Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Κανουμε το λαθος να συγκρινουμε iosκαι android. ΤΟ ενα προερχεται απο μια εταιρεια που εχει καθολικο ελεγχο στο software kai hardware και η αλλη διαθετει ενα λογισμικο σε απειρες εταιριες και ο κυριος τροπος που βγαζει χρημα ειναι τα δεδομενα των χρηστων της. Οποτε σιγουρα κατι θα κανει η google τοσο για λογους ανταγωνισμου οσο και γιατι αρχισαν να κινουνται οι οργανισμοι αλλα θα ειναι οσο πιο ανεμικο μπορει να το κανει.
Black Demis Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 3 ώρες πριν, MetroStar είπε Από το δικό της tracking θα μπορούμε να εξαιρεθούμε; τ με πληρωμή κάποια συνδρωμη δλδ
AtiX Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, Hacker?pcs είπε Δεν έχει η μία εφαρμογή πρόσβαση στα δεδομένα της άλλης, το Android είναι σαν ένα ισχυροποιημενο Linux όπου κάθε εφαρμογή εκτελείται από διαφορετικό δικό της χρήστη. Αυτό που κάνει το advertising ID είναι να μπορούν οι εφαρμογές να ξεχωρίσουν έναν χρήστη ανώνυμα ότι είναι αυτός, όχι να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα άλλης εφαρμογής. Μπορεί κάποιος να κάνει reset αυτό το ID και παίρνει άλλο μοναδικό, με αυτή την αλλαγή από μοναδικό θα είναι σκέτα μηδενικά απλά. Με παρόμοιο τρόπο λειτουργεί και μπλοκάρεται από το iOS 14 το αντίστοιχο IDFA Έχεις δίκιο… έτσι όπως το έγραψα φαινότανε ότι έχει πρόσβαση στα δεδομένα ενώ εννοούσα στο id… ευχαριστώ!!! 1 ώρα πριν, intensobank είπε Εγω δεν ειμαι και πολυ σχετικος με την τεχονολογια το εχω πει. Αλλα εχω μια ερωτηση, η εφαρμογη του φακου, οπως λες, αν δεν την πληρωσεις πως θα συνεχισει να υπαρχει? θελω να πω, μηπως η πληρωμη ειναι τα δεδομενα? οφφτοπικ <<Παγκόσμιο ιντερνετικό «κραχ»: Εκτός λειτουργίας οι ιστοσελίδες πολλών μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων Οι ιστοσελίδες πολλών μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων αυτές των εφημερίδων The Guardian, Financial Times, The New York Times, Le Monde, καθώς και του Bloomberg News, του CNN και του BBC έχουν τεθεί σήμερα εκτός λειτουργίας σε όλο τον πλανήτη.>> Η εφαρμογή μπορεί να έχει διαφημίσεις και είναι αυτονόητο αυτό, πρόσβαση σε εξατομικευμένες διαφημίσεις όμως θα πρέπει να είναι δικό μου δικαίωμα για το αν θα προβάλει ή όχι… 2
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, AtiX είπε Η εφαρμογή μπορεί να έχει διαφημίσεις και είναι αυτονόητο αυτό, πρόσβαση σε εξατομικευμένες διαφημίσεις όμως θα πρέπει να είναι δικό μου δικαίωμα για το αν θα προβάλει ή όχι… 1 λεπτό πριν, intensobank είπε Και επειδη δεν το καταλαβαινω ξαναρωταω, αν του κοψεις τις διαφημισεις , οπως λες, πως θα πληρωθει αυτος για να σου δωσει την εφαρμογη? (μιλαμε παντα για τις <<δωρεαν>> εφαρμογες) edit: τωρα προσεξα που γραφεις για τις εξατομικευμενες διαφημισεις. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2021 από Επισκέπτης
nefos78 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 4 ώρες πριν, hellghan είπε υποχρεωμένη είναι Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι απλά θα έχει μονοπώλιο τα δεδομένα που θα συλλέγει η ίδια και θα τα πουλάει μετά... 1
BlueBlade Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Ευχαριστώ Apple είπατε; Στα σοβαρά όμως, εξαιρετική κίνηση. Βέβαια φαντάζομαι αυτό δεν θα σταματάει την ίδια την Google από το να συλλέγει πληροφορίες των χρηστών της. Αν και δεν με ενοχλεί, ας κόψει την δυνατότητα σε άλλες εταιρίες σιχάματα και τον κάθε άκυρο developer να ζητάει ότι πληροφορίες γουστάρει και όλα καλά. 1
MikeKata Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Όταν είχε βγει εδώ η είδηση για τον περιορισμό του tracking από εφαρμογές στο iOS, είχα πει "μακάρι να ακολουθήσει και το Android ελέω ανταγωνισμού". Ορίστε λοιπόν. Το βασικό είναι να μην έχουμε παρωπίδες, είτε χρησιμοποιούμε υπηρεσίςε της μιας εταιρείας, είτε της άλλης. Μόνο καλό θα κάνει στους χρήστες αυτός ο ανταγωνισμός. Το ότι η ίδια η Google θα συνεχίσει να σε παρακολουθεί, το ξέρεις, όπως και η Apple για τους δικούς της σκοπούς. Και ο καθένας μας ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά για τη χρήση του. Π.χ προσωπικά χρησιμοποιώ μόνο στο κινητό τις υπηρεσίες της Google, στα άκρως απαραίτητα (Maps και διασύνδεση με κάποια accounts). Ούτε αναζητήσεις, ούτε gmail σε επαγγελματικά-προσωπικά ζητήματα, ούτε τίποτα. Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες εφαρμογές στο κινητό μου δεν έχουν ΚΑΜΙΑ δουλειά να δημιουργούν εξατομικευμένο προφίλ για τις συνήθειές μου με βάση τη χρήση των συσκευών μου, αν δεν τους έχω δώσει το δικαίωμα. 4
BlueBlade Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 2 λεπτά πριν, MikeKata είπε οι υπόλοιπες εφαρμογές στο κινητό μου δεν έχουν ΚΑΜΙΑ δουλειά να δημιουργούν εξατομικευμένο προφίλ για τις συνήθειές μου με βάση τη χρήση των συσκευών μου, αν δεν τους έχω δώσει το δικαίωμα. Ακριβώς αυτό. Η Google ναι μεν συλλέγει πολλές πληροφορίες από τους χρήστες της. Αλλά καλό θα είναι να θυμόμαστε ότι είναι εταιρία που προσφέρει δωρεάν μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές που δεν βρίσκεις στην "αγορά" ούτε αν είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις. Άρα λογικό να πρέπει να βγάλει τα λεφτά της και εμείς παράλληλα να χρησιμοποιούμε μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές που υπάρχουν εκεί έξω. Από την άλλη οι υπόλοιπες εφαρμογές δεν έχουν κανένα λόγο να ζητάνε ότι πληροφορία γουστάρουν χωρίς να ρωτάνε κανέναν. Για αυτό έγραψα κιόλας, καιρός η Google να τους κόψει λίγο τα φτερά. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι ας κάνουν τις εφαρμογές τους επί πληρωμή (αν έχουν τα κότσια). 4
Tlykog Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, BlueBlade είπε Ακριβώς αυτό. Η Google ναι μεν συλλέγει πολλές πληροφορίες από τους χρήστες της. Αλλά καλό θα είναι να θυμόμαστε ότι είναι εταιρία που προσφέρει δωρεάν μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές που δεν βρίσκεις στην "αγορά" ούτε αν είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις. Άρα λογικό να πρέπει να βγάλει τα λεφτά της και εμείς παράλληλα να χρησιμοποιούμε μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές που υπάρχουν εκεί έξω. Από την άλλη οι υπόλοιπες εφαρμογές δεν έχουν κανένα λόγο να ζητάνε ότι πληροφορία γουστάρουν χωρίς να ρωτάνε κανέναν. Για αυτό έγραψα κιόλας, καιρός η Google να τους κόψει λίγο τα φτερά. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι ας κάνουν τις εφαρμογές τους επί πληρωμή (αν έχουν τα κότσια). Ας πάρουμε ένα παράδειγμα από την άλλη άκρη. Έχουμε ένα χρήστη που δεν χρησιμοποιεί ΚΑΜΙΑ υπηρεσία της Google. ΚΑΜΙΑ. Μπορεί να μη μαζεύει τα δεδομένα του η Google; Αμ, δε. Όλα τα sites έχουν trackers της. Θες δε θες. Δεν είναι ότι σου παρέχει "δωρεάν" υπηρεσίες. Όλα αυτά έχουν ένα και μόνο ένα στόχο: να τα χρησιμοποιείς και η Google να μαζεύει δεδομένα. Ποιος νοιάστηκε για το αν θα κάνεις τη δουλειά σου; Ειδικά σε παλιότερα μοντέλα κινητών, που δεν υπήρχε επαρκής επεξεργαστική ισχύ, με το που άνοιγες ιντερνετ (data ή Wifi) έπρεπε να περιμένεις 1 λεπτό να στείλουν πρώτα οι εφαρμογές της Google αναφορά στην εταιρεία και μετά να κάνεις τη δουλειά σου. True story, από προσωπική εμπειρία σε Samsung Galaxy S plus (2011). Το κινητό το πλήρωνες εσύ, αλλά δούλευε πρώτα για τη Google. Τώρα τα πραγματα έχουν βελτιωθεί και αυτό γίνεται αισθητό κυρίως στη μπαταρία αν βάλεις custom ROM, ΧΩΡΙΣ Google apps. Από προσωπική εμπειρία, +50% μπαταρία (χωρίς υπερβολές) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. Προσωπικά, είμαι διατεθειμένος να πληρώσω ακόμα και 100€ για το λειτουργικό της ΧΩΡΙΣ trackers και αναβαθμίσεις για 2 χρόνια, θα μου το δώσει; Όχι βέβαια. Χαλάει όλο το business model της. Οπότε, όχι, δεν ευχαριστώ το Θεό που υπάρχει και μου δίνει τις "δωρεάν" υπηρεσίες της. Τη δουλειά και μόνο τη δουλειά της κάνει, δεν κοιτάζει καθόλου εμένα. Με τον τρόπο που εξελίσσεται η Google, περισσότερο μοιάζει με καρκίνος (αναπτύσσεται σε όλο το internet, σε όσες συσκευές χρησιμοποιούμε καθημερινα κτλ), παρά με θεραπεία... Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2021 από Tlykog 1
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Να δούμε πλάκα που θα κάνουν κάτι εφαρμογές που βασίζονται εξ' ολοκλήρου στις διαφημίσεις και την συλλογή/πώληση δεδομένων. (βλέπε εφαρμογές τύπου viber, 8ball, spotify, messenger, δες ποιος ήρωας καρτουν εισαι κλπ κλπ) Η Google ωστόσο θα φροντίσει να εξαιρέσει τον εαυτό της από την εν λόγο επιλογή , μιας και θα έχει "γκριζαρισμένο" τον διακόπτη για το tracking της google Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2021 από Επισκέπτης
aypnia Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Nevyn είπε Ενδιαφέρον και μάλλον αναπάντεχο,δεν περίμενα πως μια εταιρεία που βασίζεται τόσο πολύ στα δεδομένα των χρηστών της θα έκανε μια τέτοια κίνηση Καθόλου αναπάντεχο, λογικό όμως να μη γνωρίζει ο πολύς ο κόσμος που το πάει. Google is worth more than Amazon for the first time in more than a year https://www.marketwatch.com/story/google-is-worth-more-than-amazon-for-the-first-time-in-more-than-a-year-11622839472 To e-commerce είναι εκεί που θέλει να στραφεί κι εκεί είναι το χρήμα, η σταθερή πηγή εσόδων καλύτερα. Ο μεγάλος εχθρός της Google είναι η Amazon και ο μεγάλος εχθρός της Amazon είναι η Google. Kαι το πυρηνικό της θα είναι το YouTube γεμάτο με shopping features. Google Plans to Make YouTube a Major Shopping Destination https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-10-09/google-tries-to-turn-youtube-into-a-major-shopping-destination Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2021 από aypnia 1
hellghan Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Στις 8/6/2021 στις 4:04 ΜΜ, nefos78 είπε Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι απλά θα έχει μονοπώλιο τα δεδομένα που θα συλλέγει η ίδια και θα τα πουλάει μετά... τι εννοείς μονοπώλιο; θεωρείς οτι η google πρέπει να συλλέγει λιγότερα απο το fb? Η google παίρνει τα δεδομένα και για έσοδα αλλά και για αλλαγές στο λογισμικό. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Θέλω όμως να έχω την επιλογή να ρίχνω άκυρο στο fb και σε κάθε τρίτη εφαμοργή αν θα βλέπει τα δεδομένα μου. διαφημίσεις θα μπορεί να σου στέλνει, με βάση τα δεδομένα σου δεν θα μπορεί κάποιος. είναι πολύ σωστή κίνηση και καθόλου μονοπώλιο. αν το id μου το βλέπει μόνο ο κάτοχος του os που χρησιμοποιώ με επιλογή δικιά μου τότε είμαστε σε καλό δρόμο
nefos78 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 Στις 9/6/2021 στις 8:00 ΜΜ, hellghan είπε τι εννοείς μονοπώλιο; θεωρείς οτι η google πρέπει να συλλέγει λιγότερα απο το fb? Η google παίρνει τα δεδομένα και για έσοδα αλλά και για αλλαγές στο λογισμικό. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Θέλω όμως να έχω την επιλογή να ρίχνω άκυρο στο fb και σε κάθε τρίτη εφαμοργή αν θα βλέπει τα δεδομένα μου. διαφημίσεις θα μπορεί να σου στέλνει, με βάση τα δεδομένα σου δεν θα μπορεί κάποιος. είναι πολύ σωστή κίνηση και καθόλου μονοπώλιο. αν το id μου το βλέπει μόνο ο κάτοχος του os που χρησιμοποιώ με επιλογή δικιά μου τότε είμαστε σε καλό δρόμο Εννοώ πως φυσικά και δεν θέλω να μου τα συλλέγει το κάθε fb και ότι άλλο σαν εφαρμογή.Απλά το ότι τα δεδομένα μου πλέον θα τα συλλέγει το εκάστοτε os που θα χρησιμοποιώ ( μονοπώλιο ) δεν αναιρεί πλέον το γεγονός πως απλά θα τα συλλέγει ένας και αυτός θα τα πουλάει σε τρίτους για το κέρδος του και θα τους χορεύει στη τιμή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα