Bigi444444 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Μναι... το ακούσαμε κι αυτό από λογιστή. 😕 Καταρχάς αυτό που λες δεν στέκει και θα έπρεπε να το αντιληφθείς χρησιμοποιώντας έστω απλή λογική. Λες ότι με την λήξη της μίσθωσης ο εκμισθωτής πρέπει να καταγγείλει με εξώδικο. Μα αφού έχει λήξει η μίσθωση, τι ακριβώς καταγγέλεις; Την μη υφιστάμενη μίσθωση; Για εξήγησέ μου κι εμένα που δεν ξέρω μήπως καταλάβω. Το ζήτημά σου δεν είναι τυχόν σιωπηρή αναμισθωση (611ΑΚ), αλλά ο τρόπος λήξης της μίσθωσης και συγκεκριμένα της μίσθωσης ορισμένης διάρκειας. Το 609 ΑΚ δηλαδή. Και ούτε το τρίμηνο το πέτυχες, δεκαπενθήμερη είναι η προθεσμία που εξυπονοείς. Γι' αυτό λοιπόν σε παρακαλώ να μην απαντάς σε θέματα νομικά επειδή δεν είσαι νομικός. Το έχω γράψει άπειρες φορές σ' αυτό το φόρουμ αλλά.... Γενικότερα το λέω, δεν απευθύνομαι σ' εσένα αποκλειστικά. Τέλος πάντων.
Joshua21 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 4 λεπτά πριν, Bigi444444 είπε Μναι... το ακούσαμε κι αυτό από λογιστή. 😕 Καταρχάς αυτό που λες δεν στέκει και θα έπρεπε να το αντιληφθείς χρησιμοποιώντας έστω απλή λογική. Λες ότι με την λήξη της μίσθωσης ο εκμισθωτής πρέπει να καταγγείλει με εξώδικο. Μα αφού έχει λήξει η μίσθωση, τι ακριβώς καταγγέλεις; Την μη υφιστάμενη μίσθωση; Για εξήγησέ μου κι εμένα που δεν ξέρω μήπως καταλάβω. Το ζήτημά σου δεν είναι τυχόν σιωπηρή αναμισθωση (611ΑΚ), αλλά ο τρόπος λήξης της μίσθωσης και συγκεκριμένα της μίσθωσης ορισμένης διάρκειας. Το 609 ΑΚ δηλαδή. Και ούτε το τρίμηνο το πέτυχες, δεκαπενθήμερη είναι η προθεσμία που εξυπονοείς. Γι' αυτό λοιπόν σε παρακαλώ να μην απαντάς σε θέματα νομικά επειδή δεν είσαι νομικός. Το έχω γράψει άπειρες φορές σ' αυτό το φόρουμ αλλά.... Γενικότερα το λέω, δεν απευθύνομαι σ' εσένα αποκλειστικά. Τέλος πάντων. Sorry αλλά για την περίπτωση σου (αδυναμία κατανόησης όσων διαβάζεις) δεν μπορώ να κάνω κάτι, είναι εκτός των δυνατοτήτων μου. Δεν μπορώ να κάνω κάτι για το ότι αδυνατείς να καταλάβεις τη διαφορά ανάμεσα στο "λήξη της μίσθωσης" και στο "λήξη του συμβατικού χρόνου της μίσθωσης". Επίσης για οποιονδήποτε άλλον διαβάζει το θέμα αυτό και μπορεί να μπερδευτεί από τις αρλούμπες που γράφεις το άρθρο 609 του ΑΚ αναφέρεται σε μισθώσεις με αόριστη διάρκεια άρα ότι και να γράφει είναι εντελώς άσχετο με αυτό που συζητάμε εδώ δλδ τη μίσθωση ορισμένης διάρκειας. Τίποτα άλλο από εμένα, δεν θα απαντήσω ξανά στις αρλούμπες σου. 1
Bigi444444 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Εντάξει κύριε λογιστά, ό,τι πείτε. Γελάνε τα μπετά των οικοδομών. Ας είναι. Btw στο 608 αναφέρομαι, αλλά όντως εσφαλμένα έγραψα 609. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2021 από Bigi444444
zoupous Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Παιδες μη μαλώνετε για τα ενοικια ετσι οπως παει θα πέσουν πιστολιές για όλους,τωρα που ανοιξαν οι εξωσεις,τελειώσαν οι εκπτώσεις στα ενοίκια και ο τουρισμός πάει κατα διαόλου. 1
mclein² Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Μόλις τώρα, zoupous είπε Παιδες μη μαλώνετε για τα ενοικια ετσι οπως παει θα πέσουν πιστολιές για όλους,τωρα που ανοιξαν οι εξωσεις,τελειώσαν οι εκπτώσεις στα ενοίκια και ο τουρισμός πάει κατα διαόλου. ειδαμε προκοπη και τις χρονιες που πληρωναμε τις χοιρινες μπριζολες για αστακους χωρις αποδειξη τι εγινε. καμια λυπηση για τον τουρισμο + κανενα ελεος σε αυτους που προτιμουσαν τους σανδαλοφορους απο τον ελληνα οικογενειαρχη & μη. 2 ώρες πριν, Bigi444444 είπε Μναι... το ακούσαμε κι αυτό από λογιστή. 😕 Καταρχάς αυτό που λες δεν στέκει και θα έπρεπε να το αντιληφθείς χρησιμοποιώντας έστω απλή λογική. Λες ότι με την λήξη της μίσθωσης ο εκμισθωτής πρέπει να καταγγείλει με εξώδικο. Μα αφού έχει λήξει η μίσθωση, τι ακριβώς καταγγέλεις; Την μη υφιστάμενη μίσθωση; Για εξήγησέ μου κι εμένα που δεν ξέρω μήπως καταλάβω. Το ζήτημά σου δεν είναι τυχόν σιωπηρή αναμισθωση (611ΑΚ), αλλά ο τρόπος λήξης της μίσθωσης και συγκεκριμένα της μίσθωσης ορισμένης διάρκειας. Το 609 ΑΚ δηλαδή. Και ούτε το τρίμηνο το πέτυχες, δεκαπενθήμερη είναι η προθεσμία που εξυπονοείς. Γι' αυτό λοιπόν σε παρακαλώ να μην απαντάς σε θέματα νομικά επειδή δεν είσαι νομικός. Το έχω γράψει άπειρες φορές σ' αυτό το φόρουμ αλλά.... Γενικότερα το λέω, δεν απευθύνομαι σ' εσένα αποκλειστικά. Τέλος πάντων. εγω ως κλειδαρας με εξωδικο & δικαστικο επιμελητη πηγαινω και σε εξωσεις για οφειλες & για μη αποχωρησεις με τη ληξη του συμβολαιου. 6
Bigi444444 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 6 ώρες πριν, mclein² είπε εγω ως κλειδαρας με εξωδικο & δικαστικο επιμελητη πηγαινω και σε εξωσεις για οφειλες & για μη αποχωρησεις με τη ληξη του συμβολαιου. Καλά και ο άλλος πήγαινε ως συντηρητής του ασανσέρ, το λοιπόν; Τέλος πάντων, αριθμό μηνυμάτων να συμπληρώνουμε είναι η φάση. Έχω καταλάβει βέβαια που σκαλώνετε αλλά οκ, δεν έχει νόημα να εξηγήσω και αναλύσω. Αφού σε νομικό θέμα ξέρει ο λογιστής και ο κλειδαράς αλλά όχι ο δικηγόρος, απλά δεν έχει νόημα να πω κάτι παραπάνω. Εξάλλου όπως λέει και ο φίλος από την Κέρκυρα που ξεκίνησε το θέμα, άμα έχεις προσωπική εμπειρία τι να σου πει και ο δικηγόρος.
mclein² Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 9 λεπτά πριν, Bigi444444 είπε Καλά και ο άλλος πήγαινε ως συντηρητής του ασανσέρ, το λοιπόν; Τέλος πάντων, αριθμό μηνυμάτων να συμπληρώνουμε είναι η φάση. Έχω καταλάβει βέβαια που σκαλώνετε αλλά οκ, δεν έχει νόημα να εξηγήσω και αναλύσω. Αφού σε νομικό θέμα ξέρει ο λογιστής και ο κλειδαράς αλλά όχι ο δικηγόρος, απλά δεν έχει νόημα να πω κάτι παραπάνω. Εξάλλου όπως λέει και ο φίλος από την Κέρκυρα που ξεκίνησε το θέμα, άμα έχεις προσωπική εμπειρία τι να σου πει και ο δικηγόρος. εγω δεν ξερω και δεν με νοιαζει να μαθω ιδιαιτερως μιας κ δεν ειμαι ο θιγομενος. απλα ανεφερα τη διαδικασια που υπαρχει οταν με καλουν οι δικαστικοι επιμελητες. ουτε δικηγορος ειμαι - ουτε μπορω να γινω πλεον / ουτε τα μηνυματα με ενδιαφερουν. εαν θελεις ανελυσε μας να μαθουμε μην περιμενουμε τον επιμελητη, να πηγαινουμε να τους πεταμε εξω μπαμ μπαμ
Bigi444444 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δεν μπορώ να σου αναλύσω τι να κάνεις στις περιπτώσεις που μου λες επειδή πολύ απλά δεν γνωρίζω τι ακριβώς γίνεται στο πραγματικό κάθε περίπτωσης και υπόθεσης. Δεν είναι τόσο απλό να βάζεις σε καλούπια τις υποθέσεις, για την ακρίβεια είναι πολύ επικίνδυνο χωρίς να μπορεί να το αντιληφθεί κατά κανόνα ο κόσμος. Εγώ το μόνο που μπορώ να αναλύσω, εάν υπάρχει πραγματικά ενδιαφέρον και εξακολουθεί να το θέλει και ο ts, είναι το τι ισχύει νομικά στην συγκεκριμένη περίπτωση με βάση τα όσα έχει παραθέσει ο ts και με την προϋπόθεση ότι παρόλα αυτά θα απευθυνθεί στον δικηγόρο του για να λάβει συμβουλές όπως νοείται και όχι στο πόδι σε ένα φόρουμ. Τα φόρουμ είναι για να έχουμε απλώς μια ιδέα σε τέτοια ζητήματα.
JohnnySilverhand Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 24 λεπτά πριν, Bigi444444 είπε Δεν μπορώ να σου αναλύσω τι να κάνεις στις περιπτώσεις που μου λες επειδή πολύ απλά δεν γνωρίζω τι ακριβώς γίνεται στο πραγματικό κάθε περίπτωσης και υπόθεσης. Δεν είναι τόσο απλό να βάζεις σε καλούπια τις υποθέσεις, για την ακρίβεια είναι πολύ επικίνδυνο χωρίς να μπορεί να το αντιληφθεί κατά κανόνα ο κόσμος. Εγώ το μόνο που μπορώ να αναλύσω, εάν υπάρχει πραγματικά ενδιαφέρον και εξακολουθεί να το θέλει και ο ts, είναι το τι ισχύει νομικά στην συγκεκριμένη περίπτωση με βάση τα όσα έχει παραθέσει ο ts και με την προϋπόθεση ότι παρόλα αυτά θα απευθυνθεί στον δικηγόρο του για να λάβει συμβουλές όπως νοείται και όχι στο πόδι σε ένα φόρουμ. Τα φόρουμ είναι για να έχουμε απλώς μια ιδέα σε τέτοια ζητήματα. Προσωπικα σ'ευχαριστω που ασχολεισαι και γραφεις τι ισχυει βασει νομου. Πιο πανω εγραψα για πολυπλοκες καταστασεις, εννοουσα ποια ειναι η γενικη διαδικασια που πρεπει να ακολουθησει ο ιδιοκτητης πριν φτασει η ημερομηνια ληξης της μισθωσης. Γιατι αν φτασει η ημερομηνια και ο αλλος δεν εχει φυγει, πολλα στραβα μπορει να συμβουν, μπορει η υποθεση να παει στο δικαστηριο, να πει ο ενοικιαστης οτι δε μου ζητησε ο ιδιοκτητης να φυγω με τη ληξη οποτε υπεθεσα οτι ανανεωθηκε, ειμαι ευπαθης ομαδα, εχω νεογεννητο κλπ , και γενικα να δυσκολεψει και να καθυστερησει την εξωση. Το βασικο μου ερωτημα ειναι γενικα σαν πρωτο βημα αν χρειαζεται και πως ενημερωνει επισημα (και πως το πιστοποιει) ο ιδιοκτητης οτι στη ληξη της μισθωσης θελει ο ενοικιαστης να φυγει και να παραδωσει το ακινητο. Email, τηλεφωνο, προφορικα παρουσια μαρτυρων, με συστημενο γραμμα, κι αν δεν παραλαβει ο ενοικιαστης τι γινεται κλπ.
