CT99 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα , πρόσφατα κάνω μια ανακαίνιση σε ένα σπίτι μου στα υδραυλικά και στη θέρμανση και ο υδραυλικός με ρώτησε εάν θέλω να βάλω πίνακα υδροληψίας Δεν γνωρίζω ακριβώς τι είναι αυτό , νομίζω πως το σπίτι έχει ήδη ένα τετράγωνο κουτί μέσα στον τοίχο με λαμαρινένιο καπάκι γι'αυτό κ μπερδεύτηκα τόσο. Οπότε εάν μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει .Το μόνο που έχω ακούσει σχετικά με το θέμα είναι κάτι για κολλεκτερ ζεστά νερά, και μπερδεύομαι ακόμη περισσότερο Θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς κάνει ο πίνακας αυτός ; Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2021 από CT99
nvel Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 είναι ένας συλλέκτης από τον οποίο αναχωρούν οι σωληνώσεις ύδρευσης προς τους υποδοχείς οπότε μπορείς να απομονώνεις τμήματα της εγκατάστασης με διαρροή ενώ έχεις και καλύτερη εξισορρόπηση του δικτύου. 1
CT99 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, nvel είπε είναι ένας συλλέκτης από τον οποίο αναχωρούν οι σωληνώσεις ύδρευσης προς τους υποδοχείς οπότε μπορείς να απομονώνεις τμήματα της εγκατάστασης με διαρροή ενώ έχεις και καλύτερη εξισορρόπηση του δικτύου. Αυτός ο συλλέκτης συνδέεται με την κεντρική παροχή του διαμερίσματος από το ρολόι της πολυκατοικίας ; Σε σπίτια που δεν χρησιμοποιείται τουμπόραμα , αλλά ppr τι γίνεται ;
nvel Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 ναι δεν έχει σχέση το υλικό, οι συλλέκτες μπορεί να είναι από κάθε υλικό πχ PP-R
CT99 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 7 λεπτά πριν, nvel είπε ναι δεν έχει σχέση το υλικό, οι συλλέκτες μπορεί να είναι από κάθε υλικό πχ PP-R Όταν δεν υπάρχει συλλέκτης για την ύδρευση με ppr οι διακλαδώσεις γίνονται κάτω από το πάτωμα ;;;
Basilhs23___ Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 10 λεπτά πριν, CT99 είπε Όταν δεν υπάρχει συλλέκτης για την ύδρευση με ppr οι διακλαδώσεις γίνονται κάτω από το πάτωμα ;;; Ο συλλέκτης σε κάποιον τοίχο θα τοποθετηθεί, δεν έχει σχέση με το αν θα περνάνε οι σωλήνες από τοίχο ή δάπεδο. Πάντως, στο πάτωμα δεν περνάνε καθόλου σωληνώσεις ύδρευσης, είναι βλακεια να γίνει κάτι τέλειο. Οι μόνες σωληνώσεις που περνάνε από το δαπεδο είναι είτε για ενδοδαπεδια θέρμανση είτε για θερμανση με μονοσωληνιο σύστημα.
CT99 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 35 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Ο συλλέκτης σε κάποιον τοίχο θα τοποθετηθεί, δεν έχει σχέση με το αν θα περνάνε οι σωλήνες από τοίχο ή δάπεδο. Πάντως, στο πάτωμα δεν περνάνε καθόλου σωληνώσεις ύδρευσης, είναι βλακεια να γίνει κάτι τέλειο. Οι μόνες σωληνώσεις που περνάνε από το δαπεδο είναι είτε για ενδοδαπεδια θέρμανση είτε για θερμανση με μονοσωληνιο σύστημα. Μιλάω για εξοχικό που έχω , στο οποίο δεν υπάρχει καθόλου πίνακας υδροληψίας και οι σωλήνες της ύδρευσης είναι όλες ppr . Το εξοχικό έχει κλιματιστικό για θέρμανση
Basilhs23___ Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, CT99 είπε Μιλάω για εξοχικό που έχω , στο οποίο δεν υπάρχει καθόλου πίνακας υδροληψίας και οι σωλήνες της ύδρευσης είναι όλες ppr . Το εξοχικό έχει κλιματιστικό για θέρμανση Δεν αλλάζει κάτι ως προς αυτό που έγραψα ακόμα και με ppr η εξοχική κατοικία.
CT99 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 4 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Δεν αλλάζει κάτι ως προς αυτό που έγραψα ακόμα και με ppr η εξοχική κατοικία. Πάντως κολλεκτερ πουθενά δεν υπάρχει
Basilhs23___ Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, CT99 είπε Πάντως κολλεκτερ πουθενά δεν υπάρχει Ρώτα τον υδραυλικό τι θα σου βάλει η τι υπάρχει μέχρι τώρα. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2021 από Basilhs23___
CT99 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 11 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Ρώτα τον υδραυλικό τι θα σου βάλει η τι υπάρχει μέχρι τώρα. Ο υδραυλικός στο σπίτι αυτό όταν φτιάχτηκε έχει φέρει κατευθείαν ppr από το ρολόι του διαμερίσματος και το διακλαδιζει με ενώσεις κάτω από το πάτωμα κ το φέρνει σε όλες τις παροχές όλα ppr
AristidisZ Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 3 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Πάντως, στο πάτωμα δεν περνάνε καθόλου σωληνώσεις ύδρευσης, είναι βλακεια να γίνει κάτι τέτοιο. Οι μόνες σωληνώσεις που περνάνε από το δαπεδο είναι είτε για ενδοδαπεδια θέρμανση είτε για θερμανση με μονοσωληνιο σύστημα. Αυτό πάλι καινούργιο ;
sphinxgr Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 Αμα θέλει να κάνει κάποιος το δυνατόν πιο σωστή δουλειά, βάζει πίνακα υδροληψίας. Τι διαφορά έχει με τον παραδοσιακό τρόπο υδροληψίας? Με τον παραδοσιακό φευγει μια σωλήνα απο την κεντρική παροχή και γυρνάει όλο το σπίτι και δίνει νερό σε όλες τις βρύσες. Με τον πίνακα, φευγει μια σωλήνα σε κάθε βρύση, για ζεστό και μια για κρύο. Εν ολίγοις πολλά μέτρα παραπάνω. Αν θες να απομονώσεις κάτι, το απομονώνεις. Με τον παραδοσιακό τρόπο έχεις ή ολες τις βρυσες ή καμία. Αν είναι μεγαλο το σπίτι, ίσως αξίζει τα επιπλέον χρήματα ο πίνακας. Εμένα ας πούμε έχει το σπίτι συνολικά 4 βρύσες σε συνολική απόσταση 3 μέτρων. Είτε βάλω είτε όχι, καμιά διαφορά δεν θα έχω. 1 1
CT99 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 13 ώρες πριν, sphinxgr είπε Αμα θέλει να κάνει κάποιος το δυνατόν πιο σωστή δουλειά, βάζει πίνακα υδροληψίας. Τι διαφορά έχει με τον παραδοσιακό τρόπο υδροληψίας? Με τον παραδοσιακό φευγει μια σωλήνα απο την κεντρική παροχή και γυρνάει όλο το σπίτι και δίνει νερό σε όλες τις βρύσες. Με τον πίνακα, φευγει μια σωλήνα σε κάθε βρύση, για ζεστό και μια για κρύο. Εν ολίγοις πολλά μέτρα παραπάνω. Αν θες να απομονώσεις κάτι, το απομονώνεις. Με τον παραδοσιακό τρόπο έχεις ή ολες τις βρυσες ή καμία. Αν είναι μεγαλο το σπίτι, ίσως αξίζει τα επιπλέον χρήματα ο πίνακας. Εμένα ας πούμε έχει το σπίτι συνολικά 4 βρύσες σε συνολική απόσταση 3 μέτρων. Είτε βάλω είτε όχι, καμιά διαφορά δεν θα έχω. Και υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν δύο πίνακες , ένας για ύδρευση και ένας για θέρμανση;
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 19 λεπτά πριν, CT99 είπε Και υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν δύο πίνακες , ένας για ύδρευση και ένας για θέρμανση; Μπορει να γίνει. Αλλα με πολύ υψηλότερο κόστος λόγω μέτρων σωλήνων. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα