Paoksd4 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 Καλησπέρα, έχω σχεδών ολοκληρώσει το pc build της αρεσκείας μου το οποίο προορίζεται για βαρύ gaming 4k σε lg oled cx 55'' και το παραθέτω: Κουτί : Be Quiet Pure Base 500DX White Μητρική : Gigabyte B550 Vision D Motherboard ATX με AMD AM4 Socket Κάρτα γραφικών : Gigabyte GeForce RTX 3080 10GB Vision OC Επεξεργαστής : AMD Ryzen 5 5600X Μνήμες : 16GB DDR4-3600MHz (Δεν έχω καταλήξει ακόμα σε κάποια υλοποίηση) Τροφοδοτικό : Be Quiet Straight Power 11 850W Full Modular 80 Plus Platinum Ψύξη Επεξεργαστή : Be Quiet Dark Rock Pro 4 ή Be Quiet Silent Loop 2 240mm * Η μητρική ίσως είναι υπερβολή αλλά επιλέχθηκε για το design της.Θα μπορούσα να πάω σε κάποια λύση πάλι της σειράς B550 περίπου στα μισά χρήματα.. Ερωτήσεις : 1) Πέρα απο την σχεδίαση της η Gigabyte B550 Vision D Motherboard ATX με AMD AM4 Socket προσφέρει κάτι αξιόλογο απο τις υπόλοιπες B550 που να δικαιολογεί αυτή την τιμή; Αν τελικά δεν αξίζει η συγκεκτριμένη μιτρική σε ποια υλοποίηση B550 πάω; 2) Ψύξη Επεξεργαστή : Be Quiet Dark Rock Pro 4 ή Be Quiet Silent Loop 2 240mm. Τι διαφορετικό προσφέρουν ; Ποιό μου προτείνεται; 3) Λόγο των υψηλών τιμών στις κάρτες γραφικών σκέφτομαι το ενδεχόμενο να περιοριστώ σε κάποιον επεξεργαστή με ενσωματομένα γραφικά AMD Ryzen 5 3400G ( από την έρευνα που έκανα έβγαλα το συμπέρασμα ότι είναι ο καλύτερος στο είδος του ) και να προβώ σε αγορά κάρτας όταν θα βρεθεί κάποια ευκερία.Εστω ότι επιλέγω για αρχή τον AMD Ryzen 5 3400G όταν με το καλό θα έρθει η κάρτα θα κουμπώσει καλά με την RTX 3080 η θα πρέπει να τον αντικαταστίσω με τον AMD Ryzen 5 5600Χ; Ποιος συνδιασμός αποδίδει καλύτερα δηλαδή ( GeForce RTX 3080+AMD Ryzen 5 5600X) ή (GeForce RTX 3080+AMD Ryzen 5 3400G) ; 4) Σε περίπτωση που πάμε τελικά σε AMD Ryzen 5 3400G μια κάρτα γραφικών που έχω από άλλο pc (AMD Radeon R7 200 Series (2048 MB)) θα βοηθούσε να μπει στο σύστημα μέχρι να έρθει η RTX 3080; 5) Όσον αφορά τις μνήμες πάμε σε 3200MHz ή 3600MHz ; Υπάρχουν μεγάλες διαφορές; 6) Σαν γενικό πλαίσιο το build είναι αξιόλογο; Θα χαρώ να ακούσω τυχών ενστάσεις για οποιοδήποτε part. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
3DJIN Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 οταν βρεις λεφτα για καρτα 4κ τοτε κανε το θεμα ,τωρα τι ειχαμε τι χασαμε.
Aris_ Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 η μητρική αυτή προσφέρει κάποιες δυνατότητες που αν δεν τις χρειάζεσαι η αξιοποιείς απλά θα τις πληρώσεις, προφανώς για να ρωτάς ( είναι στην πρώτη σελίδα της gigabyte ) δεν θα τις χρησιμοποιήσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα