Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 12/6/2021 στις 11:04 ΠΜ, mecanomecano είπε

Εγω παιρνω Tefal Unlimited με σωστη μεταχείριση κρατανε χρονια.

να είναι όμως made in France..όχι άλλης χώρας, γιατί δεν κρατάνε..

  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

https://www.skroutz.gr/s/31855496/Fissler-Τηγάνι-Original-Profi-28cm-084-378-28-100-0.html?from=sku_spec_variations

Με κριτικές από το αμερικάνικο άμαζον.
https://www.amazon.com/Fissler-Original-Profi-Collection-Set/product-reviews/B000FDAAP2?reviewerType=all_reviews

Το αγοράζεις 1 φορά και δεν ασχολείσαι με άλλα σκεύη, ας το πλύνει, ας το βάλει στο φούρνο ας κάνει ότι θέλει μαζί του, να το ξύσει , να βάλει σύρματα κλπ. Μόνο διαμάντι είναι πρόβλημα και λέιζερ.

 

Εγώ έχω μαντεμένιο και είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί μου αρέσει να κάνω κρέατα. Αλλά το ανοξείδωτο κάνει τα πάντα . Και μπαίνει και σε πλυντήριο και σάλτσες κάνεις , στο μαντεμένιο αυτά δεν παίζουν.  

Στο μαντεμένιο δηλαδή εκτός από κρέας δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο πχ τηγανιτές πατάτες, κροκέτες κτλ;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Στο μαντεμένιο δηλαδή εκτός από κρέας δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο πχ τηγανιτές πατάτες, κροκέτες κτλ;

Τα πάντα μπορείς να κανεις αρκεί να έχει σωστό seasoning

Προσοχη όμως γιατί και σε αυτά υπάρχουν διάφορες ποιότητες με ανάλογες τιμές πχ ένα μαντεμενιο τηγάνι ξεκινάει από 20€ και μπορεί να ξεπεράσει τα 100€

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αντικολλητικο σκεύος που από ότι κάνεις δεν ανέφερε πολύ σημαντικό είναι 

1ον το ζέσταμα όχι σε ξαφνικη μεγαλη θερμοκρασία. Πχ εγώ βάζω το σκεύος μου ένα 2' 3' στο 1 μετά στο 3 η 4 ( με μάξιμουμ το 6 της κουζίνας μου) 

2ο σημαντικό είναι επίσης να μην το βάλουμε σε πολύ μεγάλη θερμοκρασία άδειο. ( να κάψει που λέμε) βάλτε λίγο λάδι και αλοιψτε το με χαρτί. 

3ο πιστεύω το πλέον σημαντικό και τρομερό λάθος που κάνει ο μέσος χρήστης τέτοιων συσκευων είναι όταν τελειώσει το Μαγειρέμα να  βάλει το σκεύος στον νυπτηρα και να του ρίξει νερό βρύσης για να μην κολλήσουν τα φαγητά και να μουλιαζει.... Το θερμικό αυτό σοκ είναι θάνατος για την αντικολλητικη επίστρωση και ας μην έχετε βάλει ποτέ μεταλλικη λαβίδα, τσιμπίδα, πηρουνι,Σπάει η όλοι φάση και τρώτε καρκινουλη. 

 

Όση βαριέστε να ασχολείστε πάρτε ένα καλό stainless steel και είστε μπομπα για μια 5ετια και βάλε. 

Επεξ/σία από sofiathereal
  • Like 1
Δημοσ.

τα νο 1 ειναι για εμενα τα fissler. σε οτι βγαζει. ειμαι φανατικος τους. μετα μια καλη και οικονομικη λυση ειναι τα tefal.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Στο μαντεμένιο δηλαδή εκτός από κρέας δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο πχ τηγανιτές πατάτες, κροκέτες κτλ;

Μπορείς. Ότι είναι όξινο έχει θέμα όπως ντοματοχυμος. Είναι μαντέμι και οξειδώνεται. Αλλά σίγουρα αν μαγειρεύει η μητέρα σου, δε θα μπορεί να το σηκώσει

  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 27/11/2021 στις 4:42 ΜΜ, alx301 είπε

Εγω θα σου προτείνω τηγάνι απο "ανοξείδωτο ατσάλι 18/10", χωρις εσωτερική επίστρωση.

Τα φαγητα, οταν το μάθεις πως να το δουλευεις, δεν θα σου κολλάνε.

 

ποιο ειναι το κόλπο?

Δημοσ.
18 minutes ago, tcktcktck said:

what kind of sorcery is this???

δημιουργεί η θερμότητα μια στρώση οξυγόνου οταν έχει την σωστή θερμοκρασία το τηγάνι (αν κατάλαβα καλα) μεταξύ του μετάλλου και του λαδιου. Όπως και να έχει με έσωσε, γιατί τα τηγάνια με τις επιστρώσεις μου χαλαγανε συνεχεια

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, alx301 είπε

δημιουργεί η θερμότητα μια στρώση οξυγόνου οταν έχει την σωστή θερμοκρασία το τηγάνι (αν κατάλαβα καλα) μεταξύ του μετάλλου και του λαδιου. Όπως και να έχει με έσωσε, γιατί τα τηγάνια με τις επιστρώσεις μου χαλαγανε συνεχεια

βασικά ατμός είναι που παγιδεύεται απλά δείχνει να θελει πολύ εξάσκηση για να το πετύχεις

Δημοσ.
15 minutes ago, tcktcktck said:

βασικά ατμός είναι που παγιδεύεται απλά δείχνει να θελει πολύ εξάσκηση για να το πετύχεις

ειναι ευκολο, ουσιαστικά βαζεις το τηγάνι στην θερμοκρασία που θες να ψήσεις, πετάς νερο 2-3 φορες ανα διαστήματα μεχρι να γίνει σαν γρομπαλακι το νερο. Αν δεν είναι εντάξει η θερμοκρασία θα εξατμιστεί. Μετά εισαι έτοιμος για να βαλεις το λαδι και να ξεκινήσεις.

 

Μπορείς να το δοκιμάσεις και στο υπάρχον τηγάνι που έχεις αν δεν κανω λάθος

Δημοσ.

Btw μαντεμενιο, όσο είναι πολύ ζεστό, όχι καυτό, του ρίχνεις βραστό νερό, κάνει ατμό κ δε μένει κολυμπηθροξυλο με ελάχιστο τρίψιμο από πλαστική βούρτσα, στεγνωμα στο ήδη ζεστό (αλλά κλειστό) μάτι, πέρασμα με λίγο λαδακι κ έτοιμο για νέες περιπέτειες.

Το είχα πάρει, έκανα τα πάντα λάθος κ το παράτησα. 

Έπεσα σε αυτόν τον κύριο και είδα το μαντέμι με άλλο μάτι (επίσης εξαιρετικός τρόπος για το καθάρισμα φούρνου χωρίς χημικά για εμάς τα βαριά αρσενικά)

 

Βαρύ, το μόνο μειονέκτημα.

  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεταξύ αυτών των τηγανιων ποιο προτείνετε?

Με επίστρωση σαν και αυτά (δεν γνωρίζω καθόλου αυτή την εταιρεία) https://www.skroutz.gr/c/1080/frying-pans/f/454188_538129_1172397/tigani-petra-epagogiki-estia.html?from=side_filters&price_min=44.0

Η' ένα fissler αλουμίνιο όπως αυτό 

https://www.skroutz.gr/s/31855496/Fissler-Original-Profi-Τηγάνι-από-Αλουμίνιο-28cm-084-378-28-100-0.html

 

 

 

Επεξ/σία από flo1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...