mecanomecano Δημοσ. 12 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2021 Τα μαντεμένια (cast iron) σκευη μπορουν να αυξησουν και τον σιδηρο που λαμβανει κανεις η μανα μου επειδη ειχε ελλειψη σιδηρου μαγείρευε σε τετοια για χρονια.Ενα αρνητικο ειναι το βαρος τους. 2 ώρες πριν, ctasis είπε και εγώ αυτά πήρα τελευταία και είναι πολύ καλά. Μοναδικό μειονέκτημα όμως οτι αργούν πολύ να πάρουν θερμοκρασία. Από την άλλη έχω και μερικά μαντεμένια τα οποία τα θεωρώ πολύ καλύτερα απο οποιοδήποτε αντικολλητικό , ειδικά για μπριζόλες/κρέας
AristidisZ Δημοσ. 12 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2021 Η μεγάλη μανούρα με το μαντέμι είναι το καθάρισμα Για καμία μπριζόλα πάντως αξίζει σίγουρα , τώρα για να τηγανίζεις κοτομπουκιες άστο, τσάμπα ο κόπος
lasithi12 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2021 ότι και να πάρεις φίλε με κακή χρηση στα ίδια θα έρθεις.. 1
challenger_4 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 Μόνο τηγάνια πέτρας. Καθαρίζουν πολύ εύκολα και δεν κολλάει τίποτα! https://www.skroutz.gr/c/1080/frying-pans/f/454188_538129/tigani-petra.html?from=side_filters 1 1
The_Judas Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 Στις 12/6/2021 στις 1:33 ΠΜ, Basilhs23___ είπε Οκ. Εμείς τα χρησιμοποιούμε για μπριζολες, πατάτες και κροκέτες. Μάλλον θα κοιτάξω κανένα από 50-60 ευρώ. για τηγάνισμα deep frying με πολύ λάδι δεν χρειάζεσαι αντικολλητικό.
magicnumbers Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 Οχι σκληρο πλυσιμο,καλυτερα μουλιασμα,ξυλινα η πλαστικα σκευη στο μαγειρεμα κ σιγα σιγα reconsider να το βγαλετε τελειως απτη μαγειρικη δεν προσφερει κατι περαν απο ανθυγιεινοτητα.Εκτος του τροπου μαγειρεματος,οταν το ξυνεις τρως κ λιγο τεφλον με οτι συνεπαγεται.
Petros Electron Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 5 ώρες πριν, challenger_4 είπε Μόνο τηγάνια πέτρας. Καθαρίζουν πολύ εύκολα και δεν κολλάει τίποτα! https://www.skroutz.gr/c/1080/frying-pans/f/454188_538129/tigani-petra.html?from=side_filters +1 και απο εμενα. Οτι εχω παρει σε πέτρα, (κατσαρολες,τηγανια, ακομα και ταψι) μου εχει βγει πολυ καλο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην το βάζετε καυτό κάτω απο το νερο για να το πλύνετε να το αφήνετε να κρυώνει καλα πρώτα και μετά να το καθαρίζετε. 1
mantemi Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Τα μαντεμένια σκεύη όντως απαιτούν λίγη παραπάνω προσπάθεια όμως έχουν 2 βασικά πλεονεκτήματα: 1. Δεν έχουν τοξικές ουσίες/επιστρώσεις τύπου τεφλόν 2. Σε αντίθεση με όλα τα άλλα σκεύη, βελτιώνονται με το χρόνο! 1 1
iwnas28 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Στις 11/6/2021 στις 9:28 ΜΜ, Basilhs23___ είπε Το αντικολλητικο τηγάνι που πήραμε πριν 2-3 χρόνια έχει χαλάσει, ξεκόλλησε μεγάλο μέρος της επιστροσης και τώρα ψάχνουμε άλλο. Αυτό που θέλω βασικά είναι να αντέξει για περισσότερα χρόνια, μέχρι στιγμής είχαμε κάτι τηγανια των 20-30 ευρώ. Πιστεύετε ότι αν βρω κάτι άλλο σε υψηλότερη τιμή θα είναι καλύτερης ποιότητας και αντοχής στην επίστρωση η χαμένα τα λεφτά; Ποιες μάρκες είναι καλές και ποιοτικές για οικιακη χρηση και όχι επαγγελματική; Εκανα μια αναζήτηση τιμων και βρήκα τηγανια από 3.5 μέχρι 350 ευρώ..... Εγω δεν εχω κρατησει τηγανι πανω απο χρονο. Υπ'οψην οτι δεν χρησιμοποιω μεταλλικες μασιες, πηρουνια κτλ οταν μαγειρευω κ παντα τα πλενω με ειδικο σφουγγαρι για αντικολλητικα σκευη. Βεβαια τα λιωνω απο χρηση καθως τα χρησιμοποιω σχεδον καθημερινως! Επομενως, κατα τη γνωμη μου δεν αξιζει να αγορασεις πολυ ακριβο αντικολλητικο. Καλυτερα ενα φθηνοτερο που θα το αλλαζεις πιο συχνα. Θα σου προτεινα να κοιταξεις το παρακατω: https://www.skroutz.gr/s/4354953/Fest-Τηγάνι-Chef-Plus-28cm-0061824.html Γνωστη εταιρια + οτι εχει μεταλλικη λαβη για να μπαινει στο φουρνο!!! 1
ctasis Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2021 Στις 26/11/2021 στις 11:41 ΠΜ, mantemi είπε Τα μαντεμένια σκεύη όντως απαιτούν λίγη παραπάνω προσπάθεια όμως έχουν 2 βασικά πλεονεκτήματα: 1. Δεν έχουν τοξικές ουσίες/επιστρώσεις τύπου τεφλόν 2. Σε αντίθεση με όλα τα άλλα σκεύη, βελτιώνονται με το χρόνο! Επιπλέον μου φαίνεται και πιο εύγευστο το φαγητό (μπριζόλες, μπιφτέκια κτλ)
alx301 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2021 Εγω θα σου προτείνω τηγάνι απο "ανοξείδωτο ατσάλι 18/10", χωρις εσωτερική επίστρωση. Τα φαγητα, οταν το μάθεις πως να το δουλευεις, δεν θα σου κολλάνε. Πήρα αυτό αλλα υπαρχουν και καλύτερα λιγο ποιο ακριβα. https://www.skroutz.gr/s/17185068/Cook-Shop-Τηγάνι-28cm-30002460.html Βαζω στοίχημα οτι δεν θα ξανα ασχοληθείς με αντικολλητικα μετα
epp Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 11/6/2021 στις 9:18 ΜΜ, Basilhs23___ είπε Συμφωνώ. Όταν το χρησιμοποιεί η μάνα μου βάζει σύρμα για να φύγουν τα λίπη και ότι έχει μείνει. Ότι και της πω κάνει τα δικά της..... τοτε δεν εχει νοημα η ολη συζητηση, για αντικολλητικο τηγανι αν χρησιμοποιει συρμα. Κανενα τηγανι αντικολλητικο δεν θα αντεξει. Επισης απτην στιγμη που φθαρει η αντικολλητικη επιστρωση πρεπει να καταλαβει η μητερα σου οτι στην ουσια τρως και κομματακι της επιστρωσης καθε φορα. Αν εφτασε στο σημειο να ξεκολλησει εντελως, εχετε φαει σιγουρα αρκετη σιγα σιγα με το φαγητο, κατι που δεν ειναι και τοσο υγιεινο (εκτος αν ειστε ρομποτ) και πιθανως να ειναι και καρκινογονο αναλογα το υλικο της επιστρωσης. Κατα τα αλλα ποτε μεταλλικο σκευος (πιρουνι, κουταλα κλπ.) στα αντικολλητικα τηγανια, και αποφευγετε το πλυντηριο. Εχω χρησιμοποιησει διαφορα, του ικεα μετα τον πρωτο χρονο ξεκινουσαν να εχουν μικροφθορες οποτε δεν κρατουσαν πολυ, ενα kuhn rikon που εχω ειναι πολυ καλο και επισης ενα αγνωστης μαρκας που πηρα απτο σουπερ μαρκετ μου βγηκε πολυ καλο μεχρι τωρα. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2021 από epp 1
Hiddenite Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2021 Πρίν απο περίπου 1 χρόνο είχα πάρει από μεγάλο σουπερμάρκετ της Χαλκηδόνας σετ 3 αντικολλητικά τηγάνια (μικρό, μεσαίο και μεγαλύτερο) δεν θυμάμαι μάρκα κάπου στα 20 ευρώ. Εσωτερικά έχουν κιτρινωπή επίστρωση. Αν και τηγανίζω μια φορά το μήνα ότι και να έχω βάλει απο ομελέτες, αυγά μάτια, λουκάνικα, μπριζόλες, μπιφτέκια κ.α. είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Βέβαια τα αφήνω να κρυώσουν και τα καθαρίζω με μαλακό σφουγγάρι όπως έλεγαν οι οδηγίες. Άμα χαλάσουν δεν θα κλάψω τα λίγα χρήματα που έδωσα. Θα ξαναπάρω τα ίδια αν υπάρχουν.
poolforum Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2021 έφαγα χτες σε φιλο μοσχάρι φιλετο (5-6 πόντους πάχος το ατιμο) με σαλτσα πιπεριου (συνταγη caruzo). Ψημένη σε μαντεμένιο σχαροτήγανο. Ότι καλύτερο εχω φαει εδω και 40 χρονια! 1 1
Dakonblackblade Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) https://www.skroutz.gr/s/31855496/Fissler-Τηγάνι-Original-Profi-28cm-084-378-28-100-0.html?from=sku_spec_variations Με κριτικές από το αμερικάνικο άμαζον. https://www.amazon.com/Fissler-Original-Profi-Collection-Set/product-reviews/B000FDAAP2?reviewerType=all_reviews Το αγοράζεις 1 φορά και δεν ασχολείσαι με άλλα σκεύη, ας το πλύνει, ας το βάλει στο φούρνο ας κάνει ότι θέλει μαζί του, να το ξύσει , να βάλει σύρματα κλπ. Μόνο διαμάντι είναι πρόβλημα και λέιζερ. Εγώ έχω μαντεμένιο και είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί μου αρέσει να κάνω κρέατα. Αλλά το ανοξείδωτο κάνει τα πάντα . Και μπαίνει και σε πλυντήριο και σάλτσες κάνεις , στο μαντεμένιο αυτά δεν παίζουν. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2021 από Dakonblackblade
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα