Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγώ στην Sony A80J έχει άψογη εικόνα τόσο στο gaming mode της όσο και στο dolby. Ιδίως  το δεύτερο είναι αρκετά φωτεινό. Γενικά αν και αυτή η τηλεόραση φοράει  lg panel το έχουν τιγκάρει στην φωτεινότητα οι Ιάπωνες, είναι η πιο φωτεινή τηλεόραση με τα lg panel που υπάρχει στην αγορά. 

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχει μια υπηρεσία ο Κωτσόβολος για καλιμπραρισμα τηλεόρασης στα 50 ευρώ....πιστεύετε ότι αξίζει η θα δώσω τζάμπα λεφτά εκτός αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι άλλο...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, alexcas777 είπε

Έχει μια υπηρεσία ο Κωτσόβολος για καλιμπραρισμα τηλεόρασης στα 50 ευρώ....πιστεύετε ότι αξίζει η θα δώσω τζάμπα λεφτά εκτός αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι άλλο...

γενικά το καλιμπράρισμα αξίζει σε μια τηλεόραση γιατί στο κάνουν με ειδικό tool που την ρυθμίζει την τηλεόραση άψογα. Τώρα όπου και να πάς γύρω στο 40αρη θα στο πάρουν άντε σε κανά ιδιώτη να σου πάρει κανά 30αρη. To κακό είναι ότι δεν βρίσκω καποιο site όπως ειναι με τις οθόνες των υπλογιστών που να έχει έτοιμες ρυθμίσεις από καλιμπραρισμένες τηλεοράσεις όπως είναι ας πούμε το tftcentral

Δημοσ.
5 ώρες πριν, chek2fire είπε

γενικά το καλιμπράρισμα αξίζει σε μια τηλεόραση γιατί στο κάνουν με ειδικό tool που την ρυθμίζει την τηλεόραση άψογα. Τώρα όπου και να πάς γύρω στο 40αρη θα στο πάρουν άντε σε κανά ιδιώτη να σου πάρει κανά 30αρη. To κακό είναι ότι δεν βρίσκω καποιο site όπως ειναι με τις οθόνες των υπλογιστών που να έχει έτοιμες ρυθμίσεις από καλιμπραρισμένες τηλεοράσεις όπως είναι ας πούμε το tftcentral

rtings . Αλλα οι ρυθμισεις σε μια τηλεοραση δεν πρεπει να μεταφερονται σε αλλη μιας και δυο πανελ παντα εχουν διαφορες. 

Δημοσ.

βλέπω έπεσε η Sony XR-65A90J  στα 2700 κ εχω αρχίσει να το σκευτομαι

δεν καίγομαι να αλλάξω tv μπορώ να περιμένω, εχω μια 65αρα sony xe8596 led. Eίχα στο νου μου να αλλάξω ούτως η άλλος  tv από Σεπτέμβρη που θα μετακομίσω κ προφανώς είχα στο νου μου κ τις Lg Που ολοι λέτε τα καλύτερα για gamming 

H αλήθεια είναι ότι κλίνω προς τη sony γτ με εχει βολέψει αφάνταστα το android κ επίσης εχω αγοράσει το calman για calibration κ εχω αγοράσει κ τη συσκευη μέτρησης για calibration. εχω κανει ήδη calibration στην υπάρχουσα με αυτα. εαν παω για LG θα χρειαστώ επιπλέον 150-200 ε για calibration.

τωρα η απορία μου με το σκευπτικο μου κ η γνωμη σας..

αν δε κανω λάθος μια lg 65 αρα παίζει 1700 -1900ε ? εχει μια διαφορά ας πούμε χοντρικά 1000 ε τα οποία πες είμαι διατιθέμενος να τα δώσω καθώς σε συνδιασμο με τα προηγούμενα που είπα θεωρώ ότι τα panel της Lg (που φοράνε οι σονυ) σε συνδιασμο με τις τεχνολογίες video εικόνας της soνυ είναι ενας πολυ καλος συνδιασμος 

οι lg εχουν vrr είναι τόσο συμαντικο πραγματικά σε ps5? δεν εχω κ κανα τρελο ματι κ συνήθως παίζω απο μια απόσταση σχεδόν 4 μετρα αν παίζει ρολο. 

απο τη μια θεωρητικά οι νεες τβ της sony θα εχουν vrr όμως εχω βάλει budged 2500  πάνω κάτω κ οι νεες τβ θα αργήσουν παλι να ξαναπέσουν σε αυτο το κοστος. απο την αλλη οι Lg σύμφωνα με οσα λετε ειναι εξαιρετικες για gamming κ 800-1000 ε κατω.

θα περιμενατε τη sony του χρόνου στα 2500 που να εχει κ vrr θα την αγοραζατε τωρα χωρίς vrr η θα κοιτάγατε καθαρά μόνο Lg ? νομιζω η Lg κερδιζει μεχρι τωρα το κοσμο κυριως λογο χαμηλου κοστους συγκριτικα

ελπίζω να μη σας έμπλεξα.. 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, sndev είπε

βλέπω έπεσε η Sony XR-65A90J  στα 2700 κ εχω αρχίσει να το σκευτομαι

δεν καίγομαι να αλλάξω tv μπορώ να περιμένω, εχω μια 65αρα sony xe8596 led. Eίχα στο νου μου να αλλάξω ούτως η άλλος  tv από Σεπτέμβρη που θα μετακομίσω κ προφανώς είχα στο νου μου κ τις Lg Που ολοι λέτε τα καλύτερα για gamming 

H αλήθεια είναι ότι κλίνω προς τη sony γτ με εχει βολέψει αφάνταστα το android κ επίσης εχω αγοράσει το calman για calibration κ εχω αγοράσει κ τη συσκευη μέτρησης για calibration. εχω κανει ήδη calibration στην υπάρχουσα με αυτα. εαν παω για LG θα χρειαστώ επιπλέον 150-200 ε για calibration.

τωρα η απορία μου με το σκευπτικο μου κ η γνωμη σας..

αν δε κανω λάθος μια lg 65 αρα παίζει 1700 -1900ε ? εχει μια διαφορά ας πούμε χοντρικά 1000 ε τα οποία πες είμαι διατιθέμενος να τα δώσω καθώς σε συνδιασμο με τα προηγούμενα που είπα θεωρώ ότι τα panel της Lg (που φοράνε οι σονυ) σε συνδιασμο με τις τεχνολογίες video εικόνας της soνυ είναι ενας πολυ καλος συνδιασμος 

οι lg εχουν vrr είναι τόσο συμαντικο πραγματικά σε ps5? δεν εχω κ κανα τρελο ματι κ συνήθως παίζω απο μια απόσταση σχεδόν 4 μετρα αν παίζει ρολο. 

απο τη μια θεωρητικά οι νεες τβ της sony θα εχουν vrr όμως εχω βάλει budged 2500  πάνω κάτω κ οι νεες τβ θα αργήσουν παλι να ξαναπέσουν σε αυτο το κοστος. απο την αλλη οι Lg σύμφωνα με οσα λετε ειναι εξαιρετικες για gamming κ 800-1000 ε κατω.

θα περιμενατε τη sony του χρόνου στα 2500 που να εχει κ vrr θα την αγοραζατε τωρα χωρίς vrr η θα κοιτάγατε καθαρά μόνο Lg ? νομιζω η Lg κερδιζει μεχρι τωρα το κοσμο κυριως λογο χαμηλου κοστους συγκριτικα

ελπίζω να μη σας έμπλεξα.. 

Είναι αρκετά μανούρα το θέμα με τις τηλεοράσεις πλέον...και εγω για sony πήγαινα αλλά τελικά κατέληξα σε lg. Επειδή παρακολουθώ πολύ στο youtube θέματα με τηλεοράσεις (πχ hdtvtest) δεν έχω βρει τον λογο απο αποψη εικονας οτι οι sony δικαιολογουν τοσα πολλα λεφτα παραπανω...

Τωρα καποιος που ασχολειται και ξερει περισσοτερα μπορει να εχει αλλη αποψη και να σε καθοδηγησει καλυτερα.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gtsoui είπε

Είναι αρκετά μανούρα το θέμα με τις τηλεοράσεις πλέον...και εγω για sony πήγαινα αλλά τελικά κατέληξα σε lg. Επειδή παρακολουθώ πολύ στο youtube θέματα με τηλεοράσεις (πχ hdtvtest) δεν έχω βρει τον λογο απο αποψη εικονας οτι οι sony δικαιολογουν τοσα πολλα λεφτα παραπανω...

Τωρα καποιος που ασχολειται και ξερει περισσοτερα μπορει να εχει αλλη αποψη και να σε καθοδηγησει καλυτερα.

σέβομαι κ καταλαβαινω περισσότερο τη δικη σας καθημερινή αποψη παρα το χασιμο ενός πραγματικού γνωστη γτ κ εγω ενας καθημερινος τύπος ειμαι , θα δω ειδησεις, ολυμπιακο στη eurolegue tv , cosmote tv απο το app για κανα ευρωπαικο αγωνα κ ps5. Δε θα καταλαβω ποτε στο ματι οσα μπορεί να δει κάποιος ειδικος. πραγματι πιστευω οτι η σονυ μπορει να ειναι ανωτερη κ τεχνικά κ σαν υλικοποιηση αλλα σκευτομαι 2 φορες αν εγω μπορω να το καταλαβω αυτο 

