Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Agent_Orange είπε

Αυτο ισχύει για OLED ή για όλες;

Σε εμένα αυτο που έχω προσέξει είναι inverse ghosting απο τότε που έγινε enable το VRR στο PS 5 ακομα και χωρις να είναι on.

Εχει κάνει και 2 fw updates η τιβι απο τότε...

Είχε αναφερθεί στο Digital Foundry ότι και οι LCD's έχουν θέμα με gamma/VRR αλλά επειδή δεν έχουν true blacks, το πρόβλημα καμουφλάρεται κάπως καλύτερα και είναι λιγότερο αισθητό.

• Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδια ερωτηση αν μπορει καποιος να Βοηθήσει,

Οταν εχω απενεργόποιημενο το vrr απο την κονσολα δεν ενεργοποιειται το hdr.στα στοιχεια της εικόνας δείχνει οτι παιζει hdr αλλα οταν ξεκιναω game δεν κανει αυτο το flicker και την εναλλαγή η εικόνα ουτε εμφανίζεται το hdr banner και φαίνεται κ στην εικονα οτι δεν εχει μπει hdr.

Με το που ανοιξω vrr στα settings κ τρεξω παιχνιδι ολα κανονικά .

Ειμαι με lg c1

Το μονο που δεν εχω δοκιμάσει ειναι να κλεισω το vrr και απο τα settings της tv μηπως αυτο προκαλει καποιο conflict .

Αν μπορει να δοκιμασω καποιος για να δω αν φταίει η κονσόλα ή η τηλεροαση 

Ευχαριστώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Thanofski είπε

Παιδια ερωτηση αν μπορει καποιος να Βοηθήσει,

Οταν εχω απενεργόποιημενο το vrr απο την κονσολα δεν ενεργοποιειται το hdr.στα στοιχεια της εικόνας δείχνει οτι παιζει hdr αλλα οταν ξεκιναω game δεν κανει αυτο το flicker και την εναλλαγή η εικόνα ουτε εμφανίζεται το hdr banner και φαίνεται κ στην εικονα οτι δεν εχει μπει hdr.

Με το που ανοιξω vrr στα settings κ τρεξω παιχνιδι ολα κανονικά .

Ειμαι με lg c1

Το μονο που δεν εχω δοκιμάσει ειναι να κλεισω το vrr και απο τα settings της tv μηπως αυτο προκαλει καποιο conflict .

Αν μπορει να δοκιμασω καποιος για να δω αν φταίει η κονσόλα ή η τηλεροαση 

Ευχαριστώ 

Δεν κάνει flicker γιατί το μενού του PS5 τρέχει ήδη σε HDR. Δεν έχεις κανένα πρόβλημα μην ανησυχείς. Το flicker της TV γίνεται μόνο όταν ενεργοποιείται VRR ή 120Hz output. 

Έχω C9 και η συμπεριφορά είναι η ίδια όπως το περιγράφεις. Πριν την έλευση του VRR στην κονσόλα η TV δεν έκανε ποτέ flicker κατά την έναρξη παιχνιδιού. 

Φυσικα και είναι ενεργοποιημένο το HDR στην περίπτωση σου. Απλώς έχεις επηρεαστεί 😄 επειδή νομίζεις ότι υπάρχει πρόβλημα. 

Επεξ/σία από D.Luffy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοιτά δεν θα παρατηρουσα ουτε το μπανερ αλλα τελευταία αρχισα να βλεπω την εικόνα λίγο αδύναμη...και η μόνη ρυθμιση που είχα κανει πριν κανα μήνα ηταν να κλεισω το vrr...και παλι μπορει να ειναι ιδέα μου αλλα αν δεν εμφανιστει το μπανερ και κ κανει το φλικ η εικόνα μου φαίνεται διαφορετική ...εχω φάει τώρα placebo αλλο ....μάλλον....

Για σιγουρια θα αφησω ανοιχτό το -vrr να τελειώνω...

Επεξ/σία από Thanofski
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/9/2022 στις 1:32 ΠΜ, Thanofski είπε

Κοιτά δεν θα παρατηρουσα ουτε το μπανερ αλλα τελευταία αρχισα να βλεπω την εικόνα λίγο αδύναμη...και η μόνη ρυθμιση που είχα κανει πριν κανα μήνα ηταν να κλεισω το vrr...και παλι μπορει να ειναι ιδέα μου αλλα αν δεν εμφανιστει το μπανερ και κ κανει το φλικ η εικόνα μου φαίνεται διαφορετική ...εχω φάει τώρα placebo αλλο ....μάλλον....

Για σιγουρια θα αφησω ανοιχτό το -vrr να τελειώνω...

Δοκίμασε να τρέξεις ένα PS4 game όπως το God Of War ή το Horizon Zero Dawn (τα PS4 games δεν υποστηρίζουν VRR) και θα δεις ότι η TV δεν θα κάνει flicker και το HDR θα είναι μια χαρά. 

Ή αν έχεις το GT7 (PS5) το οποίο δεν υποστηρίζει VRR ούτε με force από το σύστημα. Ούτε σε αυτό θα κάνει flicker η TV. Δες και με αυτό αν το HDR είναι ΟΚ (που θα είναι σίγουρα) 🙂

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...