The_Judas Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Εχω ένα δίκτυο με VPN σε 2 γραφεία. Το απομακρυσμένο γραφείο έχει πρόσβαση σε SQL server που χρειάζεται για μια -πολύ παλιά- εφαρμογή. Ο server είναι κανονικά ρυθμισμένος με TCP, pipe names, remote πρόσβαση και με τις αντίστοιχες πόρτες ανοιχτές. Σε έναν μόνο απομακρυσμένο υπολογιστή δεν μπορώ να δω με τίποτα τον SQL server. Ούτε με την ip address ούτε με το όνομα του sql server. ping μπορώ να κάνω κανονικά. Στους υπόλοιπους υπολογιστές του δικτύο φαίνεται κανονικά. Τι θα μπορούσε να φταίει ώστε ένας υπολογιστής-client μόνο να μην μπορεί να έχει πρόσβαση; Όλοι οι υπολογιστές έχουν το ίδιο antivirus και βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο υπολογιστής αυτός έχει windows 8 και όχι 10 όπως οι υπόλοιποι. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε έπειτα από μεταφορά της βάσης δεδομένων, από έναν υπολογιστή windows 7 σε windows 2012. Με τον παλιό sql server στα 7 συνδέεται κανονικά ο εν λόγω υπολογιστής που έχει το πρόβλημα. Οταν δοκιμάζω σύνδεση odbc μου βγάζει το παρακάτω σφάλμα: Σύμφωνα με αυτά που βλέπω στο internet: This SQL error occurs due to various reasons ranging from viruses affecting the system as well as when using outdated ODBC drivers. In other cases the SQL 772 error may be due to when the client is using Forced protocol Encryption. Το 1ο σκέλος μάλλον δεν ισχύει καθώς ο σερβερ που έβαλα είναι πιο νέος σε σχέση με τον παλιό σε windows 7.. Θα μπορούσα να κάνω καμιά πατέντα, π.χ να βάλω κάποια ρύθμιση host file και τι γράψω; πχ. 192.168.14 SQLSERVERNAME Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2021 από The_Judas
Gogotsa Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Για κανε μια προσπαθεια να ενεργοποιησεις το smb1 στο server και δες αν μπαινει αυτός που έχει windows 8. Αν μπαινει και πρεπει να το αφησεις ετσι, θα πρεπει να το ενεργοποιησεις σε ολα μετα, γιατι αυτοι που εχουν 10 δε θα μπαινουν. Απο Control Panel\All Control Panel Items\Programs and Features>Turn windows features on or off, κανε scroll down να το βρεις και τσεκαρε τα ολα. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2021 από Gogotsa
The_Judas Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Επίσης βρήκα ότι στα windows 8 έχουν πολύ παλιά έκδοση του sql driver για το odbc (Sqlsrv32.dll) (έκδοση 6 αντί για 10 που έχουν οι άλλοι υπολογιστές). Εκανα update τον odbc αλλά ο sql driver έμεινε ο παλιός. Για τον sql driver πρέπει να παίξω μάλλον με χειροκίνητα dll... Μεσω της νέα έκδοσης του odbc πλέον κάνει login αλλά η εφαρμογή που έχω θέλει τον sql driver. ΥΓ: θα δοκιμάσω και αυτό που είπες αν και μάλλον είναι θέμα σχετικό με sql.
The_Judas Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Ναι εννοείται. Οπως είπα μόνο ένας client δεν βλέπει τον sql server, σε όλους τους υπόλοιπους υπολογιστές του δικτύου δεν υπάρχει πρόβλημα. Μάλλον βλέπω να πηγαίνω σε update τον συγκεκριμένο υπολογιστή σε windows 10, γιατί δεν έβγαλα άκρη ποια είναι τα απαραίτητα dll's που χρειάζονται για να να περάσω τον sql driver. Πιο εύκολο είναι να στηθεί ένας client από την αρχή παρά να κάνω πειραματισμούς σε έναν server που λειτουργεί σωστά! Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2021 από The_Judas
Neo Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Σου λεει ssl error γιατι το αγνοείς? κατι με τα tls παιζει δωσε λιγο google fu. Λογικα παιζεις με ποιο μεγαλη έκδοση απο οτι εχει το μηχανημα με τα 8.
The_Judas Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 δεν τα δοκίμασα νομίζεις; Επίσης δεν θελω να ενεργοποιήσω το TLS 1.0 όπως γράφουν σε ορισμένα φορα. Γενικα η εφαρμογή που συνδέεται στον sql είναι αρχαία, σε delphi με bde admin παίζει. Οποτε δεν υπάρχει και εκεί κάποα ευελιξία!
Gogotsa Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Aυτο με το smb1 κανε, εστω για δοκιμη........ 1
fuz10n Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 λολ ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα στη δουλεια με τις εκδοσεις windows 7-10. καρφωσα τη 1433 παντου κι ας ειναι default αυτη αν το αφησεις κενο, και ειδα το σερβερ: 1
Neo Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 Κατάλαβα έχεις την κλασική αρχαία στοιχειωμένη εφαρμογή που δεν γίνεται να φυγει. Αν δεν παιζει αυτο που λεει ο fuz10n τραβα ενα update στο 8αρι και μην παίδευσε ειναι η αποψη μου.
The_Judas Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 8 ώρες πριν, Neo είπε Κατάλαβα έχεις την κλασική αρχαία στοιχειωμένη εφαρμογή που δεν γίνεται να φυγει. Αν δεν παιζει αυτο που λεει ο fuz10n τραβα ενα update στο 8αρι και μην παίδευσε ειναι η αποψη μου. Οι ρυθμίσεις έτσι ήταν, όπως και του fuz10, αλλά δεν δουλεύει. Το πρόβλημα κατά 99.9% είναι η παλιά έκδοση (6) που έχουν τα windows 8 στον sql driver. Οταν κάνω δοκιμαστική σύνδεση με τον driver obdc 11 που πέρασα που πέρασα συνδέεται κανονικά. Αλλά όταν δοκιμάζω από το ίδιο μενού σύνδεση με τον Sql server driver μου βγάζει το σφάλμα. H εφαρμογή όμως θέλει τον sql server driver και όχι τον odbc. Μου κάνει εντύπωση που δεν έχω βρει πουθενά τρόπο να περάσω νεότερη έκδοση sql driver στα windows 8.
The_Judas Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 Επειτα από το update σε window 10 δουλεύει κανονικά επιτέλους. Μόνο με το instance name όμως και όχι μέσω TCP/IP .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα