Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το αντικολλητικο τηγάνι που πήραμε πριν 2-3 χρόνια έχει χαλάσει, ξεκόλλησε μεγάλο μέρος της επιστροσης και τώρα ψάχνουμε άλλο. 

Αυτό που θέλω βασικά είναι να αντέξει για περισσότερα χρόνια, μέχρι στιγμής είχαμε κάτι τηγανια των 20-30 ευρώ. 

Πιστεύετε ότι αν βρω κάτι άλλο σε υψηλότερη τιμή θα είναι καλύτερης ποιότητας και αντοχής στην επίστρωση η χαμένα τα λεφτά; 

Ποιες μάρκες είναι καλές και ποιοτικές για οικιακη χρηση και όχι επαγγελματική; 

Εκανα μια αναζήτηση τιμων και βρήκα τηγανια από 3.5 μέχρι 350 ευρώ..... 

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μεγάλο ρολο παιζει πως το μεταχειρίζεστε . Αν βαζεις σκληρά σφουγγάρια στο πλύσιμο ή αν βάζεις μαχαιρια να κοψεις στο τηγανι του κάνεις ζημιά.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Το αντικολλητικο τηγάνι που πήραμε πριν 2-3 χρόνια έχει χαλάσει, ξεκόλλησε μεγάλο μέρος της επιστροσης και τώρα ψάχνουμε άλλο. 

Αυτό που θέλω βασικά είναι να αντέξει για περισσότερα χρόνια, μέχρι στιγμής είχαμε κάτι τηγανια των 20-30 ευρώ. 

Πιστεύετε ότι αν βρω κάτι άλλο σε υψηλότερη τιμή θα είναι καλύτερης ποιότητας και αντοχής στην επίστρωση η χαμένα τα λεφτά; 

Και άλλος ρώτησε κάτι παρόμοιο πριν λίγο καιρό!

Εμείς έχουμε εδώ και 5 χρόνια από ΙΚΕΑ και από Lidl.

Τα χρησιμοποιούμε πολύ συχνά αλλά πάντα με ξύλινη ή πλαστική σπάτουλα, ποτέ στο πλυντήριο πιάτων και ποτέ συρμάτινο ή σκληρό σφουγγαράκι για το πλύσιμο!

• Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Μεγάλο ρολο παιζει πως το μεταχειρίζεστε . Αν βαζεις σκληρά σφουγγάρια στο πλύσιμο ή αν βάζεις μαχαιρια να κοψεις στο τηγανι του κάνεις ζημιά.

Συμφωνώ. Όταν το χρησιμοποιεί η μάνα μου βάζει σύρμα για να φύγουν τα λίπη και ότι έχει μείνει. Ότι και της πω κάνει τα δικά της..... 

• Sad 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Συμφωνώ. Όταν το χρησιμοποιεί η μάνα μου βάζει σύρμα για να φύγουν τα λίπη και ότι έχει μείνει. Ότι και της πω κάνει τα δικά της..... 

Τότε θα αγοράσεις ένα των 100 ευρώ 

Αλλιώς φθηνά και αλλαγή κάθε 2 χρόνια

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Xejolontas είπε

Τότε θα αγοράσεις ένα των 100 ευρώ 

Αλλιώς φθηνά και αλλαγή κάθε 2 χρόνια

Και των 100 ευρώ δεν με εξασφαλίζει σε κάτι, εκτός κι αν κάποιος έχει προσωπική εμπειρια ότι με σκεύος σε τέτοιο ύψος τιμής είναι στάνταρ υψηλότερης αντοχής και ποιότητας. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Στο αντικολλητικό δεν μένει τίποτε εκτός αν το έχεις στο φουλ το ηλεκτρικό μάτι και τηγανίζεις για ώρες.

Το αντικολλητικό είναι για γρήγορα γεύματα και όχι για πολύωρο μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Και το πανάκριβο να πάρεις θα χρειαστεί αλλαγή, ίσως μετά από περισσότερο καιρό, αλλά θα χρειαστεί σίγουρα!

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Στο αντικολλητικό δεν μένει τίποτε εκτός αν το έχεις στο φουλ το ηλεκτρικό μάτι και τηγανίζεις για ώρες.

Το αντικολλητικό είναι για γρήγορα γεύματα και όχι για πολύωρο μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Και το πανάκριβο να πάρεις θα χρειαστεί αλλαγή, ίσως μετά από περισσότερο καιρό, αλλά θα χρειαστεί σίγουρα!

Οκ. Εμείς τα χρησιμοποιούμε για μπριζολες, πατάτες και κροκέτες. 

Μάλλον θα κοιτάξω κανένα από 50-60 ευρώ. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Βασίλη εάν κάνει κάτι τέτοιο μόνο ατσάλινο το οποίο μπορείς άνετα να το τρίψεις με συρμάτινα σφουγγάρια ακόμη και με γυαλόχαρτο να γυαλίσει (έτσι τα γυαλίζουν) .

Διαφορετικά αν θέλεις αντικολητικό το πιο φτηνιάρικο από lidl π.χ. και πέταμα μόλις αρχίσει να φεύγει. Και του ΙΚΕΑ που είπε κάποιος παραπάνω είναι καλό έχω ένα τετράγωνο (γκριλιέρα) πολλά χρόνια για σουβλάκια και μπριζόλες.

• Thanks 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Εχω δοκιμασει διαφορα και επωνυμα και μη .Μεχρι στιγμης το καλυτερο με διαφορα οσο και να φαινεται περιεργο ηταν ενα izzy(σειρα natura ellea). Δεν κολλαει τπτ και καθαριζεται καλυτερα απο οποιδηποτε αλλο.Κακως δεν εχω αγορασει ακομα ολη την σειρα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, mecanomecano είπε

Εγω παιρνω Tefal Unlimited με σωστη μεταχείριση κρατανε χρονια.

και εγώ αυτά πήρα τελευταία και είναι πολύ καλά. Μοναδικό μειονέκτημα όμως οτι αργούν πολύ να πάρουν θερμοκρασία.

Από την άλλη έχω και μερικά μαντεμένια τα οποία τα θεωρώ πολύ καλύτερα απο οποιοδήποτε αντικολλητικό , ειδικά για μπριζόλες/κρέας 

• Super Moderators
Δημοσ.

Πήρα ένα με επίστρωση γρανίτη, νωρίς είναι ακόμη για συμπεράσματα (σκάρτος μήνας) αλλά οι πρώτες εντυπώσεις είναι πάρα πολύ καλές.

Τα Tefal είναι επίσης καλά.

Τα μαντεμένια είναι λίγο μανούρα, γιατί κάνουν εύκολα σκουριά (καθαρίζεται, βέβαια, υπάρχουν πάμπολλά βίντεο με αποκατάσταση ακόμη και έντονης σκουριάς, αλλά για καθημερινή χρήση τα βρίσκω άβολα).

Προφανώς, σημασία έχει και η χρήση, ποτέ μεταλλικό πηρούνι, σπάτουλα κτλ. στα αντικολλητικά, χαράζονται εύκολα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...