xaotikos Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Πήρα το παραπάνω από ένα φίλο και του έβαλα έναν 200Gb WD Το δοκίμασα σε 3 διαφορετικά pc σε usb 2.0 αλλά σε όλα μου έβγαζε unknown usb device...τα windows δεν αναγνωρίζουν την συσκευή και τέτοια... Δοκίμασα με έναν 120Gb Maxtor. Τα ίδια. Έψαξα στο net και φυσικά διάβασα ότι δεν χρειάζεται κάποιους drivers στα XP. Φυσικά λέω αφού το ίδιο το έχει ένας γνωστός και με το που το βάζαμε το έβρισκε κατευθείαν... Και τα 3 συστήματα με Win XP Pro SP1 Jumbers δοκίμασα τα πάντα (αν και ξέρω ότι θέλει σε master) firewire δεν δοκίμασα, μου έλειπε το καλώδιο. Είναι αυτό που νομίζω? (καμμένη η πλακέτα του case)
gr_over Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Οφείλω να σου πω ότι το συγκεκριμένο case δεν το έχω δει αν και το έψαξα στο net. Anyway έχω πολύ αργή σύνδεση και δεν μπόρεσα να κάνω και πολύ καλή αναζήτηση. Από τις περιγραφές σου όμως κατά πάσαν πιθανότητα ίσως να είναι αυτό που φοβάσαι... Ιδίως αν είναι case χωρίς ανεμιστηράκι: Εξηγούμαι: Ορισμένοι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζεται ανεμιστήρα το case από αλουμίνιο γιατί όταν η συσκευή απλώς ακουμπάει το αλουμίνιο, το αλουμίνιο έχει την ιδιότητα να θερμαπαγάγει οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά (σύμφωνα μ'αυτούς πάντα). Καλή τύχη Εγώ διαφωνώ. Και μάλιστα τώρα που λες ότι έβαλες 200άρη WD που "φλέγεται" είναι πιθανό ότι η πλακετούλα του case που έχει έγινε λίγο... ψητή. (Όχι μέχρι του σημείου να κάνει "μπαμ", αλλά μέχρι του σημείου να μην ξαναλειτουργήσει ο USB/1394 controller). Αν η εγγύηση του, καλύπτει τέτοιου είδους προβλήματα, άλλαξέ το. Τέτοια cases δεν έχουν και πολύ μεγάλη εγγύηση σε διάρκεια οπότε κοίτα να το τακτοποιήσεις το συντομότερο. Οπωσδήποτε όμως μην το δοκιμάσεις ξανά με πολύ (ας τα πω) "καυτά" drives γιατί και το νέο θα το ξαναπάρεις στο χέρι αργά ή γρήγορα. Απ'την άλλη όμως μπορεί απλά το σύστημα να έχει προστασία για υπερθερμάνσεις, μεγάλα μεγέθη σκληρών δίσκων ή άλλα και απλά να σε "απέκλεισε" από το να το χρησιμοποιείς. Σε οποιαδήποτε περίπτωση συστήνω προσεκτικότερη ματιά στο manual αν έχει κάποια διευκρίνηση επί τούτου αλλιώς επιστροφή στο κατάστημα όπου έγινε η αγορά. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ! Αν το case για το οποίο μου μιλάς είναι αυτό που φαίνεται σε αυτή την διεύθυνση... http://www.chronos.com.tw/products/usb/enclosure/hd225u1/hd225u1.htm τότε πρέπει να σου πω ότι έχω δει ΑΡΚΕΤΑ τέτοια να συμπεριφέρονται έτσι όπως περιγράφεις και επιπλέον να φλέγονται παντού: Στο δίσκο, στο καλώδιο το USB ή το firewire και κολλάνε. Αν είναι τέτοιο, στο μαγαζί για αλλαγή γρήγορα!
gbras Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Οντως τα κουτια αυτα δεν δουλευουν σωστα. Εμενα ενω γραφει σωστα πανω σε ενα cd rw που το εχω συνδεσει δε μπορει να διαβασει τα δισκακια! Δυστυχως εχασα την αποδειξη και δε μπορω να το γυρισω...
dimitris74 Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 δοκιμασε ενα 120 αρι δισκο. δεν θυμαμαι γιατι αλλα για να παρει μεγαλυτερο δισκο απο 120 gb πρεπει να ειναι ειδικο κουτι.
kostas_crete Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Epeidh o usb2 controller pou xrhsimopoiei to en logw case einai poly diademenos se m/b, dokimase na kleiseis ton USB2.0 controller ths m/b sou. Epeidh einai oi idioi controlleres parousiazetai kapoio conflict. Ola afta an exei fysika USB2.0 controller h m/b sou.
georgeadams Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Έχω το ίδιο ακριβώς κουτάκι (αυτά που πουλάει κατά κόρον το Πλαίσιο) με έναν WD120GB JB (αυτόν με τα 8MB cache). Ο δίσκος ζεσταίνεται αρκετά, αλλά το κουτάκι δουλεύει μια χαρά ΚΑΙ σε Firewire ΚΑΙ σε USB. Πιθανώς το δικό σου κομμάτι να είναι προβληματικό. Πάντως σε ότι αφορά τα jumper-άκια του WD, βάλε το στη θέση "Master without Slave Present" δηλαδή χωρίς καθόλου Jumper. Όταν εγώ το δοκίμασα με το jumper στη θέση "Master with Slave Present" δούλευε αλλά έκανε 5 λεπτά μέχρι να αναγνωρίσει το δίσκο...
vagelisabatzis Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Επειδή δεν ειπώθηκε, και επειδή το έχω ξαναδεί το έργο, σου είπε κανείς ότι πρέπει να κάνεις partition και format στο δίσκο ΠΡΙΝ το βάλεις στο κουτί ; Εαν δε το έχεις κάνει φρόντισε το και δε θα έχεις πρόβλημα...
Dark_son20 Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 loipon to idio prob me ton xaotikos eixa extres i lisi einai apli...pekse me to jumparaki tou sklirou...koufo e? an einai WD vgale telios to jumper
xaotikos Δημοσ. 28 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2004 Έλειπα όλη μέρα και δεν το ξαναδοκίμασα. Αλλά να πω ότι το ίδιο ακριβώς case παίζει εδώ και μήνες μια χαρά σε γνωστό μου με 120αρι WD. Εγώ δοκίμασα και 120άρι και 200αρι με data μέσα (για τον φίλο που έλεγε για partition). Νομίζω το δοκίμασα και χωρίς jumber αλλά δεν θυμάμαι οπότε θα το δοκιμάσω τώρα. Btw όπωε είπα το case το πήρα από έναν φίλο που σημαίνει ότι δεν μου έπαιξε καθόλου και δεν τίθεται θέμα εγγύησης...αν δεν παίξει θα το δώσω πίσω.
xaotikos Δημοσ. 28 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2004 Τζίφος και με το jumber....μάλλον το πάω για αλλαγή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.