Gogotsa Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Αμα λεει οτι εχει 90-100 clients μεσο ορο παει να πει οτι dhcp server ειναι αλλος και οχι το ρουτερ του παροχου του. Οι πληροφοριες σου ειναι λιγο διασπαρτες για να μπορεσουμε να σε βοηθησουμε, αλλα σαν αρχη συμφωνω με το setup του toxadi.
manis1587 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, toxadi είπε Δεν διαφωνώ και πολύ και τυχαίνει να είμαι πολύ φαν των mikrotik με >15 τοποθετημένα τους τελευταίους μήνες. Αλλά τα έχει ήδη και μπορούν να δουλέψουν, Ήδη έχει 100 άτομα επάνω και τα συγκεκριμένα φαίνονται να έχουν πολλές δυνατότητες. Για να μην ζαλίζουμε τον manis1587, εγώ θα πρότεινα σαν απλούστερη υλοποίηση, το AP των σερβιτόρων να είναι στο ίδιο δίκτυο με το pc και τους εκτυπωτές για να μην υπάρχει εκεί πρόβλημα, οπότε όλα στο ίδιο 192.168.x.zz και των πελατών ένα guest wifi σε router mode στο 2ο AP, οπότε οι πελάτες να είναι σε 192.168.y.zz). Το πως ακριβώς θα γίνει αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί σε ένα μήνυμα εδώ και για πρακτικούς λόγους αλλά και γιατί δε νομίζω να έχουν και πολλοί το συγκεκριμένο μηχάνημα. Θέλει ή ψάξιμο στο internet και manual, ή κάποιον να αναλάβει να του το στήσει. Ένα νέο router ίσως βοηθήσει αλλά αν γίνει έτσι, τότε σίγουρα να αναλάβει να το στήσει κάποιος. Και αυτός θα είναι εκείνος που θα αναλάβει και την ευθύνη να το στήσει με τα μηχανήματα που θα προτείνει. Οπότε μην πάρει το router και μετά να βρει τον άνθρωπο, αλλά το αντίθετο. ΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΥΤΕΡ ΤΗΣ COSMOTE 192.168.X.X KAI 192.168.Y.X ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ?
toxadi Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Όχι από το router. Και ΔΕΝ είναι καλή ιδέα να δίνει ο router του παρόχου τόσες IPs Από τα tplink όμως μπορείς χωρίς να χρειαστείς έξτρα υλικό Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2021 από toxadi
manis1587 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣΠΩΣ Η ΝΑ ΔΩ ΚΑΠΟΙΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ?
Aris_ Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 δεν αρκει το video θέλει και λίγο διάβασμα για άλλους ειναι η δουλεια τους και πληρώνονται για αυτά 1
chrisosfp488 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Ε καλά τώρα γι' αυτό είναι το forum, αλλιώς θα πέρναμε τηλέφωνο κατευθείαν τεχνικό. Άν του το εξηγήσει κάποιος που ξέρει θα καταλάβει δεν είναι και καμιά επιστήμη.
Gogotsa Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 3 λεπτά πριν, chrisosfp488 είπε Ε καλά τώρα γι' αυτό είναι το forum, αλλιώς θα πέρναμε τηλέφωνο κατευθείαν τεχνικό. Άν του το εξηγήσει κάποιος που ξέρει θα καταλάβει δεν είναι και καμιά επιστήμη. Ε τοτε να σου δωσει remote να του στησεις στα γρηγορα ενα ΜΤ να τελειωνουμε....... λολ! 2
toxadi Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Στις 18/6/2021 στις 1:56 ΜΜ, manis1587 είπε ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣΠΩΣ Η ΝΑ ΔΩ ΚΑΠΟΙΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ? Δε νομίζω ότι γίνεται από εδώ. Αν είχα το ίδιο ίσως σου έβγαζα 5-6 print screens και το πάλευες. Αλλά έτσι στο φλου είναι αδύνατο να γίνει κάτι. Ούτε μπορώ να ψάξω για βίντεο, να το δω, να επιβεβαιώσω ότι είναι ακριβώς αυτό που θες για να σου το προτείνω. Αν θες να ασχοληθείς μόνος σου μπορείς να ψάξεις μονος σου να βρεις τις οδηγίες από άλλους που το έχουν κάνει ήδη με τα δικά σου συγκεκριμένα APs. Κάποιος ο οποίος έχει πείρα σε τέτοιου είδους δουλειές δεν είναι ότι ξέρει από πριν τι και πως ακριβώς θα κάνει. Το βρίσκει στην πορεία. Οπότε δεν μπορεί να δώσει οδηγίες πριν να το εχει καν δει. Εννοείται στο forum βρίσκεις βοήθεια για πολλά πράγματα, αλλά εδώ είναι κάτι πολύ ειδικό. Αν ζητούσες οδηγίες για ρυθμίσεις στο cosmote router θα είχες πάρει 10 απαντήσεις. Οπότε δεν είναι ότι δεν απαντάει κάποιος για να σε καθοδηγήσει ώστε να το αναλάβει σαν δουλειά, γιατί ειλικρινά αν είχα το μηχάνημα μπροστά μου δεν θα είχα θέμα να το κάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα