epir21 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Πρόσφατα μετακόμισα και ο τεχνικός της Cosmote που ήρθε να μου συνδέσει την γραμμή, μου είπε οτι στην πολυκατοικία υποστηρίζεται το FTTH και μου είπε και για το sfbb.gr κλπ κλπ που ξέρετε όλοι σας. Ψάχνοντας είδα ότι πρέπει να μιλήσω με την διαχείρηση έτσι ώστε εάν δεν υπάρχει κάποια αντίρρηση (εδω οι γνώμες διίστανται αλλά δεν μας αφορά σε αυτή την περίπτωση) να έρθουν οι τεχνικοί να κάνουν την μελέτη και να αρχίσει η εγκατάσταση. Ρώτησα την διαχειρίστρια, ακριβώς το εξής: "Υποστηρίζεται στην πολυκατοικία οπτική ίνα, το έχετε ξανασυζητήσει με κάποιο ένοικο; υπάρχει κάποια αντίρρηση; μπορώ να προχωρήσω στην αίτηση? " Και προς έκπληξη μου μου είπε ότι έχουν κάνει ήδη αίτηση εδώ και 2 μήνες περίπου (είναι expected διάστημα με βάση αυτά που έχω διαβάσει) και οτι περιμένουμε να έρθουν να ξεκινήσουν την εγκατάσταση. Την ρώτησα και σε ποια εταιρία είχαν κάνει και μου ειπε Vodafone. Και έχω τις εξής απορίες: 1. Κατά την γνώμη σας, υπάρχει περίπτωση να κατάλαβε κάτι άλλο; Μπορεί να γίνει κάτι άλλο με οπτική ίνα εκτός από το FTTH σε συνδυασμό με το sfbb.gr? 2. Το ότι έχει κάνει κάποιος άλλος πρώτος την αίτηση (φαντάζομαι και ελπίζω να έχει χρησιμοποιήσει το κουπόνι για να μην πληρώσουμε όλοι οι ένοικοι την εγκατάσταση) με περιορίζει εμένα στο να χρησιμοποιήσω το κουπόνι για να βάλω και στο διαμέρισμα μου; 3. Το ότι έχουν κάνει αρχική αίτηση στην Vodafone με περιορίζει στο να επιλέξω άλλο πάροχο για την δικιά μου σύνδεση ή είναι κοινόχρηστο το δίκτυο όπως του χαλκού (απ όσο γνωρίζω και δεν έχει αλλάξει κάτι); Μου φαίνεται λίγο κουλό να καθορίζει ένας ένοικος την εταιρεία που θα έχουν όλοι οι υπόλοιποι αλλά Ελλάδα είσαι. 4. Στο sfbb.gr στα προγράμματα της Vodafone, το link που έχει για να σε πάει στις αντίστοιχες σελίδες δεν λειτουργεί (404) και δεν βρίσκω κάποια πληροφορία στην Vodafone για το sfbb (ενώ στην Cosmote υπάρχει κανονικά.). Dηλαδή το πρόγραμμα πχ 100 ftth μου το 'εβγαζε 41 ευρω (όσο το αναφέρει στο sfbb χωρίς την έκπτωση) - οταν ψάχνω συγκεκριμένα για την διεύθυνση μου - γιατι στην σελίδα τους γενικά διαφημίζουν ενα 100 mbps double play fiber με 28.40 αλλα δεν ξερω εαν ειναι το ίδιο με το FTTH, είχα δει πριν λίγο καιρο οτι μπορείς να εχεις πρόγραμμα 100 fiber χωρις να γίνει εγκατάσταση στην πολυκατοικί για FTTH οπότε δεν ξερω τι παιζει εκει ακριβως. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2021 από epir21
geoavlonitis Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 1. Η διαχειριστρια κατα 95% εννοει αυτο που καταλαβες εσυ, διοτι προφανως εχει κανει αιτηση για 100Mbps και πανω, και 2 μηνες αναμονη για VDSL είναι υπερβολικος χρονος. 2. Μπορεις να χρησιμοποιησεις το κουπονι σου κανονικα και με το νόμο. 3. Μπορεις να επιλεξεις τους παροχους που σου βγαζει το συστημα στο sfbb. 4. Δεν ξερω τι μπορει να συμβαινει εδω, ισως να μην εχουν ενημερωσει την ιστοσελιδα τους. Την 100άρα που βλεπεις με τα 28.40 την δινουν μεσω καμπινας VDSL (που φανταζομαι εσυ δεν εχεις στην περιοχη σου). Εχεις τσεκαρει να δεις ποιους παροχους σου βγαζει διαθεσιμους το sfbb; Σε πολεις που τα εργα για FTTH τα κανει η Cosmote, εχω δει διαθεσιμοτητα μονο απο Cosmote και Wind. 1
epir21 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 2 λεπτά πριν, geoavlonitis είπε 1. Η διαχειριστρια κατα 95% εννοει αυτο που καταλαβες εσυ, διοτι προφανως εχει κανει αιτηση για 100Mbps και πανω, και 2 μηνες αναμονη για VDSL είναι υπερβολικος χρονος. 2. Μπορεις να χρησιμοποιησεις το κουπονι σου κανονικα και με το νόμο. 3. Μπορεις να επιλεξεις τους παροχους που σου βγαζει το συστημα στο sfbb. 4. Δεν ξερω τι μπορει να συμβαινει εδω, ισως να μην εχουν ενημερωσει την ιστοσελιδα τους. Την 100άρα που βλεπεις με τα 28.40 την δινουν μεσω καμπινας VDSL (που φανταζομαι εσυ δεν εχεις στην περιοχη σου). Εχεις τσεκαρει να δεις ποιους παροχους σου βγαζει διαθεσιμους το sfbb; Σε πολεις που τα εργα για FTTH τα κανει η Cosmote, εχω δει διαθεσιμοτητα μονο απο Cosmote και Wind. 1. VDSL δεν υποστηρίζει η διεύθυνση, το είχα ψάξει με την Cosmote οταν ήταν να μετακομίσω. Είχε σαν επιλογή μόνο 24 ADSL και μετά Business Fiber (λέει Fiber To The Home) 50, 100, 200. 2. Ωραία. 3. Ωραία 4. Όπως είπα δεν έχει VDSL support, οπότε στο site της vodafone στα διαθέσιμα για την διέυθυνση μου, βγάζει το ADSL και το 100 και 200 Giga FIBER (FTTH) με κόστος 41 και 56 αντίστοιχα). Το SFBB μου βγάζει Cosmote, Wind και Vodafone. Είμαι στην Πάτρα, ο τεχνικός της Cosmote μου ειπε οτι την εγκατάσταση στην Πάτρα την αναλαμβάνει μια εταιρία ονόματι Ζεύξις δεν κατάλαβα βέβαια εάν εννοούσε τις αιτήσεις που δέχεται η Cosmote ή ότι έχει να κάνει με FTTH στην Πάτρα. Μια άλλη ερώτηση, εάν εγώ επιθυμώ να κάνω αίτηση (στην Cosmote θα ήθελα μιας και ειμαι ήδη πελάτης) μπορώ να ξεκινήσω την διαδικασία από τώρα ή πρέπει να περιμένω να ολοκληρωθούν οι εργασίες για να μπει η οπτική στην πολυκατοικία και να φτάσει στην πρίζα μου;
geoavlonitis Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Η Ζευξις ειναι, αν επιτρεπεται ο ορος, ο εργολαβος για την πραγματοποιηση των συνδεσεων. Αυτοι θα ερθουν στην πολυκατοικια σου και στο σπιτι σου για να σου βαλουν την οπτικη ινα. Ο τεχνικος της Cosmote θα σου φερει και θα σου βαλει το ONT και το Router. Ναι, φυσικα μπορεις να ξεκινησεις απο τωρα τη διαδικασια για την συνδεση.
epir21 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έκανα εγγραφή στην υπηρεσία και ενεργοποίησα το κουπόνι, θα μιλήσω από βδομάδα με την Ζευξις για να δω σε ποιο στάδιο είναι η διαδικασία και την Cosmote κυρίως να να δω ποιες θα πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις μου. Ελπίζω να γίνουν όλα σχετικά σύντομα γιατί το ADSL δεν την παλεύει σε αυτή την περιοχή καθόλου.
epir21 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Ας δώσω ένα update. Άκρη δεν βγάζω με Ζευξις και Vodafone. Οι πρώτοι λένε οτι δεν έχουν έργο στην διεύθυνση μου (μπορεί να είναι άλλος εργολάβος) και οι δεύτεροι δεν μπορούν να μου δώσουν πληροφορίες γιατί δεν είχα κάνει εγώ την αίτηση. Όπως και να έχει, έβγαλα το κουπόνι από το sfbb και πήρα τηλέφωνο την cosmote να κάνω αίτηση μιας και είναι κάπως ανεξάρτητα μεταξύ τους. Μου είπαν από την cosmote ότι μόλις υπογράψω τα έγγραφα, μετά από λίγες μέρες θα πάρει ο εργολάβος την διαχειριστρια εάν έχει κολλήσει κάπου η αρχική αίτηση. Και όταν με το καλό μπει η αρχική καλωδίωση, θα έρθουν να μου το συνδέσουν και εμένα. Για να δούμε.
Kostasspil Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Να ξέρεις ότι αργεί πάρα πολύ η διαδικασία. Εγώ όπως γράφω και σε άλλο νημα, έχω κάνει αίτηση απ τις 11/2 κι ακόμα ρούτερ δεν εχω πάρει, παρόλο που η εγκατάσταση έχει ολοκληρωθεί. Να σημειώσω εδώ ότι ήρθαν για την εγκατάσταση τον Μάρτιο μετά από αίτηση άλλου βέβαια που έγινε τον Νοεμβριο. Αρα καταλαβαίνεις πως θέλει υπομονή.
epir21 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Μόλις τώρα, Kostasspil είπε Να ξέρεις ότι αργεί πάρα πολύ η διαδικασία. Εγώ όπως γράφω και σε άλλο νημα, έχω κάνει αίτηση απ τις 11/2 κι ακόμα ρούτερ δεν εχω πάρει, παρόλο που η εγκατάσταση έχει ολοκληρωθεί. Να σημειώσω εδώ ότι ήρθαν για την εγκατάσταση τον Μάρτιο μετά από αίτηση άλλου βέβαια που έγινε τον Νοεμβριο. Αρα καταλαβαίνεις πως θέλει υπομονή. Αμάν κατάλαβα, καλό 2022 οπότε
Kostasspil Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Ε, είναι και καλοκαίρι οπότε εξέλιξη Αύγουστο π.χ. την ξεχνάς.
alxnt Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Για να μην ανοίγω άλλο θέμα και με αφορμή το οτι γενικά αναφέρεται αρκετή καθυστέρηση στις διαδικασίες εγκατάστασης και σύνδεσης, θέλω να ρωτήσω το εξής. Το δικό μου συμβόλαιο με nova λήγει τέλος Αυγούστου. Δεν θέλω να κάνω ανανέωση γιατί έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά και άκρη δεν έβγαλα ποτέ. Σκεφτόμουν να πάω στον οτε που έχει την προσφορά για τα 100, η οποία δεν ξέρουμε μέχρι πότε ισχυει. Αν υποθέσουμε οτι κάνω αυτή τη φορητότητα όταν θα λήξει το υπάρχον συμβόλαιο, θα περιμένω κανα δίμηνο -τρίμηνο για να έχω σύνδεση; Μήπως μπορώ να την κατοχυρώσω με κάποιο τρόπο(την προσφορά) και να ενεργοποιηθεί όταν θα λήξει της nova; Να σημειώσω οτι ναι μεν έχει σκαφτεί ο δρόμος μπροστά στο σπίτι μου αλλά εγκατάσταση στην πολυκατοικία δεν έχει γίνει.
epir21 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Να κάνω και μια άλλη ερώτηση σε περίπτωση που ξέρει κάποιος. Εδώ http://nga.gov.gr/index.php/superfast-broadband-sfbb-voucher/?lang=en λέει ότι το voucher μπορεί να ενεργοποιηθεί έως Μάρτιο του 20, να φανταστώ απλά ότι δεν το έχουν ανανεώσει; Γιατί και το συμβόλαιο μου το έστειλαν από την Cosmote με πλήρη τιμή και η έκπτωση μου είπαν θα εφαρμοστεί μετά (τους έστειλα και το voucher), οπότε μην φάω καμία φόλα.
infin1tyGR Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 On 30/06/2021 at 23:20, epir21 said: Εδώ http://nga.gov.gr/index.php/superfast-broadband-sfbb-voucher/?lang=en λέει ότι το voucher μπορεί να ενεργοποιηθεί έως Μάρτιο του 20, να φανταστώ απλά ότι δεν το έχουν ανανεώσει; Ναι, έχει πάρει 2 χρόνια παράταση, έως 31 Μαρτίου 2022.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα