Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 441
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 για μένα που δεν μπορώ να αποφασίσω μεταξύ τους.

1)The Cube

TI EIPES RE ALHTARA???????KATARAAAAAAAAAA

Το ξαναλέω :lol:

THE CUBE

Μισω αυτή την ταινία. :roll:

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν εχει νόημα να το συζητήσω, καθώς ειναι καθαρά θέμα γούστου και αντιπαραθεσεις για τετοια θέματα ειναι ασκοπες κατά την αποψή μου.

Τεσπα την ταινία την ειδα οταν ειχε προτοβγει σε βίντεο και την ειδα μόνο μια φορά γιαυτό ισως να μήν μπορέσω να εμβαθύνω σε λεπτομέριες.

Ο κυριότερος λόγος ειναι οτι το φινάλε μου φανηκε κοροιδευτικό για τον θεατή. Μου αφησε την εντυπωση πως ο λόγος που δεν μπήκαν στον κόπο να εξηγήσουν οτιδήποτε ήταν περισσότερο γιατί δεν ειχαν κατι να πούν ή δεν ειχαν καποια ιδέα που να ανεβάσει την ταινία σε υψηλότερο επιπεδο αλλά αντίθετα οι ιδέες τους υποβάθμιζάν την ταινία. Ετσι αφησαν το θέμα κενο με την ελπίδα ότι θα πετυχεναν μια cult αισθηση (κάτι που τελικά πέτυχαν , οι κριτικοι λατρέβουν τις ταινίες χωρις τέλος). Σε αλλους μπορει να άρεσε εμένα μου φανηκε ,οπως ειπα σαν γελούσαν μαζί μου, με αποτέλεσμα να θυμώσω που την ειδα (πολύ -πολυ -σπανιο για εμενα οπως ειπα). Επισης ολο το θέμα με τον τυπο που τα καταφερε μου φανηκε απλα γελιο.

Μετα λύπης μου επαληθέυτικα στο cube 2 που καναν μια προσπαθεια να πουν κάτι αλλά απλά απεδειξαν τον ισχυρισμό μου κανοντας χειροτερη την κατάσταση (προσωπική μου αποψη -ελευθερία λόγου-, μη βαράτε.)Ισως αν ενωναν την πρώτη ταινια με το τελος της δευτερης να την θεωρουσα απλά κακη αλλά οχι την χειροτερή μου.

Παραθέτω ο μόνος απο τους φίλους μου που τρελάθηκε με την ταινία την ώρα που την εβλεπε "επεινε".. (πραγματικά την λαρεψε και δουλευε σε βιντεο club - και οχι ταμειο αλλά προτεινε ταινιες-)

Τελος ξέρω ότι η ταινια εκτιμάται απο πολούς και δεν ειπα ότι ειναι απο τις χειροτερες μου για δημιουργια εντυπώσεων ούτε σαν bait για αντιπαραθέσεις. Ειλικρινα αυτες οι δυο ταινίες ειναι οι χειροτερες μου . Aλλοι στο thread ειπαν το Blair witch project και το Mulholand drive , το δεχομαι παρόλο που διαφωνω καθετα , ειναι θεμα γουστου.

Δημοσ.

Ε ναι ρε, εκπλήσσεστε που είπαν για το Cube, εδώ αναφέρθηκε το Mulholand.....Όντως γούστα είναι αυτά, δυστυχώς το τόπικ δε λέγεται "Worst Γούστο Ever..." αλλά "Worst Movie Ever..." :-):-):-) (όποιος κατάλαβε....)

Δημοσ.

Oποτε αν καταλαβα καλα, προτεινεις στους mod

να αλλαξουν τον τιτλο σε "Worst Γούστο Ever...",

μιας και δεν υπαρχει "Worst Movie Ever..."? :roll:

Αν και φυσικα, μπαινει παλι το ερωτημα αν υπαρχει

και "Worst Γούστο Ever..." :roll:

Δημοσ.

Όχι ρε αδερφέ εννοώ ότι αφ'ενός τελικά είδαμε ότι το εν λόγω τόπικ ψιλοαπέτυχε, γιατί αντί να προτείνουμε ταινίες ψιλοαντικειμενικά για τα μπάζα (όπου αυτό μπορεί να είναι ταινία επιστ.φαντασίας με αστεία εφέ, ταινίες μυστηρίου χωρίς μυστήριο, κτλ κτλ.) και γενικά ταινίες σαφώς μιας δεύτερης κατηγορίας, που έτυχε να δούμε -ή...ατυχήσαμε να δούμε-, παρ' όλα αυτά προτάθηκαν ταινίες οι οποίες αν μη τι άλλο από πολλούς θεωρούνται αρκετά καλές ταινίες, όπως (ό,τι θυμάμαι λέω) τα Any Given Sunday, Cube, και κυρίως το Mulholand, και έτσι το τόπικ άρχισε να περιστρέφεται γύρω από το κατά πόσο σε κάποιους άρεσε κάποια από τις ταινίες που αναφέρθηκαν, και σε κάποιους όχι.

My point is: μια ταινία που μπορεί να χαρακτηριστεί από κάποιον worst movie ever δεν μπορεί να άρεσε (ή είναι μία από τις καλύτερες που χει δει όπως συμβαίνει με το Mulholand) σε κάποιον άλλον...Αντιθέτως μπορεί να χαρακτηριστεί ως Personal Major Dislike (!!!) ή κάτι ανάλογο...

Τα περί γούστου τα είπα για πλάκα, γιατί ανήκω στην κατηγορία που τους άρεσε (και μάλιστα πολύ) το Mulholand.:-):-)

Δημοσ.

alex_000, entaksi dekton, an kai vrisko ligaki as poume "anorimo" ton tropo pou pires thn tainia (no offence, apla den vrisko allh leksh:P)

thelo na po, an sto telos sou eksigousan ti htan to cube, ti eksipiretouse poios to eftiakse ktl tha kerdizes kati? to thema ths tainies htan simvolistiko, o kyvos htan to simpan tous, h eksodos apo ayto h lytrosh-o thanatos oti thes pesto.

poio skopo eksipiretei h idia h yparksh, o kosmos pou yparxei gyro mas, o thanatos kai h zoh mas? ksereis ti apantiseis se ayta ta erotimata h zeis sinexos me thn idea oti kapoios kakos senariografos se exei valei anaitia protagonisth se mia tainia?

simvolismos man:)

Δημοσ.
alex_000' date=' entaksi dekton, an kai vrisko ligaki as poume "anorimo" ton tropo pou pires thn tainia (no offence, apla den vrisko allh leksh:P)

poio skopo eksipiretei h idia h yparksh, o kosmos pou yparxei gyro mas, o thanatos kai h zoh mas? ksereis ti apantiseis se ayta ta erotimata h zeis sinexos me thn idea oti kapoios kakos senariografos se exei valei anaitia protagonisth se mia tainia?

simvolismos man:)[/quote']

Αν αυτά που λες εσυ (και που ακούστηκαν μετά) αν τα ειχαν στο μυαλό τους και οι δημιουργοι της ταινιας και εβγαιναν μεσα απο την ταινια, μπορει και να μου αρεσε. Μπορω να κανω μια ταινια 90 λεπτών που να δειχνει εμένα να κρεμιεμαι αναποδα απο ενα δεντρο και μετα να σου γραψω βιβλιο σχετικά με τους συμβολισμους για την ανθρωπινη υποσταση , την ελαστικότητα της ντροπής και πολα αλλά.Αυτο ομως δεν θα την κανει καλή ταινία έτσι?

thelo na po' date=' an sto telos sou eksigousan ti htan to cube, ti eksipiretouse poios to eftiakse ktl tha kerdizes kati? to thema ths tainies htan simvolistiko, o kyvos htan to simpan tous, h eksodos apo ayto h lytrosh-o thanatos oti thes pesto.

[/quote']

Αν σκευτοντουσαν και οι δημιουργοι έτσι δεν θα προσπαθουσαν να εξηγήσουν κατι στο cube 2 αλλά θα εμβάθυναν στους συμβολισμους που προβάλεις στο post και μπορει να αλλαζαν την αποψη μου και για την 1η ταινια . Αλλά οπως φαινεται το ανώριμο ματι μου ειδε ότι δεν ξεραν τι τους γινόταν την ωρα που τα εμπειρα μάτια εβλεπαν το νοημα της ζωής . Μηπως καμια φορά δημιουργουμε συμβολισμους εκει που δεν υπάρχουν? Σε μια ταινία χωρις τέλος ο καθένας μπορει να βρει το νοημα που ο ιδιος θέλει.

Τελος βλέπω οτι καποιο ενοχλήθηκαν που ειπα (με ειλικρίνια) το cube και οι ιδιοι το αναφέρουν μαζί το mulholand drive(ως δυο αστοχες επιλογές). Αστειο θέαμα . Αυτες οι δυο ταινίες ειναι ντροπη να αναφέρονται διπλα διπλα.

Δημοσ.

Τελος βλέπω οτι καποιο ενοχλήθηκαν που ειπα (με ειλικρίνια) το cube και οι ιδιοι το αναφέρουν μαζί το mulholand drive(ως δυο αστοχες επιλογές). Αστειο θέαμα . Αυτες οι δυο ταινίες ειναι ντροπη να αναφέρονται διπλα διπλα.

alex δεν το είπα ως μπηχτή για εσένα, απλά αυτές τις αμφιλεγόμενες επιλογές θυμόμουν, ουδέποτε δεν συνέκρινα τα μεγέθη των δύο ταινιών. Και θεωρώ ότι κάνεις λάθος που συνδυάζεις το Cube 2 με το πρώτο. Δεν έχουν καμία σχέση, το 2ο πιστεύω θα μπορούσες κάλλιστα να το αναφέρεις ως Worst Movie Ever χωρίς να αντιδράσει κανένας. Αλλά το 1ο πιστεύω (ως μεμονομένη ταινία-ξέχνα το 2, πες ότι δεν βγήκε ποτέ) το αδικείς...

EDIT: Και με ένα πρόχειρο search βλέπεις ότι άλλοι έγραψαν τον 1ο Κύβο, και άλλοι έγραψαν το 2ο. Ενισχύεται αυτό που σου λέω λοιπόν ότι είναι διαφορετικές ταινίες. Άρα, οι πρώτοι μπορούσαν κάλλιστα να είχαν στο μυαλό τους αυτά που λέει ο epote, και οι δεύτεροι κλήθηκαν να γράψουν μια εμπορική συνέχεια πάνω στη βάση του 1ου. Αυτά

Δημοσ.

An kai diafwnw me ton epote se meros town symvolismwn tou Cube pou anaferei-egw thewrw oti i tainia kinithike se pio anthrwpokentriko plaisio-symfwnw se auto pou prospathei na sou pei:DEN einai anagh OLA na exigounte se mia tainia,oute na exei sigouro telos.Mhn perimeneis se kathe tainia o prwtagwnisths na einai telika fantasma i na pernei to koritsi

Δημοσ.

An kai diafwnw me ton epote se meros town symvolismwn tou Cube pou anaferei

ε ναι ρε keyser ειναι γνωστο οτι δεν εισαι τοσο εξυπνος οσο εγω...:P:P

thats beside the point

alex_000, δεν μπορεις να ξερεις τι ειχαν οι δημιουργοι στο μυαλο τους οταν το εφτιαχναν αλλοστε δεν ειναι καμια σημασια.

ο beethoven ηταν δεξιος, νευρωτικος και κακεντρεχης, ο morison ενας πρεζακιας και ο newton ενας κομπασμενος πλουσιος ευγενης αλληταρας με σεξουαλικες διαστροφες

αυτο δεν λεει κατι για το εργο τους ομως. Εγω σε αυτο το σημειο τοποθετω την διαχρονικοτιτα και τη μαγεια της τεχνης, ειναι ανεξαρτιτη του δημιουργου, αλλα απολυτα εξαρτημενη απο τον θεατη.

σε καθε περιπτοση το cube δεν το λεμε αριστουργιμα:P απλα λεμε οτι εχει κατι cult και ερεθιστικο μεσα του που δεδομενου του budget του το κανει ενδιαφερουσα ταινια

το cube 2 ειναι αλλου παππα ευαγγελιο, ηταν καθαρα εμπορικο εχασαν τους αρχικους στοχους (που πιθανον εξ αρχης δεν ειχαν) και πηγαν να βγαλουν γκαφρα, too bad

Δημοσ.

alex_000' date=' δεν μπορεις να ξερεις τι ειχαν οι δημιουργοι στο μυαλο τους οταν το εφτιαχναν αλλοστε δεν ειναι καμια σημασια.

[/quote']

Συμφωνώ . Αυτο που εχει σημασια ειναι το τι βγαινει μεσα απο την ταινία. Εσενα σου εβγαλε διαφορους συμβολισμους εμένα οχι. αυτη ειναι και η μαγεια της τεχνης, και για αυτο ειπα οτι ή αντιπαραθεση σε θέματα γουστου δεν εχει νόημα.

ο beethoven ηταν δεξιος' date=' νευρωτικος και κακεντρεχης, ο morison ενας πρεζακιας και ο newton ενας κομπασμενος πλουσιος ευγενης αλληταρας με σεξουαλικες διαστροφες

αυτο δεν λεει κατι για το εργο τους ομως. Εγω σε αυτο το σημειο τοποθετω την διαχρονικοτιτα και τη μαγεια της τεχνης, ειναι ανεξαρτιτη του δημιουργου, αλλα απολυτα εξαρτημενη απο τον θεατη.

[/quote']

Ερχομαι στα λογια σου βλέπω. Συμφωνουμε με την διαφορά οτι ποτε δεν εκρεινα τους δημιουργους του cube σαν προσωπικότητες , εκρεινα το έργο τους, και κατα πόσο οι συμβολισμοι που υποστήριζεις υποστηρίζονται απο την ταινια (κατ εμε φυσικά).

σε καθε περιπτοση το cube δεν το λεμε αριστουργιμα:P απλα λεμε οτι εχει κατι cult και ερεθιστικο μεσα του που δεδομενου του budget του το κανει ενδιαφερουσα ταινια

Δεκτό ' date=' και η αποψη σεβαστη .

Για μένα ο κινηματογράφος ειναι η 1η και οχι 7η τεχνη. Ειναι η μονη τεχνη που συνδιάζει ενα συνολο ερεθισματων , μέσω του οποιου ο δημιουργός εχει την δυνατότητα να περάσει το μεγαλύτερο μερος των μυνημάτων που επιδιόκει και μάλιστα σε ευρύτερο φάσμα κοινού. Υπάρχουν ταινίες και δημιουργοι που ακροβατουν σε πολύ λεπτά νήματα και ειναι αδύνατον να κατανοηθούν με τον ίδιο τρόπο απο όλους τους θεατές. Γι'αυτό αποψή μου ειναι ότι καμια ταινια δεν ειναι αξια χλεβασμού και κατα κύριο λόγο κανένας θεατής δεν πρεπει να χαρακτηρίζεται απο το αν του αρεσε ή ποσο του αρεσε καποια ταινία (τρανό παράδειγμα το Blair witch project) . Γι'αυτο υποστηρίζω και ενθαρύνω την συζήτηση σχετικά με τo νοήμα που εχει και τα μυνήματα που περνάει μια ταινία αλλά διαφωνώ με την αντιπαράθεση σχετικά με το αν μια ταινια ειναι καλή η όχι και αν θα [b']πρέπει[/b] να αρέσει σε κάποιον η όχι.

Δημοσ.
An kai diafwnw me ton epote se meros town symvolismwn tou Cube pou anaferei-egw thewrw oti i tainia kinithike se pio anthrwpokentriko plaisio-symfwnw se auto pou prospathei na sou pei:DEN einai anagh OLA na exigounte se mia tainia,oute na exei sigouro telos.Mhn perimeneis se kathe tainia o prwtagwnisths na einai telika fantasma i na pernei to koritsi

Αν κατάλαβες ότι αυτό ειναι που πιστέυω κατάλαβες λάθος ή έδωσα άλλη εντύπωση. Σαφέστατα δεν ειναι ανάγκη να εξηγουνται όλα σε μια ταινία. Για το cube συγκεκριμένα μιλούσα και εξήγησα το γιατί.

Ο κυριότερος λόγος ειναι οτι το φινάλε μου φανηκε κοροιδευτικό για τον θεατή. Μου αφησε την εντυπωση πως ο λόγος που δεν μπήκαν στον κόπο να εξηγήσουν οτιδήποτε ήταν περισσότερο γιατί δεν ειχαν κατι να πούν ή δεν ειχαν καποια ιδέα που να ανεβάσει την ταινία σε υψηλότερο επιπεδο αλλά αντίθετα οι ιδέες τους υποβάθμιζάν την ταινία. Ετσι αφησαν το θέμα κενο με την ελπίδα ότι θα πετυχεναν μια cult αισθηση (κάτι που τελικά πέτυχαν ' date=' οι κριτικοι λατρέβουν τις ταινίες χωρις τέλος). Σε αλλους μπορει να άρεσε εμένα μου φανηκε ,οπως ειπα σαν γελούσαν μαζί μου, με αποτέλεσμα να θυμώσω που την ειδα (πολύ -[b']πολυ[/b] -σπανιο για εμενα οπως ειπα).

To συμπερασμα που βγαινει απο εδώ ειναι Πρεπει να εξηγουμε τα πάντα σε μια ταινία και να εχει σιγουρο τέλος ? Δεν νομίζω. Επίσης δεν χρειαζεται να μου μαθετε τι πρεπει να περιμένω απο μια ταινία μπορώ να το σκευτω και μόνος μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...