Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παίδες θέλω μια γνώμη για ένα build.

αρχικά κουτί λεω για ένα be quiet 802 ή 601 ή 500dx.

Μητρική μια asrock. Μάλλον την b550 phantom εάν παω σε amd.
Ssd Kingston a400.

ram g skill

τροφοδοτικό και cpu εσείς θα μου πείτε. CPU να παω σε amd?να περιμενω να βγει το καινούργιο τσιπ τον Αύγουστο;ή μικρή σημασία; Ή να πάρω στον καινούργιο Ιντελ?!

Κάρτα γραφικών πάλι θέλω γνώμη. Νvidia ή Radeon. Η οθόνη έχει freesync αλλά δεν ξερω ποσό σημαντικό είναι. Τον υπολογιστή το θέλω για κανένα παιχνίδι αλλά κυρίως για σερφάρισμα ταινια και autocad. Πολλές φορές έχω πολλές καρτέλες ανοιχτές ενώ παράλληλα κάτεβαζω τπτ,ακουω μουσική και κάνω autocad. Επισης σκεφτομαι να αλλάξω οθόνη που λογικά θα έχει gsync όποτε γι αυτο ρωτάω εάν έχει τοοοοσο σημασία.δλδ το stutter ή το tearing θα το κάνει ακόμα και εάν ρίξω στα 60hz στην οθόνη και πιάνω 90fps?!

ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δώσε περίπου το budget που θες να κινηθείς και ανέφερε περιληπτικά τι εννοείς με το "κανένα παιχνίδι"(τίτλο, ανάλυση, settings low-high, fps).

Για cpu ξεκινάς minimum 6core, τώρα αν μιλάμε για vfm λογικά πας 10η-11η γενιά Intel ή σειρά 3 AMD. Ανάλογα του budget θα δούμε τι χωράει καλύτερα. Αν μιλάμε για μεγάλο budget ή μηχάνημα που "κόβει" χρήμα αλλάζει το πράγμα.

Για gpu προσωπικά ψηφίζω Nvidia, θα δυσκολευτείς όμως να βρεις κάρτα γραφικών γενικά και λόγω εποχής ( mining, covid) θα την χρυσοπληρώσεις.

Ssd αφού πας για νέο σύστημα νομίζω πρέπει να προτιμήσεις nvme. Μικρή σχετικά διαφορά τιμής με μεγάλη διαφορά στα read-write.

Σν δεν επειγεσαι και μιλάμε για μεγάλο budget ίσως αξίζει να περιμένεις τις νέες γενιές με ddr5, αν θα είναι Αύγουστο που λες δεν το ξέρω.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, nickol-us είπε

Δώσε περίπου το budget που θες να κινηθείς και ανέφερε περιληπτικά τι εννοείς με το "κανένα παιχνίδι"(τίτλο, ανάλυση, settings low-high, fps).

Για cpu ξεκινάς minimum 6core, τώρα αν μιλάμε για vfm λογικά πας 10η-11η γενιά Intel ή σειρά 3 AMD. Ανάλογα του budget θα δούμε τι χωράει καλύτερα. Αν μιλάμε για μεγάλο budget ή μηχάνημα που "κόβει" χρήμα αλλάζει το πράγμα.

Για gpu προσωπικά ψηφίζω Nvidia, θα δυσκολευτείς όμως να βρεις κάρτα γραφικών γενικά και λόγω εποχής ( mining, covid) θα την χρυσοπληρώσεις.

Ssd αφού πας για νέο σύστημα νομίζω πρέπει να προτιμήσεις nvme. Μικρή σχετικά διαφορά τιμής με μεγάλη διαφορά στα read-write.

Σν δεν επειγεσαι και μιλάμε για μεγάλο budget ίσως αξίζει να περιμένεις τις νέες γενιές με ddr5, αν θα είναι Αύγουστο που λες δεν το ξέρω.

Είσαι ωραίος. Κανένα χιλιάρικο. Τωρα έχω μια οθόνη 1440p αλλά η επόμενη κίνηση είναι 55αρα 4κ. Όποτε παιχνίδια καταλαβαινεις Κανένα PUBG,red dead redemption,Lara Croft,forza, grid τέτοια πράγματα να έχω 60 70frames στα 2κ medium high.

οποτε cpu 11γενιας ναι οκ …σε amd 3 εννοείς ryzen 3?!γτ πχ τον ι5 11γενιας τον συγκρίνουν με ryzen 5.

Στα αποθηκευτικά μέσα εάν η nvme έχει ίδια χρόνια ζωής με έναν ssd τοτε οκ.

Gpu ποια nvidia λες αξιζει; Και επισης τροφοδοτικό θα θελα γνώμη.

Δημοσ.

Λοιπόν, μετά από γρήγορη αναζήτηση...

Στο 1000ρικο και 2κ δύσκολα τα πράγματα. Πολύ οριακά και ίσως λιγάκι παραπάνω βγαίνει σύστημα με τα παρακάτω:

Κουτί δεν βρήκα, είναι και θέμα γούστου, βρίσκεις στα 50-60 ευρώ πολύ αξιοπρεπές

Τροφοδοτικά : τιποτα λιγότερο απο 80+ gold.  Όλα ικανά όσο ακριβότερο στη λίστα τόσο καλύτερο όμως όλα κάνουν

Μητρική b450 διαλέγεις και παίρνεις, οτι πιο vfm θεωρώ εγώ, κανονικά προτείνεται και b550 αλλά επέλεξα b450 για να μείνει το κόστος κοντά στα 1000

Επεξεργαστής Ryzen 5 3600 (σειρά 3 οχι ryzen 3)

Μνήμες τις θεωρώ σχεδόν μονόδρομο, αν δεν σου κάνουν μην δεις κάτι χαμηλότερο απο 3200mhz/cl16

nvme 250gb ίσα για λειτουργικό και τίποτα σχετικά μικρά games

Και τέλος, Κάρτα γραφικών πάνω από το μισό σου budget δυστυχώς λόγω κατάστασης, Rtx 2060, νομίζω είναι ακριβώς αυτό που θες, φαντάζομαι στην τιμή που κανείς δε θέλει...

Με το ζόρι κοντά στα 1100 ευρώ.

Εναλλακτικές υπάρχουν πολλές αλλά μόνο για να ανεβάσουν το budget και οχι για να το κατεβάσουν. Εναλλακτικά θα μπορούσες να πας σε i5-11400/11500 ή και σε i5-10600kf(χρειάζεται επιπλέον ψύκτρα) αλλά εκεί ανεβαίνουν σε κόστος και οι μητρικές.

Στο παραπάνω σύστημα ιδανικά χρειάζεται και μια aftermarket ψύκτρα 30-40ευρώ min και εφόσον δεν έχει ανεμιστήρες το κουτί να συμπληρώσεις. Επίσης όπως ήδη σου έγραψα με την επιλογή του 3600 ιδανικότερη θα ήταν μια b550 μητρική για να έχεις και pcie 4.

Αν έχεις κάποια απορία που μπορώ να λύσω θα το κάνω.

Περίμενε να δεις αν υπάρχει και καμία καλύτερη εναλλακτική από τους υπόλοιπους συμφορουμίτες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Λοιπόν, μετά από γρήγορη αναζήτηση...

Στο 1000ρικο και 2κ δύσκολα τα πράγματα. Πολύ οριακά και ίσως λιγάκι παραπάνω βγαίνει σύστημα με τα παρακάτω:

Κουτί δεν βρήκα, είναι και θέμα γούστου, βρίσκεις στα 50-60 ευρώ πολύ αξιοπρεπές

Τροφοδοτικά : τιποτα λιγότερο απο 80+ gold.  Όλα ικανά όσο ακριβότερο στη λίστα τόσο καλύτερο όμως όλα κάνουν

Μητρική b450 διαλέγεις και παίρνεις, οτι πιο vfm θεωρώ εγώ, κανονικά προτείνεται και b550 αλλά επέλεξα b450 για να μείνει το κόστος κοντά στα 1000

Επεξεργαστής Ryzen 5 3600 (σειρά 3 οχι ryzen 3)

Μνήμες τις θεωρώ σχεδόν μονόδρομο, αν δεν σου κάνουν μην δεις κάτι χαμηλότερο απο 3200mhz/cl16

nvme 250gb ίσα για λειτουργικό και τίποτα σχετικά μικρά games

Και τέλος, Κάρτα γραφικών πάνω από το μισό σου budget δυστυχώς λόγω κατάστασης, Rtx 2060, νομίζω είναι ακριβώς αυτό που θες, φαντάζομαι στην τιμή που κανείς δε θέλει...

Με το ζόρι κοντά στα 1100 ευρώ.

Εναλλακτικές υπάρχουν πολλές αλλά μόνο για να ανεβάσουν το budget και οχι για να το κατεβάσουν. Εναλλακτικά θα μπορούσες να πας σε i5-11400/11500 ή και σε i5-10600kf(χρειάζεται επιπλέον ψύκτρα) αλλά εκεί ανεβαίνουν σε κόστος και οι μητρικές.

Στο παραπάνω σύστημα ιδανικά χρειάζεται και μια aftermarket ψύκτρα 30-40ευρώ min και εφόσον δεν έχει ανεμιστήρες το κουτί να συμπληρώσεις. Επίσης όπως ήδη σου έγραψα με την επιλογή του 3600 ιδανικότερη θα ήταν μια b550 μητρική για να έχεις και pcie 4.

Αν έχεις κάποια απορία που μπορώ να λύσω θα το κάνω.

Περίμενε να δεις αν υπάρχει και καμία καλύτερη εναλλακτική από τους υπόλοιπους συμφορουμίτες

Κουτί όπως ειπα ένα be quiet 500dx ή 601 ή 802 δεν κάνει;

Τωρα για τα υπόλοιπα μπορω να βολευτω με μια δανεική κάρτα γραφικών από φίλο ή εάν έχει ενσωματωμένα ο επεξεργαστής μέχρι το Σεπτέμβρη και να την πάρω Σεπτέμβρη εάν είναι να ανέβω λιγο σε τροφοδοτικό,επεξεργαστή και μητρική.

Όποτε τροφοδοτικό σε be quiet στα 650w ποιο προτείνεις; Όταν λέει full modular  ή semi modular τι εννοεί;

μητρικη b550 αυτή είναι οκ;

cpu δεν βλέπω και τρελη διαφορά ακόμα και ένα 100ε εάν ανέβω έτσι δεν είναι;αναφέρομαι σε amd. Ίσως κάνενα 8πυρηνο που είναι πιο future proof?!

Μνημες,αποθήκευση και κάρτα όπως τα ειπες.

σε ευχαριστω και πάλι.

Επεξ/σία από nickvas19
Δημοσ.

Κουτί όπως ειπα ένα be quiet 500dx ή 601 ή 802 δεν κάνει;

Φυσικά και κάνει. To 500dx ή το 802 θα επέλεξα καθαρά για θέμα ροής αέρα.

Τωρα για τα υπόλοιπα μπορω να βολευτω με μια δανεική κάρτα γραφικών από φίλο ή εάν έχει ενσωματωμένα ο επεξεργαστής μέχρι το Σεπτέμβρη και να την πάρω Σεπτέμβρη εάν είναι να ανέβω λιγο σε τροφοδοτικό,επεξεργαστή και μητρική.

Ο 3600 δεν έχει γραφικά, όπως επίσης και οι intel με την ένδειξη f στο τέλος. Το κακό στην υπόθεση είναι οτι κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα τελειώσει η όλη κατάσταση με τις κάρτες. Είναι κρίμα να αγοράσεις hardware που δεν θα το εκμεταλλευτείς άμεσα και θα το βλέπεις να απαξιώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Το τι είναι καλύτερο βέβαια θα το αποφασίσεις με τα δικά σου "θέλω"

Όποτε τροφοδοτικό σε be quiet στα 650w ποιο προτείνεις; Όταν λέει full modular  ή semi modular τι εννοεί;

Τα modular είναι με αποσπώμενα καλώδια, semi modular: έχει μη αποσπώμενα 24pin+cpu(ανάλογα), full modular: όλα αποσπώμενα, η λογική τους είναι να μην έχεις περιττά καλώδια μέσα στο κουτί και να πετυχαίνεις καλύτερη ροή αέρα και cable management. Στα 650(700 βρήκα) το πρώτο gold που βλέπω βγαίνει στα 85, σε αυτά τα λεφτά νομίζω προτίμησε το TX650M 650W. Μια εικόνα για την κλάση των τροφοδοτικών μπορείς να πάρεις από εδώ και έλεγχο από site εταιριών περί εγγύησης που δίνουν

μητρικη b550 αυτή είναι οκ;

Θα προτιμούσα αυτή

cpu δεν βλέπω και τρελη διαφορά ακόμα και ένα 100ε εάν ανέβω έτσι δεν είναι;αναφέρομαι σε amd. Ίσως κάνενα 8πυρηνο που είναι πιο future proof?!

6πύρηνο είναι οτι πρέπει αυτή την στιγμή και φαίνεται θα αρκέσει και κάποια χρόνια. Σε 8core πρέπει να ανέβεις περίπου 100 ευρώ για να πας σε 10700f ή 3800x.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραια κουτί ένα από τα δυο που ειπες. Κάρτα βολεύομαι και μητρική και επεξεργαστή παλι ότι ειπες ειπες.

τροφοδοτικο θέλω και αυτό be quiet όποτε ποιο λες σε αυτήν την έταιρια;

βλεπω μετά την gold είναι η platinum?!καλυτερη δεν είναι σε υλικά και αντοχή;

σε ευχαριστω

ps: για download για να μην χαλάω τον δίσκο τι προτείνεις;

Επεξ/σία από nickvas19

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...