Προς το περιεχόμενο

A Plague Tale: Requiem [PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, chrisde είπε

Το ris είναι must γενικώς, σπάνια το απενεργοποιώ, μόνο αν είναι oversaturated η εικόνα από default βλ.Horizon zero down, Spiderman κτλ. Motion Blur, Film grain, Vignette, Chromatic aberration, off με συνοπτικές διαδικασίες, δεν τα τσεκάρω καν. DOF όμως εμένα συνήθως μου αρέσει και το αφήνω, είναι και ανάλογα το παιχνίδι αν είναι κινηματογραφικό (συνήθως αυτά παίζω) ή όχι. Το συγκεκριμένο το έχω ultra, δεν έχω παράπονο.

Το DOF οπου γινεται σωστα δηλαδη στα cutscenes προσφερει αυτο το κινηματογραφικο οπου θολωνει οτι να ναι σημεια ειδικα εν ωρα gameplay δεν το μπορω καθολου. Στο plague tale απο οτι φαινεται ειναι σωστο για αυτο και βλεπω αρκετοι να το ενεργοποιουν ειναι και το παιχνιδι τετοιου ειδους που χρειαζεται αυτη η κινηματογραφικοτητα. Πως το ειδες το FSR? Βγηκε σημερα και νεα εκδοση με το 2.1.2 implement για το mod. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, chrisde είπε

Το συγκεκριμένο το έχω ultra, δεν έχω παράπονο.

Το γεγονος οτι σου θολωνει τα παντα στο βαθος και δεν μπορεις να απολαυσεις το μεγαλο draw distance δεν σε ενοχλει?

Εγω το εβγαλα off απο τα πρωτα λεπτα..

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, optimus prime είπε

Το γεγονος οτι σου θολωνει τα παντα στο βαθος και δεν μπορεις να απολαυσεις το μεγαλο draw distance δεν σε ενοχλει?

Εγω το εβγαλα off απο τα πρωτα λεπτα..

Αδερφέ, καλά έκανες αλλά εσύ έχεις 4090. Όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να βάλουμε draw distance στο medium γιατί είναι το μόνο setting που μπορείς να κερδίσεις fps...

1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Το DOF οπου γινεται σωστα δηλαδη στα cutscenes προσφερει αυτο το κινηματογραφικο οπου θολωνει οτι να ναι σημεια ειδικα εν ωρα gameplay δεν το μπορω καθολου. Στο plague tale απο οτι φαινεται ειναι σωστο για αυτο και βλεπω αρκετοι να το ενεργοποιουν ειναι και το παιχνιδι τετοιου ειδους που χρειαζεται αυτη η κινηματογραφικοτητα. Πως το ειδες το FSR? Βγηκε σημερα και νεα εκδοση με το 2.1.2 implement για το mod. 

Δεν το έχω δει ακόμα. Όταν πάω σπίτι και βρω χρόνο θα το δω στην οθόνη μου (3440x1440) και θα γράψω εντυπώσεις. Είμαι σίγουρος πάντως ότι στην Oled θα είναι πένα, εδώ δεν κατάλαβα διαφορά με το res scaling:P.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, chrisde είπε

Αδερφέ, καλά έκανες αλλά εσύ έχεις 4090. Όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να βάλουμε draw distance στο medium γιατί είναι το μόνο setting που μπορείς να κερδίσεις fps...

Εχεις ενα δικιο..

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, chrisde είπε

Κερδίζεις όντως με το draw distance? Τα έχω όλα ultra, αν είναι να το ρίξιω αυτό μήπως κερδίσω κάτι ψιλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, naruto14 είπε

Κερδίζεις όντως με το draw distance? Τα έχω όλα ultra, αν είναι να το ρίξιω αυτό μήπως κερδίσω κάτι ψιλά.

Απ' ότι έχω ψάξει και ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος ή μου ξεφεύγει κάτι, είναι το μόνο setting με αξιόλογο κέρδος στην απόδοση. Τα υπόλοιπα όταν τα δοκίμασα μεμονωμένα είχα διαφορές 1-2 fps στην καλύτερη και τα παράτησα ultra, δεν άξιζε. Οπτικά το draw distance στο medium δεν με χαλάει καθόλου ειδικά με dof, αλλά να διευκρινίσω βέβαια ότι δεν έχω παίξει και πολύ το παιχνίδι. Δεν ξέρω αν από ένα σημείο και έπειτα αρχίζει τα ενοχλητικά pop-ups από σχετικά κοντινή απόσταση.

Ok, έβαλα το mod και το είδα στα πολύ γρήγορα. Πρώτες εντυπώσεις: Δεν είναι τέλειο, θα προτιμούσα native και να έριχνα ρυθμίσεις αλλά δεδομένου ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό το αποτέλεσμα είναι αρκούντως ικανοποιητικό. Έχει απώλειες η εικόνα αλλά το fps gain σε αποζημιώνει. Με μία λέξη: αποδεκτό και ελπίζω στο μέλλον να βελτιωθεί και άλλο, να αποκτήσει επίσημη υποστήριξη από το ίδιο το παιχνίδι και να βγάλει η amd drivers που να βελτιώνουν την απόδοση.

Να ναι καλά το παλικάρι που έφτιαξε το mod και το άλλο που το έκανε να δουλεύει στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Για άλλη μια φορά απλοί χρήστες κάνουν την δουλειά των εταιρειών...

Επεξ/σία από chrisde
  • Like 1
Δημοσ.

Απλά να αναφέρω επειδή το δοκίμασα σε Xbox series s και σε pc είναι η μέρα με την νυχτα ..και απορω πως μερικοί εδώ μέσα λένε για Xbox …στο pc είναι πολύ ποιο όμορφο το παιχνίδι ακόμα και με  medium γραφικά …στο Xbox πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι τρέχει και είναι έτσι …σαν loW γραφικά τελείως είναι…και για να μην μου γράψετε τι pc έχω σε μια rtx 3050 το έβαλα στην ίδια τηλεόραση όχι σε καμία 3090

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, labrosviz είπε

Απλά να αναφέρω επειδή το δοκίμασα σε Xbox series s και σε pc είναι η μέρα με την νυχτα ..και απορω πως μερικοί εδώ μέσα λένε για Xbox …στο pc είναι πολύ ποιο όμορφο το παιχνίδι ακόμα και με  medium γραφικά …στο Xbox πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι τρέχει και είναι έτσι …σαν loW γραφικά τελείως είναι…και για να μην μου γράψετε τι pc έχω σε μια rtx 3050 το έβαλα στην ίδια τηλεόραση όχι σε καμία 3090

Ναι στο series s τρεχει με 1080p 30fps low νομιζω οποτε λογικο και με μια 3050 να τρεχει πολυ καλυτερα. Σε series x τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα και σε ps5 λιγο πιο κατω. To PC ηδη εχει ξεφυγει απο την προηγουμενη γενια βεβαια απο τις κονσολες οποτε μεχρι να βγαλουν pro εκδοσεις θα δειχνουν ολο και περισσοτερο τα χρονια τους.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, silenoz66 είπε

Έβαλα και εγω FSR 2.1.2 και πάει αέρας, 80-90fps στο quality.

Ίσως ανεβάσω κάποια settings που είχα ρίξει

Αψογο το FSR 2.1.2 quality παλευεις να βρεις διαφορες με native. Καλο λιωσιμο παιδια παιχνιδαρα οπως και το πρωτο. Καλα που υπαρχει και αυτο και θα παιξουν ανθρωπινα ο κοσμος το παιχνιδι σε καλες αναλυσεις χωρις να χρειαζεται τερμα high end καρτες. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, labrosviz είπε

Απλά να αναφέρω επειδή το δοκίμασα σε Xbox series s και σε pc είναι η μέρα με την νυχτα ..και απορω πως μερικοί εδώ μέσα λένε για Xbox …

Spoiler

Αλλο SeriesS και άλλο SeriesX.

4TF Gpu εχει το SeriesS και 12TF το SeriesX. Τι ακριβώς συγκρίνεις?

Η πλειοψηφια που ανέφερε Xbox, προφανώς αφορούσε το δυνατότερο SeriesX.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.
3 ώρες πριν, chrisde είπε

Απ' ότι έχω ψάξει και ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος ή μου ξεφεύγει κάτι, είναι το μόνο setting με αξιόλογο κέρδος στην απόδοση. Τα υπόλοιπα όταν τα δοκίμασα μεμονωμένα είχα διαφορές 1-2 fps στην καλύτερη και τα παράτησα ultra, δεν άξιζε. Οπτικά το draw distance στο medium δεν με χαλάει καθόλου ειδικά με dof, αλλά να διευκρινίσω βέβαια ότι δεν έχω παίξει και πολύ το παιχνίδι. Δεν ξέρω αν από ένα σημείο και έπειτα αρχίζει τα ενοχλητικά pop-ups από σχετικά κοντινή απόσταση.

Ok, έβαλα το mod και το είδα στα πολύ γρήγορα. Πρώτες εντυπώσεις: Δεν είναι τέλειο, θα προτιμούσα native και να έριχνα ρυθμίσεις αλλά δεδομένου ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό το αποτέλεσμα είναι αρκούντως ικανοποιητικό. Έχει απώλειες η εικόνα αλλά το fps gain σε αποζημιώνει. Με μία λέξη: αποδεκτό και ελπίζω στο μέλλον να βελτιωθεί και άλλο, να αποκτήσει επίσημη υποστήριξη από το ίδιο το παιχνίδι και να βγάλει η amd drivers που να βελτιώνουν την απόδοση.

Να ναι καλά το παλικάρι που έφτιαξε το mod και το άλλο που το έκανε να δουλεύει στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Για άλλη μια φορά απλοί χρήστες κάνουν την δουλειά των εταιρειών...

Λοιπόν το έβαλα και σε 4Κ και όπως αναμενόταν, οι διαφορές οπτικά είναι ανάξιες λόγου. Σε 1440p είναι λίγο χειρότερα τα πράγματα, αλλά όχι κάτι που σε αποτρέπει, πρέπει να ψάξεις για να βρεις διαφορές, αλλά αν ψάξεις θα βρεις. Από fps όλα καλά το παιχνίδι τώρα παίζεται ανετότατα. Προσωπικά σε 4Κ έχω τα πάντα ultra εκτός από distance που είναι medium και σε 3400x1440 το βάζω high έτσι ώστε να μην πέφτω ποτέ κάτω από 70-75fps. Εννοείται quality preset πάντα.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, chrisde είπε

Λοιπόν το έβαλα και σε 4Κ και όπως αναμενόταν, οι διαφορές οπτικά είναι ανάξιες λόγου. Σε 1440p είναι λίγο χειρότερα τα πράγματα, αλλά όχι κάτι που σε αποτρέπει, πρέπει να ψάξεις για να βρεις διαφορές, αλλά αν ψάξεις θα βρεις. Από fps όλα καλά το παιχνίδι τώρα παίζεται ανετότατα. Προσωπικά σε 4Κ έχω τα πάντα ultra εκτός από distance που είναι medium και σε 3400x1440 το βάζω high έτσι ώστε να μην πέφτω ποτέ κάτω από 70-75fps. Εννοείται quality preset πάντα.

Αυτα ειναι αψογα. Σε 4Κ ειναι το καλυτερο και το dlss και το fsr δεν βλεπεις διαφορες σε 1440p θελει λιγο τσιμπημα το sharpenning ωστε να μην ειναι soft η εικονα και εχεις κατα 95% ποιοτητα native. Και παλι σε screenshot back to back καταλαβαινεις τις διαφορες οταν παιζεις δεν υπαρχει περιπτωση να δεις διαφορα. Βλεπω παντως οτι το boost με quality fsr ειναι πολυ αξιολογο πανω απο 20% επιδοσεις οπου εχει μπει. 

• Like 1
Δημοσ.

Εγω τό εβαλα στην TV σε 1440p quality και πραγματικα προς το παρον απο αποψη γραφικών και immersion ειναι ΤΟΠ εμπειρια...

Επειδη το πρώτο το τερμάτισα προσφατα, μπορω να πω οτι σε immersion το requiem τα παει αισθητά καλύτερα. 

Αρκετα Fun για αρχή.

Στο Pc πλεον δν παίζω κανένα single-player story driven game , 
55αρα σαλόνι 4κ στα 60hz  >> 27'' 1440p 144hz σε αυτα τα παιχνίδια (προσωπική μου αποψη)
Ακόμη και αν το εχω το render στα 1440p στην τιβί, οπτικά πας αλλο λεβελ.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάπου πήρε το μάτι μου drivers 20.10.2 για AMD(είναι και WHQL).

Το δοκίμασα και εγώ σε OLED 4K ήταν σταθερά 42-48fps με 6700ΧΤ.

Επεξ/σία από Inler

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...