Προς το περιεχόμενο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.

Έδωσα πανελλήνιες το 2015 & το 2016 δίχως να καταφέρω να περάσω εκεί που ήθελα. Φέτος, σκέφτομαι να ξεκινήσω πάλι μαθήματα ώστε να ξαναδώσω το 2022. Στόχος μου είναι τα ναυτιλιακά στο ΠΑΠΕΙ. Το ερώτημα μου προκύπτει απο το γεγονός ότι τις χρονιές που έδινα πανελλήνιες, κάποιος που ήταν θεωρητική κατεύθυνση (όπως εγώ) μπορούσε να περάσει σε μια σχολή πχ. της τεχνολογικής με το να δώσει ακόμη ένα έξτρα μάθημα που θα του άνοιγε το εκάστοτε πεδίο. Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει για τον τρόπο που γίνεται τα τελευταία χρόνια; Άκουσα ότι πλέον δεν μπορεί κανένας να περάσει σε σχολή άλλου πεδίου παρα μόνο της κατεύθυνσης που έχει επιλέξει. Περιμένω απαντήσεις σας. Ευχαριστώ. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 λεπτά πριν, sanel είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Έδωσα πανελλήνιες το 2015 & το 2016 δίχως να καταφέρω να περάσω εκεί που ήθελα. Φέτος, σκέφτομαι να ξεκινήσω πάλι μαθήματα ώστε να ξαναδώσω το 2022. Στόχος μου είναι τα ναυτιλιακά στο ΠΑΠΕΙ. Το ερώτημα μου προκύπτει απο το γεγονός ότι τις χρονιές που έδινα πανελλήνιες, κάποιος που ήταν θεωρητική κατεύθυνση (όπως εγώ) μπορούσε να περάσει σε μια σχολή πχ. της τεχνολογικής με το να δώσει ακόμη ένα έξτρα μάθημα που θα του άνοιγε το εκάστοτε πεδίο. Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει για τον τρόπο που γίνεται τα τελευταία χρόνια; Άκουσα ότι πλέον δεν μπορεί κανένας να περάσει σε σχολή άλλου πεδίου παρα μόνο της κατεύθυνσης που έχει επιλέξει. Περιμένω απαντήσεις σας. Ευχαριστώ. 

ναι νομιζω πια( ξαναδινω φετος) δεν γινεται αυτο...επισης πλεον υπαρχει και η εβε...δηλαδη αν γραψεθς κατω απο το μεσο ορο του πεδιου σου πολλαπλασιαμενο επι τον συντελεστη της σχολης( 0,80-1,20) δεν μπορεις να την δηλωσεις...συν οτι απο του χρονου περιοριζονται επιλογες του μηχανογραφικου αμα εισαι απο οικονομικα νομιζω μπορεις να δηλωσεις μαξ 15 σχολες

• Like 1

Δεν υπάρχει πλεον η επιλογή με ΑΟΘ και Στατιστική να πηγαίνεις σε πεδίο οικονομικών (που παλιά περιελάμβανε και τα Ναυτιλιακά νομίζω); 

Βλέπω η ναυτιλιακή έχει ~16000 μόρια

Αν έχεις χρόνο και όρεξη/motivation πιστεύω όλα γίνονται, ακόμη και αν αλλάξεις κατεύθυνση. 

Εγώ δεν άλλαξα μεν κατεύθυνση (τεχνολογική ήμουν και έμεινα) αλλά επίσης ξαναέδωσα Πανελλήνιες 5 χρόνια μετά την πρώτη φορά (στα 23) και το έκανα με προετοιμασία μόνο 3μιση μηνών (δικό μου πρόγραμμα, απόλυτα συγκεκριμένος στον στόχο, χωρίς άλλες υποχρεώσεις (δουλεια)) και πήγα από 11200 μόρια όταν ήμουν σχολείο και δεν ασχολιόμουν σε 18600. Ήμουν τυχερός ακόμη και που μπόρεσα να δηλώσω συμμετοχή. Την ημέρα που σκέφτηκα να το κάνω και πήγα στο παλιό μου σχολείο να ρωτήσω αν μπορούσα μου είπαν ότι ήταν λίγες μέρες πριν το deadline για συμμετοχή. Όταν σκέφτομαι πόσο διαφορετική θα ηταν η ζωή μου αν τύχαινε να είχα παει λίγες μέρες αργότερα ανατριχιάζω. 

Στόχος μου ήταν τα ~16500. Είχα υπολογίσει ότι με τα τότε δεδομένα, το 16500 για 5ο πεδίο έβγαινε με περίπου 4 20αρια στα εύκολα για εμενα μαθήματα (Στατιστική, ΑΟΘ, ΑΟΔΕ, Προγραμματισμος) και 3 10άρια στα δύσκολα μαθήματα (Φυσική/Μαθηματικά Κατευθυνσης, Έκθεση). Και η λογική ηταν ότι δεν θα έπαιρνα ακριβώς 20 στα εύκολα αλλα ούτε μόνο 10 στα δύσκολα (και ειδικά στην Έκθεση). 

Έκανα ιδιαίτερα στα τρια δύσκολα στα οποία εξαρχής είπα στους καθηγητές το πλάνο μου και εξήγησα ότι δεν θα ασχοληθώ με αυτά στον δικό μου χρόνο μέχρι να δώ ότι ξεμπέρδεψα με τα εύκολα. Τους είπα να μην με πιέσουν και να με αφήσουν να πάω με το δικό μου πλάνο και δουλειά τους ηταν να αρχίσουν απλά 2 ώρες ο καθένας τη βδομάδα να με πηγαίνουν στα γρήγορα από την ύλη με καθαρό στόχο την τελική εξέταση και το 10+ (τους εύκολους βαθμούς, τα πολλαπλής, τα σωστό λάθος, το εύκολο θέμα 2 και μετά ότι μαζέψω από θέματα 3,4)

Μετά από 2 μήνες που είχα νιώσει ότι είχα ξεκαθαρίσει τελείως τα 4 εύκολα, άρχισα να κάνω catch up στα 3 δύσκολα με αναπάντεχα καλά αποτελέσματα. 

• Like 1

@Babis_allos Aρχικά, πολλά συγχαρητήρια!!! Σε θαυμάζω ειλικρινά για το πείσμα και την προσπάθεια σου. Όμως όπως είπες, εσύ δεν άλλαξες κατεύθυνση. Θα μου πάρει πάνω από 1 χρόνο να προετοιμαστώ σε μαθήματα της τεχνολογικής καθώς έχω απίστευτα κενά στα μαθήματα αυτά. Παρόλα αυτά σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου, με βοήθησε αρκετά το γεγονός ότι κι άλλα παιδιά στα 24-25, το θέλησαν και το κατάφεραν. 

@Dantε Πολύ καλή ιδέα! Δεν γνωρίζω όμως αν το μεταπτυχιακό στα ναυτυλιακά έχει την ίδια "ισχύ" με το πτυχίο. Αν ξέρεις, απάντησε μου σε παρακαλώ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...