Thukididis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 καλησπερα παιδια, έχω εναν υπολογιστη καλοστεκουμενο με cpu core2quad στα 2,4ghz και ram 4gb μου παρουσιαστηκε το εξης προβλημα σημερα παω να πατησω τερματισμο λειτουργιας και μου κανει επαννεκινηση ο υπολογιστης δηλαδη δεν κλεινει ποτε ξερει κανεις τι μπορει να φταιει? ειναι θεμα λογισμικού ή hardware? το λογισμικο μου είναι windows 7 64bit ευχαριστω
Τέρης Α. Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 Ίσως είναι θέμα μητρικής. Ποια είναι; Το τροφοδοτικό επίσης ποιο είναι και από πότε;
jbgoode Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 Γεια σας, προφανως τα Windows κανουν crash την στιγμη που δινεται η εντολη του shutdown. Αυτο ειναι δυσκολο να εντοπιστει στα system logs μιας και εχουν τερματισει πολλες υπηρεσιες. Το απλουστερο ειναι να ανοιξετε το run (εκτελεση) να γραψετε sysdm.cpl κλικ στο advanced tab (για προχωρημενους), Startup and Recovery (Εκκινηση και Αποκατασταση) και να αφαιρεσετε το checkmark απο το Automatically restart (Αυτοματη επανεκκινηση). Αυτα! Ομως το προβλημα παραμενει δυστυχως. Προσωπικα εγω θα το εψαχνα σε καποια συσκευη σε USB θυρα η τελος σε συσκευ Wi-Fi. gl!
Thukididis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 Ερώτηση Εάν του κάνω φορμάτ από την αρχή θα υποχωρήσει το πρόβλημα η θα συνεχίσει να υπαρχει; 1 ώρα πριν, jbgoode είπε Γεια σας, προφανως τα Windows κανουν crash την στιγμη που δινεται η εντολη του shutdown. Αυτο ειναι δυσκολο να εντοπιστει στα system logs μιας και εχουν τερματισει πολλες υπηρεσιες. Το απλουστερο ειναι να ανοιξετε το run (εκτελεση) να γραψετε sysdm.cpl κλικ στο advanced tab (για προχωρημενους), Startup and Recovery (Εκκινηση και Αποκατασταση) και να αφαιρεσετε το checkmark απο το Automatically restart (Αυτοματη επανεκκινηση). Αυτα! Ομως το προβλημα παραμενει δυστυχως. Προσωπικα εγω θα το εψαχνα σε καποια συσκευη σε USB θυρα η τελος σε συσκευ Wi-Fi. gl! καλησπέρα, ακολουθησα τα βηματα που μου λες ωστοσο το checkmark απο το Automatically restart δεν ειναι τσεκαρισμενο. οποτε κατι αλλο φταιει
Thukididis Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 Στις 11/6/2021 στις 10:33 ΜΜ, Τέρης Α. είπε Ίσως είναι θέμα μητρικής. Ποια είναι; Το τροφοδοτικό επίσης ποιο είναι και από πότε; καλημερα η μητρικη είναι η asrock g31M-S r2.0 το τροφοδοτικο είναι ενα παλιο 450watt ο υπολογιστής είναι 5ετιας ωστοσο ειναι καλοστεκουμενος δεν μου εχει βγαλει ποτε προβλημα τι μπορει να φταει πολλοι γνωστοί μου που ειναι πιο σχετικοι με θεματα υπολογιστών μου λενε οτι καθαρα θεμα software και όχι hardware
peiraiask Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 θα δοκιμαζα αλλο σκληρο με νεα εγκατασταση windows .
Τέρης Α. Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 11 ώρες πριν, Thukididis είπε ο υπολογιστής είναι 5ετιας *15ετίας
Thukididis Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 18 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε *15ετίας το αναβαθμισα πριν 5 χρονια το pc κουτι και επεξεργαστης ειναι οι ιδιοι μητρικη μνημες ram δισκοι καρτα γραφικων εχουν αλλαχθει αλλα εκει ειναι το προβλημα εαν το pc ειναι 5ετιας ή 15ετιας? παιζει ρόλο αυτο ?
Τέρης Α. Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, Thukididis είπε αλλα εκει ειναι το προβλημα εαν το pc ειναι 5ετιας ή 15ετιας? Αν το τροφοδοτικό είναι από τότε παίζει τον πρώτο ρόλο. Κι εγώ το σύστημά μου το έστησα πέρυσι κομμάτι-κομμάτι με Q6700.
Adrian Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Τι αλλαγές έχεις κάνει πριν αρχίσει αυτό; Σβήνει τελείως ο υπολογιστής (κάποια δευτερόλεπτα) πριν ξαναξεκινήσει η κατευθείαν; Στα event logs κοίταξες εάν έχει τίποτα; Δοκίμασες χωρίς να έχεις τίποτα κουμπωμένα πάνω του (USB); 1. Πίνακας ελέγχου - Αντιμετώπιση προβλημάτων - Προβολή όλων - Ενέργεια 2. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon και βρες το "PowerdownAfterShutdown". Εάν είναι 0 κάντο 1 η αντίστροφα. 3. Βρες το Wake On Lan στην κάρτα δικτύου σου και απενεργοποίησε το εάν είναι ενεργοποιημένο. Μια που είσαι εκεί βγάλε και το "Allow the computer to turn off this device to save power" 4. Δες στο BIOS εάν έχεις ενεργοποιημένα τίποτα του στιλ "Allow USB to power on device" η "Power on by keyboard". Μια που είσαι εκεί βγάλε και το "Network boot" Δοκίμασε τα όλα ένα ένα και πες μας. 2
Thukididis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε Αν το τροφοδοτικό είναι από τότε παίζει τον πρώτο ρόλο. Κι εγώ το σύστημά μου το έστησα πέρυσι κομμάτι-κομμάτι με Q6700. θες να μου πεις ότι φταίει το τροφοδοτικο; και πρέπει να το αλλαξω; και Εάν το αλλαξω μετά σίγουρα δεν θα το ξανακανει; 28 λεπτά πριν, Adrian είπε Τι αλλαγές έχεις κάνει πριν αρχίσει αυτό; Σβήνει τελείως ο υπολογιστής (κάποια δευτερόλεπτα) πριν ξαναξεκινήσει η κατευθείαν; Στα event logs κοίταξες εάν έχει τίποτα; Δοκίμασες χωρίς να έχεις τίποτα κουμπωμένα πάνω του (USB); 1. Πίνακας ελέγχου - Αντιμετώπιση προβλημάτων - Προβολή όλων - Ενέργεια 2. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon και βρες το "PowerdownAfterShutdown". Εάν είναι 0 κάντο 1 η αντίστροφα. 3. Βρες το Wake On Lan στην κάρτα δικτύου σου και απενεργοποίησε το εάν είναι ενεργοποιημένο. Μια που είσαι εκεί βγάλε και το "Allow the computer to turn off this device to save power" 4. Δες στο BIOS εάν έχεις ενεργοποιημένα τίποτα του στιλ "Allow USB to power on device" η "Power on by keyboard". Μια που είσαι εκεί βγάλε και το "Network boot" Δοκίμασε τα όλα ένα ένα και πες μας. Ο υπολογιστής σβήνει για 1-2 δευτερόλεπτα και μετά ξεκινάει μόνος του όλα όσα μου αναφέρεις πιο πάνω ρα έχω κάνει ωστόσο το πρόβλημα δεν επιλυθηκε.
Τέρης Α. Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 10 λεπτά πριν, Thukididis είπε θες να μου πεις ότι φταίει το τροφοδοτικο; και πρέπει να το αλλαξω; και Εάν το αλλαξω μετά σίγουρα δεν θα το ξανακανει; Πιθανότητες δίνω. Αν κάποιος γνωστός μπορεί να δανείσει τροφοδοτικό ή αν υπάρχει κάποιο δεύτερο εύκαιρο κάντε δοκιμή.
Thukididis Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 14/6/2021 στις 1:46 ΠΜ, Τέρης Α. είπε Πιθανότητες δίνω. Αν κάποιος γνωστός μπορεί να δανείσει τροφοδοτικό ή αν υπάρχει κάποιο δεύτερο εύκαιρο κάντε δοκιμή. επειδη δεν εχω αυτη τη δυνατοτητα αμα κανω επανεγκατασταση του λογισμικου θα επιλυθεί το προβλημα? ή είναι καθαρα θεμα hardware και όχι software... Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2021 από Thukididis
jbgoode Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Πριν αρχισετε να ξοδευεστε σε hardware, δοκιμαστε να φορτωσετε ενα live Windows συστημα, οπως το Hiren's Boot CD, η το Medicat η το Sergei Strelec ( Windows 10 σε USB ) πχ. και δοκιμαστε να τερματισετε το PC σας μεσα απο αυτο το προσωρινο OS. Αν τερματισει σωστα τοτε καντε re-deploy ενα παλαιοτερο backup GHOST/ Acronis/ Macrium/ Windows PE ... κ.α. HD image στον σκληρο σας. Κατ' εμε συγχνα image του σκληρου ειναι η απλουστερη λυση που υπαρχει. Ειναι απαραιτητο να σωνουμε τα δεδομενα του δισκου μας, συμπιεσμενα σε ενα εξωτερικο μεσο εγγραφης τουλαχιστον μια φορα τον μηνα (αν οχι μια φορα την εβδομαδα) και να τα κραταμε ενα οσο πιο μεγαλο διαστημα η αποθηκευτικη συσκευη μας επιτρεπει. Παντως η προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι το προβλημα σας σχετιζεται με την καρτα δικτυου σας. Δεν σημαινει οτι αυτος εναι ο λογος σιγουρα, αλλα συνηθως το failed shutdown εχει σχεση με καποιο πρωτοκολλο συνδεσης. Απλα δοκιμαστε να απενεργοποιηστε προσωρινα την καρτα δικτυου / Wi-Fi μεσα απο το μενου "Devices" και δοκιμαστε να τερματισετε το PC σας (αφου κανει μια φορα επανεκκινηση πρωτα, που ουτως η αλλως το κανει). gl! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα