alexiko Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, mitsos2321 είπε Ο λογιστής δεν μου περνάει τίποτα γιατί δεν γίνετε απο ότι λέει αλλά και πάλι να μου περνάει το 1/4 απο το ρεύμα δεν με σώζει σε δαπάνες δεδομένου οτι δεν έχω ούτε ενοίκιο ούτε τίποτα. Έξοδα μπορώ να δημιουργήσω ευκολα αρκεί να μου πουν ότι όντως έχω 6 μηνες μετά τη α δόση. Αν πρέπει να τα έχω απο την έναρξη δεν νομίζω να μπορώ να κάνω κάτι … https://www.pkp.com.gr/epixirisi-me-edra-to-spiti/ TIPS – Επιχείρηση με έδρα το σπίτι σας Τι μπορείτε να δικαιολογήσετε ως έξοδα Όταν η έδρα της επιχείρησης είναι η οικία του ιδιοκτήτη και σύμφωνα με τα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού που χρησιμοποιείται για επαγγελματικούς λόγους, μπορούν να δικαιολογηθούν έξοδα από τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, θέρμανσης και άλλες δαπάνες της οικίας, σε ποσοστό περίπου 30% (το 1/3 της συνολικής τους αξίας)
Sunlight-knight Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, mitsos2321 είπε Καλησπέρα , Έχω έδρα την επιχείρηση στο σπίτι μου καθώς ασκώ συμβουλευτικές υπηρεσίες και με έπιανε ένα παραθυράκι αν έχω τέκνο κάτω των 6 μπορώ να βάλω έδρα το σπίτι. Όποτε ούτε ενοίκιο ούτε ρεύμα τίποτα δεν έχω απο έξοδα. Στο business plan έχω βάλει έξοδα για έπιπλα εξοπλισμό marketing κλπ για να είναι πλήρες και να περάσει αλλά ουσιαστικά δεν έχω κάνει κάτι απο αυτά . Αν χρειαστεί τιμολόγια θα βρω δεν έχω θέμα αν έχω 6 μήνες μετά την Α δόση . Αν είναι 6 μήνες απο την έναρξη που ουσιαστικά έχουν περάσει δεν έχω κάνει δαπάνες όποτε το κρίσιμο σημείο για εμένα είναι ποια χρονική περίοδο πρέπει να έχω τιμολογημένο έξοδα …Αυτό ουσιαστικά είμαι το ερώτημα μου …. Αν χρειαστείς, ΑΝ, θα σου ζητηθούν στην δεύτερη και στην τρίτη δόση και αυτά θα αφορούν το διάστημα απο την στιγμή που έλαβες την πρώτη δόση των 4000€. Εκεί το πιο εύκολο είναι να πληρώσεις τον ΦΠΑ σε κάποιον ηλεκτρολόγο εγκαταστάσεων γνωστό σου πχ και να σου κόψει μια ηλεκτρολογική εγκατάσταση των 2700€ και όλα καλά. Δεν μπορεί να ελέγξει κανείς αν άλλαξες ηλεκτρολογική εγκατάσταση κλπ κλπ κλπ. Μέχρι και αλουμίνια αν θες. Αρκεί να κοπεί τιμολόγιο και να φανεί η δαπάνη.
Βασίλης20 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Στις 19/6/2022 στις 4:01 ΠΜ, Sunlight-knight είπε Στο μεταξύ, να σε ρωτήσω. Όταν έφτιαξες το business plan δεν έβαλες μέσα έξοδα; Για ποιον λόγο θέλεις την επιδότηση κλπ; Εκεί τι έβαλες; Έναρξη δεν έκανες; Ενοίκιο δεν πληρώνεις; Ρεύμα; Νερό; Τηλέφωνο; Δεν γίνεται να μην έχεις έξοδα. Εξοπλισμό κλπ Χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω ότι πλέον με την ηλεκτρονική καταχώρηση τών τιμολογίων δεν μπορεί να σου κόψει κανείς σε παρελθόν χρόνο γιατί υποτίθεται ότι θα έπρεπε να έχει καταχωρηθεί και ηλεκτρονικά το τιμολόγιο.
iamN Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Στις 19/6/2022 στις 6:41 ΠΜ, Βασίλης20 είπε Ισχύει και αυτό που σου είπε, εμένα τελικά δεν μου ζητήθηκε ασφαλιστική ενημερότητα και πληρώθηκα κανονικά. Τα 350 ευρώ φέσι πως προέκυψαν όμως; καλημερα, αυτο που ανεφερα ηταν ασυνενοησια απο μεριας του συμβουλου μου. ειχα ρωτησει για ασφαλιστικη οπως ειπα, κ με ενημερωσαν πως θα χρειαστει μονο κανω ρυθμιση για τον ΕΦΚΑ κ να πληρωσω την 1η δοση της ρυθμισης (ποσο της ταξης των 50-60€). Τελικα, χρειαστηκε να κανω ρυθμιση (ΚΕΑΟ) πληρωσα 60€, αλλα οι τελευταιοι 2 μηνες του ΕΦΚΑ ειναι παντα ενεργοι κ πρεπει να πληρωθουν ντουκου. Οποτε, την στιγμη που εοχα ξεμεινει απο χρηματα, αναγκαστηκα να δανειστω 272€ (136+136) συν τα 60€. 😕 2
Helenaki93 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Στις 18/6/2022 στις 10:45 ΠΜ, Sofia95 είπε Παιδιά εγώ έκανα την αίτηση για την Β δόση 3/6 ήρθε έλεγχος μετά από 5 μέρες και ήδη μέσα στο σύστημα μου γράφει υποβεβλημένη Έκθεση πιστοποίησης. Έχει τρέξει πιο γρήγορα και από το φλας η διαδικασία για την Β δόση. Νομίζω πως από εδώ και πέρα θα είμαστε εντός χρονοδιάγραμμα της. Ο έλεγχος ήταν τυπικός θέλουν να δουν ότι λειτουργεί κανονικά η επιχείρηση. Ήρθαν χωρίς ραντεβού. Ζήτησαν φορολογική και ασφαλιστική καιβτα βιβλία εσόδων εξόδων. Αυτά μέχρι στιγμής. Καλησπέρα.. Οτάν έκανες τη αίτηση για τη δεύτερη δόση σου ζήτησαν κάποια έγγραφα να στειλεις;
Sofia95 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 9 λεπτά πριν, Helenaki93 είπε Καλησπέρα.. Οτάν έκανες τη αίτηση για τη δεύτερη δόση σου ζήτησαν κάποια έγγραφα να στειλεις; Καλήμερα , την αιτηση μου την έκανε σύμβουλος επισυνάπτεις στο σύστημα, μητρώο φυσικού προσώπου, στοιχεία επιχείρησης αναλυτικά, άδεια καταστήματος, γνωστοποίησή καταστήματος, βιβλίο my data, βιβλίο εσόδων εξόδων, ατομικό λογαριασμό ασφάλισης που πρέπει να είναι μηδενικός. Μετά τον έλεγχο μου ζήτησα φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.
mitsos2321 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Στις 19/6/2022 στις 11:18 ΜΜ, Sunlight-knight είπε Αν χρειαστείς, ΑΝ, θα σου ζητηθούν στην δεύτερη και στην τρίτη δόση και αυτά θα αφορούν το διάστημα απο την στιγμή που έλαβες την πρώτη δόση των 4000€. Εκεί το πιο εύκολο είναι να πληρώσεις τον ΦΠΑ σε κάποιον ηλεκτρολόγο εγκαταστάσεων γνωστό σου πχ και να σου κόψει μια ηλεκτρολογική εγκατάσταση των 2700€ και όλα καλά. Δεν μπορεί να ελέγξει κανείς αν άλλαξες ηλεκτρολογική εγκατάσταση κλπ κλπ κλπ. Μέχρι και αλουμίνια αν θες. Αρκεί να κοπεί τιμολόγιο και να φανεί η δαπάνη. Λοιπόν μίλησα ξανά με ΟΑΕΔ μου είπαν δεν ξέρουν και μου έδωσαν τηλ περιφερειακής διεύθυνσης όπου μου είπε βάση δημόσιας πρόσκλησης δεν αναφέρει ποσόστωση εξόδων αλλά μια σύνοψη εσόδων εξόδων για να φαίνεται ότι λειτουργεί κανονικά η επιχείρηση . Επίσης τα ορόσημα είναι 6 μήνες μετα την έναρξη και όχι 6 μήνες μετά την καταβολή της α δόσης . Με λίγα λόγια άντε βγάλε άκρη! 1
fuzz Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 μπηκε η προκαταβολη χτες!!!!επιτελους χρημααααα!!! 2
Mastoro Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 11 ώρες πριν, fuzz είπε μπηκε η προκαταβολη χτες!!!!επιτελους χρημααααα!!! Μπραβο!!!!! Αντε ολοι να παιρνουν σειρα!!!!
s98i Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 11 ώρες πριν, fuzz είπε μπηκε η προκαταβολη χτες!!!!επιτελους χρημααααα!!! καλοφάγωτα
iamN Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 καλημερα παιδια κ καλο μηνα! πληρωθηκα κ γω 1η δοση χθες! αντε να πληρωθουν το συντομοτερο ολοι κ να προχωρησουμε σαν ανθρωποι 🌈 4 2
Sofiasor Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Στις 2/7/2022 στις 12:06 ΜΜ, iamN είπε καλημερα παιδια κ καλο μηνα! πληρωθηκα κ γω 1η δοση χθες! αντε να πληρωθουν το συντομοτερο ολοι κ να προχωρησουμε σαν ανθρωποι 🌈 Μπραβοοο !! Σε καλή μεριά , ανάσα θα ναι αυτό !! αντε και στα δικά μας 🤭 1
Sofia95 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα παιδιά! Σήμερα πληρώθηκα την Β δόση 1
s98i Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 7 ώρες πριν, Sofia95 είπε Καλησπέρα παιδιά! Σήμερα πληρώθηκα την Β δόση Σου είχε ανοίξει η πλατφόρμα για αίτηση;
alexiko Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Σε μένα άνοιξε η πλατφόρμα για τη 2η δόση λίγες μέρες μετά την πληρωμή της 1ης. Άντε να δούμε αν μέχρι Σεπτέμβρη θα πληρωθεί και αυτή, ώστε να έχω να ασχοληθώ μόνο με την 3η στο 12μηνο από την έναρξη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα