phanispal Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Το πρώτο ήταν πιο ατμοσφαιρικό, πιο μουντό και μίζερο, είχες πιο ουσιαστικά confrontations με τα ποντίκια, στο δεύτερο δεν ένιωθες ιδιαίτερη απειλή. Τα καλύτερα γραφικά είναι άσχετα με το story.
d4ydr33m3r Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εγώ θεωρώ ότι σε βάζει πολύ περισσότερο στην ίδια την ιστορία, έχει γίνει πιο κινηματογραφικό κάτι που έλειπε από το πρώτο που ήταν και ψιλοslow burner, στο τσακ δεν το παρατησα τότε λόγω αρχής, τώρα ξέρω τι θα παίξω και το καταχαρηκα. Με τα ποντίκια δεν έχει πολλά λόγω της ιδιότητας πλέον του μικρού, προσθέτει όμως αλλιώς με το ότι πλέον τα χρησιμοποιεί όπως στο ending του πρώτου. Επίσης έχουν προστεθεί και αλλά όπλα και άλλοι τρόποι αντιμετώπισης των καταστάσεων έχει γίνει πιο resourceful το gameplay. Και το γεγονός ότι έχεις και ένα second chance στο να μην χάσεις, κάνοντας evade όταν σε πιάνει και σε χτυπάει ο εχθρός το κάνει λίγο πιο ρεαλιστικό. Γενικά θεωρώ όπως είπα ρολαρει τέλεια, το πρώτο δεν ήθελα να τελειώσει και χαίρομαι που το δεύτερο είναι μεγαλύτερο. Σαν παραγωγή επίσης είναι καλύτερη στα πάντα, characters,voice acting,gfx, μεγαλύτεροι χάρτες γενικά είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που το sequel όχι μόνο δεν αφαιρεί από την αρχική εμπειρία αλλά προσθέτει αδιαμφισβήτητα imo.. Αν κάτι με χαλάει είναι το mediocre AI σε κάποιες περιπτώσεις που σε κυνηγάνε και μετά σε αφήνουν Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2022 από d4ydr33m3r 1
xavier Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 προσωπικα θα το τερματισω γιατι θελω να δω την καταληξη της ιστοριας, αλλα δεν με πολυτραβαει το παιχνιδι το ιδιο. Αγγαρια σε μεγαλο μερος. Σιγουρα το οτι ειναι πανεμορφο βοηθαει επισης. Για το ΑΙ, εχει πολλες παιδικες αδυναμιες, αλλα προσωπικα τις παραβλεπω. Δε το θεωρω stealth παιχνιδι γιατι ειναι αρκετα κακο σε αυτο κομματι. Το βλεπω σαν adventure. 1
d4ydr33m3r Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 18 λεπτά πριν, xavier είπε Για το ΑΙ, εχει πολλες παιδικες αδυναμιες, αλλα προσωπικα τις παραβλεπω. Δε το θεωρω stealth παιχνιδι γιατι ειναι αρκετα κακο σε αυτο κομματι. Το βλεπω σαν adventure. Συμφωνω σε αυτο αυτη ειναι η σωστη προσεγγιση 2
xavier Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 το τελειωσα σημερα το παιχνιδακι, πολυ ωραια η ιστοριουλα του και η παρουσιαση, το gameplay περναει σε εντελως δευτερη φαση. Ισως θα μπορουσε να ειναι και λιγο μικροτερο γιατι απο ενα σημειο και μετα δε δωσαν ουτε λογους σε gameplay ουτε σε ιστορια για να μεγαλωσουν τη χρονικη διαρκεια του παιχνιδιου. οπως και να χει για αυτους που τους αρεσε το 1ο μερος, θα τους αρεσει και αυτο αν δεν περιμενουν κατι παραπανω. 1
Moderators stormrain Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Moλις το τελειωσα! Τι υπεροχο παιχνιδι ηταν στο κομματι της ιστοριας ειδικα! Ποσο καιρο ειχε να με επηρεασει ενα παιχνιδι τοσο, μιλαμε στενοχωρηθηκα πραγματικα που τελειωσε! Επισης το character development της Αmicia σε αυτο το μερος (αλλα και γενικα απο την αρχη του Innocence ως το τελος του Requiem) ηταν masterpiece νομιζω. Το ΑΙ που αναφερθηκε ειναι τελειως γιουχου σε στιγμες, αλλα προσωπικα δεν με χαλασε, ηθελα τοσο πολυ να δω τι γινεται στην συνεχεια που το συγχωρω εντελως. Απο την αλλη δεν ημουν και ποτε φαν του stealth κομματιου, περισσοτερο βαρουσα στο ψαχνο τους στρατιωτες οποτε μπορουσα. Το μονο που με χαλασε ηταν πως δεν μπορουσα να τρεξω οσο