Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ παιδιά, μου δώσατε μία καλή εικόνα πιστεύω. Εν τέλη μάλλον τείνω στο να πιεστώ και να κάτσω ψάχνοντας παράλληλα για άλλη δουλειά. Ίσως στο μεταξύ να καταφέρω να γίνω ελαφρώς πιο χοντρόπετσος και να κάτσω και λίγο παραπάνω να μην φείνεται πολύ άσχημα στο βιογραφικό.

Επεξ/σία από Gilmaru
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα να κάνω και εγώ μία αντίστοιχη ερώτηση πάνω στο θέμα αυτό. Δούλευω 3 χρόνια συνεχόμενα σε ένα μαγαζί ένδυσης και θέλω να σταματήσω καταφέρνοντας να μπω ταμείο αλλά δεν μπορούν να με απολύσουν. Υπάρχει μία λύση να παραιτηθώ και να μου κάνουν αμέσως σύμβαση ορισμένου χρόνου για 2 μήνες. Εάν κάνω αυτό και έρθει η στιγμή λήξης της σύμβασής μου, δεδομένου ότι έχω τα απαιτούμενα ένσημα, θα πάρω το επίδομα ανεργίας? Σας ευχαριστώ

Δημοσ.
4 ώρες πριν, DELTA_ZITA είπε

Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα να κάνω και εγώ μία αντίστοιχη ερώτηση πάνω στο θέμα αυτό. Δούλευω 3 χρόνια συνεχόμενα σε ένα μαγαζί ένδυσης και θέλω να σταματήσω καταφέρνοντας να μπω ταμείο αλλά δεν μπορούν να με απολύσουν. Υπάρχει μία λύση να παραιτηθώ και να μου κάνουν αμέσως σύμβαση ορισμένου χρόνου για 2 μήνες. Εάν κάνω αυτό και έρθει η στιγμή λήξης της σύμβασής μου, δεδομένου ότι έχω τα απαιτούμενα ένσημα, θα πάρω το επίδομα ανεργίας? Σας ευχαριστώ

Ναι, μπορούν να σου κάνουν και συμβαση λίγων ημερών και οχι δυο μηνών.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, chsam είπε

Ναι, μπορούν να σου κάνουν και συμβαση λίγων ημερών και οχι δυο μηνών.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Άρα εννοείς πως ακόμα και με λίγες μέρες ορισμένου παίρνω το επίδομα αφού έχω τα ένσημα? Άσχετα με το ότι παιραιτήθηκα πριν σωστά?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DELTA_ZITA είπε

Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Άρα εννοείς πως ακόμα και με λίγες μέρες ορισμένου παίρνω το επίδομα αφού έχω τα ένσημα? Άσχετα με το ότι παιραιτήθηκα πριν σωστά?

Είναι χαζοί στον ΟΑΕΔ.Δεν θα καταλάβουν την λαμογιά.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Proodevtikos είπε

Είναι χαζοί στον ΟΑΕΔ.Δεν θα καταλάβουν την λαμογιά.

Το ελπίζω φίλε γιατί υπάρχει σοβαρός λόγος δεν το θέλω για να λουφάρω πραγματικά. Απλά επειδή πλέον γίνονται όλα ηλεκτρονικά φοβάμαι μην με απορρίψει το σύστημα...

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, DELTA_ZITA είπε

Το ελπίζω φίλε γιατί υπάρχει σοβαρός λόγος δεν το θέλω για να λουφάρω πραγματικά. Απλά επειδή πλέον γίνονται όλα ηλεκτρονικά φοβάμαι μην με απορρίψει το σύστημα...

Γιατί δεν μπορούν να σε απολύσουν;Να το κάνουν χωρίς να σου δώσουν αποζημίωση.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Proodevtikos είπε

Γιατί δεν μπορούν να σε απολύσουν;Να το κάνουν χωρίς να σου δώσουν αποζημίωση.

Το συζήτησα και τους είπα πως δεν θέλω την αποζημίωση αλλά δεν το δέχονται διότι είναι ξένη εταιρεία και δεν θέλει να μπλέξει. Πίεσα πολύ και η μόνη λύση που βρέθηκε είναι αυτή. Παραίτηση και εκ νέου σύμβαση ορισμένου χρόνου για να είναι καλύμμένοι. Πιστεύεις θα καταφέρω να πάρω το επίδομα ανεργίας? Ο κανονισμός λέει να έχεις τα ένσημα και μία απόλυση ή λήξη σύμβασης δεν διευκρινίζει, κάνω λάθος?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DELTA_ZITA είπε

Το συζήτησα και τους είπα πως δεν θέλω την αποζημίωση αλλά δεν το δέχονται διότι είναι ξένη εταιρεία και δεν θέλει να μπλέξει. Πίεσα πολύ και η μόνη λύση που βρέθηκε είναι αυτή. Παραίτηση και εκ νέου σύμβαση ορισμένου χρόνου για να είναι καλύμμένοι. Πιστεύεις θα καταφέρω να πάρω το επίδομα ανεργίας? Ο κανονισμός λέει να έχεις τα ένσημα και μία απόλυση ή λήξη σύμβασης δεν διευκρινίζει, κάνω λάθος?

Το μόνο πρόβλημα που βλέπω είναι αν σε κόψει ο ΟΑΕΔ με την διαδικασία που ακολουθείς.

Προσπάθησε να σε απολύσουν κάνοντας κοπάνες ή λάθη στην δουλειά ή οτιδήποτε άλλο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Proodevtikos είπε

Το μόνο πρόβλημα που βλέπω είναι αν σε κόψει ο ΟΑΕΔ με την διαδικασία που ακολουθείς.

Προσπάθησε να σε απολύσουν κάνοντας κοπάνες ή λάθη στην δουλειά ή οτιδήποτε άλλο.

Δύσκολο αυτό αλλά όπως και να έχει σε ευχαριστώ για τις συμβουλές. Ελπίζω να βρω άκρη και να το καταφέρω..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Proodevtikos είπε

Σωστά,

βρες μια εταιρεία που είναι τυπική μαζί σου και κάνε τους ζημιά φτάνει να κάνεις αυτό που συμφέρει εσένα και θες εσύ.

Δουλευει 100% και μπορείς να το εφαρμόσεις και σε άλλες στιγμές της ζωής σου.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DrLo είπε

Σωστά,

βρες μια εταιρεία που είναι τυπική μαζί σου και κάνε τους ζημιά φτάνει να κάνεις αυτό που συμφέρει εσένα και θες εσύ.

Εάν παραιτηθώ από την τρέχουσα εργασία από την οποία έχω και τα απαραίτητα ένσημα και βρώ μία εταιρεία όπως μου προτείνεις και μου κάνουν απόλυση, θα πάρω το επίδομα? και πόσο καιρό χρειάζεται να μείνω για να πάρω το επίδομα?  

Δημοσ.

Χωρίς να ξέρω ακριβώς πως λειτουργεί ο ΟΑΕΔ, αν προέρχεσαι από Λήξη Σύμβασης, δεν νομίζω να το ψάξουν, και δεν ξέρω και αν έχουν και τη δικαιοδοσία να το ψάξουν επίσης. Νομίζω αν κάνεις Σύμβαση 2 μηνών όπως λες ίσως είναι μια καλή λύση. Η 2η επιλογή του να βρεις άλλη εταιρεία να σε απολύσει πάλι μπορεί να δουλέψει αν φαίνεσαι πχ. 1-2 μήνες ως εργαζόμενος πριν την απόλυση.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, v-tidus είπε

και δεν ξέρω και αν έχουν και τη δικαιοδοσία να το ψάξουν επίσης.

Στείλανε επιθεώρηση εργασίας κανονικά σε μαγαζί που κόλλησα ένσημα για κάνα μήνα ώστε να βγω ταμείο και ρωτήσανε για ποιο λόγο έγινε η πρόσληψη και η απόλυση σε σύντομο χρονικό διάστημα

Φυσικά δε μπορούσαν να κάνουν κάτι ,αλλά πήγανε  

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, korakios είπε

Στείλανε επιθεώρηση εργασίας κανονικά σε μαγαζί που κόλλησα ένσημα για κάνα μήνα ώστε να βγω ταμείο και ρωτήσανε για ποιο λόγο έγινε η πρόσληψη και η απόλυση σε σύντομο χρονικό διάστημα

Φυσικά δε μπορούσαν να κάνουν κάτι ,αλλά πήγανε  

Αν ισχύει όντως είναι καλό που έγινε. Εδώ που τα λέμε, το σωστό είναι να υπάρχει έλεγχος και να αποφεύγονται οι μη πραγματικές απολύσεις, απλά προς το παρόν δεν νομίζω ότι και να βρουν κάτι, μπορούν να παρέμβουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...