erotisakias Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 Γεια ...εχω ενα προβλημα...και δεν ξερω εαν εχω μπει και στο σωστο φορουμ. Εαν μπορειτε ομως βοηθηστε με. εχω φτιαξει εναν τροχο κεραμικης ...το μοτερ ειναι απο πληντυριο..και ειναι γιουνιβερσαλ... εχω εναν ρυθμηστη στροφων..αλλα με το που δεχετε πιεση μειωνετε πολυ η ισχυς του ...ετσι θελω να τον λειτουργισω με DC...για να μπορεσω να βαλω εναν παλμικο ρυθμηστη..το προβλημα ειναι οτι αυτα τα διαολια που μετατρεπουν το ρευμα σε DC ειναι ακριβα για την περιπτωση μου.....η ερωτηση μου λοιπον ειναι Τι εξοδους σε ισχυ πρεπει να εχει ενας μετατροπεας σε DC..ωστε να παρω τουλαχιστων την μιση ισχυ στο μοτερ ..απο αυτη που μου δινει το AC... Ελπιζω οτι βγαζει νοημα αυτο...Ευχαριστω
rafa1919 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 Καλησπέρα. Καταρχάς θα πρέπει να μάθεις ποια είναι η απαίτηση ηλεκτρικής ισχύος από την πρίζα σε φορτίο 50% (Watts) από το μοτέρ σε AC. Έπειτα γνωρίζοντας αυτό ως δεδομένο προχωράς στην αγορά ενός κυκλώματος DC Inverter το οποίο θα μπορεί να παράσχει απρόσκοπτα τουλάχιστον 10 με 15% παραπάνω ισχύ από την ισχύ ζήτησης. Φυσικά θα πρέπει να συμπεριλάβεις στην εξίσωση και τις όποιες απώλειες έχει μία τέτοια διάταξη. Δεν ξέρω αν θα αγοράσεις έτοιμο AC to DC Inverter αλλά σε κάθε περίπτωση ξεκινάς με αυτό ως μπούσουλα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα