mitsuyoshi Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Ψάχνω μέρη εντός Αθηνών, και σε ακτίνα 1-1.30 ώρας με σκοπό τη νυχτερινή φωτογράφιση. Γαλαξίας, trails κλπ κλπ.. Προς το παρόν γνωρίζω μόνο το Σούνιο. Προτάσεις? Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2021 από mitsuyoshi
pifilos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Star trails είναι γενικά πιο εύκολο ακόμα και εντός πόλης. Εγώ π.χ. είμαι Παλαιό Φάληρο και έβγαλα τις παραπάνω από ταράτσα οπότε δεν περιορίζεσαι ιδιαίτερα αρκεί να βρεις κάτι ενδιαφέρον για foreground (κάτι καλύτερο δηλαδή από τους ηλιακούς θερμοσίφωνες των παραπάνω εικόνων). Για γαλαξία δυστυχώς καμία περιοχή δεν θα σε ικανοποιήσει λογικά, ωστόσο αντίστοιχα με Σούνιο ίσως γίνει δουλειά προς Τατόι και λίμνη Μπελέτσι (ιπποκράτειος πολιτεία) από γνωστούς μου που έχουν πάει. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2021 από pifilos 4
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 Πανέμορφες φωτογραφίες , πολύ ωραίο χόμπι. Μπράβο παιδιά
CONAN_ Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 Στις 17/6/2021 στις 3:31 ΜΜ, pifilos είπε Star trails είναι γενικά πιο εύκολο ακόμα και εντός πόλης. Εγώ π.χ. είμαι Παλαιό Φάληρο και έβγαλα τις παραπάνω από ταράτσα οπότε δεν περιορίζεσαι ιδιαίτερα αρκεί να βρεις κάτι ενδιαφέρον για foreground (κάτι καλύτερο δηλαδή από τους ηλιακούς θερμοσίφωνες των παραπάνω εικόνων). Για γαλαξία δυστυχώς καμία περιοχή δεν θα σε ικανοποιήσει λογικά, ωστόσο αντίστοιχα με Σούνιο ίσως γίνει δουλειά προς Τατόι και λίμνη Μπελέτσι (ιπποκράτειος πολιτεία) από γνωστούς μου που έχουν πάει. Πολυ όμορφες ! Για δώσε τεχνικες λεπτομέρειες της φωτογραφίας...
pifilos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 Στις 17/6/2021 στις 10:06 ΜΜ, zernex201 είπε Πανέμορφες φωτογραφίες , πολύ ωραίο χόμπι. Μπράβο παιδιά 8 ώρες πριν, CONAN_ είπε Πολυ όμορφες ! Για δώσε τεχνικες λεπτομέρειες της φωτογραφίας... Ευχαριστώ. Για την πρώτη είναι μια λήψη το κάτω μέρος ( 18mm, f 5.6, 15s, iso200) και 50 για το πάνω μέρος (18mm, f 2.8, 10s, iso200) οι οποίες ενώθηκαν στο starstax και μετά (μέτριο) blending με την κάτω μεριά στο affinity photo. Η κάτω είναι 240 λήψεις (27mm, f 2.8, 15s, iso200) οι οποίες πάλι ενώθηκαν μόνο στο starstax. 1
cubilone Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 Προτιμάτε την ένωση ξεχωριστών φωτογραφιών παρά τη λήψη μίας φωτογραφίας με ανοιχτό κλείστρο για ώρες;
pifilos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 2 ώρες πριν, cubilone είπε Προτιμάτε την ένωση ξεχωριστών φωτογραφιών παρά τη λήψη μίας φωτογραφίας με ανοιχτό κλείστρο για ώρες; Γενικά ναι γιατί - από μια διάρκεια λήψης και πάνω ο θόρυβος λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας τους αισθητήρα αλλοιώνει αρκετά την εικόνα - σε περίπτωση που περάσει κάποιο αεροπλάνο ή κάτι αντίστοιχο είναι πιο εύκολο να διορθωθεί σε μικρής διάρκειας εικόνες παρά να υπάρχει ένα ίχνος που κατά πάσα πιθανότητα θα κόβει τα ίχνη των αστεριών "κάθετα". Ή και ανάποδα να φωτογραφηθεί κάποιο μετέωρο οπότε να έχουμε μια ακόμα ενδιαφέρουσα ενδεχομένως λήψη. - έχοντας όλες τις εικόνες υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν και για κάτι άλλο π.χ. time lapse - και τέλος ανάλογα με το μέρος αυξάνοντας πολύ την έκθεση μπορεί να υπερεκτεθούν κάποια σημεία αν υπάρχουν έντονες πηγές φωτός (όπως στις παραπάνω). Ακόμα και αν είναι ένας φάρος π.χ. 1
cubilone Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 43 λεπτά πριν, pifilos είπε Γενικά ναι γιατί - από μια διάρκεια λήψης και πάνω ο θόρυβος λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας τους αισθητήρα αλλοιώνει αρκετά την εικόνα - σε περίπτωση που περάσει κάποιο αεροπλάνο ή κάτι αντίστοιχο είναι πιο εύκολο να διορθωθεί σε μικρής διάρκειας εικόνες παρά να υπάρχει ένα ίχνος που κατά πάσα πιθανότητα θα κόβει τα ίχνη των αστεριών "κάθετα". Ή και ανάποδα να φωτογραφηθεί κάποιο μετέωρο οπότε να έχουμε μια ακόμα ενδιαφέρουσα ενδεχομένως λήψη. - έχοντας όλες τις εικόνες υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν και για κάτι άλλο π.χ. time lapse - και τέλος ανάλογα με το μέρος αυξάνοντας πολύ την έκθεση μπορεί να υπερεκτεθούν κάποια σημεία αν υπάρχουν έντονες πηγές φωτός (όπως στις παραπάνω). Ακόμα και αν είναι ένας φάρος π.χ. Ευχαριστώ. Θα πάω Κίμωλο σύντομα και θα κάνω δοκιμές με τον Samyang 12mm f2. Ανυπομονώ! 1
Yannis1976 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Γενικά στην Αθήνα είναι δύσκολα τα πράγματα. Τις καλύτερες λήψεις σε αστροφωτογραφία τις πήρα πέρσι στην Κύθνο και πριν μερικά χρόνια στην Αλόνησο Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2021 από Yannis1976 6
Yannis1976 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Στις 19/6/2021 στις 5:45 ΜΜ, cubilone είπε Ευχαριστώ. Θα πάω Κίμωλο σύντομα και θα κάνω δοκιμές με τον Samyang 12mm f2. Ανυπομονώ! Πως ήταν το νησί? Και που είναι τα δείγματα με τον Samy?? Στις 19/6/2021 στις 10:05 ΠΜ, pifilos είπε Ευχαριστώ. Για την πρώτη είναι μια λήψη το κάτω μέρος ( 18mm, f 5.6, 15s, iso200) και 50 για το πάνω μέρος (18mm, f 2.8, 10s, iso200) οι οποίες ενώθηκαν στο starstax και μετά (μέτριο) blending με την κάτω μεριά στο affinity photo. Η κάτω είναι 240 λήψεις (27mm, f 2.8, 15s, iso200) οι οποίες πάλι ενώθηκαν μόνο στο starstax. Πλέον κάποιες μηχανές το κάνουν αυτόματα το star trail (Olympus, Canon)
pifilos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 49 λεπτά πριν, Yannis1976 είπε Πως ήταν το νησί? Και που είναι τα δείγματα με τον Samy?? Πλέον κάποιες μηχανές το κάνουν αυτόματα το star trail (Olympus, Canon) Ναι το έχω δει ωστόσο επειδή δεν το έχω ψάξει κρατάνε όλα τα αρχεία ή μόνο ένα τελικό έτοιμο ; Ρωτάω κυρίως επειδή κάποιες φορές μπορεί να περάσει αεροπλάνο ή να πέσει ένα μετέωρο και νομίζω είναι πιο δύσκολο να τα διορθώσεις όλα μαζί σε ένα τελικό αρχείο παρά στο καθένα χωριστά (για μένα τουλάχιστον καθώς θα είναι ήδη σχηματισμένα τα ίχνη). Συν πως μπορείς να τα κάνεις και timelapse αν υπάρχουν.
Yannis1976 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Και εδώ μία απο το φετινό καλοκαίρι (πάλι απο Κύθνο και το ίδιο σημείο). Αυτή τραβήχτηκε με άλλο σύστημα και τη μέθοδο του stacking Άπό άλλη ημέρα... 8
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα