korakios Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, v-tidus είπε Αν ισχύει όντως είναι καλό που έγινε Γιατί να μην ισχύει? Δεν το άκουσα ,ούτε μου το είπε φίλος , έγινε κανονικά σε μένα . Γιαυτο και είχα αναφέρει να μην κολλάνε για μια δυο μέρες και κάνει μπαμ . 4 λεπτά πριν, v-tidus είπε Εδώ που τα λέμε, το σωστό είναι να υπάρχει έλεγχος και να αποφεύγονται οι μη πραγματικές απολύσεις, απλά προς το παρόν δεν νομίζω ότι και να βρουν κάτι, μπορούν να παρέμβουν. Αν βρουν φυσικά και παρεμβαίνουν . Πχ με ρωτούσαν για το περιβάλλον εργασίας και λεπτομέρειες ,φαντάζομαι για περίπτωση που δεν πατούσα καν στο μαγαζί και φυσικά καλά κάνουν , απλά η μόνη χαζομάρα είναι που δεν μετράνε τους 2 μήνες πριν την απόλυση και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνουν
haris_216 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 13 ώρες πριν, Proodevtikos είπε Γιατί δεν μπορούν να σε απολύσουν;Να το κάνουν χωρίς να σου δώσουν αποζημίωση. Δεν είναι στη διακριτική τους ευχέρεια να μην δώσουν αποζημίωση. Εφόσον γίνει απόλυση και ο εργαζόμενος δικαιούται αποζημίωσης πρέπει να την πάρει. Με δεδομένο δε ότι όλα αυτά πλέον γίνεται μέσω τραπέζης, πρέπει να φανεί ότι δόθηκε η αποζημίωση. Ακόμα και στην περίπτωση που, μετά από συμφωνία, πει ο εργαζόμενος "βάλε την αποζημίωση στο λογαριασμό μου κι εγώ αμέσως θα τα τραβήξω και θα στα δώσω" (όπως γίνεται με κάποια λαμόγια "επιχειρηματίες" με το δώρο των Χριστουγέννων) μία μεγάλη και σωστή ως προς τα χαρτιά της εταιρία δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει πλέον αυτά τα χρήματα που επιστράφηκαν στο ταμείο της. 2
makis269 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 8/6/2021 στις 3:12 ΠΜ, Gilmaru είπε Καλησπέρα σε όλους/ες. Θα μπω γρήγορα στο ψητό. Υποφέρω στην δουλειά που είμαι και θέλω να φύγω, αλλά μπορεί να πάρει μήνες να βρω άλλη και δεν ξέρω αν το αντέχω ψυχικά. Είμαι μόλις 1,5 μήνα στην συγκεκριμένη δουλειά, αλλά εργάζομαι συνεχόμενα περίπου 4 χρόνια. Εδώ που είμαι έχω σύμβαση αορίστου, που σημαίνει ότι αν φύγω θα φύγω με παραίτηση και αυτό είναι μεγάλο ρίσκο για μένα οικονομικά και ενδέχεται να έχω σοβαρό θέμα διαβίωσης. Σκέφτομαι να τους το πω με την λογική να τους δώσω ένα χρονικό περιθώριο να βρουν αντικαταστάτη, ζητώντας τους όμως να μου κάνουν απόλυση για να δικαιούμαι επίδομα. Θέλω να ρωτήσω όσους γνωρίζουν καλύτερα από αυτά, πόσο εύκολο είναι αυτό από τη μεριά του εργοδότη; Σε μια σελίδα που κοίταξα φαίνεται να μην δικαιούμαι αποζημίωση. Με αυτό ως δεδομένο είναι εύκολη υπόθεση για αυτούς θεωρείτε; υποφέρεις απο τι ? απο κούραση ? απο τον εργοδότη ? εχει ζέστη στον χώρο εργασίας ? τι ακριβώς σε κάνει να μην εισαι καλά ? Καμία σοβαρή και μεγάλη εταιρεία δεν θα έκανε συμφωνία με υπαλλήλους για απόλυση ώστε να μπουν στο ταμείο ανεργίας. Μόνο ο μπάρμπα Μήτσος ο Έλληνας θα έκανε τέτοια συμφωνία αλλά ίσως να είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας λόγο της νοοτροπίας που έχει μάθει από τις παλιές γενιές σαν κληρονομιά. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2021 από makis269 1
StamTheMan Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, DrLo είπε Σωστά,βρες μια εταιρεία που είναι τυπική μαζί σου και κάνε τους ζημιά φτάνει να κάνεις αυτό που συμφέρει εσένα και θες εσύ. Δουλευει 100% και μπορείς να το εφαρμόσεις και σε άλλες στιγμές της ζωής σου. 14 ώρες πριν, DELTA_ZITA είπε Εάν παραιτηθώ από την τρέχουσα εργασία από την οποία έχω και τα απαραίτητα ένσημα και βρώ μία εταιρεία όπως μου προτείνεις και μου κάνουν απόλυση, θα πάρω το επίδομα? και πόσο καιρό χρειάζεται να μείνω για να πάρω το επίδομα? Δε στο προτεινει,ειρωνικα το λεει. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2021 από StamTheMan
chsam Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 18 ώρες πριν, DELTA_ZITA είπε Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Άρα εννοείς πως ακόμα και με λίγες μέρες ορισμένου παίρνω το επίδομα αφού έχω τα ένσημα? Άσχετα με το ότι παιραιτήθηκα πριν σωστά? Ναι. Δεν εχει σημασια η παραιτηση, αλλα η ληξη τελευταια συμβασης ορισμενου χρονου που θα κανεις. 1
Jos3ph Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, DELTA_ZITA είπε Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα να κάνω και εγώ μία αντίστοιχη ερώτηση πάνω στο θέμα αυτό. Δούλευω 3 χρόνια συνεχόμενα σε ένα μαγαζί ένδυσης και θέλω να σταματήσω καταφέρνοντας να μπω ταμείο αλλά δεν μπορούν να με απολύσουν. Υπάρχει μία λύση να παραιτηθώ και να μου κάνουν αμέσως σύμβαση ορισμένου χρόνου για 2 μήνες. Εάν κάνω αυτό και έρθει η στιγμή λήξης της σύμβασής μου, δεδομένου ότι έχω τα απαιτούμενα ένσημα, θα πάρω το επίδομα ανεργίας? Σας ευχαριστώ ψάχνεις έναν εργατολόγο να σου φέρει την απόλυση έτοιμη ραμμένη στα μέτρα της εταιρίας. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2021 από Jos3ph
Gilmaru Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, makis269 είπε υποφέρεις απο τι ? απο κούραση ? απο τον εργοδότη ? εχει ζέστη στον χώρο εργασίας ? τι ακριβώς σε κάνει να μην εισαι καλά ? Χωρίς παρεξήγηση, δεν σε αφορά. Ρώτησα κάτι και πήρα απάντηση. Πλέον δεν εργάζομαι εκεί καθώς βρήκα άλλη δουλειά και παραιτήθηκα. Ο νέος εργοδότης μου έδωσε και χρόνο έτσι ώστε να μην τους κρεμάσω τελευταία στιγμή οπότε όλα οκ. Πρέπει να ξέρετε όμως ότι δεν το κάνουν όλοι αυτό και επίσης δεν έχουν όλοι οι εργαζόμενοι λεφτά στην άκρη να παραιτηθούν "αξιοπρεπώς" και να ζουν όσο ψάχνουν για νέα δουλειά. Κάποιοι εργαζόμενοι αν φύγουν από την δουλειά χρειάζεται να ψάχνουν κάμποσο καιρό να βρουν κάτι. Άρα, αν είσαι στην κατηγορία αυτή, του χαμηλόμισθου εργαζόμενου που δεν έχει λεφτά στην άκρη, είσαι υποχρεωμένος για να ζήσεις να ανέχεσαι τον χ, ψ κομπλεξικό εργοδότη ή προϊστάμενο σε κακές συνθήκες εργασίας και να τρως σκατό για τρεις κι εξήντα μέχρι να βρεις άλλη δουλειά. Και οοοταν κι αν βρεις δουλειά, κάποιοι εργοδότες θέλουν άμεσα και αν τους πεις δώστε μου 2 βδομάδες να μην κρεμάσω τον προηγούμενο δεν διστάζουν να σου ρίξουν κι άκυρο αν γουστάρουν, άλλωστε από την μεριά του εργοδότη υπάρχουν συνήθως πολύ περισσότερες επιλογές σε σχέση με του εργαζομένου. Αν όμως φεύγοντας από την δουλειά ο εργαζόμενος έπαιρνε επίδομα, θα μπορούσε πιο εύκολα να προειδοποιήσει τον εργοδότη έγκαιρα και όταν εκείνος έβρισκε αντικαταστάτη να έφευγε αξιοπρεπώς, χωρίς να τον εκθέσει, έχοντας ένα ελάχιστο εισόδημα το οποίο θα τον βοηθούσε να συντηρήσει τον εαυτό του όσο έψαχνε για νέα δουλειά. Άρα δεν είναι κάτι που εξυπηρετεί μόνο τον εργαζόμενο. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2021 από Gilmaru 2
makis269 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 2 λεπτά πριν, Gilmaru είπε Χωρίς παρεξήγηση, δεν σε αφορά. Ρώτησα κάτι και πήρα απάντηση. Πλέον δεν εργάζομαι εκεί καθώς βρήκα άλλη δουλειά και παραιτήθηκα. Ο νέος εργοδότης μου έδωσε και χρόνο έτσι ώστε να μην τους κρεμάσω τελευταία στιγμή οπότε όλα οκ. Πρέπει να ξέρετε όμως ότι δεν το κάνουν όλοι αυτό και επίσης δεν έχουν όλοι οι εργαζόμενοι λεφτά στην άκρη να παραιτηθούν "αξιοπρεπώς" και να ζουν όσο ψάχνουν για νέα δουλειά. Κάποιοι εργαζόμενοι αν φύγουν από την δουλειά χρειάζεται να ψάχνουν κάμποσο καιρό να βρουν κάτι. Άρα, αν είσαι στην κατηγορία αυτή, του χαμηλόμισθου εργαζόμενου που δεν έχει λεφτά στην άκρη, είσαι υποχρεωμένος για να ζήσεις να ανέχεσαι τον χ, ψ κομπλεξικό εργοδότη ή προϊστάμενο σε κακές συνθήκες εργασίας και να τρως σκατό για τρεις κι εξήντα μέχρι να βρεις άλλη δουλειά. Και οοοταν κι αν βρεις δουλειά, κάποιοι εργοδότες θέλουν άμεσα και αν τους πεις δώστε μου 2 βδομάδες να μην κρεμάσω τον προηγούμενο δεν διστάζουν να σου ρίξουν κι άκυρο αν γουστάρουν, άλλωστε από την μεριά του εργοδότη υπάρχουν συνήθως πολύ περισσότερες επιλογές σε σχέση με του εργαζομένου. Αν όμως φεύγοντας από την δουλειά ο εργαζόμενος έπαιρνε επίδομα, θα μπορούσε πιο εύκολα να προειδοποιήσει τον εργοδότη έγκαιρα και όταν εκείνος έβρισκε αντικαταστάτη να έφευγε αξιοπρεπώς, έχοντας ένα ελάχιστο εισόδημα με το οποίο να μπορούσε να συντηρήσει τον εαυτό του όσο έψαχνε για νέα δουλειά. Άρα δεν είναι κάτι που εξυπηρετεί μόνο τον εργαζόμενο. σαφώς και δεν με αφορά αλλα εσύ κοινοποιεις την ζωή σου και απο την επιθετική σου απάντηση μάλλον σώθηκε το προηγούμενο αφεντικό σου . 2 1 2
Gilmaru Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Για να καταλάβω, με ειρωνεύεσαι από το πρώτο ποστ και με θεωρείς επιθετικό επειδή δεν σου δίνω και λογαριασμό γιατί ένιωθα όπως ένιωθα, που στην τελική είναι και προσωπικό θέμα; Έχετε θράσος μερικοί. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2021 από Gilmaru 1 1
makis269 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 2 ώρες πριν, Gilmaru είπε Για να καταλάβω, με ειρωνεύεσαι από το πρώτο ποστ και με θεωρείς επιθετικό επειδή δεν σου δίνω και λογαριασμό γιατί ένιωθα όπως ένιωθα, που στην τελική είναι και προσωπικό θέμα; Έχετε θράσος μερικοί. οπως κα ναχει πραγματικα η προθεσή μου δεν ήταν να σε ειρωνευτώ. καλή συνέχεια.
DELTA_ZITA Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Από την πλευρά μου παιδιά να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις και τις γνώμες..Δεν έθιξα το θέμα ως πεδίο αντιπαράθεσης αλλά κυρίως ενημέρωσης ώστε και εγώ και άλλοι εργαζόμενοι σε αντίστοιχη θέση να ξέρουν πως να κινηθούν. Θα κάνω μάλλον αυτή τη σύμβαση ορισμένου γιατί είναι η μόνη εναλλακτική που έχω ώστε να πάρω το επίδομα και βλέπουμε..θα γυρίσω να ενημερώσω για την εξέλιξη ώστε να γνωρίζουμε όλοι πως λειτουργεί. Καλή συνέχεια.
DELTA_ZITA Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Επιστρέφω όπως είπα για feedback..στο ταμείο μπήκα παιδιά μετά τη λήξη της σύμβασης ορισμένου χρόνου (σύμβαση για 2 μήνες και έχοντας όλα τα απαιτούμενα προηγούμενα ένσημα), όπως είχα περιγράψει ότι θα κάνω, και το επίδομα εγκρίθηκε κανονικά για ένα χρόνο. Ελπίζω να βοηθάει άτομα σε παρόμοια κατάσταση. Καλή συνέχεια 1
efo355 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Στις 8/6/2021 στις 10:41 ΠΜ, g_f είπε Σε τέτοια προγράμματα δεν απαγορεύονται οι απολύσεις. Απλά πρέπει να διατηρείται ο ίδιος αριθμός εργαζομένων. Που σημαίνει αν απολυθεί κάποιος πρέπει να αντικατασταθεί. Σε σχέση με την αρχική ερώτηση, σαν λογικός (θέλω να πιστεύω) εργοδότης θα ικανοποιούσα το αίτημα του εργαζόμενου. Τι να τον κάνω άμα δεν έχει διάθεση για την δουλειά που πρέπει να κάνει? Ειδικά αν δεν με άφηνε ακάλυπτο μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης. Ο λογικός εργοδότης σιγά μην κάτσει να κάνει τα χατίρια του κάθε μάγκα που έρχεται για 1,5 μήνα. Σιγά μην εμπιστευτείς τον άλλο ( μόνο 1,5 μήνα έτσι ) για να κάνεις τέτοια δουλειά. Ας παραιτηθει. Αν δεν δουλεύει απόλυση, ας πάρει κάποιος ειλικρινής το επίδομα. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα