Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eπειδή αυτό ή μήπως μου φταίει το άλλο ή μάλλον μου φαίνεται δεν πας πουθενά, ούτε το γνωστικό υπόβαθρο φαίνεται ότι κατέχεις και λύση ψάχνεις γρήγορα, πήγαινέ το σε κάποιο service ηλεκτρονικών υπολογιστών και πλήρωσε έναν τεχνικό έλεγχο να σου πουν αν θες να την βγάλεις στο τσαμπέ απλά κάθεσαι με χαλασμένο υπολογιστή πάντων με ξεμάτιασμα δεν φτιάχνει

• Like 3
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 ώρες πριν, jbgoode είπε

Πριν αρχισετε να ξοδευεστε σε hardware, δοκιμαστε να φορτωσετε ενα live Windows συστημα, οπως το Hiren's Boot CD, η το Medicat η το Sergei Strelec ( Windows 10 σε USB ) πχ. και δοκιμαστε να τερματισετε το PC σας μεσα απο αυτο το προσωρινο OS.

Αν τερματισει σωστα τοτε καντε re-deploy ενα παλαιοτερο backup GHOST/ Acronis/ Macrium/ Windows PE ... κ.α. HD image στον σκληρο σας.

Κατ' εμε συγχνα image του σκληρου ειναι η απλουστερη λυση που υπαρχει.

Ειναι απαραιτητο να σωνουμε τα δεδομενα του δισκου μας, συμπιεσμενα σε ενα εξωτερικο μεσο εγγραφης τουλαχιστον μια φορα τον μηνα (αν οχι μια φορα την εβδομαδα) και να τα κραταμε ενα οσο πιο μεγαλο διαστημα η αποθηκευτικη συσκευη μας επιτρεπει.

Παντως η προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι το προβλημα σας σχετιζεται με την καρτα δικτυου σας. Δεν σημαινει οτι αυτος εναι ο λογος σιγουρα, αλλα συνηθως το failed shutdown εχει σχεση με καποιο πρωτοκολλο συνδεσης.

Απλα δοκιμαστε να απενεργοποιηστε προσωρινα την καρτα δικτυου / Wi-Fi μεσα απο το μενου "Devices" και δοκιμαστε να τερματισετε το PC σας (αφου κανει μια φορα επανεκκινηση πρωτα, που ουτως η αλλως το κανει). gl!

φιλε μου καλημερα,

το εκανα αυτο που μου γραφεις πιο πανω , αλλα δυστυχως

το προβλημα παραμενει συνεχίζει να κανει επανεκκινησεις...

μηπως ειναι θεμα hardware ?τιποτα τροφοδοτικο κλπ??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικα θα εκανα ενα φορματ με φρεσκια εγκατασταση windows ειδικα αν στο συστημα μου δεν εχω πολλα πραγματα να κανω backup και γενικα δεν ειναι πολυς μπελας ενα φορματ.Αν εχεις ενα καρο αρχεια και προγραμματα και δεν θες να χασεις οποιαδηποτε προοδο σε αυτα τοτε αναγκαστικα το ψαχνεις.Και αυτο το λεω επειδη ειμαι υπερ φρεσκιας εγκαταστασης windows μια φορα στο τοσο ειδικα οταν εχουν γινει ενα καρο windows update.

Ειδικα απο τι στιγμη που λες οτι ο υπολογιστης δουλευε κομπλε και ξαφνικα αρχισε να το κανει αυτο θεωρω οτι καποια στραβη γινεται σε θεμα software(οχι οτι αποκλειω θεμα hardware) αν κατσεις να το ψαξεις καποια στιγμη λογικα θα το βρεις απλα με το φορματ θα ξερεις σιγουρα αν τελικα ειναι θεμα hardware..Γιατι αν συνεχιζει και στο κανει και μετα το φορματ λογικα κατι παιζει με hardware..

Επεξ/σία από icenex
Δημοσ.

Χμ, προσωπικα δεν προτεινω καμμια αγορα hardware σαν πρωτη λυση. Ειναι ευκολο να πει κανεις "αλλαξε τουτο η εκεινο". Ολα μεταφραζονται σε χρηματα. Τελοσπαντων μπηκα στο site της ASrock και προσεξα πολλα Energy Saving προφιλ στις μητρικες τους. Π.χ. το Instant Boot, οπου ενεργοποιει απο το BIOS κατασταση S3 η S4 οταν καποιος επιλεξει το optimized defaults.

Θα προτεινα να απενεργοποιησετε οτι εχει σχεση με γρηγορη εκκινηση και power  saving profiles μεσα στο BIOS και δειτε αν σβηνει κανονικα το PC. Επισης ελεγξατε αν εχει κανεναν "φουσκωμενο" πυκνωτη. Κατι τετοιο δημιουργει πολλα παρομοια προβληματα. Χαιρετω

• Like 1
Δημοσ.

Αντε να πω και γω το κομματι μου εδω μεσα ......Κοιτα το μπουτόν του case μηπως ειναι κολλημενο φιλε , ριξε λιγο κοντακτ.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, icenex είπε

Προσωπικα θα εκανα ενα φορματ με φρεσκια εγκατασταση windows ειδικα αν στο συστημα μου δεν εχω πολλα πραγματα να κανω backup και γενικα δεν ειναι πολυς μπελας ενα φορματ.Αν εχεις ενα καρο αρχεια και προγραμματα και δεν θες να χασεις οποιαδηποτε προοδο σε αυτα τοτε αναγκαστικα το ψαχνεις.Και αυτο το λεω επειδη ειμαι υπερ φρεσκιας εγκαταστασης windows μια φορα στο τοσο ειδικα οταν εχουν γινει ενα καρο windows update.

Ειδικα απο τι στιγμη που λες οτι ο υπολογιστης δουλευε κομπλε και ξαφνικα αρχισε να το κανει αυτο θεωρω οτι καποια στραβη γινεται σε θεμα software(οχι οτι αποκλειω θεμα hardware) αν κατσεις να το ψαξεις καποια στιγμη λογικα θα το βρεις απλα με το φορματ θα ξερεις σιγουρα αν τελικα ειναι θεμα hardware..Γιατι αν συνεχιζει και στο κανει και μετα το φορματ λογικα κατι παιζει με hardware..

φιλε μου καλησπέρα,

έκανα και φορματ στο pc

επανεγκατασταση λογισμικου ολα απο την αρχη drivers κλπ ωστοσο το προβλημα παραμένει

συνεχίζει να κανει επανεκινηση το συστημα ενω εγω εχω πατησει τερματισμο  λειτουργίας.

οποτε αποκλείουμε ολα τα πιθανα σεναρια να φταιει κατι απο το λογισμικο

το προβλημα ειναι καθαρα hardware

το πιο πιθανον είναι να φταει το τροφοδοτικο θεωρω

ωστοσο δεν εχω δευτερο εφεδρικο να το τσεκαρω....

Δημοσ.

Ευχαριστω πολύ όλους για τις συμβουλες σας,

ωστοσο το προβλημα δεν επιλυθηκε

προφανως θα είναι καποιο θεμα της μητρικής...

αλλα τι...??

τι μπορώ να κάνω??

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Τώρα πια τίποτα, πρέπει να το δει τεχνικός.

...και ο τεχνικος τι παραπανω θα κανει?

θα διαπιστωσει οτι φταιει η μητρική και θα μου πει οτι θελει αλλαγη?

και θα μου παρει ενα 20€ για τον έλεγχο που θα κανει...

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Thukididis είπε

...και ο τεχνικος τι παραπανω θα κανει?

θα διαπιστωσει οτι φταιει η μητρική και θα μου πει οτι θελει αλλαγη?

και θα μου παρει ενα 20€ για τον έλεγχο που θα κανει...

και αν δεν φταίει η μητρική ?

έχεις extra hw να τεστάρεις ?

και αλλα πολλά που δεν ξέρεις και δεν μπορείς να κάνεις μόνο σου 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aσε ρε Aris αφού ο άνθρωπος έχει βγάλει και πόρισμα για το πρόβλημα για έξοδα είμαστε είπαμε αφού ξέρει

Επεξ/σία από Coppermine
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρόβλημα ρύθμισης wake-up στο BIOS, ή λάθος kernel non-ACPI. Υπάρχει και η πιθανότητα μιας εγγραφής στο μητρώο, για παλιότερα λειτουργικά. Είναι η power off after shutdown = 0/1.

Ισως πολλοί να θυμούνται τι έκανα σε άλλες εποχές. Το σταμάτησα όμως, μετά από δύο πολύ δυσάρεστες εμπειρίες.

Η πρώτες δύο ήταν η εκφρασμένη υπόνοια ότι θα επισκεύαζα τον δίσκο τους για να... δω το περιεχόμενο. Η τρίτη ήταν μια πολύωρη αρμένικη επίσκεψη, που περίμενε να τον τελειώσω για να τον πάρει, ενώ ήρθε και δεύτερη μέρα αφού την πρώτη δεν πρόλαβα.

Κεράσματα επισκευής, τέλος.

Επεξ/σία από snbblp
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...