Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Ψάχνω μέρη εντός Αθηνών, και σε ακτίνα 1-1.30 ώρας με σκοπό τη νυχτερινή φωτογράφιση. Γαλαξίας, trails κλπ κλπ.. Προς το παρόν γνωρίζω μόνο το Σούνιο. Προτάσεις? 

Επεξ/σία από mitsuyoshi
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

blending_3.jpg.19b3d2ee8d1ef4181e302404b4f59ea1.jpg

StarStaX_DSCF9172-DSCF9411_gap_filling_1.jpg.2d204a04ca2f83c4fa5afef02a95dd87.jpg

Star trails είναι γενικά πιο εύκολο ακόμα και εντός πόλης. Εγώ π.χ. είμαι Παλαιό Φάληρο και έβγαλα τις παραπάνω από ταράτσα οπότε δεν περιορίζεσαι ιδιαίτερα αρκεί να βρεις κάτι ενδιαφέρον για foreground (κάτι καλύτερο δηλαδή από τους ηλιακούς θερμοσίφωνες των παραπάνω εικόνων). Για γαλαξία δυστυχώς καμία περιοχή δεν θα σε ικανοποιήσει λογικά, ωστόσο αντίστοιχα με Σούνιο ίσως γίνει δουλειά προς Τατόι και λίμνη Μπελέτσι (ιπποκράτειος πολιτεία) από γνωστούς μου που έχουν πάει.  

Επεξ/σία από pifilos
  • Like 4
Επισκέπτης
Δημοσ.

Πανέμορφες φωτογραφίες , πολύ ωραίο χόμπι. Μπράβο παιδιά :) 

Δημοσ.
Στις 17/6/2021 στις 3:31 ΜΜ, pifilos είπε

blending_3.jpg.19b3d2ee8d1ef4181e302404b4f59ea1.jpg

StarStaX_DSCF9172-DSCF9411_gap_filling_1.jpg.2d204a04ca2f83c4fa5afef02a95dd87.jpg

Star trails είναι γενικά πιο εύκολο ακόμα και εντός πόλης. Εγώ π.χ. είμαι Παλαιό Φάληρο και έβγαλα τις παραπάνω από ταράτσα οπότε δεν περιορίζεσαι ιδιαίτερα αρκεί να βρεις κάτι ενδιαφέρον για foreground (κάτι καλύτερο δηλαδή από τους ηλιακούς θερμοσίφωνες των παραπάνω εικόνων). Για γαλαξία δυστυχώς καμία περιοχή δεν θα σε ικανοποιήσει λογικά, ωστόσο αντίστοιχα με Σούνιο ίσως γίνει δουλειά προς Τατόι και λίμνη Μπελέτσι (ιπποκράτειος πολιτεία) από γνωστούς μου που έχουν πάει.  

Πολυ όμορφες !   Για δώσε τεχνικες λεπτομέρειες της φωτογραφίας... 

Δημοσ.
Στις 17/6/2021 στις 10:06 ΜΜ, zernex201 είπε

Πανέμορφες φωτογραφίες , πολύ ωραίο χόμπι. Μπράβο παιδιά :) 

8 ώρες πριν, CONAN_ είπε

Πολυ όμορφες !   Για δώσε τεχνικες λεπτομέρειες της φωτογραφίας... 

Ευχαριστώ.

Για την πρώτη είναι μια λήψη το κάτω μέρος ( 18mm, f 5.6, 15s, iso200) και 50 για το πάνω μέρος (18mm, f 2.8, 10s, iso200)  οι οποίες ενώθηκαν στο starstax και μετά (μέτριο) blending με την κάτω μεριά στο affinity photo. 

Η κάτω είναι 240 λήψεις (27mm, f 2.8, 15s, iso200) οι οποίες πάλι ενώθηκαν μόνο στο starstax. 

• Like 1
Δημοσ.

Προτιμάτε την ένωση ξεχωριστών φωτογραφιών παρά τη λήψη μίας φωτογραφίας με ανοιχτό κλείστρο για ώρες;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, cubilone είπε

Προτιμάτε την ένωση ξεχωριστών φωτογραφιών παρά τη λήψη μίας φωτογραφίας με ανοιχτό κλείστρο για ώρες;

Γενικά ναι γιατί 

-  από μια διάρκεια λήψης και πάνω ο θόρυβος λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας τους αισθητήρα αλλοιώνει αρκετά την εικόνα 

- σε περίπτωση που περάσει κάποιο αεροπλάνο ή κάτι αντίστοιχο είναι πιο εύκολο να διορθωθεί σε μικρής διάρκειας εικόνες παρά να υπάρχει ένα ίχνος που κατά πάσα πιθανότητα θα κόβει τα ίχνη των αστεριών "κάθετα". Ή και ανάποδα να φωτογραφηθεί κάποιο μετέωρο οπότε να έχουμε μια ακόμα ενδιαφέρουσα ενδεχομένως λήψη. 

- έχοντας όλες τις εικόνες υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν και για κάτι άλλο π.χ. time lapse

- και τέλος ανάλογα με το μέρος αυξάνοντας πολύ την έκθεση μπορεί να υπερεκτεθούν κάποια σημεία αν υπάρχουν έντονες πηγές φωτός (όπως στις παραπάνω). Ακόμα  και αν είναι ένας φάρος π.χ.

• Thanks 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, pifilos είπε

Γενικά ναι γιατί 

-  από μια διάρκεια λήψης και πάνω ο θόρυβος λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας τους αισθητήρα αλλοιώνει αρκετά την εικόνα 

- σε περίπτωση που περάσει κάποιο αεροπλάνο ή κάτι αντίστοιχο είναι πιο εύκολο να διορθωθεί σε μικρής διάρκειας εικόνες παρά να υπάρχει ένα ίχνος που κατά πάσα πιθανότητα θα κόβει τα ίχνη των αστεριών "κάθετα". Ή και ανάποδα να φωτογραφηθεί κάποιο μετέωρο οπότε να έχουμε μια ακόμα ενδιαφέρουσα ενδεχομένως λήψη. 

- έχοντας όλες τις εικόνες υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν και για κάτι άλλο π.χ. time lapse

- και τέλος ανάλογα με το μέρος αυξάνοντας πολύ την έκθεση μπορεί να υπερεκτεθούν κάποια σημεία αν υπάρχουν έντονες πηγές φωτός (όπως στις παραπάνω). Ακόμα  και αν είναι ένας φάρος π.χ.

Ευχαριστώ. Θα πάω Κίμωλο σύντομα και θα κάνω δοκιμές με τον Samyang 12mm f2. Ανυπομονώ!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά στην Αθήνα είναι δύσκολα τα πράγματα. Τις καλύτερες λήψεις σε αστροφωτογραφία τις πήρα πέρσι στην Κύθνο και πριν μερικά χρόνια στην ΑλόνησοDSCF7405.thumb.jpg.cbf5ac34b945ca63fd61b8b67f753bb7.jpg

Επεξ/σία από Yannis1976
  • Like 6
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
Στις 19/6/2021 στις 5:45 ΜΜ, cubilone είπε

Ευχαριστώ. Θα πάω Κίμωλο σύντομα και θα κάνω δοκιμές με τον Samyang 12mm f2. Ανυπομονώ!

Πως ήταν το νησί? Και που είναι τα δείγματα με τον Samy?? :-)

Στις 19/6/2021 στις 10:05 ΠΜ, pifilos είπε

Ευχαριστώ.

Για την πρώτη είναι μια λήψη το κάτω μέρος ( 18mm, f 5.6, 15s, iso200) και 50 για το πάνω μέρος (18mm, f 2.8, 10s, iso200)  οι οποίες ενώθηκαν στο starstax και μετά (μέτριο) blending με την κάτω μεριά στο affinity photo. 

Η κάτω είναι 240 λήψεις (27mm, f 2.8, 15s, iso200) οι οποίες πάλι ενώθηκαν μόνο στο starstax. 

Πλέον κάποιες μηχανές το κάνουν αυτόματα το star trail (Olympus, Canon)

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Yannis1976 είπε

Πως ήταν το νησί? Και που είναι τα δείγματα με τον Samy?? :-)

Πλέον κάποιες μηχανές το κάνουν αυτόματα το star trail (Olympus, Canon)

Ναι το έχω δει ωστόσο επειδή δεν το έχω ψάξει κρατάνε όλα τα αρχεία ή μόνο ένα τελικό έτοιμο ; Ρωτάω κυρίως επειδή κάποιες φορές μπορεί να περάσει αεροπλάνο ή να πέσει ένα μετέωρο και νομίζω είναι πιο δύσκολο να τα διορθώσεις όλα μαζί σε ένα τελικό αρχείο παρά στο καθένα χωριστά (για μένα τουλάχιστον καθώς θα είναι ήδη σχηματισμένα τα ίχνη). Συν πως μπορείς να τα κάνεις και timelapse αν υπάρχουν. 

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Και εδώ μία απο το φετινό καλοκαίρι (πάλι απο Κύθνο και το ίδιο σημείο). Αυτή τραβήχτηκε με άλλο σύστημα και τη μέθοδο του stacking

752556778_KythnosMilky17-8-22.jpg.33241433c66cd935a1691ff8543fd8a1.jpg

Άπό άλλη ημέρα...

1227659866_KythnosMilky19-8-22ISO4000(Custom).jpg.65a11c9aedf251847204c7e794a5ede8.jpg

• Like 8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...