zoupous Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, mclein² είπε εγω δεν ξερω και δεν με νοιαζει να μαθω ιδιαιτερως μιας κ δεν ειμαι ο θιγομενος. απλα ανεφερα τη διαδικασια που υπαρχει οταν με καλουν οι δικαστικοι επιμελητες. ουτε δικηγορος ειμαι - ουτε μπορω να γινω πλεον / ουτε τα μηνυματα με ενδιαφερουν. εαν θελεις ανελυσε μας να μαθουμε μην περιμενουμε τον επιμελητη, να πηγαινουμε να τους πεταμε εξω μπαμ μπαμ Δε νομιζω να μπορεις να πεταξεις εσυ κανεναν απ εξω μονο η αστυνομια μπορει ουτε καν ο δικαστικος επιμελητης να ακουμπησει κανεναν μπορει,εσυ απλα σαν ανθρωπος βγαζεις το μεροκαματακι σου οπως οι δημιοι εκαναν τοσα χρονια,δεν φταιγανε πουθενα απλα τη δουλεια τους κανανε.Παντως για να ξερεις να τα λες καλυτερα τα οργουελικα δρωμενα,να ξες οτι απο τις εξωσεις φευγουν ολοι το πρωηγουμενο βραδυ.Δε μενει κανεις μεσα οταν παει ο δικαστικος κατα 99%. και βασικα το τρολοθεμα θα παει παλι 500 σελιδες.Ουγκαντουγκου με τις αγορες και τα ενοικια.
spiroskeckyra Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 11 ώρες πριν, Bigi444444 είπε Καλά και ο άλλος πήγαινε ως συντηρητής του ασανσέρ, το λοιπόν; Τέλος πάντων, αριθμό μηνυμάτων να συμπληρώνουμε είναι η φάση. Έχω καταλάβει βέβαια που σκαλώνετε αλλά οκ, δεν έχει νόημα να εξηγήσω και αναλύσω. Αφού σε νομικό θέμα ξέρει ο λογιστής και ο κλειδαράς αλλά όχι ο δικηγόρος, απλά δεν έχει νόημα να πω κάτι παραπάνω. Εξάλλου όπως λέει και ο φίλος από την Κέρκυρα που ξεκίνησε το θέμα, άμα έχεις προσωπική εμπειρία τι να σου πει και ο δικηγόρος. Δεν είπα αυτό ρε άνθρωπε. Είπα ότι μερικές φορές κάποιοι λόγω προσωπικής εμπειρίας μπορεί να γνωρίζουν περισσότερα από έναν δικηγόρο. Συμπληρώνοντας τώρα την φράση "που ενδεχομένως δεν έχει ασχοληθεί με παρόμοια περίπτωση". Σε καμία περίπτωση δεν προσπαθώ να μειώσω το επάγγελμα του δικηγόρου αφού στο τέλος εκεί καταλήγουμε για βοήθεια. Το έγραψα κιόλας ότι έχουμε δρομολογήσει συνάντηση με δικηγόρο. Μην τρελαίνεσαι.
mcstefan7 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 Αν δεν βγεί η απόφαση του δικαστηρίου (1 έτος +) και πληρώνεις κανονικά το ενοίκιο δεν μπορεί κανένας να σε βγάλει απο το σπίτι. 1
mclein² Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 9 ώρες πριν, zoupous είπε Παντως για να ξερεις να τα λες καλυτερα τα οργουελικα δρωμενα,να ξες οτι απο τις εξωσεις φευγουν ολοι το πρωηγουμενο βραδυ.Δε μενει κανεις μεσα οταν παει ο δικαστικος κατα 99%. τα τελευταια 3 χρονια παντως το 60~70 % μενει μεσα μεχρι την τελευταια στιγμη. εχω δει κακοπληρωτη να παραταει στο σπιτι απο ανηλικο μεχρι κατακοιτο για να μην προχωρησει η εξωση. 9 ώρες πριν, zoupous είπε Δε νομιζω να μπορεις να πεταξεις εσυ κανεναν απ εξω μονο η αστυνομια μπορει ουτε καν ο δικαστικος επιμελητης να ακουμπησει κανεναν μπορει,εσυ απλα σαν ανθρωπος βγαζεις το μεροκαματακι σου οπως οι δημιοι εκαναν τοσα χρονια,δεν φταιγανε πουθενα απλα τη δουλεια τους κανανε. σιγα μην ακουμπησουμε τους λετσους που χρωστανε. ουτε εμεις - ουτε ο επιμελητης ειμαστε χαρουμενοι για τη φαση απλα τη δουλεια μας κανουμε. τωρα για τους δημιους και τα υπολοιπα γραφικα : παρακαλα μην κλειδωθεις κανενα μεσημερι ή βραδυ κυριακης του πασχα ή μεινει χωρις κλειδια το καρο σου ή πεθαινει κανενας συγγενης σου κ δεν μπορεις ν'ανοιξεις την πορτα γιατι τοτε θα παρακαλας το δημιο
spiroskeckyra Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, zoupous είπε Δε νομιζω να μπορεις να πεταξεις εσυ κανεναν απ εξω μονο η αστυνομια μπορει ουτε καν ο δικαστικος επιμελητης να ακουμπησει κανεναν μπορει,εσυ απλα σαν ανθρωπος βγαζεις το μεροκαματακι σου οπως οι δημιοι εκαναν τοσα χρονια,δεν φταιγανε πουθενα απλα τη δουλεια τους κανανε.Παντως για να ξερεις να τα λες καλυτερα τα οργουελικα δρωμενα,να ξες οτι απο τις εξωσεις φευγουν ολοι το πρωηγουμενο βραδυ.Δε μενει κανεις μεσα οταν παει ο δικαστικος κατα 99%. και βασικα το τρολοθεμα θα παει παλι 500 σελιδες.Ουγκαντουγκου με τις αγορες και τα ενοικια. Τρολόθεμα γιατί;; Αν απ' την αρχή συμπτωματικά είχε απαντήσει κάποιος που του είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο, γνώριζε την διαδικασία και με ενημέρωνε και δεν απαντούσε κανένας άλλος τιποτα, τότε δεν θα ήταν τρολόθεμα;; Εχεις την εντύπωση ότι κάποιος κάθεται στον καναπέ του, βαριέται, δεν έχει πλέον με τίποτα άλλο να ασχοληθεί και του έρχεται η ιδέα ενός φανταστικού σεναρίου με μισθωτή και εκμισθωτή και λέει καλό θεματάκι για να τρολάρω τα μέλη του insomnia. Ας κάνω εγγραφή να ξεκινήσει η πλάκα. Ψάχνοντας στο google για τερματισμό μίσθωσης έβρισκα αποτελέσματα μόνο για το τι συμβαίνει σε νέες μισθώσεις και όλα ανέφεραν για την τριετία. Ίσως δεν έψαξα σωστά. Σε κάποια από τα αποτελέσματα εμφανιζόταν και το insomnia και σκέφτηκα ότι εδώ θα μπορούσα να γράψω ακριβώς τι πρόβλημα έχω και βλέποντας πόσες χιλιάδες μέλη είναι εγγεγραμμένα, με την κοινή λογική υπέθεσα πως θα πάρω απάντηση. Την τρολια που την αντιλήφθηκες μόνο εσύ γνωρίζεις. Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2021 από spiroskeckyra
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα