Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους/ες.

Θα μπω γρήγορα στο ψητό. Υποφέρω στην δουλειά που είμαι και θέλω να φύγω, αλλά μπορεί να πάρει μήνες να βρω άλλη και δεν ξέρω αν το αντέχω ψυχικά. 

Είμαι μόλις 1,5 μήνα στην συγκεκριμένη δουλειά, αλλά εργάζομαι συνεχόμενα περίπου 4 χρόνια. Εδώ που είμαι έχω σύμβαση αορίστου, που σημαίνει ότι αν φύγω θα φύγω με παραίτηση και αυτό είναι μεγάλο ρίσκο για μένα οικονομικά και ενδέχεται να έχω σοβαρό θέμα διαβίωσης.

Σκέφτομαι να τους το πω με την λογική να τους δώσω ένα χρονικό περιθώριο να βρουν αντικαταστάτη, ζητώντας τους όμως να μου κάνουν απόλυση για να δικαιούμαι επίδομα.

Θέλω να ρωτήσω όσους γνωρίζουν καλύτερα από αυτά, πόσο εύκολο είναι αυτό από τη μεριά του εργοδότη; Σε μια σελίδα που κοίταξα φαίνεται να μην δικαιούμαι αποζημίωση. Με αυτό ως δεδομένο είναι εύκολη υπόθεση για αυτούς θεωρείτε;

Επεξ/σία από Gilmaru
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Gilmaru είπε

Καλησπέρα σε όλους/ες.

Θα μπω γρήγορα στο ψητό. Υποφέρω στην δουλειά που είμαι και θέλω να φύγω, αλλά μπορεί να πάρει μήνες να βρω άλλη και δεν ξέρω αν το αντέχω ψυχικά. 

Είμαι μόλις 1,5 μήνα εκεί και έχω σύμβαση αορίστου, που σημαίνει ότι αν φύγω θα φύγω με παραίτηση και αυτό είναι μεγάλο ρίσκο για μένα οικονομικά και ενδέχεται να έχω σοβαρό θέμα διαβίωσης.

Σκέφτομαι να τους το πω με την λογική να τους δώσω ένα χρονικό περιθώριο να βρουν αντικαταστάτη, ζητώντας τους όμως να μου κάνουν απόλυση για να δικαιούμαι επίδομα.

Θέλω να ρωτήσω όσους γνωρίζουν καλύτερα από αυτά, πόσο εύκολο είναι αυτό από τη μεριά του εργοδότη; Σε μια σελίδα που κοίταξα φαίνεται να μην δικαιούμαι αποζημίωση. Με αυτό ως δεδομένο είναι εύκολη υπόθεση για αυτούς θεωρείτε;

1,5 μήνα αποζημίωση και επίδομα (υποθέτω ανεργίας)?? Γελάνε και οι πέτρες... 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jimis_vts είπε

1,5 μήνα αποζημίωση και επίδομα (υποθέτω ανεργίας)?? Γελάνε και οι πέτρες... 

Ξέρω ότι δεν δικαιούμαι αποζημίωση. Επίδομα όμως δεν δικαιούμαι δεδομένου ότι εργάζομαι συνεχόμενα 4 χρόνια (σε διαφορετικούς εργοδότες);

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Gilmaru είπε

Ξέρω ότι δεν δικαιούμαι αποζημίωση. Επίδομα όμως δεν δικαιούμαι δεδομένου ότι εργάζομαι συνεχόμενα 4 χρόνια (σε διαφορετικούς εργοδότες);

Αυτο δεν το έγραψες σορρυ. Αν είσαι συνεχόμενα 4 χρόνια παίρνεις σίγουρα επίδομα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, jimis_vts είπε

Αυτο δεν το έγραψες σορρυ. Αν είσαι συνεχόμενα 4 χρόνια παίρνεις σίγουρα επίδομα. 

Έγραψα πόσο είμαι στη συγκεκριμένη δουλειά, όχι πόσο καιρό εργάζομαι συνεχόμενα γενικά. Το κάνω edit να μην μπερδευομαστε.

Επεξ/σία από Gilmaru
Δημοσ.

Σίγουρα γίνεται να ζητήσεις απόλυση, αρκεί ο εργοδότης να είναι συνεννοήσιμος, και όντως μπορείς να μπεις στον ΟΑΕΔ.

Προσωπικά έχω στενούς φίλους που το έχουν κάνει.

Το πρόβλημα που μπορείς να έχεις είναι ή να μη θέλει ο εργοδότης να σου κάνει απόλυση, είτε να είναι σε κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα το οποίο απαγορεύει τις απολύσεις (αλλιώς δεν θα λάβει ο εργοδότης την επιδότηση).

• Like 2
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, v-tidus είπε

Το πρόβλημα που μπορείς να έχεις είναι ή να μη θέλει ο εργοδότης να σου κάνει απόλυση, είτε να είναι σε κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα το οποίο απαγορεύει τις απολύσεις (αλλιώς δεν θα λάβει ο εργοδότης την επιδότηση).

Η απόλυση προσωπικού παίζει ρόλο και στη ένταξη κάποιων προγραμμάτων

6 ώρες πριν, Gilmaru είπε

Δε χάνεις τίποτα να τον ρωτήσεις

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, v-tidus είπε

Υπάρχει τέτοιο πράγμα; Δηλαδή αν ο υπάλληλος δε κάνει, τι γίνεται, τον κρατάμε να τον πληρώνουμε τσάμπα; :P

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Haldol είπε

Υπάρχει τέτοιο πράγμα; Δηλαδή αν ο υπάλληλος δε κάνει, τι γίνεται, τον κρατάμε να τον πληρώνουμε τσάμπα; :P

Τον κάνεις οικειοθελή αποχώρηση 😄

Δημοσ.
14 minutes ago, Haldol said:

Σε τέτοια προγράμματα δεν απαγορεύονται οι απολύσεις. Απλά πρέπει να διατηρείται ο ίδιος αριθμός εργαζομένων. Που σημαίνει αν απολυθεί κάποιος πρέπει να αντικατασταθεί. 

Σε σχέση με την αρχική ερώτηση, σαν λογικός (θέλω να πιστεύω) εργοδότης θα ικανοποιούσα το αίτημα του εργαζόμενου. Τι να τον κάνω άμα δεν έχει διάθεση για την δουλειά που πρέπει να κάνει? Ειδικά αν δεν με άφηνε ακάλυπτο μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης. 

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Gilmaru είπε

Μου κανει εντυπωση που αναρωτηθηκες τετοιο πραγμα,ενω δουλευες 4 χρονια συνεχομενα αλλου.

Εαν δε μπορει ( η δε θελει ) να σου κανει απολυση,μπορεις να βρεις καποιο φιλο σου που εχει καταστημα και να του ζητησεις να σου κανει προσληψη για 2 μερες με φουλ ενσημα,για να παρεις ολο το ταμειο μετα.Θα σου κοστισει κανα 40ρι-50ρι με ενσημα και λογιστη.

Μπορεις βεβαια να κανεις το πιο απλο,ριξε την ποιοτητα της δουλειας σου τοσο ωστε να σε απολυσουν.

Σιγουρα δε μπορεις απλα να σταματησεις να πηγαινεις,γιατι εκει θα γραψουν απλα οτι δεν εμφανιστηκε,και δε θα ειναι απολυση.

Δημοσ.

1,5 μηνα και υποφέρεις;Και σε 4 χρόνια εχεις διάφορους εργοδότες;Δεν ξερω τι εργασία κάνεις αλλά μήπως πρέπει να κατασταλάξεις κάπου;Δεν το θεωρώ καλό να αλλάζεις τόσο συχνά εργασία αλλά δεν δείχνει καλό και στο βιογραφικό σου.

• Like 3
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Gilmaru είπε

Καλησπέρα σε όλους/ες.

Είμαι μόλις 1,5 μήνα στην συγκεκριμένη δουλειά, αλλά εργάζομαι συνεχόμενα περίπου 4 χρόνια. Εδώ που είμαι έχω σύμβαση αορίστου, που σημαίνει ότι αν φύγω θα φύγω με παραίτηση και αυτό είναι μεγάλο ρίσκο για μένα οικονομικά και ενδέχεται να έχω σοβαρό θέμα διαβίωσης.

Είναι πολύ ευκολο για τον εργοδότη γιατι σε είχε μόνο 1.5 μήνα. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να έχει, είναι αν έχει ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα όπου δεν μπορεί να απολύσει εργαζόμενους ή αν δεν θέλει για τα στατιστικά του ή αν φοβάται μήπως είσαι σε κανενα συνδικαλισμό και του κάνεις φασαρία.

Μένει να τον ρωτήσεις φιλικά. Αν απαντήσει ΟΧΙ, θα πρέπει να παραιτηθείς σαν κύριος. Δεν έχει επιστροφή μετά, καθώς θα σε βάλουν στο μάτι.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Και σε 4 χρόνια εχεις διάφορους εργοδότες;Δεν ξερω τι εργασία κάνεις αλλά μήπως πρέπει να κατασταλάξεις κάπου;

Δεν το ξερουμε,λεει "συνεχομενα", μπορει να ηταν ενας εργοδοτης.

Ισχυει αυτο που λες,αλλα αυτα συνηθως συμβαινουν σε δουλειες "του ποδαριου" , οποτε το βιογραφικο σε τετοιες δουλειες τα εχει αυτα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

1,5 μηνα και υποφέρεις;Και σε 4 χρόνια εχεις διάφορους εργοδότες;Δεν ξερω τι εργασία κάνεις αλλά μήπως πρέπει να κατασταλάξεις κάπου;Δεν το θεωρώ καλό να αλλάζεις τόσο συχνά εργασία αλλά δεν δείχνει καλό και στο βιογραφικό σου.

Σε μερικές δουλειές έτσι πάει, εγώ ως εκπαιδευτικός είχα πέρσι 7 διαφορετικούς εργοδότες (7 φροντιστήρια), την φετινή σχολική χρονιά έχω 4 (ένα ιδιωτικό σχολείο και 3 φροντιστήρια).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...