ηθελα, οπου ηθελα. Οκ το καταλαβαινω πως καποια σημεια πρεπει να τα πας αργα για να δωσεις ενταση, αλλα οχι ολα ρε παιδια, αστε με να τρεξω 😛 Στο τελος τελος καταλαβα καλα? Spoiler Θα υπαρχει συνεχεια ή κατι τετοιο σε συγχρονη εποχη? Φακ γεα, να κατι που θα ηθελα να παιξω, αν και δεν ξερω πως θα μπορουσαν να βαλουν το concept τoυ Macula ετσι, αλλα μετα απο αυτο που δημιουργησαν οι τυποι τους εχω τυφλη εμπιστοσυνη. Επισης εγω στο τελος Spoiler απλα δεν μπορουσα να χτυπησω τον ταλαιπωρο τον Hugo, τοσο πολυ ειχα επηρεαστει, το εκλωθα μεχρι που πηρε το τοξο ο Lucas! Ευχαριστω για την καταθλιψη... 2
Armoral Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, stormrain είπε Moλις το τελειωσα! Τι υπεροχο παιχνιδι ηταν στο κομματι της ιστοριας ειδικα! Ποσο καιρο ειχε να με επηρεασει ενα παιχνιδι τοσο, μιλαμε στενοχωρηθηκα πραγματικα που τελειωσε! Επισης το character development της Αmicia σε αυτο το μερος (αλλα και γενικα απο την αρχη του Innocence ως το τελος του Requiem) ηταν masterpiece νομιζω. Το ΑΙ που αναφερθηκε ειναι τελειως γιουχου σε στιγμες, αλλα προσωπικα δεν με χαλασε, ηθελα τοσο πολυ να δω τι γινεται στην συνεχεια που το συγχωρω εντελως. Απο την αλλη δεν ημουν και ποτε φαν του stealth κομματιου, περισσοτερο βαρουσα στο ψαχνο τους στρατιωτες οποτε μπορουσα. Το μονο που με χαλασε ηταν πως δεν μπορουσα να τρεξω οσο ηθελα, οπου ηθελα. Οκ το καταλαβαινω πως καποια σημεια πρεπει να τα πας αργα για να δωσεις ενταση, αλλα οχι ολα ρε παιδια, αστε με να τρεξω 😛 Στο τελος τελος καταλαβα καλα? Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Θα υπαρχει συνεχεια ή κατι τετοιο σε συγχρονη εποχη? Φακ γεα, να κατι που θα ηθελα να παιξω, αν και δεν ξερω πως θα μπορουσαν να βαλουν το concept τoυ Macula ετσι, αλλα μετα απο αυτο που δημιουργησαν οι τυποι τους εχω τυφλη εμπιστοσυνη. Επισης εγω στο τελος Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου απλα δεν μπορουσα να χτυπησω τον ταλαιπωρο τον Hugo, τοσο πολυ ειχα επηρεαστει, το εκλωθα μεχρι που πηρε το τοξο ο Lucas! Ευχαριστω για την καταθλιψη... Spoiler Ναι στο τέλος αυτό αφήνει να εννοηθεί. Το πως θα υλοποιηθεί δεν το ξέρω, νομίζω καλύτερα να το αφήσουν στην εποχή που διαδραματίστηκαν τα δύο πρώτα. Θα προτιμούσα ίσως ένα καλύτερο πιο ευχάριστο τέλος, κυρίως επειδή είχε να κάνει με παιδί. Τώρα όσον αφορά την Amicia κάποιες στιγμές αυτές οι εσωτερικές διαμάχες της σα να τραβούσαν υπερβολικά ή σα να μη φαίνονταν πολύ αληθινές. Πάντως κατάφεραν και το έκαναν υπερπαραγωγή αντιγράφοντας και λίγο τα Uncharted σκηνικά. Σε γενικές γραμμές όμως έφτιαξαν αυτό που θα περίμενες. Μία εξέλιξη του πρώτου παιχνιδιού, αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς, ίσως και με υπερβολική προσπάθεια για να εντυπωσιάσουν αλλά και αυτό είναι κατανοητό και αυτό που ζητάμε από τα sequel και τους παραγωγούς τους σε τελική ανάλυση και ένα τέλος για την ιστορία που ξεκίνησε τόσο εντυπωσιακά κάποια χρόνια πριν. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2022 από Armoral 1
planetman Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Ρε παιδιά, με το σύστημα της υπογραφής (τώρα άλλαξα επεξεργαστή, κάρτα και οθόνη) και ακόμη και στα medium σε 3440*1440, μόλις στην αρχή που ξεκινάει μου βγάζει 40fps. Είναι λογικό;
chrisde Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, planetman είπε Ρε παιδιά, με το σύστημα της υπογραφής (τώρα άλλαξα επεξεργαστή, κάρτα και οθόνη) και ακόμη και στα medium σε 3440*1440, μόλις στην αρχή που ξεκινάει μου βγάζει 40fps. Είναι λογικό; Σε medium όχι θα έλεγα, δεν μου φαίνεται λογικό. Το μόνο που χρειάζεται να βάλεις medium βασικά είναι το draw distance, οι άλλες ρυθμίσεις δεν βοηθάνε ιδιαίτερα. Βάλε και το fsr mod: https://www.nexusmods.com/aplaguetalerequiem/mods/9 θα σε βοηθήσει σίγουρα (quality preset, τα άλλα δεν αξίζουν). Η κάρτα τερματίζει (ποσοστό και θερμοκρασίες;) ή τρως μπουκάλι από cpu/μνήμες; Μάλλον θα πρέπει να σετάρεις λίγο την κάρτα σου. For starters, βάλε pl+15 και fast timings στις μνήμες και ενεργοποίησε το sam από bios αν δεν τα έχεις κάνει ήδη... Υγ) Άκυρο, έχεις την 6800 την απλή, νόμιζα ότι είχες 6800xt, δεν είδα καλά. Makes more sense now I guess. Βάλε fsr mod. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2023 από chrisde
d4ydr33m3r Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 52 λεπτά πριν, planetman είπε Ρε παιδιά, με το σύστημα της υπογραφής (τώρα άλλαξα επεξεργαστή, κάρτα και οθόνη) και ακόμη και στα medium σε 3440*1440, μόλις στην αρχή που ξεκινάει μου βγάζει 40fps. Είναι λογικό; Για δοκιμασε και λιγο παρακατω στο παιχνιδι να δεις.. λογικα θα επρεπε να εισαι κοντα στα 50fps avg και ειδικα με medium αρκετα παραπανω.. Αν συνεχιζει τοτε κατι δεν παει καλα..Βλεπω και αυτο το βιντεακι και εκει κυμαινεται.. https://www.youtube.com/watch?v=I06P7y8VMf8
chrisde Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε Για δοκιμασε και λιγο παρακατω στο παιχνιδι να δεις.. λογικα θα επρεπε να εισαι κοντα στα 50fps avg και ειδικα με medium αρκετα παραπανω.. Αν συνεχιζει τοτε κατι δεν παει καλα..Βλεπω και αυτο το βιντεακι και εκει κυμαινεται.. https://www.youtube.com/watch?v=I06P7y8VMf8 Μπα και εγώ την πάτησα, την 6800 την απλή έχει, λογικά είναι τα νούμερα του νομίζω (δεν ξέρω αν την έχει σετάρει ή αν είναι με στοκ βέβαια).
planetman Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, chrisde είπε Μπα και εγώ την πάτησα, την 6800 την απλή έχει, λογικά είναι τα νούμερα του νομίζω (δεν ξέρω αν την έχει σετάρει ή αν είναι με στοκ βέβαια). Στοκ είμαι. Απλώς ξεκίνησα από ultra και κατέβαινα και δεν είδα αύξηση, γι'αυτό μου έκανε εντύπωση. Βέβαια από 75% το πήγα στο 100%.
chrisde Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 33 λεπτά πριν, planetman είπε Στοκ είμαι. Απλώς ξεκίνησα από ultra και κατέβαινα και δεν είδα αύξηση, γι'αυτό μου έκανε εντύπωση. Βέβαια από 75% το πήγα στο 100%. Κάνε αν θες τις ρυθμίσεις που σου έγραψα σε πρώτη φάση και βάλε και το mod. Οι ram σου είναι με xmp; Όταν λες 75 και 100% εννοείς gpu usage; Πότε είχες 75% gpu usage;
d4ydr33m3r Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, chrisde είπε Κάνε αν θες τις ρυθμίσεις που σου έγραψα σε πρώτη φάση και βάλε και το mod. Οι ram σου είναι με xmp; Όταν λες 75 και 100% εννοείς gpu usage; Πότε είχες 75% gpu usage; Resolution scale εννοει μαλλον. Ναι στην αρχη μπερδευτηκα νομιζα οτι ηταν XT αλλα ειναι απλη.. Ενταξει λογικα φαινονται μαλλον τα νουμερα βλεποντας απο εδω με το UWQHD να ειναι στα 2/3 της 4k αναλυσης.. https://www.notebookcheck.net/A-Plague-Tale-Requiem-Notebook-and-desktop-benchmarks.669542.0.html
>-Nosakos<- Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Τι γραφικάρες είναι αυτές?? Παίζω με σχεδόν όλα στο Ultra εκτός draw distance και μου έχει πέσει το σαγόνι στο πάτωμα, ειδικά στην αρχή που είναι όλα πιο φωτεινά και ζωηρά. Από gameplay φαίνεται να είναι το ίδιο με το πρώτο απλά με κάποιες μικρές προσθήκες και αυτό είναι οκ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα