Προς το περιεχόμενο

Indiana Jones and the Dial of Destiny (Lucasfilms/Disney, 2023)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, liakinen είπε

Ποιοί τις κάνουν αυτές; Κάποιο παράδειγμα έχουμε;

Ελαχιστοι κατ εμε. Ο συγχωρεμενος ο Rogert Ebert ηταν ενας απο αυτους που εκρινε μια ταινια για το ποσο καλη ηταν στο ειδος της και χωρις να ναι ελιτιστης και να χει προκαταληψεις οτι η ταινια ηταν σκουπιδι επειδη ηταν superhero movie, horror κτλ.

Παραθετω επισης τον συνδεσμο απο το site του με τα great movies και reviews του που δειχνουν ποσο μεγαλη διασπορα στην αποδοχη διαφορετικων ειδων ταινιων ειχε

https://www.rogerebert.com/great-movies

Επεξ/σία από thermo-sifounas
  • Like 1
  • Απαντ. 392
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, thermo-sifounas είπε

Ελαχιστοι κατ εμε. Ο συγχωρεμενος ο Rogert Ebert ηταν ενας απο αυτους που εκρινε μια ταινια για το ποσο καλη ηταν στο ειδος της και χωρις να ναι ελιτιστης και να χει προκαταληψεις οτι η ταινια ηταν σκουπιδι επειδη ηταν superhero movie, horror κτλ.

Καλά ο Ebert έχει και δεκαετία που έφυγε από την ζωή. 

Προσωπικά και μόνο για συγκεκριμένες ταινίες (δεν γράφει για τα πάντα) παρακολουθώ τον Dr. Svet Atanasov που γράφει στο Blu-ray.com. Δεν νομίζω να τον ξέρει και κανένας σας, άλλωστε δεν κάνει ανάλυση απλά ο επίλογος του σε κάθε φυσική κόπια που αναλύει είναι κριτήριο για μένα αν θα ασχοληθώ ή όχι. Δεν είναι reviewer με την ευρεία έννοια το τονίζω.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakinen είπε

Καλά ο Ebert έχει και δεκαετία που έφυγε από την ζωή. 

Ισχύει αλλα στο site του συνεχίζουν το εργο του αξιολογοι κριτικοι. Παραθετω και την τελευταια κριτικη για το Indiana Jones (2,5/4 αστερια) με τιτλο "Never Boring and never really entertaining", μια αντικειμενικη κριτικη χωρις πομπωδεις χαρακτηρισμους και φανφαρες για σκουπιδια και destruction of legacy που χρησιμοποιει ο drinker για να μαζεψει views στο youtube.

https://www.rogerebert.com/reviews/indiana-jones-and-the-dial-of-destiny-movie-review-2023

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεγάλος φαν του franchise από παιδί. Πήγα χθες και την είδα. Ήταν καλύτερη από ότι περίμενα και θα συμφωνήσω με ένα συμφορουμίτη πιο πάνω ήταν καλύτερη από το 4 αλλά όχι τόσο καλή όσο το 3. Παρόλα αυτά τα μηνύματα ήταν σωστά δοσμένα : ισότητα, πόλεμος, αλαζονεία, οικογένεια, αγάπη για την Ιστορία κτλ. Προφανώς και ο Φορντ δεν μπορεί να δώσει το "νεύρο" που έβγαζε νεότερος αλλά το στήσιμο της ταινίας είναι έτσι που δεν φαίνεται και πολύ. Ωραία ιδιαίτερα η αρχή της ταινίας με το Ίντι στα νιάτα του, μου έβγαλε φοβερή νοσταλγία και στο τέλος η σκηνή των φιλιών με τη Μάριον ως flashback από την 1η ταινία με έκανε και δάκρυσα 😔

Δε θα με χαλούσε να έβλεπα κι άλλα Indiana Jones και ας πρωταγωνιστεί άλλος ηθοποιός.

Επεξ/σία από Age4Greeks
  • Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, Age4Greeks said:

Μεγάλος φαν του franchise από παιδί. Πήγα χθες και την είδα. Ήταν καλύτερη από ότι περίμενα και θα συμφωνήσω με ένα συμφορουμίτη πιο πάνω ήταν καλύτερη από το 4 αλλά όχι τόσο καλή όσο το 3. Παρόλα αυτά τα μηνύματα ήταν σωστά δοσμένα : ισότητα, πόλεμος, αλαζονεία, οικογένεια, αγάπη για την Ιστορία κτλ. Προφανώς και ο Φορντ δεν μπορεί να δώσει το "νεύρο" που έβγαζε νεότερος αλλά το στήσιμο της ταινίας είναι έτσι που δεν φαίνεται και πολύ. Ωραία ιδιαίτερα η αρχή της ταινίας με το Ίντι στα νιάτα του, μου έβγαλε φοβερή νοσταλγία και στο τέλος η σκηνή των φιλιών με τη Μάριον ως flashback από την 1η ταινία με έκανε και δάκρυσα 😔

Δε θα με χαλούσε να έβλεπα κι άλλα Indiana Jones και ας πρωταγωνιστεί άλλος ηθοποιός.

Ιεροσυλε! Μονο Φορντ και ξερο ψωμι. Εστω και με hologram.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αφού πέρασαν 2 μέρες και έχοντας δει 2-3 ταινίες ακόμα ας γράψω χωρίς τον ενθουσιασμό των πρώτων ωρών.

Τι με χάλασε:

1. Η βαφτισιμια. Δεν έχει τη τσαχπινιά που ορίζει ο ρόλος της, δε μπορεί να σταθεί δίπλα στον θρύλο, δε μπορεί να πάρει τα φώτα πάνω της ακόμα και εκεί που χρειάζεται. Δε φταίει ο ρόλος. Είναι θέμα ηθοποιού. Όμορφη, καλη ηθοποιός, αλλά λαθος επιλογή για μένα. Εδώ θες κάτι που να μπορεί να σηκώσει το βάρος ενός τέτοιου δεύτερου ρόλου (πχ η Βάις απο τη Μούμια είχε τη προσωπικότητα να στηρίξει τέτοιους ρόλους)

2. Ο πιτσιρικάς. Επίσης ένας ρόλος που ζητάει το χιούμορ, τσαχπινιά και παιδικοτητα . Άμεσα συνυφασμένος με την ερμηνεία του Κουάν στη 2η ταινία. Ο πιτσιρικάς, ίσως επίτηδες, ίσως επειδή δεν είναι το στυλ του, ήταν πολύ σοβαρός, σαν ενήλικας με περιορισμένο χιούμορ. Δε ξέρω αν φταίει ο ηθοποιός ή ο ρόλος. Αναφέρομαι καθαρά στο ότι δε μου άρεσε αυτό που έβλεπα. Δεν είχε νόημα να βλέπω έναν σοβαρό πιτσιρικά στη ταινία. Πέτα εκεί έναν τύπο σα τον Ματαραζο από το stranger things 😜

Τι μου άρεσε:

1. Ο Χάρισον Φορντ. Αν και φανερά ηλικιωμένος, στέκεται παραπάνω από αξιοπρεπέστατα σε όλες τις σκηνές, με το χιούμορ και τις εκφράσεις που χαρακτηρίζουν τον ρόλο από το 80. Θρύλος, αξεπέραστος, καταπληκτικός στο ρόλο που τον έκανε διάσημο.

2. Η ερμηνεία του Μικελσεν. Επιβλητικός, άξιος "κακος" της ιστορίας, κουβαλάει μεγάλο μέρος της ταινίας με τη παρουσία του.

3. Το σενάριο. Βγαλμένο από τις ταινίες του 80, καταιγιστική δράση, μικρές στιγμές ηρεμίας όπου είναι αναγκαίο, χωρις ανούσιες υπερβολές για εντυπωσιασμο παρά μόνο όσες χαρακτηρίζουν τις ταινίες του Ιντιάνα.

Οι σκηνές στο τραίνο και οι καταδιώξεις στα στενά εξαιρετικές, old school Indiana, αυτό που αγαπήσαμε οι φαν των ταινιών.

4. Η μικρή συμμετοχή επιβλητικών "κομπάρσων" του παρελθόντος που έχουν συνδεθεί άμεσα με τις περισσότερες ταινίες, δίνει αφενως χρώμα στη ταινία, αφετέρου δεν αφήνει παραπονεμένο τον φαν που θα ήθελε να γνωρίζει την εξέλιξή τους. Παράλληλα η επίσης μικρή συμμετοχή διάσημων ηθοποιών είτε ως συμπορευτες του Ιντιάνα, είτε ως παλαβοί ναζί, είτε απλά ως Έλληνες καταδυτες συμπληρώνουν ένα όμορφο ψηφιδωτό καλών ερμηνειών που έρχονται να αντισταθμίσουν τις "μέτριες" δεύτερων ρόλων που ανέφερα στα αρνητικά παραπάνω.

Spoiler

Ακόμα και η παρουσία του Κόνερι ως απλά μια θολή φωτογραφία προκαλεί  ένα ρίγος θυμίζοντας πάντα τη καλύτερη ταινία της σειράς και μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών 

5. Ένα όμορφο τελείωμα, με έντονα συναισθήματα που πιθανον μπορεί να τα καταλάβει περισσοτερο όποιος έχει ζήσει τις ταινίες στην εποχή τους.Ακομα και η τελευταία σκηνή.

Ίσως το παραπάνω να είναι και ένα από τα αρνητικά της ταινίας. Διότι κακά τα ψεμματα, δε μπορεί να απευθυνθεί ο Ίντι σε παιδιά και εφήβους. Το χιούμορ του είναι αυτό το παλιό το αγνό που δύσκολα θα κάνει να γελάσει ένας σκληρός κριτής . Πως ακριβώς θα καταλάβει κάποιος τη σχέση του Ίντι με το καπέλο του, αν δεν έχει δει και δε γουστάρει τις άλλες ταινίες;

Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα διότι πρόκειται για το τέλος μιας εποχής, για το τέλος ενός ήρωα των παιδικών μας χρόνων. 

Μένει μια ωραία νοσταλγική γεύση. 

Βαθμός; Αν το last crusade παίρνει 10 στα 10, στο συγκεκριμένο δίνω 8.

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το θέμα είναι εάν αξίζει να την δεις σινεμά γιατί καλή, κακή, όλοι εδώ θα την δούμε. Με βάση τις ανάμεικτες απόψεις που ακούω, μάλλον δεν αξίζει τα 20€ και τον κόπο :(

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά, νομίζω ότι σαν ταινία δεν ήταν άσχημη προς μέτρια θα έλεγα, όμως σαν Indiana Jones ταινία δεν μπαίνω στον κόπο να την συγκρίνω με την original τριλογία. Τότε υπήρχε η μαγεία των Lucas και Spielberg, κάτι που φάνηκε να μην υπάρχει στο Crystal Skull. Η σκυτάλη δόθηκε σε νέα ομάδα για να προσπαθήσει να ξανά επαναφέρει κάπως τον μύθο και τελικώς για μένα δεν τα κατάφερε. Υπερβολική προσπάθεια, να σε χτυπήσουν στην νοσταλγία . Ακόμα και το παιδάκι μου φάνηκε σαν να θέλουν να επαναφέρουν κάπως την μορφή του Short Round. Στο τέλος της μέρας, μου έφτασε που μπόρεσα να ξανά ακούσω  το soundtrack του  John Williams σε αίθουσα

Επεξ/σία από RocketRaccoon
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mike299 είπε

Το θέμα είναι εάν αξίζει να την δεις σινεμά γιατί καλή, κακή, όλοι εδώ θα την δούμε. Με βάση τις ανάμεικτες απόψεις που ακούω, μάλλον δεν αξίζει τα 20€ και τον κόπο :(

Δε ξέρω αν είμαι ο κατάλληλος για να σου απαντήσω διότι αφενός είμαι σινεφίλ αφετέρου τη συγκεκριμένη ταινία τη περίμενα πως και πως και δεν με απογοήτευσε.

Ωστόσο είναι μια ταινία που αν δε θέλεις να δώσεις το 20ρικο, θα τη βλέπεις και θα τη ξαναβλεπεις στο μέλλον στη τηλεόραση ή σε καμία πλατφόρμα και θα γουστάρεις. Δεν είναι άβαταρ που χάνει αν δε το δεις στο σινεμά 

• Like 2
Δημοσ.

H ταινία βλέπετε και δεν κλαις τα λεφτά σου. τα πρώτα 20 λεπτά οντως ειναι τα καλύτερα. 6/10.

δε με χάλασe τοσο ο φορντ αλλα η βαφτισιμιά που ειναι εξαιρετική συγγραφέας και πολύ καλή ηθοποιος αλλά

δεν ταιριαζει στη φιλοσοφία της σειράς.

Ειναι καλύτερο απο το προηγούμενο με τους εξωγήινους και μονο για αυτό αξίζει να τη δειτε σινεμά.

Υ.Γ. ολα τα λεφτά φέτος ειναι η νέα ταινία του νολαν. Πολλοι λενε για ταινια 10ετιας, για να δούμε.

https://www.imdb.com/title/tt15398776/?ref_=nm_flmg_unrel_1_prd

Δημοσ.

Μόλις γυρίσαμε από τον κινηματογράφο με τα παιδιά μου, είναι 10 και 8. Έχουν δει όλα τα indiana jones. Η ταινία άρεσε πολύ και στους 3 μας. Δεν κλαις τα Λεφτά σου και το σημαντικότερο δεν κλαις το χρόνο σου. Ήταν μια ταινία indiana jones... Δεν περίμενα κάτι περισσότερο. Όσοι έχετε ενδοιασμούς κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και πηγαίνετε να τη δείτε. Δεν θα έχετε άλλη ευκαιρία να δείτε ταινία indiana jones με τον συγκεκριμένο ηθοποιό στο σινεμά. 

• Like 8
Δημοσ.
3 hours ago, screaming_trees said:

Δεν θα έχετε άλλη ευκαιρία να δείτε ταινία indiana jones με τον συγκεκριμένο ηθοποιό στο σινεμά. 

Υπάρχει και η ελπίδα για epic movie night :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...