onty Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 Έχω ένα song Vaio 10 ετιας και μια μέρα απλά η οθόνη δεν άναβε, ενώ όλα τα λαμπάκια και ο σκληρός έπαιζαν κανονικά. Λέω θα ναι η κάρτα γραφικών. Είναι κανένας εδώ μέσα που να κάνει reflow και η γενικά να βοηθήσει με μια νορμάλ τιμή;
Τέρης Α. Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 36 λεπτά πριν, onty είπε μια μέρα απλά η οθόνη δεν άναβε Όταν χαλάει η κάρτα γραφικών συνήθως εμφανίζει artifacts. Μάλλον είναι πρόβλημα στην οθόνη (backlight;) Δοκιμάσατε να το συνδέσετε σε εξωτερική οθόνη ή τηλεόραση; 2
Jason 93 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 Για να αποκλεισουμε την πιθανοτητα του καμενου backlight. Δηλαδη του φωτισμου της οθονης, ανοιξε το λαπτοπ και φωτισε την οθονη με εναν φακο. Προσπαθησε να δεις αν διακρινεις κατι στην οθονη.
mp44christos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2021 Αν ηθελε reflow τοτε πήγαινέ για πεταμα. Το reflow απλος παρατηνει την ζωη του για λιγο μετα το ξαναεμφανίζει το προβλημα.
onty Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 Θα συνδέσω με hdmi στην οθόνη να δω αν παίζει. Αν δείξει τότε είναι θέμα οθόνης ; ενώ αν δεν παίξει μάλλον κάρτα γραφικών;
Τέρης Α. Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 Ναί! Εκτός αν υπάρχει άλλο πρόβλημα (τελείως άσχετο με τα γραφικά) από πίσω. Κάντε τη δοκιμή να δούμε 😉 1
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Πριν λιγες εφτιαξα sony vaio 10ετιας συναδελφου στην δουλεια.Τα ιδια συμπτωματα ειχε και ειχε βαρεσει δισκο.Του εβαλα ssd και ολα καλα.
onty Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Δηλαδή επειδή είχε βαρέσει δίσκο δεν άνοιγε καν η οθόνη να δείξει εστω το παραμικρό; Το συνέδεσα με hdmi στην τηλεόραση αλλά τιποτα. Θα δοκιμάσω αυτό με την αλλαγή δίσκου να δούμε. Παντως μια φορά είχα αλλάξει μνήμες ραμ στο λαπτοπ ενός φίλου και είχα κάνει φόρματ για φρεσκάρισμα και δεν είχε ήχο. Πάλευα 2 μέρες με διάφορους drivers γιατί ήταν παλιό λαπτοπ και λέω κάτι δεν κάθεται καλά, έβαλα και driver founder κτλ αλλά τπτ. Και άρχισα να το ψάχνω με τις ώρες σε ξένα σαιτ με προβλήματα, και ένας πριν 10 χρόνια έγραφε ότι είχε το ίδιο θέμα με τον ήχο έπειτα από αλλαγή ραμ. Και έβαλα και γω τις παλιές και δούλεψε κατευθείαν. Άκου να δεις κουφά πράγματα Δοκίμασα αλλαγή σκληρού τπτ. Άλλαξα ραμ τπτ. Άρα η κάρτα γραφικών η καμία μητρική ξέρω γω δεν είναι ειδικος 1
Τέρης Α. Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 2 ώρες πριν, onty είπε Άρα η κάρτα γραφικών η καμία μητρική ξέρω γω δεν είναι ειδικος Αναγκαστικά θα πρέπει να το δει τεχνικός τώρα και αν κρίνετε ότι αξίζει (μάλλον δεν αξίζει) να το επισκευάσει. 1
triplex1 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 φτιαξε ενα usb με ubuntu και κοιτα αν ξεκιναει απο εκει ΄να το εχεις συνδεδεμενο και με 2η οθονη
GeorgePapad24 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Στις 12/6/2021 στις 10:31 ΜΜ, mp44christos είπε Αν ηθελε reflow τοτε πήγαινέ για πεταμα. Το reflow απλος παρατηνει την ζωη του για λιγο μετα το ξαναεμφανίζει το προβλημα. Αν όμως κανείς underclock την κάρτα γραφικών σε συνδυασμό με το reflow θα κρατήσει. Και εγώ ένα vaio 10ετιας έχω το έκανα reflow πριν δύο χρόνια και αμέσως μετά underclock την κάρτα γραφικών με πρόγραμμα από τα 750mhz που βγάζει η ati hd5000 στα 500mhz και εδώ και δύο χρόνια δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό με καθημερινή και νορμάλ χρήση πάντα και λίγο minecraft
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα