katbo Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Καλησπέρα. Βρήκα καινούρια δουλειά σε μια εταιρία σαν μισθωτός και θα ξεκινήσω μέσα Αυγούστου. Από την τωρινή μου εταιρία (μισθωτός πάλι) λογικά δικαιούμαι 5-6 μέρες άδειας τις οποίες και είναι υποχρεωμένοι να μου τις δώσουν πριν φύγω ή να μου τις πληρώσουν. Μια βδομάδα διακοπές τις θέλω έτσι κι αλλιώς πριν ξεκινήσω τον νέο γολγοθά αλλά δεν ξέρω αν είναι καλύτερα να την πάρω σαν άδεια από την προηγούμενη εταιρία ή να τους πω να λήξω τη σύμβαση μας μια βδομάδα νωρίτερα και να πάω τις διακοπές μου σαν άνεργος, χωρίς τον αντίστοιχο μισθό προφανώς για αυτη τη μία βδομάδα. Η ερώτηση δηλαδή είναι η μη ληφθείσα άδεια πληρώνεται πιο ακριβά από το ημερομίσθιο; Και επίσης υπάρχει κάποιο θέμα (γραφειοκρατικό π.χ.) αν παραμείνω μια βδομάδα άνεργος;
DownUNDERground Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 7 λεπτά πριν, katbo είπε Η ερώτηση δηλαδή είναι η μη ληφθείσα άδεια πληρώνεται πιο ακριβά από το ημερομίσθιο; Ναι, γι' αυτό και θα σε υποχρεώσουν να την πάρεις κανονικά. 2
katbo Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Αν τους το ανακοινώσω 3 βδομάδες πριν φύγω και δεδομένου ότι αρχές Αυγούστου θα είναι όλοι σε άδεια οπότε θα είμαι απαραίτητος στη δουλειά και επίσης επειδη θα πρέπει να κλείσω τις ανοιχτές δουλειές μου και να μεταβιβάσω τα καθηκοντα μου, ίσως να προτιμά η εταιρία να μου την πληρώσει. Απλά δεν ξέρω μήπως χάνω κάτι σ'αυτή την περίπτωση
Haldol Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 33 λεπτά πριν, katbo είπε Μια βδομάδα διακοπές τις θέλω έτσι κι αλλιώς πριν ξεκινήσω τον νέο γολγοθά Sorry για το offtopic, αλλά μήπως να έβρισκες μία δουλειά που να σε ικανοποιεί; 1 1
Dantε Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Ειναι και τα ενσημα στη μεση. Προσωπικα οταν εφυγα απο κει που δουλευα και ειχα 3 μερες,προτιμησα να τις παρω και να βαλω τη παραιτηση τη τελευταια μερα. 1
onelonelystar Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 sidenote , πριν δηλώσετε παραίτηση, ρωτήστε κάποιον που ξέρει ποιά είναι τα δικαιώματα σας, γιατί πιστέψτε με πως αν δεν τα διεκδικήσετε από το αφεντικό σας, δεν πρόκειται να σας τα δώσει. 1
katbo Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 13 λεπτά πριν, Haldol είπε Sorry για το offtopic, αλλά μήπως να έβρισκες μία δουλειά που να σε ικανοποιεί; Προσωπικά για τα λεφτά τα κάνω όλα, όχι για την ευχαρίστηση της δουλειάς, αλλά είναι άλλο θέμα όντως. Αλλιώς...θα κάνω quote ενα παλιό γνωμικό: "Καμία δουλειά. Δεν είναι ντροπή."
lofter Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 56 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε Ναι, γι' αυτό και θα σε υποχρεώσουν να την πάρεις κανονικά. Ο εργοδότης τα ίδια δίνει είτε πάρει είτε όχι. Όταν λαμβάνεις αποζημίωση αδείας απλά δεν έχει κρατήσεις ΙΚΑ κλπ. επομένως παίρνεις και ότι θα αντιστοιχούσε σε αυτές. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα