aXer Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Είμαστε σε αυτή την φάση αναζήτησης. Εγώ έχω την μισθοδοσία μου στην Eurobank, και η αλήθεια είναι ότι προ-COVID είχαμε πάρει μια προέγκριση δανείου από εκεί, αλλά δεν πήγαν τα σχέδιά μας όπως τα περιμέναμε και την ακυρώσαμε. Οπότε είμαστε ολίγον "ψημένοι" με την διαδικασία. Από τους Online υπολογιστές δανείου λίγο που το κοίταξα, η Εθνική βγάζει για το ποσό+χρόνια που θέλουμε την καλύτερη δόση αλλά έχω ακούσει πολύ γκρίνια για την συγκεκριμένη τράπεζα. Από τα χειρότερα, και ως προς την δόση και ως προς το μέγιστο ποσοστό επί της αξίας του ακινήτου προς προσημείωση, φαίνεται της Alpha. Η Πειραιώς από την άλλη φαίνεται να συμφέρει, αν το σπίτι είναι ενεργειακής κλάσης Β+ οπότε και σου χαρίζονται τα έξοδα δανείου και ελέγχου. Πείτε λίγο αν έχετε προσωπική εμπειρία. Ευχαριστώ.
GeorgeKatz Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 E, 4-5 ελληνικες τράπεζες υπάρχουν. Ο κανόνας λεει να ξεκινήσεις σε αυτή που έχεις τη μισθοδοσία σου. Ρίξε μια ματιά και στον ενδιάμεσο: https://www.ims-fc.gr/ υπάρχουν ιστορίες επιτυχίας, δεν γνωρίζω από πρώτο χέρι. Οι οnline υπολογιστές δανείου είναι απλά κομπουτεράκια, η πραγματικότητα διαφέρει, δυστυχώς πρέπει να κάνεις το legwork, που λέμε και το χωριό μου. 3 1
vagos789 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Δυσκολο να παρεις καλο δανειο απο τραπεζα που δεν εχεις τη μισθοδοσια σου εκτος εαν τα στοιχεια σου ειναι πολυ καλα, δηλαδη υψηλο εισοδημα,μικρο δανειο,καλες εξασφαλισεις. Σε καθε περιπτωση συμφερουσα ειναι η τραπεζα που σου δινει τους καλυτερους ορους (και με αυτο αναφερομαι στο επιτοκιο),τα υπολοιπα περι γκρινιας κτλ δεν μπορεις να τα προβλεψεις,εξαρτωνται απο συγκυριες και προσωπα.Αν εσυ πληρωνεις κανονικα το πιθανοτερο ειναι οτι δεν θα σε απασχολησει τιποτα σοβαρο. 2 1
filarhos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Κλείσε ραντεβού και στις τέσσερις τράπεζες και με τα ίδια στοιχεία ζήτα δάνειο. Μόνο τότε θα δεις τις διαφορές. Να έχεις μαζί σου ότι χρειάζεται για τις πιστοποιήσεις εκκαθαριστικά εφορίας και μισθοδοσία και ταυτότητα (πιστοποίηση τηλεφώνου για να τα έχεις όλα). Αν δεν καθυστερήσεις ποτέ ή δεν ζητήσεις πρόωρη αποπληρωμή δεν θα ασχολήθείς ποτέ με την τράπεζα. Υ.Γ. Θεωρητικά από την Τράπεζα που συνεργάζεσαι θα έχεις την καλύτερη προσφορά. 1 1
Babis_allos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Όπως σου προείπαν, πας σε όλες και παίρνεις το δάνειο με τους καλύτερους όρους. Την μισθοδοσία σου μπορείς να προτείνεις να την αλλάξεις σε όποια τράπεζα θα αποφασίσεις εν τέλη να χρησιμοποιήσεις για το δάνειο. Ό,τι ακούς για γκρίνιες κλπ είναι ανούσιο εκτός αν βλέπεις πιθανό το ενδεχόμενο να σταματήσεις να πληρώνεις στην οποία περίπτωση ίσως καλύτερα να επαναθεωρήσεις την ιδέα σου για αγορά. Και χειρότεροι όροι επίσης σημαίνει μεγαλύτερη πιθανότητα να έχεις πρόβλημα με τις πληρωμές, οπότε και πάλι οι όροι είναι το μόνο σημαντικό. Επιτόκιο, διάρκεια, δόση, ποσοστό της δόσεως που θα πηγαίνει σε κεφάλαιο και ποσοστό που θα πηγαίνει σε τόκους ανά τα χρόνια (τα πρώτα χρόνια σχεδόν ό,τι πληρώνεις θα πηγαίνει σε τόκους και πολύ λίγα σε κεφάλαιο) κλπ. Κ αν δεν βαριέσαι μπορείς όταν έχεις όλες τις προσφορές και διαλέξεις ποιά είναι καλύτερη να ξαναπάρεις σβάρνα τις άλλες και να ζητήσεις αν μπορούν να κάνουν κάτι καλύτερο απ' την προσφορά που ήδη έχεις. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2021 από Babis_allos 1 1
aXer Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Σας ευχαριστώ όλους. Όλα αυτά που λέτε είναι σωστά αλλά και μέσες-άκρες αυτονόητα. Αυτό που θα είχε περισσότερη αξία όμως για μένα θα ήταν να έγραφε κάποιος την πραγματική εμπειρία που απεκώμισε από την τριβή του με συγκεκριμένη τράπεζα.
Babis_allos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 13 λεπτά πριν, aXer είπε Σας ευχαριστώ όλους. Όλα αυτά που λέτε είναι σωστά αλλά και μέσες-άκρες αυτονόητα. Αυτό που θα είχε περισσότερη αξία όμως για μένα θα ήταν να έγραφε κάποιος την πραγματική εμπειρία που απεκώμισε από την τριβή του με συγκεκριμένη τράπεζα. Εγώ την καλύτερη προσφορά μου για στεγαστικό την είχα πάρει πριν αρκετά χρόνια από Eurobank, παρόλο που η Eurobank διαφήμιζε πολύ λιγότερο τα στεγαστικά της και γενικότερα δεν έδινε όσα άλλες. Εθνική δεν είχα κοιτάξει. Alpha ήταν ξεκάθαρα χειρότεροι όροι. Πειραιώς ήταν δεν θυμάμαι λεπτομέρειες στους όρους. Απλά θυμάμαι ότι ενέκριναν χαμηλότερο ποσό δανείου και ότι ο εκτιμητής τους έβγαλε μικρότερη αξία για το ακίνητο ως collateral απ' ότι η Eurobank. Βάσει των πιο πρόσφατων στρες τεστ στην χειρότερη θέση από κόκκινα δάνεια είναι η Πειραιώς. Ενδεχομένως η Πειραιώς να αναγκάζεται να είναι πιο προσεκτική τώρα στα δάνεια που δίνει. 2
vagos789 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, aXer είπε Αυτό που θα είχε περισσότερη αξία όμως για μένα θα ήταν να έγραφε κάποιος την πραγματική εμπειρία που απεκώμισε από την τριβή του με συγκεκριμένη τράπεζα. Η ιδια τραπεζα (και το ιδιο υποκαταστημα θα ελεγα παλαιοτερα που η αξιολογηση γινοταν τοπικα), θα αντιμετωπισει διαφορετικα τον καθε πελατη που εχει απεναντι της Εχει κριτηρια για την δανειοδοτηση και προφανως ο καθεις απο εμας εχει αλλο σκορ Εχει σημασια το εισοδημα,αν εχεις αλλα δανεια, αν εχεις δικο σου σπιτι,η ηλικια κτλ 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα