δευτερη πριζα , επεσα σταθερα στο 6.κατι , και φυσικα αυξηθηκε η ταχυτητα συγχρονισμου.
Επισης κακης ποιοτητας καλωδιωσεις , παιζουν τον ρολο τους. Οπως και η αποσταση απο την "καμπινα" , κατι για το οποιο δεν μπορεις να κανεις κατι , εκτος και αν ξηλωσεις την "καμπινα" και την φερεις διπλα στο σπιτι σου :) 

Γνωμη μου , ξηλωσε τα παντα απο το σπιτι , εννοω απο ηλεκτρονικες συσκευες και κανε ενα reboot το μοντεμ να δεις που θα συγχρονισει. Δευτερη κινηση , το μοντεμ στην κεντρικη πριζα μονο του μακρυα απο αλλες συσκευες και οχι πανω σε πολυπριζο. Τριτη κινηση αν υπαρχουν πολλες τηλεφ. πριζες , ηλεκτρολογος , ξηλωμα και αφηνει μονο την κεντρικη. Τεταρτη κινηση , παιρνεις καλυτερο μοντεμ , π.χ. καποιο fritzbox. Αν εχεις voip τηλεφωνια και cosmote , μπορεις καλλιστα να καταργησεις το μοντεμ της και να παιξεις με το καλυτερο που θα αγορασεις , μιας και μπορεις να ρυθμισεις σε αυτο το voip , αφου δινει τους κωδικους η cosmote.

Καλες δοκιμες...

Δημοσ.

1. αυτό που λες το έχω δοκιμάσει και εγώ. το θεωρώ φυσιολογικό εφόσον συγχρονίζω στα 36 να πιάνω 30 με 32.

2. το κουτί είναι σχετικά κοντά. το snr που ειναι 10 ειναι πολυ καλα και οπως λες θα επρεπε να ειμαι τερμα. το down νομιζω κατω απο 20 πρεπει να ναι. σιγουρα οι καλωδιωσεις ειναι σχετικα παλιες.

Δεν ξέρω εάν είναι καλύτερα να κλείσω το wifi του μοντεμ και να εχω εθερνετ με ενα repeater οπως το ειχα μεχρι και τωρα (tp link re 650) ωστε να γλυτωσω παρεμβολες.

για το frizbox το εψηνα αλλα δεν ξερω κατα ποσο βοηθαει. στο ιντερνετ που εχω δει 2-4 παραπανω στην καλυτερη να πιασει. αξιζει τοσα χρηματα για κατι τετοιο;

θενξ φίλε

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nickvas19 είπε

1. αυτό που λες το έχω δοκιμάσει και εγώ. το θεωρώ φυσιολογικό εφόσον συγχρονίζω στα 36 να πιάνω 30 με 32.

2. το κουτί είναι σχετικά κοντά. το snr που ειναι 10 ειναι πολυ καλα και οπως λες θα επρεπε να ειμαι τερμα. το down νομιζω κατω απο 20 πρεπει να ναι. σιγουρα οι καλωδιωσεις ειναι σχετικα παλιες.

Δεν ξέρω εάν είναι καλύτερα να κλείσω το wifi του μοντεμ και να εχω εθερνετ με ενα repeater οπως το ειχα μεχρι και τωρα (tp link re 650) ωστε να γλυτωσω παρεμβολες.

για το frizbox το εψηνα αλλα δεν ξερω κατα ποσο βοηθαει. στο ιντερνετ που εχω δει 2-4 παραπανω στην καλυτερη να πιασει. αξιζει τοσα χρηματα για κατι τετοιο;

θενξ φίλε

Με τοσο λιγο attenuation επρεπε να τερματιζει η γραμμη ανετα 55/5

Εχεις 10 εγω εχω 16 . Αυτο ειναι κ η αποσταση σου απο το καφαο. Εμενα με 16 ( εχω fritzbox κ λεει ειμαι 450 μετρα αποσταση) τερματιζει για πλακα την γραμμη. Αρα εσενα με 10 εννοει εισαι πολυ πιο κοντα αρα κατι παιζει με την εσωτερικη καλωδιοση σου. Με 10 attenuation τερματιζεις κ 100αρα γραμη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτό με την εσωτερική καλωδίωση .....ποσό δύσκολο είναι και ποσό κοστίζει τελικά να το κάνω εάν είναι να τελειώνω 

έχεις συγκρινει το fritzbox με το απλο αυτο που δινουν οι εταιριες να μας πεις διαφορες;

παιδιά είμαι πολύ κοντά στο καφαο 200μετρα μαξ.

Επεξ/σία από nickvas19
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, nickvas19 είπε

αυτό με την εσωτερική καλωδίωση .....ποσό δύσκολο είναι και ποσό κοστίζει τελικά να το κάνω εάν είναι να τελειώνω 

Aν εχεις wire detector , ειναι σχετικα ευκολη διαδικασια. Κατι σαν αυτο ουσιαστικα. Το ιδανικο σεναριο εινα να αποσυνδεσεις τα παντα απο την κεντρικη πριζα και να μεινει μονη της. Υπαρχουν και αλλοι τροποι καλωδιωσης της κεντρικης πριζας με τις υπολοιπες , με τον σωστο τροπο , ωστε να μην δημιουργουνται παρεμβολες στην vdsl συνδεση , αλλα θελει αλλα πριζακια και ιστοριες. Το πιο απλο ιδανικο σεναριο ειναι να αποσυνδεθουν τα παντα απο την κεντρικη πριζα. Να μεινει δηλαδη η κεντρικη πριζα η μονη συνδεδεμενη πριζα στην γραμμη που ερχεται απο τον κατανεμητη.

Αν λοιπον ξεβιδωσεις την κεντρικη πριζα , λογικα θα γινεται ενας χαμος απο καλωδια εκει μεσα. Γιατι ολες οι πριζες , τα καλωδια τους , καταληγουν εκει και συνδεονται παραλληλα με την κεντρικη πριζα στην κεντρικη γραμμη που ερχεται απο τον κατανεμητη. Με το παραπανω εργαλειακι , απλα το συνδεεις στην καθε πριζα του σπιτιου και ανιχνευεις ποια ειναι τα καλωδια της που καταληγουν στην κεντρικη πριζα και τα αποσυνδεεις απο αυτην. Το κανεις για ολες τις πριζες και στο τελος θα μεινει μονο η κεντρικη πριζα συνδεδεμενη με την κεντρικη γραμμη. The End.

Στην δικη μου κεντρικη πριζα αυτο γινοταν. Δηλαδη κεντρικη γραμμη , κεντρικη πριζα , δευτερη πριζα , ολα μαζι καλωδιωμενα. Απο την στιγμη που ηξερα ποια ειναι τα καλωδια που ερχονται απο τον κατανεμητη , ηξερα ποια ηταν τα καλωδια της δευτερης πριζας. Τα αποσυνδεσα και εμεινε μονο η κεντρικη πριζα. Οτιδηποτε αλλο καλωδιο ειχε εκει μεσα , γιατι ειχε και κατι αλλα ασχετα καλωδια , αφαιρεθηκαν απο την συνδεση με την κεντρικη πριζα. Συνηθως ειναι backup καλωδια αλλα δημιουργουν και αυτα προβληματα. Απο 66mbps ανεβηκα στα 100mbps..ασχετα που πλεον εχει πεσει η ταχυτητα στα 80mbps.. αυτο ειναι αλλη πονεμενη ιστορια :)

Για εναν ηλεκτρολογο ειναι μιση ωρα δουλεια. Δεν ξερω ποσο θα χρεωσει μια τετοια εργασια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια μπριζα έχω όποτε μάλλον θα είναι σχετικά ευκολο. Σε ευχαριστω. Ωστοσο το θέμα είναι να αλλαχτεί αυτό το καλώδιο σωστα;

Επισης εάν ξέρει κανείς εάν θα φτιάξει η ταχυτητα βάζοντας ένα switcher της Cisco που έχω και εάν βάλω repeater μέσω Ethernet  αντί για το WiFi του μοντεμ(tp link re650)

Επεξ/σία από nickvas19
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην μπλέκεις το DNS με το συγχρονισμό της γραμμής σου, είναι 2 διαφορετικά πράγματα.

1. Με το SNR που έχεις, στον ΟΤΕ δεν γίνεται να φτάσεις πάνω από 38000 kbit/s.

2. Με το attenuation (down) που έχεις, αν δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα, μπορείς να συγχρονίσεις άνετα σε VDSL2 γύρω στα 63650 kbit/s.

3. Παίρνεις VDSL από ΑΚ (αστικό κέντρο), και το attenuation (down) που βλέπεις στα στατιστικά του Speedport, δείχνει μια μείωση της ισχύος του σήματος από το ΑΚ έως το σπίτι σου αντίστοιχη με αυτή μιας καλωδιακής απόστασης κοντά στα 580 μέτρα. Αυτό είναι που έχει σημασία και όχι ποια είναι η πραγματική καλωδιακή απόσταση.

Επεξ/σία από filipN

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...