Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Θέλω να αλλάξω τα 2 τεντοπανα γιατί έχουνε καεί πλέον.

Σε έναν τεντα που ρώτησα μου πρότεινε πανιά 75-25 της Πειραϊκής πατραϊκής με κόστος 19 ευρώ το μέτρο και κατά την γνώμη του είναι τα καλύτερα.

Αν δεν κάνω λάθος η Πειραϊκή πατραϊκή δεν έκλεισε κάπου στο 1996?

Έχετε κάτι να μου προτείνετε σε πανί το οποίο να προσφέρει μέγιστη προστασία από τον ήλιο και την αντηλια?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, davarisx είπε

Καλησπέρα σας.

Σε έναν τεντα που ρώτησα μου πρότεινε πανιά 75-25 της Πειραϊκής πατραϊκής με κόστος 19 ευρώ το μέτρο και κατά την γνώμη του είναι τα καλύτερα.

Έχετε κάτι να μου προτείνετε σε πανί το οποίο να προσφέρει μέγιστη προστασία από τον ήλιο και την αντηλια?

Nyfan tencate. Σε πανί τιποτ' άλλο. 

Επεξ/σία από jimis_vts
Δημοσ.

θα βαλεις πανι με εσωτερικη μαυρη μεμβρανη. σαν αυτα που βάζουν στα παράθυρα για να κάνουν συσκοτιση. Εκτος αν θέλεις να "φωτιζει"  για να έχεις περισσοτερο φως μέσα στο σπίτι. Αλλα φωτιζει =αντηλια = δε μπορεις να κάτσεις κάτω από αυτο με νταλα ηλιο. Μη φανταστεις οτι και από αυτό δεν περνάει αλλα είναι οκ να καθεααι από κάτω

Δημοσ.
14 ώρες πριν, davarisx είπε

Καλησπέρα σας.

Ρώτησε και σε άλλους!

Εγω για ενα ράψιμο τέντας που ήθελα και είχαν σπάσει οι ραφές απο τα χρόνια., μου έλεγαν 70-80 ευρώ το ράψιμο όλης της τέντας. Τους ρώταγα, ποσο θα πάει καινουργιο τεντόπανο και μου έλεγαν την ίδια τιμή (70-80)!! Αυτό συνέβη σε 5-6 διαφορετικούς τεντάδες! Ελεγα να πάρω και απο την περιοχή μου κι όλας.

Εν τέλει βρήκα εναν απο άλλη περιοχή με καλές συστάσεις-κριτικές, που ήρθε πήρε το τεντοπανο, το έπλυνε, το ξαναπέρασε όλο με ραφές και πήρε 30 ευρώ.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Ρώτησε και σε άλλους!

Εγω για ενα ράψιμο τέντας που ήθελα και είχαν σπάσει οι ραφές απο τα χρόνια., μου έλεγαν 70-80 ευρώ το ράψιμο όλης της τέντας. Τους ρώταγα, ποσο θα πάει καινουργιο τεντόπανο και μου έλεγαν την ίδια τιμή (70-80)!! Αυτό συνέβη σε 5-6 διαφορετικούς τεντάδες! Ελεγα να πάρω και απο την περιοχή μου κι όλας.

Εν τέλει βρήκα εναν απο άλλη περιοχή με καλές συστάσεις-κριτικές, που ήρθε πήρε το τεντοπανο, το έπλυνε, το ξαναπέρασε όλο με ραφές και πήρε 30 ευρώ.

Offtopic αλλά που βρήκες με 30 ευρώ; Εμένα όλοι για τέντα 5 μέτρα ρετιρέ ζητάνε 90-100 ευρώ ταρίφα.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, circadian είπε

Offtopic αλλά που βρήκες με 30 ευρώ; Εμένα όλοι για τέντα 5 μέτρα ρετιρέ ζητάνε 90-100 ευρώ ταρίφα.

Σε πμ αν θέλεις να ρωτήσεις.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Ρώτησα και σε άλλον τεντα που έχουν βάλει γνωστοί μου και αυτός ήταν κάθετος να βάλω μόνο ακρυλικά πανιά και όχι συνθετικά με κόστος 19 ευρώ το μέτρο με την τοποθέτηση σε μονόχρωμο.

Τα έχω χαμένα δεν ξέρω τι να επιλέξω πλέον.

Δημοσ.

Μία ερώτηση έχω επειδή δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το συγκεκριμένο. Το ακρυλικό σε σχέση με το συνθετικό δεν θα εκπέμπει μεγάλη θερμότητα προς τα μέσα ειδικά όταν το χτυπάει κάθετα ο ήλιος;;;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Μία ερώτηση έχω επειδή δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το συγκεκριμένο. Το ακρυλικό σε σχέση με το συνθετικό δεν θα εκπέμπει μεγάλη θερμότητα προς τα μέσα ειδικά όταν το χτυπάει κάθετα ο ήλιος;;;

Δεν έχω ιδέα από τέντες

αλλά αν το σκεφτώ απλά σαν πρόβλημα θερμοδυναμικής δε μπορεί δυο πανιά να έχουν ιδιαίτερη διαφορά ως προς αυτό.

Πόση διαφορά θερμοκρασίας μπορεί να έχουν δυο πανιά?

Η τέντα το μονο που κάνει είναι να εμποδίζει την δια ακτινοβολίας θερμανση του τοιχου. Εφόσον κάνουν σκια, την ίδια δουλειά κάνουν.

η μόνη περίπτωση που θα μπορούσα να σκεφτώ να υπάρχει διαφορά είναι τα να είχαν διαφορετική θερμοχωρητικότητα αλλά αν μιλάμε για ένα πανί αυτό είναι "αστείο ποσό".

Δημοσ.
1 ώρα πριν, DrLo είπε

Δεν έχω ιδέα από τέντες

αλλά αν το σκεφτώ απλά σαν πρόβλημα θερμοδυναμικής δε μπορεί δυο πανιά να έχουν ιδιαίτερη διαφορά ως προς αυτό.

Πόση διαφορά θερμοκρασίας μπορεί να έχουν δυο πανιά?

Η τέντα το μονο που κάνει είναι να εμποδίζει την δια ακτινοβολίας θερμανση του τοιχου. Εφόσον κάνουν σκια, την ίδια δουλειά κάνουν.

η μόνη περίπτωση που θα μπορούσα να σκεφτώ να υπάρχει διαφορά είναι τα να είχαν διαφορετική θερμοχωρητικότητα αλλά αν μιλάμε για ένα πανί αυτό είναι "αστείο ποσό".

Μην το λες. Πάρε ομπρέλα θαλάσσης πάνινη και ομπρέλα πλαστική και κάτσε από κάτω. Στην πλαστική αν δεν φυσάει λιγάκι θα τρέχει ο ιδρώτας ποτάμι. Για αυτό το λόγο είδα ακρυλική 100% τέντα και αναρωτιέμαι σε ίδιες συνθήκες δεν θα είναι πιο ζεστή.

Δημοσ.

Μονο ολλανδικο τεντοπανο και τελος. Εχω δοκιμασει και εγω ελληνικο. Καλο, κρατησε αλλα στην τριετία εμφανισε στιγματα σαν μουχλα και ηταν μια αηδια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Μην το λες. Πάρε ομπρέλα θαλάσσης πάνινη και ομπρέλα πλαστική και κάτσε από κάτω. Στην πλαστική αν δεν φυσάει λιγάκι θα τρέχει ο ιδρώτας ποτάμι. Για αυτό το λόγο είδα ακρυλική 100% τέντα και αναρωτιέμαι σε ίδιες συνθήκες δεν θα είναι πιο ζεστή.

Δεν μπορεί να ισχύει αυτό που περιγράφεις , τουλάχιστον όχι με το μηχανισμό που περιγράφεις. 

Αυτό δεν είναι θέμα συζήτησης. Είναι απλή φυσική.

Αυτό που μπορεί να ισχύει μόνο είναι να αναπνέει λιγότερο μια πλαστική αλλά αυτό στην πράξη δε θα κάνει διάφορα. Σε μια ομπρέλα που είναι πανταχόθεν ανοικτή δεν μπορεί να παίξει "θερμοκήπιο". Αν είναι να μπεις σε ένα κουτί από πλαστικό υλικό που αναπνέει λιγότερο, ναι.

Ίσα ίσα που αν η πλαστική έχει και μεγαλύτερη ανακλαστικότητα θα ανεβάζει και λιγότερο θερμοκρασία.

Επεξ/σία από DrLo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...