Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, intensobank είπε

Ποιες χρονιες ηταν?

Γιατι τα κινητα πλεον δεν χανονται. 5 δευτερολεπτα να μην το πατησεις να δεις την ωρα/μυνηματα/ετσι για τον χαβαλε δεν παιζει.

Οποτε μαλλον τα τουβλα του χιλιαεννιακοσσια λασπη ηταν.

ερικσον/νοκια

2018 iPhone SE

1 ώρα πριν, sv398 είπε

spacer.png

Πάρε θήκη με αλυσίδα όπως τα πορτοφόλια που είχαμε όταν ήμουν γυμνάσιο-λύκειο και θα είσαι ήσυχος!

στην τσαντα της κοπελας μου πια

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ακόμη και πριν όλες οι συσκευές εντοπιζονταν αν και κλειστές, εάν το ήθελε η εταιρία. Απλά, τωρα το κάνει διαθέσιμο στους χρήστες. Ο μόνος τρόπος να μην εντοπίζεται η συσκευή σου είναι να είναι ξεφόρτιστη ή να έχεις βγάλει την μπαταρία.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Cell_7 είπε

Για δώσε μία πηγή για τα λεγόμενα σου, γιατί αυτό θα αλλάξει όλο το τοπίο καθώς υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες iCloud locked iPhones τα οποία πωλούνται για 100 και 200 ευρώ. Με το ξεκλείδωμα που μου λες από 100 θα πάει 600 η συσκευή.

Αυτό ακριβώς σου λέω, ότι δεν έχει παραβιαστεί το iCloud lock ποτέ μέχρι στιγμής.

Θέλω να πιστεύω ότι το διάβασες το άρθρο όμως έτσι; Γιατί άλλο το να αχρηστεύεις μία συσκευή με iCloud lock και άλλο το να την βρεις με το Find My, δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.

Ήδη βγαίνει ειδοποίηση σε όποιον έχει iPhone αν κάποιο από τα υλικά της συσκευής δεν είναι της ίδιας συσκευής, και κάποτε η ιδέα ήταν να μην λειτουργούν αλλά το Right To Repair έχει και αυτό τα επιχειρήματα του.

το right to repair έχει να κάνει καθαρά με το δικαιώμα της επισκευής. στο 12αρια αν αλλάξεις την κάμερα ακόμα και απο γνήσιο δεν θα παίξει καθόλου. και δεν έχει να κάνει με τις κλεψιές.

ο πραγματικός λόγος πώλησης κλεμένων είναι για γνήσια ανταλλάκτικα που πουλιούντε ακριβά.

το θέμα σε αυτό είναι πως η ίδια η Apple έχει δημιουργήσει το πρόβλημα μιας και δεν δίνει σε ΚΑΝΕΝΑΝ ανταλλακτικά.

Η ειδοποίηση βγαίνει γιατί δεν περνάει απο το service της Apple και τον τρόπο να επισκευάζει ΜΟΝΟ αυτή.

Icloud unlock γίνεται και υπάρχουν πολλά site. απλά το κόστος φτάνει το μεταχειρισμένο το οποίο δεν έχει νόημα κανένα.

13 ώρες πριν, Tlykog είπε

Μόλις την έκραξαν το διόρθωσε, γιατί οι χρήστες δεν ξέρουν το καλό τους και αντέδρασαν άδικα...

https://www.macrumors.com/2016/02/05/error-53-home-button-iphone-brick/

ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, SeaLion είπε

@Tlykog θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος.

Τα iCloud lock και Find My δεν ταυτίζονται ως υπηρεσίες.

Μας λες πως με 5 αλουμινόχαρτα αχρηστεύονται όλα, άρα τζάμπα κόπος τα όποια μέτρα κατά της κλοπής;

Error 53 κι ο καθένας ό,τι θυμάται χαίρεται. Από την μία η Apple επιμένει στα genuine parts για τα biometrics (ναι, για την ασφάλεια του χρήστη, take it or leave it) αλλά από την άλλη έπρεπε πρώτα να σκεφτεί και τον κάθε πικραμένο που χάλασε το TouchID του για να αλλάξει μπαταρία μόνος (true story).

Τα "ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ", "μένω σε μικρή επαρχιακή πόλη", "τα πάντα είναι 5 λεπτά από το σπίτι μου", "το software παρακάμπτεται" "εγώ δεν έχω χασει κινητό", "με κάρτα μόνο επαγγελματικά έξοδα" κτλ πώς ακριβώς βοηθούν τον όποιο διάλογο; Θεωρείς πως αποτελείς κάποιου τύπου πρότυπο πάνω στο οποίο πρέπει να αναπτυχθούν προϊόντα και υπηρεσίες;

Φαίνεται να τα έχεις όλα λυμένα. Η πρότασή σου τελικά είναι η αποκέντρωση;

Αν νομίζεις πως από όλα όσα χρησιμοποιείς χρησιμοποιούμε εμείς οι υπόλοιποι στην καθημερινότητά μας, κινδυνέυουν τα προσωπικά μας δεδομένα από το Find My network, κρίμα, γιατί για τόσο ψαγμένος φαίνεται να τα έχεις ιεραρχήσει λάθος.

Το ότι τα iCloud lock και Find My δεν ταυτίζονται έπρεπε να σημαίνει κάτι; Το θέμα είναι ποιος είναι ο λόγος ύπαρξής τους. 

Aφού έχει ήδη σύστημα προστασίας και μάλιστα τόσο καλό, γιατί να φτιάξει κι άλλο; Γιατί να προσθέσεις κώδικα, που με λάθος χρήση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα ασφάλειας για το χρήστη; Γιατί να πιστέψω τα λόγια μιας εταιρείας ότι θα προστατέψει τα συμφέροντά μου σε κάθε περίπτωση, όταν δε θα μάθω ποτέ αν το εφάρμοσε αυτό ή όχι; Σε αυτό δε βρίσκω κάποια λογική, για τον χρήστη, απάντηση.

Το error 53 είναι ένα πραγματικό γεγονός. Ούτε στο ελληνικό κράτος δεν παραγράφονται τα αδικήματα τόσο γρήγορα... Εκτός αυτόυ η ίδια η Apple το διόρθωσε σε επόμενη αναβάθμιση, άρα στο κατά πόσο έχεις δίκιο σου απάντησε η ίδια η εταιρεία. Να θυμήσω ότι δεν επέτρεπε καμία πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα του χρήστη, ακόμα και με τον κωδικό ασφαλείας. Το τί θα κάνει ο καθένας σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ συσκευή που έχει αγοράσει, είναι δικό του θέμα και όχι της κάθε Apple. Αλλά σου έχω και πιο καινούριο:

https://www.macrumors.com/2021/05/20/apple-right-to-repair-lobbying-efforts/

https://appleinsider.com/articles/21/06/11/new-york-state-senate-passes-right-to-repair-legislation

Μη μου γράφεις, λοιπόν, ότι "είναι για το καλό μας" και το "take it or leave it", όπως είδες δε στέκει ούτε νομικά... Δεν το κάνει για την ασφάλεια του χρήστη, αλλά για να βγάζει περισσότερα χρήματα από τις επισκευές. Επιμένει, γιατί θα χάσει πολλά χρήματα αν δεν το κάνει. Σιγά μην πολεμούσε ενάντια στο νομικό σύστημα των ΗΠΑ για να προτατέψει τα συμφέροντά σου...

Το να κλειδώνει το κινητό και να μη μπορεί να ξεκλειδώσει προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και αποθαρύνει μη επαγγελματίες κλέφτες, γιατί θα πρέπει να το πουλήσουν σαν ανταλλακτικά και όχι σαν συσκευή. Η τεχνολογία που αναφέρεται στο άρθρο είναι όντως άχρηστη για τον καταναλωτή... Χρήσιμη για την Apple...

Ο @Atix με ρώτησε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και του απάντησα προσωπικά. Δεν καταλαβαίνω τί μου γράφεις.

Η γενίκευση στην τελευταία παράγραφο είναι δική σου. Ποτέ δεν έγραψα κάτι τέτοιο. Απλά το κάνεις για να στηρίξεις την άποψή σου. Το συμπέρασμα δε, είναι εντελώς αυθαίρετο, αφου στηρίζεται σε λάθος βάση, όπως την παρουσίασες παραπάνω.

12 ώρες πριν, AtiX είπε

Ο σκοπός μου δεν ήταν να σε θίξω, ο σκοπός μου ήταν, καθαρά, να δεις την μεγάλη εικόνα και να σκεφτείς ότι δεν ήταν αναγκαίο ένα τέτοιο χαρακτηριστικό για να κάνει tracking αφού έχει χίλιους δυο άλλους δυο τρόπους για να το πετύχει…

Σωστό, αλλά δεν είχε τρόπο μέχρι σήμερα για tracking με κλειστό κινητό. Τώρα έχει.

Το ξέρω ότι δεν είχες τέτοιο σκοπό, γι αυτό και σου έγραψα ότι δε θύμωσα.:)

24 λεπτά πριν, hellghan είπε

ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ;

Ειρωνικά το έγραψα.

Επεξ/σία από Tlykog
Δημοσ.

να σχολιάσω βέβαια πως το icloud locked δεν είναι κάτι το τρελό είναι σαν της google που ζητάει mail ή "samsung account" etc. αν κάνεις μέσω κουμπιών. πλέον είναι στα επίπεδα του icloud. δεν ξεκλειδώνει πρέπει να το πας αντιπροσωπεία.

αυτή η δυνατότητα απλά θα βοηθήσει αν το πάρει ο χρήστης γρήγορα χαμπάρι ότι έχασε το τηλέφωνο και το βρεί

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Tlykog είπε

Το ότι τα iCloud lock και Find My δεν ταυτίζονται έπρεπε να σημαίνει κάτι; Το θέμα είναι ποιος είναι ο λόγος ύπαρξής τους. 

Τα ξέρεις, αλλά θα στα ξαναπώ: το iCloud lock είναι για να κλειδώνεις την συσκευή μόνο για χρήση από εσένα (άρα λειτουργεί και ως αποτρεπτικό κλοπής, αφού μειώνεται η αξία του κλοπιμαίου) ενώ το όλο Find My είναι για να βρίσκεις πράγματα που χάνεις (είτε λόγω κλοπής είτε όχι)

Ενώ μεν δεν ταυτίζονται, είναι υπηρεσίες που ενεργοποιούνται μαζί και στην ουσία το lock είναι κομμάτι του Find My.

Μέχρι τώρα η όλη αξία του Find My iPhone ήταν μέχρι η συσκευή να πεθάνει από μπαταρία. Τώρα όχι. Ακούγεται αρκετά απλό ως βελτίωση!

Τα προβλήματα ασφάλειας για το χρήστη ποιά είναι; Να κυνηγήσει τους κλέφτες κανείς μόνος του;

4 ώρες πριν, Tlykog είπε

Το error 53 είναι ένα πραγματικό γεγονός. Ούτε στο ελληνικό κράτος δεν παραγράφονται τα αδικήματα τόσο γρήγορα... Εκτός αυτόυ η ίδια η Apple το διόρθωσε σε επόμενη αναβάθμιση, άρα στο κατά πόσο έχεις δίκιο σου απάντησε η ίδια η εταιρεία.

Δεν θεωρώ το Error 53 σωστό ή το όποιο μπλοκάρισμα. Θεωρώ σωστό κάποια κομμάτια του κινητού να μπορούν να αντικατασταθούν μόνο από γνήσια parts και εξουσιοδοτημένο service - σου εξήγησαν και με παράδειγμα νωρίτερα το γιατί. Το Error 53 (όπως και το baterry-gate) είναι αποτελέσματα κακού/μέτριου/βιαστικού ή και αμελούς προγραμματισμού και όχι συγκεκριμένης πρόθεσης και απόδειξη το ό,τι δεν υπήρξε push-back από την Apple. Δεν πιστεύω πως κάποιος έδωσε την οδηγία "αν αλλαχτεί touchID κουμπί να μην τους αφήνετε να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα" αλλά πως έγινε κακή υλοποίηση του "αν αλλαχτεί το touchID να μην δουλευει ως biometric security feature". Πιο πιθανό να ζουν οι προγραμματιστές σε ένα δικό τους bubble εκεί στην California όπου όλα είναι Apple-provided και δεν σκέφτονται παραπέρα παρά να θέλουν να κάνουν επίτηδες μίζερη την δική μου ζωή στην Ελλάδα αν τυχόν αλλάξω ένα part στο iPhone μου.

Κι αν αφήσουμε στην άκρη το TouchID και γενικά το secure element, το Right to repair, το υποστηρίζω όπως και το Design to Repair. Ξέρω βέβαια πως δεν θέλω να πάω και πίσω στο σημείο που θα ισιώνω τα pins της cpu που στράβωσα... 

4 ώρες πριν, Tlykog είπε

Ο @Atix με ρώτησε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και του απάντησα προσωπικά. Δεν καταλαβαίνω τί μου γράφεις.

Η γενίκευση στην τελευταία παράγραφο είναι δική σου. Ποτέ δεν έγραψα κάτι τέτοιο. Απλά το κάνεις για να στηρίξεις την άποψή σου. Το συμπέρασμα δε, είναι εντελώς αυθαίρετο, αφου στηρίζεται σε λάθος βάση, όπως την παρουσίασες παραπάνω.

Φίλε, εσύ έγραψες κατεβατά για τα προσωπικά δεδομένα, και πως η Apple θα έχει πρόσβαση στην τοποθεσία μας και με κλειστή συσκευή και άλλα τέτοια (σορρυ) ανούσια και όταν σου λένε "κάτσε ρε φίλε, αν ανησυχείς για την Apple που στην τελική δεν εμπορεύεται τα δεδομένα σου, με τους άλλους τι κάνεις" η απαντήσεις σου ήταν προσωπικές μεν αλλά και ανεδαφικές. Αν γράφεις τόσα εδώ για την βελτίωση του Find My, φαντάζομαι τι κάνεις με τους υπόλοιπους - τράπεζες, Google, διαφημιστικές/data brokers, κράτος, ασφαλιστικές κλπ... Ή μήπως όχι;

Δημοσ.

Η δικιά μου χαζή ερώτηση ειναι γιατί δεν η apple δεν βαζει κωδικό οταν πας να απενεργοποίησεις την συσκευη? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...