patrick Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Καλημερα σε ολους! Λοιπον, αντιμετωπιζω δυο προβληματα με τα Windows: 1) Τα παράθυρα που ανοίγω χάνουν το focus αν φύγει το ποντίκι από πάνω τους και για να τα επαναφέρω, το μόνο που μπορώ να κάνω μετά είναι ALT+TAB και να είναι το ποντίκι πάνω τους! Μου βγαίνει δηλαδή η ψυχή! Π.χ. όταν έχω ανοιχτά δυο παράθυρα και περάσω από πάνω τους, αυτόματα ενεργοποιείται αυτό που έχει το ποντίκι πάνω του! Πως μπορώ να το επαναφέρω στην αρχική του μορφή; 2) Εχω πρόβλημα με το greek encoding. Ενώ όλα είναι στα ελληνικά από τα regional settings, όταν αποθηκεύω ένα αρχείο με ελληνικούς χαρακτήρες, αυτοί εμφανίζονται κινέζικοι και το αρχείο δεν ανοίγει αν δεν το κάνω rename! Το ίδιο πρόβλημα είχα και με το Web Capture του Acrobat, όταν προσπάθησα να κατεβάσω ένα ελληνικό site, μου εμφάνιζε τα ελληνικά σαν κινέζικα. Χρησιμοποιώ Windows 2000 με Service Pack 4. Κάποιος φίλος μου είπε ότι αν δεν ρυθμιστεί σωστά η γλώσσα κατά την εγκατάσταση, μετά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Είναι αλήθεια; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
billpeppas Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 2) Όχι δεν είναι αλήθεια. Για να λύσεις το πρόβλημα αυτό , πήγαινε στο: Control Panel -> Regional Options. Κάτω κάτω στο παράθυρο αυτό βάλε tick ( ν ) στα Greek , English , και σε όποια άλλη γλώσσα θες. Πάτα apply. Πάτα έπειτα το Set Default , διάλεξε Greek και πάτα ok. Έπειτα checkαρε στο παράθυρο Regional Options ( tab GENERAL ) ότι το Locale είναι στν επιλογή Greek. Πάτα apply , θα σου βγάλει ένα πλαίσιο διαλόγου. Απάντησε πως θες να ξαναπεράσεις τα αρχεία γλώσσας από το CD των Windows ( δουλεύει και χωρίς το CD , με τα υπάρχοντα αρχεία , αλλά για να είσαι σίγουρος , πες του να τα ξαναβάλει από το CD των Windows ). Έπειτα κάνε Restart. Όλα πλέον πρέπει να πάνε ρολόι... 1) Μήπως έχεις εγκαταστήσει το TweakUI ?
kostas_crete Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Epishs 8a prepei sto advanced na epileksei language gia non-unicode programs thn ellhnikh.
patrick Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 billpeppas τα έχω κάνει όλα αυτά που μου λες, και greek default έχω και σχεδόν όλα τα code page conversion tables εγκατεστημένα έχω, αλλά τίποτα... Το πρόβλημα υφίσταται! Όσον αφορά το Tweak Ui που μου λες, αν όχι αυτό, είχα εγκαταστήσει κάποιο παρόμοιο, stayontop πρόγραμμα για να κρατάει τα Windows on top, το απεγκατέστησα, έσβησα και όλες τις εγγραφές του από τη registry, αλλά τίποτα! Το πρόβλημα με τα παράθυρα παρέμεινε...
billpeppas Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Δοκίμασέ τα άλλη μια φορά ( αυτά στο 2) Όσο για το 1) Εγκατέστησε το Tweak UI 1.33 και βγάλε την επιλογή Mouse on focus. Λογικά θα είσαι ok. Επίσης για το 2 , ψάξε στο internet για το packet: "Arial Fonts fix for Windows 2000" Κατέβασέ το , και εγκατέστησέ το.
patrick Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Σ' ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ φίλε billpeppas. Το κόλπο με το Tweak UI δούλεψε!!! Αυτό που δεν δουλεύει ακόμα σωστά είναι το Web Capture με το Acrobat (θέλω να κατεβάσω ένα ελληνικό site βασικά, αλλά τα ελληνικά μου εμφανίζονται κινέζικα.) Εκτός αν ξέρεις κάποιο άλλο πρόγραμμα.
billpeppas Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Μήπως έχει κάποια fonts που δεν έχει το δικό σου πακέτο του Acrobat?
patrick Δημοσ. 28 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2004 Φαντάζομαι πως είναι πολύ πιθανό, αλλά πως μπορώ να δω ποια fonts χρησιμοποιεί (view source?); Αν δεν τα έχω θα πρέπει να τα κατεβάσω και να τα εγκαταστήσω προφανώς... Θα το κοιτάξω και θα σου πω..
patrick Δημοσ. 28 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2004 Πολύ καλό προγραμματάκι το Tweak UI πάντως!!! Ασχολούμαι γενικά με τέτοια προγραμματάκια, αλλά ομολογώ ότι το συγκεκριμένο δεν το είχα υπόψιν! Τι άλλα παρόμοια προγραμματάκια χρησιμοποιείτε;
billpeppas Δημοσ. 28 Μαΐου 2004 Δημοσ. 28 Μαΐου 2004 Άλλο ένα καλό πρόγραμμα παραμετροποίησης των Windows: X-Teq X-Setup ( νομίζω τώρα είναι στην έκδοση v6.3 ) http://www.xteq.com Θα σου αρέσει πολύ. Έχει και πάρα πολλές και καλές λειτουργίες. Για τα fonts του Acrobat θα ήθελα λίγες ακόμη λεπτομέρειες. Ποιά έκδοση του Acrobat χρησιμοποιείς? Μιλάμε για τον Acrobat Reader , ή για τον Acrobat?
patrick Δημοσ. 28 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2004 Το X-Teq το ξέρω, και το έχω ήδη! Όντως είναι πολύ καλό! Όσον αφορά το Acrobat, χρησιμοποιώ το Acrobat (το full φυσικά, όχι το Reader) έκδοση 5.0. Έχεις ξανακούσει για πρόβλημα με greek fonts του Acrobat; Thanks for the help!
patrick Δημοσ. 28 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2004 Έκανα νέο topic για το θέμα του Acrobat Web Capture εδώ: > http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?p=561650#561650
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.