Προς το περιεχόμενο

A Plague Tale: Requiem [PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Eχει και DLSS και frame generation αλλα για να τα δεις πρεπει να εχεις ενεργοποιησει το hardware accelerated graphics στα windows.

Το οποίο είναι μόνο για nvidia...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

Γκρίνιες για stuttering διαβάζω στα fora πάντως, κλασικά για PC έκδοση. Και το πρώτο που είχα παίξει με 9900Κ/2080Ti είχε stutters, ενώ στο XSX τρέχει φλούδα.

Εχει οταν αλλαζεις area . Στο ενδιαμεσο κατι ελαχιστα.

Παντως το παιχνιδι παιζει να εχει το καλυτερο foliage που εχω δει . Ειδικα κατι θαμνοι ειναι τερμα ρεαλιστικοι οπως και οι κορμοι των δεντρων . 

• Like 2
Δημοσ.
Στις 18/10/2022 στις 10:29 ΠΜ, gust είπε

Να είναι καλα το series x που θα το τρέχει νεράκι με κόστος όσο μία mid range κάρτα.....

Κάθε φορά που διαβάζω σχόλια για κακό performance και απαιτήσεις συστημάτων χιλιάδων ευρώ λέω πάλι καλά που έχουμε τις πληβιοκονσόλες για 4κ gaming!!

Ειδικά αυτές τις εποχές της οικονομικής αναμπουμπούλας

Έχεις δίκιο. Δίνει κάποιος 1.500 ευρώ και πάνω για ένα αξιοπρεπές gaming pc και σε κάποια απλή αναβάθμιση των win ακόμη, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα..... Με το Xbox, απλά πατάς το κουμπί και παίζεις. Εάν όμως στηθεί καλά το pc και τρέχει σωστά, δεν συγκρίνεται η απόδοση του σε σχέση με τις κονσόλες.....(υπ΄ όψιν έχω και από τα δύο).

Χθες που έβαλα να παίξω λίγο το συγκεκριμένο παιχνίδι έτρεξα (με 3070) σε 2Κ όλα ultra και dlss balanced 85 περίπου fps

• Like 1
Δημοσ.

Όπως και να στηθεί το PC και όσο κορυφαίο κι αν είναι, αν έχει stutters το παιχνίδι δεν τα γλιτώνεις. Μόνο η κονσόλα δεν έχει shader stutters γιατί τα έχει ήδη pre-compiled αφού το HW είναι συγκεκριμένο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε κάρτες Turing έχει νόημα η αναβάθμιση drivers(από τους 516.94);

υ.γ.: Οι τωρινές απαιτήσεις του στο PC είναι χωρίς ray tracing και ήδη είναι βαρύτερο από τα περισσότερα games με πάνω από 2 RT effects.

https://www.tweaktown.com/news/88973/plague-tale-requiem-runs-at-30fps-with-dazzling-visuals-on-new-gen/index.html

Αναφορά σε κείμενο

The PC version will receive a ray-Tracing patch soon.

Με το RT patch η 3080 θα γίνει 1080p κάρτα και η 4090 μια νορμάλ 4K κάρτα. Και είμαστε ακόμα στην αρχή των current gen. Βέβαια, ποτέ η nvidia δεν έδινε τεχνολογίες για να χαρείς περισσότερα χρόνια την κάρτα σου. Μόνο για να φανεί καλύτερη από τον ανταγωνισμό.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Moderators
Δημοσ.

Στο Switch λεει τιποτα παιδες, ξερουμε?

Εχω επισης laptop με AMD Ryzen 7 5800H with Radeon Graphics 3.20 GHz και προσπαθω να καταλαβω που αξιζει να το παιξω 😛

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, stormrain είπε

Στο Switch λεει τιποτα παιδες, ξερουμε?

Εχω επισης laptop με AMD Ryzen 7 5800H with Radeon Graphics 3.20 GHz και προσπαθω να καταλαβω που αξιζει να το παιξω 😛

Μετά παραπονιούνται ότι δεν πουλάνε τα games τους. E πως να πουλήσει ρε αδελφέ όταν το 80% του Steam θα δυσκολευτεί να το ευχαριστηθεί, να τα βράσω τα "wow my ass" graphs.

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει βίντεο πάντως με οδηγίες για FSR 2.1 και 6700ΧΤ σε 4Κ ανάλυση.

Arkin το έχεις τσεκάρει? 

Edit: Αν και η πρώτη φορά που το εγκαθιστώ φαίνεται ότι δουλεύει από 45-47 fps χοντρικά πήγε με Quality στα 58-60.

Motion Blur Filmgrain Vignette Fringe Chromatic aberration καλύτερα off και DOF low;

Τα settings και το DLSS προτείνεται από το αρχείο .ini γιατί ingame κολλάει.

Εγώ το έφτιαξα με την 1η μέθοδο δίχως να πειράξω το hex file

Επεξ/σία από Inler
  • Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Inler είπε

Υπάρχει βίντεο πάντως με οδηγίες για FSR 2.1 και 6700ΧΤ σε 4Κ ανάλυση.

Arkin το έχεις τσεκάρει? 

Edit: Αν και η πρώτη φορά που το εγκαθιστώ φαίνεται ότι δουλεύει από 45-47 fps χοντρικά πήγε με Quality στα 58-60.

Motion Blur Filmgrain Vignette Fringe Chromatic aberration καλύτερα off και DOF low;

Τα settings και το DLSS προτείνεται από το αρχείο .ini γιατί ingame κολλάει.

Εγώ το έφτιαξα με την 1η μέθοδο δίχως να πειράξω το hex file

2 ώρες πριν, chrisde είπε

Βάζω link: https://www.nexusmods.com/aplaguetalerequiem/mods/7?tab=description

Θα το δω όταν πάω σπίτι. Δεν άργησε τελικά.:D

Δεν πηρα χαμπαρι παιδια ποτε βγηκε σημερα μπηκα και ειδα τα σχολια σας και μπραβο που το εβγαλαν τοσο γρηγορα ωστε ολος ο κοσμος να παιξει με σωστα fps. Inler πως σου φαινεται η εικονα με quality mode σε συγκριση με native? Παιξε λιγακι και με το RIS απο control panel αν σου φαινεται πολυ soft η εικονα. Αντε καλο λιωσιμο αλανια μια χαρα ειναι τα 60fps για αυτο το παιχνιδι πιο slow pace δεν γινεται οποτε απολαμβανεις εικονα μαζι με ιστορια. Δοκιμαστε και με balanced quality και λιγο παραπανω sharpenning θα δωσει ακομα μεγαλυτερο boost χωρις μεγαλες διαφορες στην εικονα οι διαφορες θα φανουν κυριως σε screenshots back to back. 

Δημοσ.

1η φορά δοκίμασα(δεν το προχώρησα αναμένω update και drivers) FSR δεν κατάλαβα αισθητή πτώση ποιότητας.

Αυτό που νομίζω χρειάζεται είναι reshade και κυρίως λίγο χρώμα.

RIS γενικά δεν το χρησιμοποιώ πολύ άντε σε κάποια παιχνίδια 10-20% όχι παραπάνω συνήθως βάζω reshade.

Για τα settings ποια η γνώμη σου? 

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Inler είπε

1η φορά δοκίμασα(δεν το προχώρησα αναμένω update και drivers) FSR δεν κατάλαβα αισθητή πτώση ποιότητας.

Αυτό που νομίζω χρειάζεται είναι reshade και κυρίως λίγο χρώμα.

RIS γενικά δεν το χρησιμοποιώ πολύ άντε σε κάποια παιχνίδια 10-20% όχι παραπάνω συνήθως βάζω reshade.

Για τα settings ποια η γνώμη σου? 

Οι ρυθμισεις ειναι κομπλε κλεισε και DΟF ομως. Το film grain ειναι υποκειμενικο μπορει να σου αρεσει μπορει οχι δεν εχει σχεδον ποτε αντικτυπο στο performance οποτε δοκιμασε το. Το RIS ειναι must αντι για reshade και lumasharpen η clarity βαζεις reshade και κανει πολυ καλυτερη overall την εικονα χωρις performance hit που εχει το reshade ειδικα το clarity. Αν σου φαινεται αρκετα αχρωμο βαλε σιγουρα vibrance απο reshade και εισαι ετοιμος να το απολαυσεις. 

Δημοσ.

Το ris είναι must γενικώς, σπάνια το απενεργοποιώ, μόνο αν είναι oversaturated η εικόνα από default βλ.Horizon zero down, Spiderman κτλ. Motion Blur, Film grain, Vignette, Chromatic aberration, off με συνοπτικές διαδικασίες, δεν τα τσεκάρω καν. DOF όμως εμένα συνήθως μου αρέσει και το αφήνω, είναι και ανάλογα το παιχνίδι αν είναι κινηματογραφικό (συνήθως αυτά παίζω) ή όχι. Το συγκεκριμένο το έχω ultra, δεν έχω παράπονο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...