Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω 3-4 μητρικές σε κάποιες από τις οποίες έβαλα Windows 10 (καθαρή εγκατάσταση) με κλειδί των Windows 7 Pro και κάποιες άλλες είχαν κλειδί από προηγούμενο χρήστη (το οποίο δεν γνωρίζω ποια έκδοση ήταν). Τώρα θέλω να απενεργοποιήσω τα Windows για να βάλω το κλειδί σε άλλη μητρική. Το πρόβλημα όπως φαίνεται στην εικόνα είναι ότι δεν μπορώ να βρω το κλειδί (έχω δοκιμάσει διάφορα προγράμματα και έχω ψάξει στη γραμμή εντολών με slmgr /). Μου εμφανίζει αυτό το γενικής χρήσης κλειδί. Υπάρχει κάποιος τρόπος να βρω το πραγματικό κλειδί ή... πάνε;

1834128884_(7).png.91b57adcc37f21d410248ef701e30106.png

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.

Άμα δεν το έχεις κάπου γραμμένο.. Δεν θα βρεις κάτι άλλο πέραν του generic (3V66T) ψάχνοντας μέσα στα Windows

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, 1ns0mn1a είπε

αν είναι MAK key, ξέχνα το

Να υποθέσω ότι είναι;...

Το αποτέλεσμα από τη γραμμή εντολών:

513609271_(10).png.dbbea7f2a50daf25923e510ad92045f1.png

Την ίδια απάντηση πήρα και από ένα άλλο κλειδί Windows 7 Home το οποίο έχω εγκατεστημένο στο λάπτοπ (με αυτό ερχόταν) και κατά ένα περίεργο τρόπο με αυτό το κλειδί ενεργοποίησα και τα Windows στο PC μου!

53170352_(594).png.753152ceb7a0df7706b2fc51faba5820.png

3 ώρες πριν, micos000 είπε

Δοκίμασε με αυτό.

Τα ίδια. Δεν έχω ''πραγματικό'' UEFI*

*https://www.insomnia.gr/forums/topic/765227-οδηγός-εγκατάστασης-μ2-nvme-σε-μητρικές-που-δεν-διαθέτουν-αντίστοιχη-θύρα/

5 ώρες πριν, Adrian είπε

Άμα δεν το έχεις κάπου γραμμένο..

Τα έχω σημειωμένα στο World, αλλά δεν ήξερα ότι όταν πάω να απενεργοποιήσω κάποιο αναβαθμισμένο κλειδί θα αντιμετωπίσω κάτι τέτοιο. Την επόμενη φορά από δίπλα και τη μητρική 😉

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Να υποθέσω ότι είναι;...

Όχι, retail είναι. Αν ήταν ΜΑΚ θα σου έβγαζε 6ΜΤ6Υ αντί 3V66T. Δεν θα άλλαζε τίποτα, πάλι το generic είναι που δεν κάνει ενεργοποίηση.

44 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Την ίδια απάντηση πήρα και από ένα άλλο κλειδί Windows 7 Home το οποίο έχω εγκατεστημένο στο λάπτοπ (με αυτό ερχόταν) και κατά ένα περίεργο τρόπο με αυτό το κλειδί ενεργοποίησα και τα Windows στο PC μου!

8HVX7 είναι το generic των Windows Home. Δεν ξέρω πως έκανες ενεργοποίηση με αυτό το κλειδί σε άλλο υπολογιστή (αν κατάλαβα καλά) αλλά υποψιάζομαι ότι κάτι άλλο έγινε.

54 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Τα έχω σημειωμένα στο World, αλλά δεν ήξερα ότι όταν πάω να απενεργοποιήσω κάποιο αναβαθμισμένο κλειδί θα αντιμετωπίσω κάτι τέτοιο. Την επόμενη φορά από δίπλα και τη μητρική 😉

Δεν κατάλαβα, το έχεις γραμμένο το κλειδί; Εάν ναι τότε κάνεις κανονικά απενεργοποίηση με το slmgr /upk και κάνεις την εγκατάσταση στο άλλο υπολογιστή, Εάν δεν γίνει, με την βοήθεια του τηλεφώνου. Η έχεις γραμμένο το generic..; Η κάτι μου ξέφυγε (σόρρυ μόλις ξύπνησα -_-)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Adrian είπε

Δεν ξέρω πως έκανες ενεργοποίηση με αυτό το κλειδί σε άλλο υπολογιστή (αν κατάλαβα καλά) αλλά υποψιάζομαι ότι κάτι άλλο έγινε.

Έβγαλα τον προηγούμενο HDD που είχε τα Windows 7, έβαλα SSD και εγκατέστησα τα Windows 10 πληκτρολογόντας το κλειδί που είχε το αυτοκόλλητο. Σε ''απογραφή'' που έκανα των κλειδιών μου, για συντομία αντί να αντιγράψω σε χαρτί το κλειδί και μετά να το περάσω στο Word, έβαλα το key finder και αντέγραψα το κλειδί. Παρατήρησα όμως ότι ήταν διαφορετικό και το έλεγξα στο Google και είδα ένα κατεβατό με το συγκεκριμένο κλειδί. ''Ωχ!'', είπα, ''κάποιος μου έβαλε σπασμένα Windows. Είτε όταν αγόρασα το laptop και είπα σε ένα γνωστό μου να μου να αλλάξει τη γλώσσα στα Ελληνικά (όπως βλέπετε και τα Office χρησιμοποιούν το πολύ γνωστό κλειδί), είτε όταν το πήγα για format το '15 (αν και όταν ρώτησα τον τεχνικό γιατί είναι στα Αγγλικά τα Windows, μου είπε ότι δεν το υποστηρίζει η έκδοση). Υπέθεσα λοιπόν ότι ο πρώτος μου έκανε τη ζημιά -δεν έκανα καν κλικ σε κάποιο σύνδεσμο να δω τι αναφέρεται σχετικά, πριν λίγες μέρες με τα Windows 10 Pro το ανακάλυψα- άρα το κλειδί του laptop είναι διαθέσιμο,'' και το εγκατέστησα στο PC. Έτσι λοιπόν ενεργοποίησα τα Windows στο PC και τα έχω και τα 2 ταυτόχρονα ενεργοποιημένα με το ίδιο κλειδί. Η εικόνα που έβαλα προηγουμένως είναι η μισή αριστερά από την επιφάνεια εργασίας του PC και η άλλη μισή δεξιά από την επιφάνεια εργασίας του laptop μέσω Anydesk.

1 ώρα πριν, Adrian είπε

Δεν κατάλαβα, το έχεις γραμμένο το κλειδί;

Ναι, μαζί με άλλα οκτώ. Δύο από αυτά όμως δεν ενεργοποιούνται και οι μητρικές είναι τέσσερις, άρα θα κερδίσω πίσω τα δύο κλειδιά μου, αλλά θα χάσω τα άλλα δύο που έτσι κι αλλιώς δεν τα έχω στη λίστα μου. Η καλύτερη λύση μάλλον είναι η τηλεφωνική ενεργοποίηση, αφού έτσι θα απενεργοποιηθεί το κλειδί στην αντίστοιχη μητρική. 

1 ώρα πριν, Adrian είπε

(σόρρυ μόλις ξύπνησα -_-)

Κι εγώ πολλές φορές λίγο πριν κοιμηθώ ή μόλις ξύπνησα γράφω με μισόκλειστο μάτι 🤪

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Έτσι λοιπόν ενεργοποίησα τα Windows στο PC και τα έχω και τα 2 ταυτόχρονα ενεργοποιημένα με το ίδιο κλειδί. Η εικόνα που έβαλα προηγουμένως είναι η μισή αριστερά από την επιφάνεια εργασίας του PC και η άλλη μισή δεξιά από την επιφάνεια εργασίας του laptop μέσω Anydesk.

Αυτό το κλειδί (YTMG3-N6DKC-DKB77-7M9GH-8HVX7) είναι generic, όλα τα Windows 10 Home έχουν αυτό το κλειδί. Δεν κάνει ενεργοποίηση, μόνο εγκατάσταση. Μετά είτε βάζεις το κανονικό κλειδί για ενεργοποίηση είτε ενεργοποιείται μόνο του μέσω MS εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις για Ψηφιακή Άδεια. Προφανός το δικό σου τα πληρούσε.

Δημοσ.

Να επισημάνω κάτι εδώ. Όταν κάνει κάποιος αναβάθμιση κλειδί των 7 σε 10, αλλάζει το κλειδί αυτό και το παλιό των 7 αποσύρεται και δεν μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, micos000 είπε

το παλιό των 7 αποσύρεται και δεν μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί.

Για ενεργοποίηση των 7; Αν απενεργοποιήσω τα 10 μπορεί να μπει στα 7;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, micos000 είπε

Όχι, δεν έχει επιστροφή μετά.

Τελικά δεν ισχύει, ενεργοποιήθηκαν κανονικά. Αρχικά απενεργοποίησα το κλειδί από τα 7 που τα είχα, εγκατέστησα τα 10, δεν μου βρήκε κλειδί, έβαλα των 7 και ενεργοποιήθηκαν κανονικά. Μετά τα απενεργοποίησα, έβαλα το κλειδί στα 7 ενεργοποιήθηκαν, γύρισα στα 10 τα ενεργοποίησα πάλι και μετά έλεγξα ότι όντως τα 7 παραμένουν ενεργοποιημένα. Εκτός αν φταίει το κλειδί...

243915757_(5).png.a93d6f8b7514f88d8595b0b9a53ce8fd.png

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.

Αυτό είναι generic Windows 10 Pro OEM, δεν γίνετε ενεργοποίηση μ'αυτό. Η έκανες με άλλο κλειδί ενεργοποίηση η πήρε Digital Licence.

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 13/6/2021 στις 6:42 ΜΜ, Τέρης Α. είπε

Να υποθέσω ότι είναι;...

Το αποτέλεσμα από τη γραμμή εντολών:

513609271_(10).png.dbbea7f2a50daf25923e510ad92045f1.png

53170352_(594).png.753152ceb7a0df7706b2fc51faba5820.png

Τα ίδια. Δεν έχω ''πραγματικό'' UEFI*

*https://www.insomnia.gr/forums/topic/765227-οδηγός-εγκατάστασης-μ2-nvme-σε-μητρικές-που-δεν-διαθέτουν-αντίστοιχη-θύρα/

Αν οι φωτογραφίες είναι πραγματικές κακώς βγάζεις στη φόρα τις άδειες.... (κυρίως για τα Office)

Στις 13/6/2021 στις 11:17 ΜΜ, micos000 είπε

Να επισημάνω κάτι εδώ. Όταν κάνει κάποιος αναβάθμιση κλειδί των 7 σε 10, αλλάζει το κλειδί αυτό και το παλιό των 7 αποσύρεται και δεν μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί.

Δεν αποσύρεται, απλά μετατρέπεται σε Generic και μπορεί να γίνει κανονικά χρήση πάλι. Τα Windows 7 ήταν όλα με COA Stickers....

*ξέρω λίγο παλιό το νήμα...

Στις 14/6/2021 στις 3:13 ΜΜ, Τέρης Α. είπε

Τελικά δεν ισχύει, ενεργοποιήθηκαν κανονικά. Αρχικά απενεργοποίησα το κλειδί από τα 7 που τα είχα, εγκατέστησα τα 10, δεν μου βρήκε κλειδί, έβαλα των 7 και ενεργοποιήθηκαν κανονικά. Μετά τα απενεργοποίησα, έβαλα το κλειδί στα 7 ενεργοποιήθηκαν, γύρισα στα 10 τα ενεργοποίησα πάλι και μετά έλεγξα ότι όντως τα 7 παραμένουν ενεργοποιημένα. Εκτός αν φταίει το κλειδί...

243915757_(5).png.a93d6f8b7514f88d8595b0b9a53ce8fd.png

Δεν φταίει κάτι, μπορούν να ενεργοποιηθούν κανονικά τα Windows 7

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...