Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια σε Σετάρισμα Mikrotik LHG 2

JohnTss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους,

Αγόρασα την συγκεκριμένη κεραία για να πάρω απομακρυνσμένα internet (γύρω στα 400m) και να το μοιράσω στο σπίτι μου. Έχω ήδη μια TPLINK CPE210 την οποία την έχω σετάρει σχετικά εύκολα. Έχω βγάλει το DHCP, έδωσα μια στατική ip στο εύρος του ρούτερ από το οποίο παίρνω internet (192.168.1.99) και δίνω με καλώδιο σε ένα access point που μοιράζει τοπικά. Το πρόβλημα είναι ότι η συγκεκριμένη κεραία πιάνει οριακά το σήμα οπότε πήρα την mikrotik για πιο ενισχυμένο σήμα. Δυστυχώς το interface της είναι πάρα πολύ περίπλοκο και δεν την κατάφερα.

Υπάρχει κανείς που έχει εμπειρία με το συγκεκριμένο περιβάλλον, να με βοηθήσει? Μπορώ να δώσω απομακρυσμένο έλεγχο ή να κάνω βιντεοκλήση. 

Ευχαριστώ πολύ

Γιάννης Πολίχνη Θεσσαλονίκη 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, Gogotsa είπε

Φιλε θελει και η αλλη πλευρα κατι αντιστοιχο αλλιως δε θα δεις φως.

Με το tplink δουλεύει.

Όπως έγραψαν τα παιδιά με ελάχιστο σήμα δεν υπάρχει κεραία που να κάνει θαύματα και χρειάζεται κανονικά p2p link .

Επίσης ήταν λάθος επιλογή να πάρεις mikrotik χωρίς να τα γνωρίζεις καθώς έχουν το δικό τους πολύπλοκο interface.

Αν θες παίδεψέ το μέσω του quick setup. Δες κι εδώ: https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:First_time_startup

• 1 μήνα μετά...

Καλησπερα, ηθελα και γω να σας ρωτησω αν αυτή η κεραια έχει και δυνατοτητα access point ή θα πρεπει να αγοράσω ενα τυπικο access point ρυθμισμενο σε bridge mode (διορθωστε με αν κανω λαθος) ωστε να κανω δουλειά. 

Ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η κεραία χρησιμοποιείται μόνο για PtP links. Άλλωστε έχει και Level 3 license που δεν επιτρέπει AP mode.

Επεξ/σία από infin1tyGR
  • Like 1

Μόλις τώρα, infin1tyGR είπε

Η κεραία χρησιμοποιείται μόνο για P2P links. Άλλωστε έχει και Level 3 license που δεν επιτρέπει AP mode.

Ευχαριστω, επομένως θα κανω δουλεια με ενα τυπικο access point? 

Στις 16/6/2021 στις 7:25 ΠΜ, JohnTss είπε

Έχω ήδη μια TPLINK CPE210 την οποία την έχω σετάρει σχετικά εύκολα.

Και είπες να ανεβάσεις το επίπεδο δυσκολίας παίρνοντας mikrotik? Δεν προκειται να την ρυθμισεις αν δεν εχεις ασχοληθεί (αν θες να ασχοληθεις ξεκινα απο το udemy με το mtcna ειναι μαγικος κοσμος τα Mikrotik) και αν το καταφερεις δεν προκειται να κανεις trubleshooting σε περιπτωση βλαβης. Απο την στιγμη που γνωριζεις τις tplink παρε 2 CPE210. Θα κανεις την δουλεια σου.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 20/8/2021 στις 11:45 ΜΜ, gorge18 είπε

Και είπες να ανεβάσεις το επίπεδο δυσκολίας παίρνοντας mikrotik? Δεν προκειται να την ρυθμισεις αν δεν εχεις ασχοληθεί (αν θες να ασχοληθεις ξεκινα απο το udemy με το mtcna ειναι μαγικος κοσμος τα Mikrotik) και αν το καταφερεις δεν προκειται να κανεις trubleshooting σε περιπτωση βλαβης. Απο την στιγμη που γνωριζεις τις tplink παρε 2 CPE210. Θα κανεις την δουλεια σου.

Δεν μπορώ να παρέμβω στη πηγή.(Είναι ξενοδοχείο)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...