Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με τον σταθερό μου υπολογιστή εάν κάνω επανεκκίνηση κολλάει στο σημείο που εμφανίζει πληροφορίες την πρέπει να πατήσω για να μπω στο bios η τι πρέπει να πατήσω για να επιλέξω από ποιον δίσκο θα κάνει boot και μένει εκεί οση ώρα και να περάσει αν όμως τον κλείσω τελείως και τον βγάλω από το ρεύμα για 1- 2 ώρες μετα ξεκινάει κανονικά τι μπορεί να φταίει πάει το μυαλό μου σε πυκνωτή στο τροφοδοτικό η στην μητρική

Δημοσ.

Αν μπορείτε να βρείτε άλλο τροφοδοτικό κάντε δοκιμή.

Οι δίσκοι σε τι κατάσταση βρίσκονται. Κάντε ένα έλεγχο με το HDsentinel.

(Βγάζει κάποιο σφάλμα στο post;)

Δημοσ.

Γεια σας, αυτο ειναι εκνευριστικο, το καταλαβαινω. Συνηθως το πληκτρο delete κατα το boot ενεργοποιει το μενου στο BIOS, αλλα πριν αρχισετε να αλλαζετε ρυθμισεις, καλο θα ηταν να δανειζοσασταν απο φιλο ενα boot usb drive με καποιο "live" windows λειτουργικο και πατωντας το boot selection πληκτρο κατα την εκκινηση να το φορτωνατε.

Αν φορτωσει κανονικα καντε ενα disk check για τυχον σφαλματα δισκου (δεν βλαπτει), και δοκιμαστε να κανετε επανεκκινηση. Αν εκτελεστει κανονικα η εντολη, τοτε καποια υπηρεσια των Windows του δισκου σας παρεμβαλλεται και δεν επιτρεπει την σωστη επαννεκινηση .
Πολλοι οι λογοι, βεβαια. Κανεις δεν μπορει να πει με σιγουρια τι φταιει (τουλαχιστον, εγω) αλλα καταλαβαινω οτι καποιο buffer δεν "καθαριζει" τελειως κατα την επανεκκινηση και απαιτει πληρη τερματισμο για να αδειασει.

Προσωπικα εγω θα κοιταζα πρωτα οτι εχει να κανει με το δικτυο ειται ειναι internet ειτε wi-fi printer.

Βεβαια μπορει να κανω και λαθος, αλλα τουλαχιστον δεν χαθηκε ο κοσμος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αρχή ένα απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να βγάλεις (π.χ. για 5-10 min) την μπαταρία (CR2032) για να καθαρίσει η CMOS και να βάλεις μια νέα μπαταρία.

Από εκεί και πέρα μπορείς να δεις για, πυκνωτές (όπως είπες), σκληρό δίσκο, θερμοκρασίες, μητρική, τροφοδοτικό κλπ.

π.χ. μπορείς να αποσυνδέσεις όλους τους δίσκους και το dvd drive (αν έχεις) και να δεις αν το πρόβλημα διορθώθηκε. Μετά ένα ένα, επανατοποθετείς τα drive και τρέχεις διαγνωστικά τεστ.

Δοκιμές με live CD (π.χ. win10 pe sergei strelec) ή linux live CD κλπ. ή το Ultimate Boot CD (https://www.ultimatebootcd.com/download.html) είναι χρήσιμες.

π.χ. το Ultimate Boot CD στα διαγνωστικά εργαλεία για HDD δίσκους έχει το vivard. Μπορείς να σαρώσεις τον δίσκο με remap και να δεις αν εχει bad ή weak sectors και αν μπορεί να γίνει remap. Έχει επίσης memtest για τις μνήμες.

Επεξ/σία από duffyduck

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...