xristos47 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Καλησπερα. Εχω ενα pc με mainbord ga-990fxa-ud5 και cpu amd fx-8120.Το προβλημα μου ειναι οτι ο ηχος ακουγεται παραμορφωμενος και κανει και καποια ¨" χρατς¨" .Για λιγο ακουγεται καθαρα και μετα συνεχιζει το ιδιο. -Δοκίμασα εξοδο και απο hdmi και σε ακουστικα. -Επίσης δοκίμασα να απενργοποιησω τον ήχο onboard και να βαλω αλλη κάρτα ηχου αλλα παλι τα ιδια. -Δοκιμασα και ubuntu live και το ιδιο προβλημα. -Τέλος εβγαλα και εβαλα μια μια τις μνημες και δοκιμασα και μια αλλη καρτα γραφικων αλλα το προβλημα συνεχιζει. Πιστευω πως φταει η μητρικη αλλα θα ηθελα και καμια αλλη γνωμη αν υπαρχει. Σας ευχαριστώ!
tedybear Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Πολλά μπορούν να φταίνε. Κακές συνδέσεις/επαφές/βύσματα, παρεμβολές, τροφοδοτικό/μητρική. Αλλά έχεις κάνει και τόσες δοκιμές... Η παραμόρφωση που ακούς είναι άσχετη με την πηγή του ήχου σου; Δηλ. είτε ακούς βίντεο από youtube είτε αρχεία mp3 έχεις τα ίδια συμπτώματα; Το HDMI το δοκίμασες με τα ηχεία τα ενσωματωμένα στην οθόνη σου; Και τα ακουστικά τα δοκίμασες σε θύρες στο κουτί ή και στις πίσω εξόδους της μητρικής; Εξωτερικά ηχεία με δική τους τροφοδοσία υπάρχουν/δοκίμασες; Δε θα κοίταζα τη μητρική πρώτα, ειδικά απ΄τη στιγμή που δοκίμασες άλλες εξόδους ήχου (HDMI) ανεξάρτητες από το ενσωματωμένο στη μητρική κύκλωμα της realtek. Είτε θέμα ηχείων είναι (αλλά και εκεί έχεις δοκιμάσει ακουστικά - ίσως ηχεία οθόνης και ανεξάρτητα ηχεία), είτε θέμα παρεμβολών - παρασίτων (ηλεκτρικές συσκευές κοντά στο PC, wifi, τροφοδοτικό, κακή γείωση...). Είχες αλλάξει θέση ή και πρίζα/πολύμπριζο στο pc πριν αρχίσουν τα φαινόμενα; Απενεργοποιησε τον/τους ελεγκτές ήχου που δεν χρησιμοποιείς όταν κάνεις τις δοκιμές σου μήπως βγει έτσι άκρη (αν ευθύνεται κάποιος συγκεκριμένος ελεγκτής ήχου). Ας περιμένουμε και άλλες γνώμες όμως.
petranc2 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2021 Παρε μια φτηνη καρτα ηχου και θα δεις οτι το προβλημα σου θα λυθει...!!!! Το εχω παθει στο dell 990 που εχω.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα