thodoris_9 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Ο δίσκος άρχισε να χτυπάει πριν από 10 χρόνια πάνω κάτω, ούτε θυμάμαι. Το γνωστό σε όλους Click of death. Νέος τότε στην τεχνολογία, δεν είχα προλάβει να κάνω backup, έχασα πολλές φωτογραφίες. Τον έβαλα σε ένα συρτάρι με την ελπίδα κάποτε να είναι οικονομικά εφικτό. Δεν γνωρίζω ακριβώς την βλάβη του και τι προκαλεί το COD. Ρεύμα δίνει, ακούγεται το κλικ διακοπτομενο, δεν τον διαβάζει με τίποτα. Πάμε στις ερωτήσεις για τους γνωστές! 1. Να ψάξω να βρω τον ίδιο δίσκο και να αλλάξω μέρη του δίσκου; Έχω δει στο YouTube μέχρι και πως να φτιάχνεις κουτί αεροστεγώς κλεισμένο με σκούπα να ρουφάει τον αέρα για τέτοιες εργασίες. Πρέπει να είναι ακριβώς ο ίδιος δίσκος; Με ποιον αριθμό/χαρακτηριστικό της εικόνας να τον ψάξω; Στο μυαλό μου έχω την εικόνα ότι πρέπει να σκαντζαρω μόνο τους δίσκους. Αφελής; 2. Είναι παλιός ο δίσκος, θα λειτουργεί το freeze κολπάκι; Ξέρω ότι είναι κίνηση απελπισίας, αλλά από το να τον πετάξω, ας κάνω ένα σουτ από τη μία μπασκετα στην άλλη. Όλα αυτά σε περίπτωση που είναι ασύμφορη η 1η λύση γιατί η 3η σίγουρα θα είναι! 3. Εταιρεία ανάκτησης δεδομένων. Έχετε κάποια οικονομική να μου προτείνετε; Να υποθέσω ότι δεν μπορείς να επιλέξεις το περιεχόμενο που θέλεις ν ανακτήσεις (άρα και να πληρώσεις). Γενικά, επειδή είναι και 1ΤΒ, πολύ δύσκολα να βρω κάτι οικονομικό, απλά το έγραψα σαν επιλογή. Συγχωρέστε με για το μεγάλο κείμενο, είπα καλύτερα να δώσω όλες τις πληροφορίες από την αρχή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
V.I.Smirnov Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Χιλιοειπωμένα πράγματα. Οι δίσκοι ΔΕΝ επισκευάζονται από χρήστες, σε καμιά περίπτωση - και δεν πα να δείχνουν βίντεο στο yt. Ούτε μπορείς να πάρεις τα δεδομένα από χαλασμένο δίσκο. Μόνον εταιρεία ανάκτησης μπορεί να κάνει δουλειά. Οποιοδήποτε "σκάλισμα" θα χειροτερέψει το πρόβλημα, θα μειώσει τις δυνατότητες ανάκτησης και θα αυξήσει το κόστος. Τελεία . - 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris_9 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 22 ώρες πριν, V.I.Smirnov είπε Χιλιοειπωμένα πράγματα. Οι δίσκοι ΔΕΝ επισκευάζονται από χρήστες, σε καμιά περίπτωση - και δεν πα να δείχνουν βίντεο στο yt. Ούτε μπορείς να πάρεις τα δεδομένα από χαλασμένο δίσκο. Μόνον εταιρεία ανάκτησης μπορεί να κάνει δουλειά. Οποιοδήποτε "σκάλισμα" θα χειροτερέψει το πρόβλημα, θα μειώσει τις δυνατότητες ανάκτησης και θα αυξήσει το κόστος. Τελεία . - Δεν αφήνεις περιθώρια, ήσουν σαφής. Είχες προσωπική εμπειρία από κάποια εταιρεία ανάκτησης; ή κάποιος άλλος. Μην πάω στα τυφλά γκουγκλαροντας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
V.I.Smirnov Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, thodoris_9 είπε Δεν αφήνεις περιθώρια, ήσουν σαφής. Είχες προσωπική εμπειρία από κάποια εταιρεία ανάκτησης; ή κάποιος άλλος. Μην πάω στα τυφλά γκουγκλαροντας Να σου πω με ένα παράδειγμα γιατί το 1) θα αποτύχει. Έστω ότι η βλάβη ενός δίσκου είναι στην πλακέτα, βρίσκεις ακριβώς "ίδιο" δίσκο-δότη και την αντικαθιστάς. ΔΕΝ θα δουλέψει. Διότι ο κάθε δίσκος καλιμπράρεται ξεχωριστά και οι μικρομετρικές ρυθμίσεις του αφορούν αποκλειστικά μόνον το συγκεκριμένο κομμάτι, και είναι αποθηκευμένες σε ειδικό τσιπ επάνω στην πλακέτα του. Έβαλες "ίδια" πλακέτα άλλου κομματιού, άρα άλλες μικρομετρικές ρυθμίσεις, άρα ΔΕΝ θα δουλέψει. Δεν αρκεί η αντικατάσταση της πλακέτας λοιπόν. Πρέπει να αντικατασταθεί και το τσιπ με το firmware από την παλιά, ή να επαναπρογραμματιστεί το αντίστοιχο στην καινούρια. Τρέχα γύρευε δηλαδή. Μόνον οι εταιρείες ανάκτησης μπορούν να χειριστούν επιτυχώς τέτοια θέματα. Κάνε μια έρευνα, δεν είναι πολλές, προτίμησε κάποια που δεν χρεώνει την διάγνωση (διότι αυτό δεσμεύει και πιέζει ψυχολογικά τον πελάτη). Για COD, ανάλογα με το τι πρέπει να αντικατασταθεί και τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί, το κόστος πρέπει να είναι περίπου 500€... Το 2) ή το άνοιγμα με πατέντες δεν το συζητώ καν : ο δίσκος θα πάει για πέταμα κατευθείαν ή στην καλύτερη περίπτωση το κόστος ανάκτησης θα αυξηθεί έως και κατά μια τάξη. Δεν είμαι ειδικός επί του θέματος αλλά αυτά είναι πασίγνωστα... - Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2021 από V.I.Smirnov 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα