Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπερα!!!

Μετα απο επισκεψη σε ψυχιατρο ( με προταση του ψυχολογου μου λογω του υπνου και της εμμονης μου ), μου εγραψε θεραπεια Efexor (37.5 για αρχη και στη συνεχεια 150) + Trittico (75).

Αγχωδης διαταραχη+ καταθλιψη.

Ο,τι περιμενα κι εγω καθως οι συναισθηματικες καταστασεις, κυριως στις ερωτικες μου σχεσεις , οι χωρισμοι , οι εντασεις , οι καυγαδες μου δημιουργουν θεμα και χτυπουν στον υπνο και σε καταθλιψη-κολληματα-ενοχες.

Εξεφρασα τις ανησυχιες μου εξαρχης, για αυξηση βαρους , λιμπιντο , withdrawal syndrome.

Με ενημερωσε οτι δε θα εχω θεμα με αυξηση βαρους, ισως ομως να επιρεασει καποια αλλα κομματια , ( τον ρωτησα αν εννοει την λιμπιντο, καποια ναυτια κι απαντησε καταφατικα), αλλα να επιμεινω και να μη φοβηθω! Οτι ΠΡΕΠΕΙ , κι οτι ειναι θεμα υγειας!

Οτι ο υπνος ειναι το αποτελεσμα της διαταραχης.

Να κανω μεσογειακη διατροφη + ασκηση.

Να σας ενημερωσω οτι ειμαι πολυ αρνητικος με ολα τα χαπια, ασχολουμαι εντατικα με το γυμναστηριο 10+ χρονια ( εδω κ 3 μηνες δεν πηγαινω γυμναστηριο λογω χειρουργειου) και διατροφη.

Ειχα δοκιμασει μετα απο επισκεψη σε γιατρο παλαιοτερα για 1 μηνα καποιο αντικαθληπτικο για να κοιμηθω, με αποτελεσμα να βαλω αρκετα κιλα - παρα το γεγονος οτι γυμναζομουν- και να εχω αλλα θεματα μετα. Το σταματησα , ειχα δυσκολιες στον υπνο απο το σταματημα του χαπιου, ξεκινησα διαιτα, πεισμωσα ομως , ενιωσα υπερηφανος ξανα για το σωμα μου και προχωρησα.

Ειπα οτι δε θα ξαναπαρω ποτε κατι, που θα κανει κακο.

Μονο καποιο υπνωτικο ισως , καθως ενιωθα παντα οτι αν κοιμηθω σαν ανθρωπος, θα δω διαφορά.

Απο την δικης σας εμπειρια και απο οσους εχουν κανει θεραπεια με αυτα τα χαπια, τι παρενεργειες , τι εμπειριες εχετε με τα συγκεκριμενα ? εχει κανει καποιος τον συγκεκριμενο συνδυασμο φαρμακων? Γενικα, οτιδηποτε μπορει να με βοηθησει ή να μου δωσει καποια πληροφορια χρησιμη.

Εχω φοβηθει αρκετα και σε καμια περιπτωση δεν θελω να βαλω κιλα , και να εχω αλλα θεματα μετα.
Εμπιστευομαι την επιστημη ΑΛΛΑ οχι τυφλα!

Αφορμη της αναζητησης μου ειναι ενας προσφατος χωρισμος μετα απο 1.5 χρονο. Ειχαν προηγηθει 2 χρονια αποχης απο οποιαδηποτε επαφη με το αντιθετο φυλο, για να δουλεψω με τον εαυτο μου+ και καποιος φοβος για τις σχεσεις.

Παρα το αγχος και την καταθλιψη και τον κακο υπνο μου, τωρα τουλαχιστον νιωθω ωραια με τον εικονα μου , κατι που βοηθαει πολυ στην όποια κοινωνικοποιηση-αυτοπεποιθηση μου και την εικονα για τον εαυτο μου. Σιγουρα δεν νιωθω καθολου καλα για τις σκεψεις, την στεναχωρια μου, το αγχος μου οταν την σκεφτομαι, τις ενοχες μου , το 'κρασαρισμα μου'' και το οτι δεν εχω ξεπερασει ακομα την ιστορια (κατι που εχει επαναληφθει και στο παρελθον)

Φοβαμαι επισης οτι εθιζεσαι σε αυτα, και μπαινεις σε εναν ατερμονο κυκλο.

Να σημειωσω οτι εχω δει μικρη βελτιωση μετα την 3η επισκεψη μου στον ψυχολογο. Ειδικα οταν μου ειπε την αποψη του για την τελευταια σχεση.

Με βοηθησε να αποβαλλω λιγο τις ενοχες , να δω απο αλλη οπτικη καποια πραγματα!
Ο ψυχιατρος, τονισε οτι ειναι προσωρινο.

Οσο και να μη θελω, κι εγω δεν τρεφω αυταπατες οτι μπορει να ''ξανακυλησω'' στις δικη μου οπτικη /σκεψεις.

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Κανε οτι θελεις. Παρε χαπια η μην παιρνεις. Πηγαινε σε γιατρο η μην πας.

Ενα ειναι το σιγουρο. Σε μερικους μηνες θα λες : Καλα για αυτην εκανα ετσι? Ημουν χαζος?

Επισης να ξερεις οτι 90% των περιπτωσεων ασχημαινουν και παχαινουν ,  ενω εσυ θα εισαι ωραιος και cool.

100% ετσι θα γινει. 

Η ζωη ειναι πολυ ωραια για να στενοχωριεσαι για μια κοπελα.

• Like 1
  • Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...