Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορούμε με το mkvtoolnix να μετατρέψουμε τις ταινίες σε 720p;

Βάζω στο πρόγραμμα κάπου που γράφει για ανάλυση 1280x720 ,αλλά πάλι σε 1080p κάνει τη μετατροπή.

Δημοσ.

Οχι, το mkvtoolnix δεν ειναι για αυτη τη δουλεια. Βασικα, δεν κανει ΚΑΜΙΑ μετατροπη, ειτε μιλαμε για ηχο, ειτε για εικονα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με το Avi demux μπορείς να το κάνεις.

Πρέπει στην έξοδο βίντεο να αλλάξεις το "Αντιγραφή" σε κάτι άλλο, π.χ. Mpeg4-AVC και την μορφή εξόδου σε MP4-Muxer και μετά πατώντας στο Μεταμορφωτές->Αλλαγή μεγέθους (SwResize) βάζεις στο οριζόντιο 1280 (με κλείδωμα της αναλογίας διαστάσεων και όσο πάει στο κατακόρυφο) θα κάνεις resize.

spacer.png

spacer.png

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.

Το έχω κάνει με το DVDFab 12 και το Avi demux  το έχω χρησιμοποιήσει , νομίζω είχα αλλάξει την ανάλυση.

Ρώτησα για το mkvtoolnix γιατί είναι πιο ελαφρύ ,πιο απλό και έχω δει καλύτερη ποιότητα εικόνας σε αντίστοιχες "μετατροπές " με τα άλλα δυο προγράμματα.

Δημοσ.

Το mkv ειναι πιο απλο/ελαφρυ και με καλυτερη ποιοτητα γιατι δεν μετατρεπει κατι. Αυτο που του βαζεις, αυτο βγαζει. Οταν δεν εχεις μετατροπη, δεν εχεις και απωλεια.

Δημοσ.
4 hours ago, greekgreek said:

Το έχω κάνει με το DVDFab 12 και το Avi demux  το έχω χρησιμοποιήσει , νομίζω είχα αλλάξει την ανάλυση.

Ρώτησα για το mkvtoolnix γιατί είναι πιο ελαφρύ ,πιο απλό και έχω δει καλύτερη ποιότητα εικόνας σε αντίστοιχες "μετατροπές " με τα άλλα δυο προγράμματα.

Όπως στα λένε τα παιδιά είναι.
Εγώ το μόνο που θέλω να ρωτήσω είναι, γιατί θέλεις να αλλάξεις ανάλυση; Αν είναι για το μέγεθος, αυτό εξαρτάται απ' το bit rate και όχι απ' την ανάλυση. Χαμηλώνεις το bit rate, χωρίς να αλλάξεις ανάλυση.
Μόνο αν είναι για προβολή σε 720p οθόνη αποκλειστικά, έχει κάποιο νόημα και μόνο αν μιλάμε για πολύ χαμηλό bit rate, κάτω από 2Mbps δηλαδή.

Δημοσ.

Τις ταινίες τις έχω σε 4k .iso ή bd .iso , κάποιες αν τις δω μια φορά και δεν πολύ αξίζουν τις μετατρέπω σε 720p ,για να μην πιάνουν πολύ χώρο στους δίσκους .

Μπορεί ακόμη να τις δώσω σε συγγενείς , φίλους κ.τ.λ

Σε ταινίες 5 με 10 gb ,που τις κρατάω μου αρέσει περισσότερο η εικόνα σε 720p.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...