Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ότι δουλεύεις 4 χρόνια, συγνώμη αλλά δεν είναι πολλά για να πεις θέλω να καθίσω για ένα διάστημα. Βέβαια εξαρτάται από τις δουλειές που έκανες και την ηλικία σου, αλλά και πάλι.

Γιατί δεν ψάχνεις για κάποια άλλη δουλειά, έτσι ώστε αν με το καλό σου κάνουν προσφορά να πεις στο αφεντικό σου ότι έχω βρει κάτι καλύτερο, θέλετε να ξανασυζητήσουμε τη θέση μου ή να πάω αλλου?

επίσης, 1,5 μήνας σε καινούρια δουλειά, είσαι ακόμα σε φάση "ενσωματωσης"... δεν την αντέχεις λόγω αντικειμένου ή του περιβάλλοντος?

Επεξ/σία από onelonelystar
  • Confused 1
  • Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Gilmaru είπε

Καλησπέρα σε όλους/ες.

Θα μπω γρήγορα στο ψητό. Υποφέρω στην δουλειά που είμαι και θέλω να φύγω, αλλά μπορεί να πάρει μήνες να βρω άλλη και δεν ξέρω αν το αντέχω ψυχικά. 

Είμαι μόλις 1,5 μήνα στην συγκεκριμένη δουλειά, αλλά εργάζομαι συνεχόμενα περίπου 4 χρόνια. Εδώ που είμαι έχω σύμβαση αορίστου, που σημαίνει ότι αν φύγω θα φύγω με παραίτηση και αυτό είναι μεγάλο ρίσκο για μένα οικονομικά και ενδέχεται να έχω σοβαρό θέμα διαβίωσης.

Σκέφτομαι να τους το πω με την λογική να τους δώσω ένα χρονικό περιθώριο να βρουν αντικαταστάτη, ζητώντας τους όμως να μου κάνουν απόλυση για να δικαιούμαι επίδομα.

Θέλω να ρωτήσω όσους γνωρίζουν καλύτερα από αυτά, πόσο εύκολο είναι αυτό από τη μεριά του εργοδότη; Σε μια σελίδα που κοίταξα φαίνεται να μην δικαιούμαι αποζημίωση. Με αυτό ως δεδομένο είναι εύκολη υπόθεση για αυτούς θεωρείτε;

Δε βλέπω να έχει κανένα ιδιαίτερο λόγο να το κάνει κάποιος εργοδότης αυτό. Αν ήμουν εργοδότης δε θα το έκανα για κανένα λόγο πχ.

Θεωρώ ότι θα ήταν παράλογο να το ζητήσεις.

Από εκεί και πέρα όλα γίνονται.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ.

βασική αρχή, σε περίπτωση που δεν την παλεύεις, δεν παραιτείσαι. Απλά κάνεις ότι μπορείς για να την παλέψεις, π.χ. παίρνεις αναρωτικές κτλ.

Αλλά θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε τους λόγους για τους οποίους δεν την παλεύεις προκειμένου να έχουμε άποψη για το τι πρέπει να κάνεις...

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, DrLo είπε

Δε βλέπω να έχει κανένα ιδιαίτερο λόγο να το κάνει κάποιος εργοδότης αυτό. Αν ήμουν εργοδότης δε θα το έκανα για κανένα λόγο πχ.

Θεωρώ ότι θα ήταν παράλογο να το ζητήσεις.

Από εκεί και πέρα όλα γίνονται.

Ε βασικά σου λέει απέλυσε με με το καλό για να μην αναγκαστείς να με απολύσεις με το κακό...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

1,5 μηνα και υποφέρεις;Και σε 4 χρόνια εχεις διάφορους εργοδότες;Δεν ξερω τι εργασία κάνεις αλλά μήπως πρέπει να κατασταλάξεις κάπου;Δεν το θεωρώ καλό να αλλάζεις τόσο συχνά εργασία αλλά δεν δείχνει καλό και στο βιογραφικό σου.

Άλλον έναν εργοδότη. Ήμουν σχεδόν 4 χρόνια στην προηγούμενη δουλειά. 

Επεξ/σία από Gilmaru
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν θα έριχνα επίτηδες την ποιότητα της δουλειάς μου για να με απολύσουν. Αν δεν το κάνουν αυτό, απλώς θα ψάξω για άλλη δουλειά (δεν με παίρνει να παραιτηθώ προς το παρόν). Όταν όμως μετά από κάποιο καιρό βρω, ενδέχεται να χρειαστεί να τους "κρεμάσω", καθώς δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα είναι διατεθειμένος ο επόμενος εργοδότης να περιμένει να βρουν αντικαταστάτη μου. Επομένως το λέω με πρόθεση διευκόλυνσης και των ίδιων.

Επίσης, δεν είναι δα και τρομερή εξαπάτηση, θα μπορούσα κάλλιστα να ζητούσα εξ αρχής ορισμένου χρόνου συμβάσεις και απλά να μην υπέγραφα την επόμενη σύμβαση. Ίσως και τώρα θα μπορούσα αν θέλουμε να είμαστε νόμιμοι εντελώς, να ζητήσω μου αλλάξουν την σύμβαση αορίστου σε ορισμένου μικρής διάρκειας και να μην υπογράψω την επόμενη (γίνεται λογικά έτσι;).  Ήταν μια χαζομάρα που έκανα στην αρχή, απλώς επειδή κόλλησα και θεώρησα ότι μπορεί να φανεί άσχημο να μου προτείνουν αορίστου και να τους πως εγώ για ορισμένου (συνήθως συμβαίνει το αντίστροφο). Και τώρα που το σκέφτομαι ίσως θα ήταν μια λύση. 

Χμμμ...

Δημοσ.

το θεμα είναι αν θέλει ο εργοδότης να σε εξυπηρετήσει. όμως δεν ξέρουμε ούτε τι σχέση έχει με τον εργοδότη του, ούτε αν ο εργοδότης "σπαστεί" και δεν θέλει να τον εξυπηρετήσει. Και γενικά δεν ξέρουμε πολλά για τη δουλειά.

Εφόσον όμως λεει ο ίδιος ότι σκέφτεται παρα πολύ το οικονομικό, εγώ θα πρότεινα να κάνει λίγη υπομονή, να κοιτάει παράλληλα για άλλη δουλειά και να δει λίγο την κατάσταση συνολικά.

Δημοσ.

Απλά βρες κάποιον (αν σε παίρνει οικονομικά) πολύ φίλο σου (και αν μπορεί) να σε κάνει εικονική πρόσληψη για μικρό διάστημα (δίνοντάς του ένσημα και μισθό πίσω) και μετά απόλυση και ταμείο .

Φυσικά ενημερώνεις τον τωρινό σου εργοδότη οτι θα φύγεις για να είσαι σωστός.

Υπόψιν για όσους σκέφτονται να το κάνουν για να κολλήσουν και να βγουν ταμείο , πλέον έρχεται επιθεώρηση εργασίας και απο ΙΚΑ για διερεύνηση της απόλυσης . (Όχι οτι μπορούν να κάνουν και κάτι βέβαια)

@Gilmaru

Δημοσ.
Στις 8/6/2021 στις 10:41 ΠΜ, g_f είπε

Σε τέτοια προγράμματα δεν απαγορεύονται οι απολύσεις. Απλά πρέπει να διατηρείται ο ίδιος αριθμός εργαζομένων. Που σημαίνει αν απολυθεί κάποιος πρέπει να αντικατασταθεί. 

Σε σχέση με την αρχική ερώτηση, σαν λογικός (θέλω να πιστεύω) εργοδότης θα ικανοποιούσα το αίτημα του εργαζόμενου. Τι να τον κάνω άμα δεν έχει διάθεση για την δουλειά που πρέπει να κάνει? Ειδικά αν δεν με άφηνε ακάλυπτο μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης. 

Ο λογικός εργοδότης θα της πει να παραιτηθεί. Σιγα μην κάτσεις να μπλέξεις με τον καθένα που θέλει εικονική απόλυση μετά από 1 μήνα δουλειά.

• Super Moderators
Δημοσ.

Η "εξυπηρέτηση" που ζητάει ο ΤS θα χρεωθεί στον εργοδότη.

Αυτό σημαίνει πως μπορεί να του δημιουργήσει θέμα αν χρειαστεί πραγματικά να απολύσει κάποιον υπάλληλο ή αν έχει ενταχθεί ή σκοπεύει να ενταχθεί σε επιδοτούμενο πρόγραμμα (ισχύει απαγόρευση απολύσεων) ή αν έχει λάβει κάποια ενίσχυση λόγω πανδημίας (επιστρεπτέες προκαταβολές κτλ.) που επίσης προβλέπουν διατήρηση του αριθμού των εργαζομένων.

Θεωρητικά (και εφόσον μιλάμε για παραμονή του εργαζομένου μέχρι την εξεύρεση/εκπαίδευση αντικαταστάτη) μπορεί ο εργοδότης να διατηρήσει τον αριθμό των εργαζομένων αν απολύσει για "εξυπηρέτηση" και αμέσως προσλάβει τον αντικαταστάτη, αλλά και πάλι θα χρεωθεί την απόλυση.

Αυτό μπορεί να του δημιουργήσει πρόβλημα σε πιθανό αίτημα ένταξης σε επιδοτούμενο πρόγραμμα.

Πρέπει, επομένως, να ερωτηθεί ο λογιστής του εργοδότη για το τι ακριβώς ισχύει για τη συγκεκριμένη επιχείρηση και, κυρίως, το αίτημα να μην τεθεί στη βάση του ότι είναι κάτι "απλό" και αν ο εργοδότης αρνηθεί είναι στριμμένος, άδικος κτλ.

Εξυπηρέτηση θα κάνει, αν την κάνει.

• Like 8
Δημοσ.
Στις 8/6/2021 στις 9:17 ΠΜ, StamTheMan είπε

Μου κανει εντυπωση που αναρωτηθηκες τετοιο πραγμα,ενω δουλευες 4 χρονια συνεχομενα αλλου.

Εαν δε μπορει ( η δε θελει ) να σου κανει απολυση,μπορεις να βρεις καποιο φιλο σου που εχει καταστημα και να του ζητησεις να σου κανει προσληψη για 2 μερες με φουλ ενσημα,για να παρεις ολο το ταμειο μετα.Θα σου κοστισει κανα 40ρι-50ρι με ενσημα και λογιστη.

Μπορεις βεβαια να κανεις το πιο απλο,ριξε την ποιοτητα της δουλειας σου τοσο ωστε να σε απολυσουν.

Σιγουρα δε μπορεις απλα να σταματησεις να πηγαινεις,γιατι εκει θα γραψουν απλα οτι δεν εμφανιστηκε,και δε θα ειναι απολυση.

Με 2 μέρες πρόσληψη πιθανόν να φάς και πόρτα από τον ΟΑΕΔ. Been there, 1 μήνα πρέπει να κάτσεις για σιγουριά

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Herald είπε

Με 2 μέρες πρόσληψη πιθανόν να φάς και πόρτα από τον ΟΑΕΔ. Been there, 1 μήνα πρέπει να κάτσεις για σιγουριά

Το εχουμε κανει προσφατα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Το εχουμε κανει προσφατα.

Και εγώ σκότωσα κάποιον πρόσφατα. Άρα νόμιμο. 

Δεν λέω ότι δεν γίνεται, λέω ότι αμα δεν είναι "δεν βαριέσαι ρε αδέρφε" ο υπάλληλος ή και ο προιστάμενος στον ΟΑΕΔ θα έχεις θέμα. Είναι καραμπάμ πλασματική απόλυση. Σε φάση δουλεύω 2 χρόνια σε μια επιχείρηση, κάνω οικιοθελή παραίτηση, στα καπάκια με προσλαμβάνει καινούργια επιχείρηση η οποία σε 2 μέρες με απολύει. Τι κάνει νιάου νιάου

• Confused 1
Δημοσ.

Ναι το ψιλοψάχνουν πλέον (ίσως εξαρτάται σε ποιον ΟΑΕΔ υπάγεσαι) οπότε καλύτερα να γίνει μία μηνιαία (ορισμένου χρόνου) που απλά θα λήξει (δε χρειάζεται ούτε απόλυση ούτε τίποτα) και ο μισθός να μπει κανονικά στη τράπεζα (+ τα ένσημα) γιατί ζητάνε από τον ΟΑΕΔ αποδεικτικό μισθοδοσίας όταν θεωρούν ότι είναι εικονική πρόσληψη.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Herald είπε

Και εγώ σκότωσα κάποιον πρόσφατα. Άρα νόμιμο. 

Δεν λέω ότι δεν γίνεται, λέω ότι αμα δεν είναι "δεν βαριέσαι ρε αδέρφε" ο υπάλληλος ή και ο προιστάμενος στον ΟΑΕΔ θα έχεις θέμα. Είναι καραμπάμ πλασματική απόλυση. Σε φάση δουλεύω 2 χρόνια σε μια επιχείρηση, κάνω οικιοθελή παραίτηση, στα καπάκια με προσλαμβάνει καινούργια επιχείρηση η οποία σε 2 μέρες με απολύει. Τι κάνει νιάου νιάου

Ατυχες το παραδειγμα σου.

Απλα πραματα,πηγα για δουλεια,δεν τους εκανα και με απελυσαν.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...