Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αποκτήσω ένα δεύτερο τηλεφωνικό νούμερο μέσω voip, οπότε θα απευθυνθώ σε αυτές τις γνωστές εταιρείες που παρέχουν αριθμούς επί πληρωμής. 

Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν θα μπορώ να κάνω την δουλειά μου με ένα τηλέφωνο SIP το οποίο θα συνδεθεί στο router από ότι έχω καταλάβει. 

Σκέφτομαι να πάρω ενα grandstresm essential hd ip grp2601p. 

Αυτές οι συσκευές χρειάζονται και παροχή από την πρίζα; 

• Like 1
Δημοσ.

Θα δούλεψε κανονικά συνδεδεμένο με καλώδιο δικτύου στον Router ή σε switch.

Η τροφοδοσία γίνεται είτε μέσω ΡοΕ από συμβατή συσκευή είτε μέσω ρεύματος αλλά δεν περιέχεται το τροφοδοτικό στην συσκευασία και πρέπει να αγορασθεί ξεχωριστά, εκτός αν έχεις ήδη κάποιο κοινό.

• Thanks 1
Δημοσ.

πως λειτουργει αυτο; ο πάροχος του 2ου αριθμού πατάερι πάνω στην adsl σου (πχ οτε) και δίνει μέσω δικής του ip το 2ο νούμερο που γίνεται register στο ip phone;

Δημοσ.
12 ώρες πριν, jkoukos είπε

Θα δούλεψε κανονικά συνδεδεμένο με καλώδιο δικτύου στον Router ή σε switch.

Η τροφοδοσία γίνεται είτε μέσω ΡοΕ από συμβατή συσκευή είτε μέσω ρεύματος αλλά δεν περιέχεται το τροφοδοτικό στην συσκευασία και πρέπει να αγορασθεί ξεχωριστά, εκτός αν έχεις ήδη κάποιο κοινό.

Το ΡοΕ που λες πως γίνεται, από το καλώδιο ethernet? Τι τροφοδοτικό είναι αυτό που πρέπει να αγοραστεί ξεχωριστά? Μήπως κάτι σαν τις πρίζες που έχουν τα router ή κάτι άλλο, διότι έχω αρκετά παλιά router από τα οποία μπορώ να χρησιμοποιήσω τα φις με τα καλώδια τροφοδοσίας που έχουν.

6 ώρες πριν, madrivermadonus είπε

πως λειτουργει αυτο; ο πάροχος του 2ου αριθμού πατάερι πάνω στην adsl σου (πχ οτε) και δίνει μέσω δικής του ip το 2ο νούμερο που γίνεται register στο ip phone;

Ναι, πατάει επάνω στην υπάρχουσα γραμμή του παρόχου και σου δίνουν όσα άλλα νούμερα θέλεις, ανάλογα πόσα παίρνει η τηλεφωνική συσκευή σου.

• Like 1
Δημοσ.

to 2601 περιέχει τροφοδοτικό. το 2601P όχι (https://www.grandstream.com/hubfs/Product_Documentation/Datasheet_GRP2601_English.pdf?hsLang=en)

το POE είναι μια άλλη συσκευή που τροφοδοτεί με ρεύμα τη συσκευή μέσω του καλωδίου δικτυου  χωρίς να απαιτείται τροφοδοτικό.

υ.σ. είναι αξιόπιστες αυτές οι εταιρείες; φαντάζομαι απλώς έχεις άλλο ένα νούμερο. δεν μπορείς να στέλνεις κλήσεις σαν τηλεφωνικό κέντρο σωστα;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, madrivermadonus είπε

to 2601 περιέχει τροφοδοτικό. το 2601P όχι (https://www.grandstream.com/hubfs/Product_Documentation/Datasheet_GRP2601_English.pdf?hsLang=en)

το POE είναι μια άλλη συσκευή που τροφοδοτεί με ρεύμα τη συσκευή μέσω του καλωδίου δικτυου  χωρίς να απαιτείται τροφοδοτικό.

υ.σ. είναι αξιόπιστες αυτές οι εταιρείες; φαντάζομαι απλώς έχεις άλλο ένα νούμερο. δεν μπορείς να στέλνεις κλήσεις σαν τηλεφωνικό κέντρο σωστα;

Σου παρέχουν αλλα νούμερα ανάλογα πόσα δέχεται η συσκευη, με χαμηλές τιμές ετησίως. Νομίζω μπορεί να μπει και τηλεφωνικό κέντρο. 

Τώρα πόσο αξιόπιστες είναι, φαντάζομαι όσο αξιόπιστοι είναι όλοι οι παροχοι αφού πλέον όλα είναι voip. 

• Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Τώρα πόσο αξιόπιστες είναι, φαντάζομαι όσο αξιόπιστοι είναι όλοι οι παροχοι αφού πλέον όλα είναι voip. 

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι όλοι το ίδιο αξιόπιστοι. Και υπάρχει στην αγορά εμπειρία με περισσότερο αξιόπιστους και λιγότερο αξιόπιστους. Ο λόγος είναι ότι κανένας πάροχος δεν τρέχει το ίδιο VoIP λογισμικό, ούτε και έχουν επενδύσει όλοι σε συγκεκριμένο hardware. Επιπλέον, κάθε πάροχος υλοποιεί αρκετά διαφοροποιημένες υπηρεσίες τηλεφωνίας, άλλος πιο περίπλοκες και άλλος πιο απλες, πολλές φορές μάλιστα in-house developed, που σημαίνει ότι μπορεί να έχουν και μεγαλύτερες πιθανότητες να μην έχουν τεσταριστεί διεξοδικά. Τέλος, έχουν διαφορετικές αρχιτεκτονικές υψηλής διαθεσιμότητας κλπ. Με λίγα λόγια, το VoIP δεν είναι συνήθως μια υπηρεσία "με το κλειδί στο χέρι", οι πάροχοι αρέσκονται στο να την εξειδικεύουν και να την παραμετροποιουν κυνηγώντας και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

• Like 2
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, eliasbats είπε

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι όλοι το ίδιο αξιόπιστοι. Και υπάρχει στην αγορά εμπειρία με περισσότερο αξιόπιστους και λιγότερο αξιόπιστους. Ο λόγος είναι ότι κανένας πάροχος δεν τρέχει το ίδιο VoIP λογισμικό, ούτε και έχουν επενδύσει όλοι σε συγκεκριμένο hardware. Επιπλέον, κάθε πάροχος υλοποιεί αρκετά διαφοροποιημένες υπηρεσίες τηλεφωνίας, άλλος πιο περίπλοκες και άλλος πιο απλες, πολλές φορές μάλιστα in-house developed, που σημαίνει ότι μπορεί να έχουν και μεγαλύτερες πιθανότητες να μην έχουν τεσταριστεί διεξοδικά. Τέλος, έχουν διαφορετικές αρχιτεκτονικές υψηλής διαθεσιμότητας κλπ. Με λίγα λόγια, το VoIP δεν είναι συνήθως μια υπηρεσία "με το κλειδί στο χέρι", οι πάροχοι αρέσκονται στο να την εξειδικεύουν και να την παραμετροποιουν κυνηγώντας και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Μάλιστα. Πολύ ενδιαφέρουσες αυτές οι πληροφορίες που λες. Δεν είχα ιδέα βασικά, νόμιζα ότι όπου voip είναι ένα και το αυτό. 

Αν έχεις υπόψην παροχους voip αξιόπιστους στείλε μου ένα μήνυμα να μου αναφέρεις δύο τρεις γιατί δεν γνωρίζω. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...