Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πιστεύω ότι θα αναβαθμιστουμε με το νέο λειτουργικό οπότε και θα το δούμε κατά πόσον στέκεται στους παλιότερους υπολογιστές.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Lavazutra είπε

όχι αλλα σοκετ ρε ιντελα....αλλαξε το το γαμήδι και κανετο Σοκελ.....ημαρτον

Γιατί γκρινιάζετε με τα σοκετ συνέχεια...κάθε μέρα cpu αλλάζετε? Ή θέλετε μετά από μια 10ετία να βάλετε πάνω την τελευταία cpu και να περιμένετε να κάνει θαύματα? (ακόμα δηλαδή και αν κρατούσαν ίδιο socket). Εδώ αλλάζουν οι μνήμες κάθε 2-3 χρόνια, οι usb, οι sata κλπ...

Δηλαδή το πρόβλημα είναι στο να δώσετε 100 ευρώ παραπάνω για μητρική, όταν θα χρειαστεί να πετάξετε τουλάχιστον ένα χιλιάρικο για αναβάθμιση?

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nickem7 είπε

Γιατί γκρινιάζετε με τα σοκετ συνέχεια...κάθε μέρα cpu αλλάζετε? Ή θέλετε μετά από μια 10ετία να βάλετε πάνω την τελευταία cpu και να περιμένετε να κάνει θαύματα? (ακόμα δηλαδή και αν κρατούσαν ίδιο socket). Εδώ αλλάζουν οι μνήμες κάθε 2-3 χρόνια, οι usb, οι sata κλπ...

Δηλαδή το πρόβλημα είναι στο να δώσετε 100 ευρώ παραπάνω για μητρική, όταν θα χρειαστεί να πετάξετε τουλάχιστον ένα χιλιάρικο για αναβάθμιση?

Υπαρχει σοβαρος λογος να αλλαζει socket σε καθε γενια, εκτος απο φθηνο cash grab? Η AMD πως τα "καταφερνει" και κρατα το socket της για πολλαπλες γενιες;

• Like 1
Δημοσ.

εφοσον μπορουσε να εκμεταλευτει το 14νμ. μιας και επενδυσαν και τα κατασκευαζουν μονοι τους  οσο μπορουσε και να χει κερδος γιατι ως γμωστον μια εταιρια κοιταει το κερδος ξεκαθαρα τα αλλα ειναι στραγαλια για ρομαντικους.  καλα εκανε και το αλλαζει τωρα . και τα 10νμ μεχρι να τα ξεζουμισουνε δε νομιζω να τα αλλαξουνε συντομα.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, asmilon είπε

Υπαρχει σοβαρος λογος να αλλαζει socket σε καθε γενια, εκτος απο φθηνο cash grab? Η AMD πως τα "καταφερνει" και κρατα το socket της για πολλαπλες γενιες;

Δεν ξέρω που το στηρίζεις αυτό με την AMD. Το LGA1151 δουλεύει από το 2015 με 4 γενιές. Το AM4 νομίζω έχει δεν έχει 5 χρόνια και του χρόνου θα βγάλει το επόμενο η AMD. Οκ ξέρω το LGA1200 κράτησε 2 χρόνια με 2 γενιές αλλά το ίδιο είχε γίνει και με το 1150 παλαιότερα..

Μακάρι να έμεναν όλα για πάντα στις ίδιες συνδέσεις τους, αλλά όπως είπα δεν έχει κανέναν νόημα όλο αυτό από τη στιγμή που όλα αλλάζουν. Τι νόημα έχει να κρατήσεις ίδια μητρική 10 χρόνια για να πετάξεις πάνω της μια cpu 6 γενιές μετά και να δουλεύεις με ddr3, sata1, usb 2.0 κλπ....Νομίζω καταλαβαίνεις ότι θα φας bottleneck και δεν έχει νόημα η ιδέα της επι μέρους αναβάθμισης

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...