Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω ένα laptop turbo-x που φοράει έναν επεξεργαστή Intel Core i3 2330M και θέλω να να αλλάξω με έναν i5-3340M Processor 2.7GHz, τον βάζω πάνω στο μηχάνημα  και δεν τον βλέπει, τι πρέπει να κάνω; Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, kotsalan είπε

τι πρέπει να κάνω;

Το λιγότερο Bios update (αν δεν ξέρετε μην το κάνετε, μπορεί να γίνει ζημιά).

Ο προηγούμενος επεξεργαστής ήταν 32nm και ο νέος 22nm. Αν μπορείτε βάλτε πάλι τον προηγούμενο επεξεργαστή, τρέξτε το CPU-Z και ανεβάστε εικόνα από τη καρτέλα ''Mainboard''.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Thanks 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Το λιγότερο Bios update (αν δεν ξέρετε μην το κάνετε, μπορεί να γίνει ζημιά).

Ο προηγούμενος επεξεργαστής ήταν 32nm και ο νέος 22nm. Αν μπορείτε βάλτε πάλι τον προηγούμενο επεξεργαστή, τρέξτε το CPU-Z και ανεβάστε εικόνα από τη καρτέλα ''Mainboard''.

Screenshot 2021-06-11 175656.jpg

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Επιβεβαιώνω. Αν έχω σωστές πληροφορίες δεν γίνεται. Ίσως όμως μπορεί να μπει ο i7-2620M.

*HM65 είναι το Chipset.

Καλημέρα, αν κάνω update το bios μπορεί να δουλέψει ο επεξεργαστής. Ευχαριστώ και για της πληροφορίες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, kotsalan είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση

otsalan αν εχεις Sandy Bridge μπορεις να πας μονο σε Sandy Bridge δηλ. 2ης γενιας , οσοι εχουν Ivy Bridge μονο αυτοι μπορουν να πανε και σε Sandy Bridge.

Επειδη εφτιαξα το Acer που εχω πριν απο καποιους μηνες θα σε προτεινα να βαλεις i5 2540m μονο και μονο για να μην αλλαξουν τα ρευματα και επειδη το εχω ψαξει καλα το θεμα ειναι απο τους καλυτερους της 2ης γενιας , ασφαλως ολη η σειρα ειναι ''κλειδωμενη'' και να πας σε μεγαλυτερο δεν θα πετυχεις τιποτα οτι bios και να εχεις με εξαιρεση τους 2 Xeon i7 2920xm & 2960xm οπου ο 1ος ειναι πολυ καλυτερος απο τον 2ο και θα χρειαστεις μεγαλυτερο τροφοδοτικο και εναν πυροσβεστηρα (αυτοι οι 2 ξεκλειδωνουν απο το bios).

Τον i5 2540m αν τον ψαξεις ισως τον βρεις γυρω στο 40αρι οι αλλοι 2 αγγιζουν το 100ρικο

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-2540M-vs-Intel-Core-i3-2330M/m1616vsm1853

Επεξ/σία από triplex1
  • Thanks 2
Δημοσ.
Στις 12/6/2021 στις 5:14 ΜΜ, triplex1 είπε

otsalan αν εχεις Sandy Bridge μπορεις να πας μονο σε Sandy Bridge δηλ. 2ης γενιας , οσοι εχουν Ivy Bridge μονο αυτοι μπορουν να πανε και σε Sandy Bridge.

Επειδη εφτιαξα το Acer που εχω πριν απο καποιους μηνες θα σε προτεινα να βαλεις i5 2540m μονο και μονο για να μην αλλαξουν τα ρευματα και επειδη το εχω ψαξει καλα το θεμα ειναι απο τους καλυτερους της 2ης γενιας , ασφαλως ολη η σειρα ειναι ''κλειδωμενη'' και να πας σε μεγαλυτερο δεν θα πετυχεις τιποτα οτι bios και να εχεις με εξαιρεση τους 2 Xeon i7 2920xm & 2960xm οπου ο 1ος ειναι πολυ καλυτερος απο τον 2ο και θα χρειαστεις μεγαλυτερο τροφοδοτικο και εναν πυροσβεστηρα (αυτοι οι 2 ξεκλειδωνουν απο το bios).

Τον i5 2540m αν τον ψαξεις ισως τον βρεις γυρω στο 40αρι οι αλλοι 2 αγγιζουν το 100ρικο

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-2540M-vs-Intel-Core-i3-2330M/m1616vsm1853

Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία με βοήθησες τι να κάνω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...