Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή είμαι αρκετά άσχετος στο θέμα (μια φορά έκανα αναβάθμιση του pc μου σε τεχνικό και θυμάμαι μου είχε αλλάξει μητρική και κάτι άλλα ώστε να μου βάλει τα win10), θα ήθελα τη βοήθειά σας. Το θεμα είναι ότι ο υπολογιστής είναι αργός, προφανώς λόγω παλαιότητας μνήμης και σκέφτομαι να αγοράσω ένα νέο. Δεν θέλω να ξαναμπλέξω με τεχνικό και να πληρώσω πάλι 200 βάλε. Δεν είμαι ιδιαίτερα απαιτητικός, μόνο χαλαρό ιντερνετ, καμιά ταινία, office. Τα χαρακτηριστικά του δικού μου είναι

Operating System
    Windows 10 Pro 64-bit
CPU
    Intel Pentium G4400 @ 3.30GHz    28 °C
    Skylake 14nm Technology
RAM
    4,00GB Single-Channel Unknown @ 1066MHz (15-15-15-36)
Motherboard
    ASRock H110M-DVS R3.0 (CPUSocket)    34 °C
Graphics
    HP L1706 (1280x1024@60Hz)
    Intel HD Graphics 510 (ASRock)
Storage
    149GB Hitachi HDT721016SLA380 (SATA )    40 °C
    1863GB TOSHIBA External USB 3.0 USB Device (USB (SATA) )    40 °C

Αυτά που κοιτάζω να πάρω είναι https://www.pcfactory.gr/products/refurbished-desktop-pc/fujitsu-esprimo-p410-8gb-256ssd?filter=6

https://www.pceasy.gr/statheroi-ypologistes/desktop-pc/desktop-pc-dell-optiplex-9020-sff-intel-core-i5-4570-8gb-ram-240gb-ssd-dvd-rw-windows-10

https://www.pceasy.gr/statheroi-ypologistes/desktop-pc/desktop-pc-dell-optiplex-790-tower-intel-core-i5-2400-8gb-ram-240gb-ssd-dvd-windows-10

Λέτε θα είναι πιο γρήγορα; Είναι συμφέρον οικονομικά; (Υπόψην θα το πάρω χωρίς φπα λόγω επαγγελματικού αφμ).

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα SSD χρειάζεται για το λειτουργικό και άλλη μία 4GB ραμ και είναι έτοιμος ο υπάρχων με λιγότερα από 100ε.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 5
Δημοσ.

+1 με Τέρη. Το μηχάνημα σου είναι αρκετά σύγχρονο για αυτά που θες απλά χρειάζεται μια μικρή υποστήριξη. Με μνήμη και ssd θα γίνει καλύτερο από αυτά που κοιτάς με κόστος περίπου 50 ευρώ. Εν ανάγκη βρίσκεις ένα πιο καλό μεταχειρισμένο επεξεργαστή στο μέλλον, αν και με αυτόν που έχει τώρα θα κάνεις δουλειά.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Nik1239 είπε

Φίλε βάλε έναν ssd και άλλη μια ραμ να πάει 8 και θα πετάει 

11 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Ένα SSD χρειάζεται για το λειτουργικό και άλλη μία 4GB ραμ και είναι έτοιμος ο υπάρχων με λιγότερα από 100ε.

Υπάρχει περίπτωση το pc λόγω παλαιότητας να μην δέχεται άλλη ραμ; Κάτι τέτοιο μου είχε πει ο τεχνικός που έκανε την αναβάθμιση πριν 4 χρόνια.

Όλα αυτά που λέτε δεν ξέρω να τα κάνω. Να πάω σε άλλο τεχνικό και να του πω συγκεκριμένα να μου κάνει αυτά; Να μου προσθέσει άλλη μια ραμ και ένα ssd; Πείτε μου τι να του πω και τι χρήματα να περιμένω ότι θα ακούσω. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, 1comment είπε

Υπάρχει περίπτωση το pc λόγω παλαιότητας να μην δέχεται άλλη ραμ; Κάτι τέτοιο μου είχε πει ο τεχνικός που έκανε την αναβάθμιση πριν 4 χρόνια.

Όλα αυτά που λέτε δεν ξέρω να τα κάνω. Να πάω σε άλλο τεχνικό και να του πω συγκεκριμένα να μου κάνει αυτά; Να μου προσθέσει άλλη μια ραμ και ένα ssd; Πείτε μου τι να του πω και τι χρήματα να περιμένω ότι θα ακούσω. 

H μητρική του υπολογιστή σου δέχεται μέχρι 32GB RAM συνολικά, οπότε αυτό που σου είπε ο τεχνικός δεν στέκει ή δεν το κατάλαβες.
Το πρόβλημα σου είναι αρχικά ότι δεν έχεις SSD και αυτό αφορά το 90% από την αργοπορία που αντιμετωπίζεις τώρα.
Το άλλο 10% οφείλεται στην λίγη μνήμη που έχεις.
Με λίγα χρήματα λύνεις το πρόβλημα σου χωρίς να πάρεις άλλο μηχάνημα όπως σου πρότειναν ήδη.

Τέλος οι υπολογιστές που παρέθεσες είναι ίδιας ηλικίας με τον δικό σου και απλά έχουν ποιό γρήγορο επεξεργαστή, δεν είναι απαραίτητα πολύ καλύτεροι.

• Like 3
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, 1comment είπε

Να πάω σε άλλο τεχνικό και να του πω συγκεκριμένα να μου κάνει αυτά; Να μου προσθέσει άλλη μια ραμ και ένα ssd;

Ακριβώς!

Μία εκτίμηση: Ένας SSD των 240GB 45€, μία 4GB ραμ 25€ και ο τεχνικός 40€.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, 1comment είπε

Γιατί δεν δοκιμάζεις να τα κάνεις εσύ αυτά είναι αρκετά εύκολα με καλά δυο βιντεάκια που θα δεις και λίγη βοήθεια από εδώ θα τα καταφέρεις 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η Μητρικη σου ειναι αυτη  https://www.asrock.com/mb/Intel/H110M-DVS R3.0/ 

αρα δεχεται ανετα αναβαθμιση. μπορεις απλα -οπως σου ειπαν και τα παιδια-, με μια προσθηκη μνημης RAM και εναν SSD δισκο, να εχεις τεραστια διαφορα σε επιδοσεις.  

αν δεν μπορεις/ξερεις να τα κανεις μονος σου, καλυτερα να βρεις εναν σωστο τεχνικο που θα στα βαλει, και δεν θα σε προτρεψει σε αλλαγη συστηματος με την πρωτη διαγνωση...!!  

προσφατα εβαλα μονο SSD, στο συστημα της υπογραφης μου, με τον Pentium που ειναι προηγουμενης γενιας απο το δικο σου, και ειναι η μερα με την νυχτα.....!!!!  

Επεξ/σία από cabdik
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 12/6/2021 στις 10:42 ΠΜ, 1comment είπε

Σε ποια περιοχή βρίσκεσαι; Αν είμαστε κοντά αγόρασέ τα και θα στα περάσω χωρίς κόστος. Αν δε βολέψει, πάρε αυτόν (ή κάποιον παρόμοιο 500GB, μη βάλεις 250 σήμερα ακόμη και να μην τον γεμίσεις οι SSD όσο πιο άδειοι είναι τόσο καλύτερα) και μια μνήμη DDR4 4GB 2133 (πχ. αυτήν) και πήγαινε σε κάποιον τεχνικό να στα περάσει. Σίγουρα θα γλυτώσεις κόστος αν πας με τα υλικά ήδη αγορασμένα.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, BadBoy είπε

Σε ποια περιοχή βρίσκεσαι; Αν είμαστε κοντά αγόρασέ τα και θα στα περάσω χωρίς κόστος. Αν δε βολέψει, πάρε αυτόν (ή κάποιον παρόμοιο 500GB, μη βάλεις 250 σήμερα ακόμη και να μην τον γεμίσεις οι SSD όσο πιο άδειοι είναι τόσο καλύτερα) και μια μνήμη DDR4 4GB 2133 (πχ. αυτήν) και πήγαινε σε κάποιον τεχνικό να στα περάσει. Σίγουρα θα γλυτώσεις κόστος αν πας με τα υλικά ήδη αγορασμένα.

Πήγα χθες σε τεχνικό και μου έδωσε πολύ καλή τιμή. 80 ευρώ μου είπε όλα. Δεν ξέρω ποιό ακριβώς δίσκο θα μου περάσει. Είπε όμως ότι θα λυθεί το όποιο θέμα έχω με ταχύτητα κλπ.

Δημοσ.

80 ευρώ για όσα είπαμε είναι καλά, αν σκεφτείς οτι 40-50 είναι μόνο τα υλικά, κακώς όμως δεν ζήτησες να μάθεις τι είναι αυτά που θα προσθέσει ώστε να μην την "πατήσεις"

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

80 ευρώ για όσα είπαμε είναι καλά, αν σκεφτείς οτι 40-50 είναι μόνο τα υλικά, κακώς όμως δεν ζήτησες να μάθεις τι είναι αυτά που θα προσθέσει ώστε να μην την "πατήσεις"

Να την πατήσω αποκλείεται γιατί ο εν λόγω τεχνικός είναι ακριβώς δίπλα μου και αν κάτι δεν πάει καλά ξέρει ότι θα με βλέπει κάθε μέρα στο μαγαζί του!

Δημοσ.

ανοιξε το πλαϊνό του κουτιού κ δες αν έχεις 1 ή 2 dimms RAM. Η μητρική σου δέχεται 2. Αν έχεις 1 των 4GB τότε οκ, βάζεις κ πληρώνεις 1 ακόμα. ΑΝ έχεις 2 τεμ x 2GB τότε δυστυχώς θα αγοράσεις 2 τεσσάρες κ θ ανέβει λίγο το κόστος. Επίσης δες ξανά τη μνήμη, επειδή η μητρική λέει στο site για χρονισμό στα 2400 ή 2133...εσύ γράφεις 1066, χάνεις έναν "διπλασιασμο" ή κάτι πάει στραβά....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...