εχει φίλος μου την c1, δε συγκρίνω Panel με τη δικια μου μερα με νυχτα υπερ της Lg προφανώς,  όμως το ολο στήσιμο κ η πλαστικουρα της δικης μου οι βιδες τα δεσιματα ειναι 1 κλικ πανω στη sony κ αφου μπορώ να διαθέσω το 1000ρικο κ εχω κολλησει με το android tv δυσκολευομαι να παω στη lg 

ομως αν καποιος σαν κ εσας  που εχει Lg κ χρησιμοποιεί στο ps5 Vrr μου πει φιλε η μερα με τη νυχτα παίζω elden ring κ δε ζαλιζομαι ξερω γω γτ βοηθαει το vrr  τοτε να αρχισω να σκευτομαι σοβαρα να περιμενω τις νεες Lg στα 2200 + , η αμα βρω καμια καλη ευκαιρια να παω στις υπάρχουσες  κ αναγκαστικα το android θα βαλω κανα boxaki να κανω τη δουλειά μου οσο κ αν δε θελω συσκευές γύρω γύρω

επισης @chek2fire διαβασα εχεις την 80j , εχεις δοκιμάσει αν στο μαμα player εαν βαλεις ταινια σε usb με υποτίτλους σε txt τους διαβάζει? 

Δημοσ.

Να πω και εγώ ότι οι Sony ξεφεύγουν σε τιμές, δεν ξέρω αν αξίζει να δώσεις τόσα παραπάνω από τις LG. Πήρα πριν από λίγο καιρό την 77G1 με 2,590€ με την 77C1 να ειναι στα 2,100€...

• Like 1
Δημοσ.

πάντως οι τηλεοράσεις της sony αν και φοράνε lg panel είναι ρυθμισμένα από τα πλέον φωτεινά panel. Τώρα γενικά νομίζω για τις τηλεοράσεις καλό είναι πριν την αγορά μια βόλτα από ένα κατάστημα να τις δούμε από κοντά και τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους. Φυσικά αν δεν σου κάνει καμία διαφορά πας στο πιο φτηνότερο. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 1/3/2022 στις 3:39 ΜΜ, sndev είπε

σέβομαι κ καταλαβαινω περισσότερο τη δικη σας καθημερινή αποψη παρα το χασιμο ενός πραγματικού γνωστη γτ κ εγω ενας καθημερινος τύπος ειμαι , θα δω ειδησεις, ολυμπιακο στη eurolegue tv , cosmote tv απο το app για κανα ευρωπαικο αγωνα κ ps5. Δε θα καταλαβω ποτε στο ματι οσα μπορεί να δει κάποιος ειδικος. πραγματι πιστευω οτι η σονυ μπορει να ειναι ανωτερη κ τεχνικά κ σαν υλικοποιηση αλλα σκευτομαι 2 φορες αν εγω μπορω να το καταλαβω αυτο 

εχει φίλος μου την c1, δε συγκρίνω Panel με τη δικια μου μερα με νυχτα υπερ της Lg προφανώς,  όμως το ολο στήσιμο κ η πλαστικουρα της δικης μου οι βιδες τα δεσιματα ειναι 1 κλικ πανω στη sony κ αφου μπορώ να διαθέσω το 1000ρικο κ εχω κολλησει με το android tv δυσκολευομαι να παω στη lg 

ομως αν καποιος σαν κ εσας  που εχει Lg κ χρησιμοποιεί στο ps5 Vrr μου πει φιλε η μερα με τη νυχτα παίζω elden ring κ δε ζαλιζομαι ξερω γω γτ βοηθαει το vrr  τοτε να αρχισω να σκευτομαι σοβαρα να περιμενω τις νεες Lg στα 2200 + , η αμα βρω καμια καλη ευκαιρια να παω στις υπάρχουσες  κ αναγκαστικα το android θα βαλω κανα boxaki να κανω τη δουλειά μου οσο κ αν δε θελω συσκευές γύρω γύρω

επισης @chek2fire διαβασα εχεις την 80j , εχεις δοκιμάσει αν στο μαμα player εαν βαλεις ταινια σε usb με υποτίτλους σε txt τους διαβάζει? 

για τους υπότιτλους που γράφεις δεν έχω δοκιμάσει μέσω usb αλλά μέσα dnla και παίζουν μια χαρά, δεν βλεπω τον λόγο να μην παίξουν. Στην συγκεκριμένη τηλεόραση λόγο ότι είναι google tv μπορείς να βάλεις όποια εφαρμογή θέλεις από το app store , εγώ έχω βάλει το vlc εκεί 

Δημοσ.

εγώ πάντως την 80j λέω να φέρω τεχνικό να μου την καλιμπράρει. Ειναι μλκ νομίζω κάποιος να έχει αγοράσει  μια τόσο ακριβή τηλεόραση και ένα τόσο καλό panel και να μην το καλιμπράρει να έχει το maximum της απόδοσης 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, chek2fire είπε

για τους υπότιτλους που γράφεις δεν έχω δοκιμάσει μέσω usb αλλά μέσα dnla και παίζουν μια χαρά, δεν βλεπω τον λόγο να μην παίξουν. Στην συγκεκριμένη τηλεόραση λόγο ότι είναι google tv μπορείς να βάλεις όποια εφαρμογή θέλεις από το app store , εγώ έχω βάλει το vlc εκεί 

εχω sony android του 2018 κ ο μαμα player δεν βλεπει υποτίτλους γιαυτο ρώτησα

ο μαμα πλαυερ ειναι οτι καλυτερο να ξερεις.. ναι βολευομαι με vlc k kodi οπου στρεμαρο με samba απο το raspberry αλλα επειδη ειναι μεγαλα αρχεια με παρα πολυ καλη ανάλυση κ bitrate οτιδήποτε δοκίμασα κανει buffering σπασίματα lag ουτε τα χ265 παιζουν ολόσωστα   πραγμα το οποιο δεν συμβαινει με τον μαμα player ο οποίος αλέθει τα παντα κ παει νερακι , ομως δε διαβαζει εξωτερικους υποτιτλους!!! 

13 λεπτά πριν, chek2fire είπε

εγώ πάντως την 80j λέω να φέρω τεχνικό να μου την καλιμπράρει. Ειναι μλκ νομίζω κάποιος να έχει αγοράσει  μια τόσο ακριβή τηλεόραση και ένα τόσο καλό panel και να μην το καλιμπράρει να έχει το maximum της απόδοσης 

να κανεις οπωσδήποτε

σκεψου οτι εγω αγόρασα εξοπλισμο κ επαγγελματικο πρόγραμμα (calman for sony ) για την LED κ το αποτελεσμα πραγματικα σε ΟΛΑ ειναι η μερα με τη νυχτα ειδικα στο playstation με hdr. (το αφήνεις κ τρέχει μονο του κανα μισαορο κ κανει ρυθμίσεις) 

αυτο πιστεύω αν το έκανε επαγγελματίας κ δεν ηταν στο auto θα ταν ακόμα 2 3 φορες καλύτερο

Επεξ/σία από sndev
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, sndev είπε

εχω sony android του 2018 κ ο μαμα player δεν βλεπει υποτίτλους γιαυτο ρώτησα

ο μαμα πλαυερ ειναι οτι καλυτερο να ξερεις.. ναι βολευομαι με vlc k kodi οπου στρεμαρο με samba απο το raspberry αλλα επειδη ειναι μεγαλα αρχεια με παρα πολυ καλη ανάλυση κ bitrate οτιδήποτε δοκίμασα κανει buffering σπασίματα lag ουτε τα χ265 παιζουν ολόσωστα   πραγμα το οποιο δεν συμβαινει με τον μαμα player Ο οποίος αλέθει τα παντα ομως δε διαβαζει εξωτερικους υποτιτλους!!! 

να κανεις οπωσδήποτε

σκεψου οτι εγω αγόρασα εξοπλισμού κ επαγγελματικο πρόγραμμα (calman for sony ) για την LED κ το αποτελεσμα πραγματικα σε ΟΛΑ ειναι η μερα με τη νυχτα ειδικα στο playstation με hdr. (το αφήνεις κ τρέχει μονο του κανα μισαορο κ κανει ρυθμίσεις) 

αυτο πιστεύω αν το έκανε επαγγελματίας κ δεν ηταν στο auto θα ταν ακόμα 2 3 φορες καλύτερο

το vlc δεν στριμάρει μόνο από samba αλλά αν έχεις ενεργοποιήσει dnla θα το δει αυτό στην βιβλιοθήκη του και χωρίς σπασίματα 

• Thanks 1
Δημοσ.

για την Sony την 80j ένας καλό οδηγός για το σετάρισμα της είναι αυτός εδώ

ιδίως το game mode της θέλει λίγο πείραγμα για όσους τους αρέσουν η πιο έντονη χρωματική παλέτα καθώς by default αυτό το mode στην sony είναι πιο ουδέτερο με απαλά χρώματα 

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρωταω εδω γιατι ισως ειναι γενικό το φαινόμενο,

Στο remake του tlou οταν αλλαζεις σε 120hz output γυρναει σε ycbrc 8bit ενω με κλειστό vrr και απενεργόποιημενο το 120hz απο την κονσόλα τρέχει σε rgb 12bit.

Υπαρχει ουσιαστική διάφορα μεταξυ των 2;

Επισης εχει παρστηρησει κανείς θέμα με gamma level οταν ανοιγεις vrr;;

Επεξ/σία από Thanofski

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...